360Fly review: waterdichte 360 camera

Action camera’s zijn vandaag de dag erg populair, maar het nadeel is dat ze maar in één richting op kunnen nemen. Maar wat als je nu een 360 graden video met een apparaat op kan nemen? Nou met de 360Fly kan dat. In deze 360Fly review zullen uitgebreid kijken hoe deze camera presteert.

De 360Fly is een camera die alles wat je aan het doen bent op kan nemen in een interactieve en inlevende 360 graden video. Het bekijken van deze video’s kan je het gevoel geven dat je er zelf bent. Hij dekt letterlijk alle hoeken, zodat je je favoriete moment opnieuw kan ervaren en kan zien wat er allemaal rondom je gebeurde. De camera heeft de vorm van een bal (groter dan een golfbal, maar kleiner dan een tennisbal) en de lens die een vorm van een koepel heeft zit bovenop, zodat je het meest wijde 360 graden gezichtsveld krijgt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

360Fly review:

Features

De base van de 360Fly heeft een gepatenteerde bevestiging om mounts aan vast te koppelen. Deze mounts passen op bijvoorbeeld een tripod en er is ook een versie die werkt met GoPro mounts. De 360Fly heeft een stevig waterbestendig design, dus het is niet nodig om een extra en grote beschermingsbehuizing te gebruiken. Hij heeft een veelzijdige oppervlakte en een driehoekige aan/uit knop.

»» bekijk hier onze 360 graden camera TOP 5 »

Op het gebied van de camera in de juiste richting plaatsen is elke richting de juiste. Er zit maar een knop op het apparaat dus hij is erg simpel om te gebruiken. Houd de knop lang ingedrukt om hem aan te zetten. De knop vervolgens kort indrukken start de opname en weer kort indrukken stopt de opname. Houd de knop wederom lang ingedrukt om hem weer uit te zetten. Er is ook een indicatorlichtje naast de knop, zodat je weet welke modus je gebruikt. Blauw betekent standby en rood betekent dat je aan het opnemen bent.

Het apparaat heeft een intern geheugen van 32GB, wat genoeg is om zo’n twee uur video’s op te nemen. Er is geen microSD slot om het geheugen uit te breiden. De batterijduur is ook geweldig en kan het zonder problemen de twee uur volhouden om het geheugen vol te maken.

Goedkoopste 360Fly Review

 

Videokwaliteit en video’s bekijken 360Fly

De videokwaliteit is niet volledig Full HD (hij is 1504 x 1504 en dat wordt helemaal uitgerekt), dus verwacht niet dezelfde kwaliteit die je krijgt bij GoPro of sommige van de 4K en Full HD camera’s. Maar die camera’s kunnen geen 360 graden video opnemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

De camera is een richt en vergeet oplossing, omdat je niet de hoek aan hoeft passen en in een bepaalde richting hoeft te richten. Tijdens het opnemen wordt de opname op het geheugen opgeslagen als individuele clips van tien minuten. Zodra je klaar bent met opnemen kan je met de camera verbinden met de 360Fly app. Het eerste wat je moet doen is de camera een naam geven en vervolgens activeren als een Wi-Fi hotspot waar je je telefoon mee kan verbinden. Daarna kan je de clips naar je smartphone downloaden en ze bewerken en delen. De app kan ook gebruikt worden om de live de beelden van de camera op je smartphone te bekijken.

De 360Fly video’s zijn interactief, omdat je tijdens het afspelen in en uit kan zoomen en ook de kijkhoek kan veranderen. Om die ervaring te delen kan je de video’s bewerken en de bewegingen opnemen, zodat ze bekeken kunnen worden door andere personen. Wanneer je de clips op je smartphone bekijkt kan je de kijkhoek aanpassen door simpel te bewegen met het apparaat. Terwijl je ronddraait kan je de hele 360 graden bekijken. En als je een Google Cardboard of VR apparaat hebt, dan kan je ook een virtual reality ervaring met je video’s hebben.

 

Andere dingen om te overwegen

De 360Fly kan in een hoop scenario’s gebruikt worden. Het maakt niet uit of je van outdoor activiteiten aan het genieten bent of op vakantie bent en alles vast wilt leggen wat je ervaart. Het kan zelfs een handige tool in een vergaderzaal zijn die iedereen tegelijkertijd opneemt en wat ze zeggen.

De microfoon is goed en niet geweldig, maar uit het water zijn de opnames redelijk. In het water moet je het gat van de microfoon dichtstoppen, zodat er geen water inkomt en audio opnames zijn in dat soort situaties dus een beetje beperkt.

Met een prijs van €499 is hij zeker weten niet goedkoop, maar hij doet het werk van tot wel zes camera’s (welke nodig zijn om een vergelijkbare 360 graden ervaring op te nemen). Deze zou je dan moeten bewerken en aan elkaar moeten plakken en dat is iets wat de 360Fly automatisch doet.

Beste 360Fly Review

 

Conclusie 360Fly review

De 360Fly is een indrukwekkende camera aangezien hij 360 graden video op kan nemen, maar hij is teleurstellend aangezien de kwaliteit minder goed is dan andere action camera’s en 360 camera’s. Maar afgezien van dat is de kwaliteit goed genoeg om van je volledige omgeving te genieten en presteert veel beter om de atmosfeer en gehele ervaring waar je bent vast te leggen.

De 360Fly is een unieke camera die letterlijk elke kijkhoek op kan nemen, ongeacht van waar je bent. Alhoewel hij niet de kwaliteit heeft van normale action camera’s geeft hij nog steeds indrukwekkende video’s om je precies in het midden van de ervaring te plaatsen.

We hopen dat je genoten hebt van deze 360Fly review.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo