BenQ TH670s review

De focus van BenQ met de TH670s DLP projector van €549 is sport fans een betaalbare manier geven om tijd te spenderen aan hun favoriete manier vrijetijdsbesteding, zonder dat je hiervoor de hele kamer donker hoeft te maken. Met dit in gedