Acer H6517ST review

De Acer H6517ST is een short-throw beamer die in staat is om een 100-inch beeld te leveren vanaf zo’n 120cm. Dit maakt het makkelijker om hem niet te dicht in de buurt van je zitpositie te plaatsen dan de meeste projectors en het elimineert de behoefte van erg lange kabels die vaak geassocieerd worden met beamers. Om dit voordeel te bereiken moeten er echter altijd een of twee prestatie compromissen gemaakt worden. Al met al is de H6517ST echter een van de beste short-throw beamers die we in onze handen hebben gehad, wat de lage prijs van €800 een koopje maakt. In deze Acer H6517ST review zullen we uitgebreid bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Acer H6517ST review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Gedetailleerde, goed gebalanceerde beelden
 • Short-throw voordelen zonder de gebruikelijke negatieve bijwerkingen
 • Goede waarde

Negatief

 • Goed merkbaar regenboogeffect
 • Afgezien van zijn Eco modus aardig luidruchtig
 • Zwartwaarden zijn niet erg diep

 

Belangrijkste features

 • Short-throw lens (100-inch beeld vanaf 120cm)
 • Single-chip DLP beamer
 • Full HD native resolutie
 • Ingebouwde 2W speaker
 • Prijs tijdens deze Acer H6517ST review: €799

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK: Short throw beamer kopen tips + TOP 5

Acer H6517ST review:

Design en constructie

Voor zo’n betaalbare beamer is de H6517ST zeker niet lelijk. De witte doos heeft een compact (314 x 223 x 93mm), maar robuust gebouwd chassis, terwijl zijn afgeronde hoeken en lichtjes gebogen boven en onder randen hem een zachte afwerking geven die goed geschikt is voor woonkamer gebruik.

Zijn gewicht van 2,5kg maakt hem daarnaast licht genoeg om makkelijk naar een andere kamer te dragen of in en uit een kastje te doen of halen.

Het enige negatieve punt van het design is de enorme lens, welke je het gevoel geeft dat hij uit een veel grotere beamer is gehaald en in de voorkant van de H6517ST is geduwd.

Alhoewel hij er een beetje raar uitziet, geven de afmetingen van de lens ons wel de hoop dat we een betere beeldkwaliteit krijgen dan dat we normaal zien bij betaalbare short-throw projectors.

De afstandsbediening die meegeleverd wordt met de H6517ST is een goede poging op het gebied van lay-out en afmetingen, maar het gebrek aan backlight is jammer, aangezien hij zeer waarschijnlijk in een donkere kamer gebruikt zal worden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Acer H6517ST Review

 

Instellen Acer H6517ST

De H6517ST heeft niet de beste beeld presets direct uit de doos, dus het is het waard om je tijd te nemen om een aantal instellingen aan te passen.

Om te beginnen zijn er voor het kijken in een donkere kamer twee potentiële beeld presets die het waard zijn om te proberen. De Movie modus biedt de diepste donkere kleuren in samenwerking met de Dynamic Black feature van de beamer, maar Dark Cinema Room biedt meer schaduwdetails in donkere gebieden.

Wij vonden persoonlijk dat de Movie modus een iets meer bioscoop gevoel gaf, maar neem zeker een kijkje naar beide en besluit aan de hand van je eigen bevindingen welke je voorkeur geniet.

Je zal ook moeten besluiten of je de Dynamic Black feature wilt gebruiken. Het geeft de beeldkwaliteit zeker weten een boost, met diepere donkere gebieden en helderdere pieken voor een beeld met meer contrast. Deze feature deactiveert echter ook de Eco modus van de lamp, wat betekent dat de projector meer lawaai zal maken, omdat de ventilators harder moeten werken.

Deze beslissing wordt nog lastiger gemaakt door het feit dat H6517ST erg stil is in de Eco modus, maar luider dan gemiddeld klinkt in de Dynamic Black modus.

Wij konden de extra boost die beelden krijgen met de Dynamic Black modus niet weerstaan, maar de Eco modus kan beter zijn als je dichter in de buurt van de beamer zit of als je een fan van stomme films bent.

De Black Extension feature kan je beter vermijden, aangezien dit al het schaduwdetail uit donkere gebieden haalt. We raden ook sterk aan om de BrilliantColour feature aan te laten staan en de redenen hiervoor zullen we verderop in dit artikel bespreken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features Acer H6517ST

De projectiemotor van de H6517ST is een single-chip DLP systeem die een Full HD resolutie heeft, wat indrukwekkend is voor een short-throw beamer in deze prijsklasse. De lamp heeft een maximale helderheid van 3.200 lumen, maar desalniettemin wordt er een respectabele contrast ratio van 10.000:1 geclaimd.

Verbindingen zijn zoals je zou hopen voor een beamer die beweert om serieuze thuisbioscoop vaardigheden te hebben. Twee HDMIs worden aangevuld met een VGA PC input, een USB service poort en een composite video input. Er is ook een 3,5mm audio input voor de ingebouwde speaker van de H6517ST. Dit voorkomt dat je elke keer op zoek moet gaan naar een externe geluidsbron wanneer je een film wilt kijken of game wilt spelen.

Het is ook mogelijk om de beeld presets te compenseren voor verscheidene muurkleuren, wat erg handig is, aangezien veel gebruikers mogelijk een het beeld van de beamer op een muur in plaats van een scherm willen projecteren.

Veel minder handig is het ontbreken van een optische zoom of verticale beeldverplaatsing. Nu we dat gezegd hebben zijn deze features echter niet zo noodzakelijk bij short-throw beamers als dat ze dat bij normale projectors zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

Een laatste noemenswaardige feature is ondersteuning voor 3D. Zoals vandaag de dag echter normaal is, worden er geen gratis brillen meegeleverd en ook voor deze review werd er niet een meegeleverd.

Goedkoopste Acer H6517ST Review

 

Beeldkwaliteit Acer H6517ST

Alhoewel geen enkele beamer zo goedkoop als de H6517ST perfect zal zijn, was de beeldkwaliteit veel beter dan verwacht.

Ten eerste krijgt hij het voor elkaar om de twee grootste tekortkomingen van short-throw lenzen te vermijden door ook in de hoeken van het beeld de scherpte te behouden en door het buigen van bovenste en onderste hoeken te vermijden.

Hij is gezien zijn prijs ook erg helder. Heldere scènes springen uit het scherm met een indrukwekkende dynamiek en zien er levendig drie dimensionaal en solide uit. Het gevoel van diepte wordt daarnaast verder versterkt door een subtiele kleurbeheer en door hoge detailniveaus die duidelijk het voordeel van de native Full HD resolutie laten zien.

De helderheid houdt ook stand tijdens actiescènes, aangezien zowel bewegingen in het frame als van de camera grotendeels niet verpest worden door bewegingsonscherpte of schuddingen.

Direcht uit de doos zien kleuren er niet zo natuurlijk uit als dat we zouden willen. De BrilliantColour instelling maakt kleuren een beetje koud, maar wanneer je deze uitschakelt worden ze weer te warm (rood) en detail gaat in een keer verloren in piek heldere gebieden.

Gelukkig kunnen deze problemen opgelost worden door een beetje extra rood toe te voegen wanneer je de BrilliantColour aan hebt staan en gebruik maakt van de Movie of Dark Cinema Room opties.

De Dynamic Black feature (welke beelden helpt om de maximale contrast impact te geven) is ook indrukwekkend, aangezien hij bijna geen last heeft van helderheid instabiliteit die vaak gepaard gaat met dit soort technologie.

De H6517ST presteert ook iets beter dan verwacht op het gebied van zwartwaarden. Er is uiteraard een kleine hoeveelheid grijsheid over gebieden die zwart zouden moeten zijn, maar het wordt voldoende onderdrukt om te vermijden dat donkere scènes veel slechter presteren dan heldere.

Vergelijk prijzen nu bij:

De native contrast van de beamer is ook goed genoeg om een sterk niveau van schaduwdetail in donkere scènes te leveren. Dit betekent dat ze niet de ondiepe, lege uitstraling hebben die we zo vaak zien bij goedkope en (minder) heldere beamers.

De beamer heeft daarnaast maar minimaal last van het gloeiende effect over gebieden met piek helderheid, waar een aantal recente budget DLP beamers wel meer problemen mee hadden. Hij stuurt zijn redelijke contrastbereik goed aan, wat je een beeld geeft die er gebalanceerd en natuurlijk uitziet, in plaats van uitgestrekt en geforceerd.

Een laatste pluspunt van de H6517ST is dat hij niet zoveel last heeft van de ruis in donkere gebieden of over huidskleuren als dat we verwacht hadden.

Goedkope Acer H6517ST Review

Daar houden de pluspunten echter op, want deze beamer heeft last van een groot probleem en dat is het zogenaamde regenboogeffect. Dit probleem zorgt bij single-chip DLP projectors voor rode, groene en blauwe strepen over heldere elementen die er echt uitspringen. We merkte het bij de H6517ST echter meer dan normaal op en dit kan een dealbreaker voor je zijn als je hier gevoelig voor bent.

Als je er over nadenkt om op de ingebouwde speakers van de beamer te vertrouwen, dan kan je die gedachte maar beter uit je hoofd halen. Het is een 2W speaker, dus het zal niet als een verrassing komen dat hij erg zwak klinkt. Er is geen bas, hij kan niet luid gaan zonder schel te klinken en stemmen klinken onrealistisch. Dit is zeker weten alleen maar een keuze als je echt niks anders hebt.

We kunnen dit onderdeel echter positief afsluiten, wat de H6517ST te danken heeft aan zijn input lag. Tijdens het gebruik van de Game modus maten een input lag van onder de 20ms, wat een van de beste scores is die we ooit hebben gemeten. Dit betekent dat de H6517ST een geweldige optie is als je op een groot scherm wilt gamen.

 

Moet je de Acer H6517ST kopen?

Zolang je niet erg gevoelig bent voor het regenboogeffect van single-chip DLP projectors is de H6517ST een interessante keuze. Hij levert een goed beoordeelde balans van short-throw gemak en goede beeldkwaliteit voor een ongelofelijk lage prijs.

Je kan een betere beeldkwaliteit en vooral geluidskwaliteit en ook een nog kortere throw afstand krijgen met de Philips Screeneo 2.0. Met een prijs van €1.799 is dit model echter veel duurder.

Een ander alternatief als je een kamer hebt die last heeft van veel omgevingslicht is de Optoma GT5000, welke je dan in samenwerking met het ALR100 scherm van het bedrijf zou moeten gebruiken. Deze combinatie zorgt echter ook voor een prijs die veel duurder is dan de H6517ST.

Vergelijk prijzen nu bij:

Acer H6517ST

 

Conclusie van deze Acer H6517ST review

De regenboogeffect problemen van de Acer H6517ST zijn mogelijk een zorg voor personen die hier vatbaar voor zijn, maar zo niet, dan presteert hij verrassend goed en dat voor een erg betaalbare prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo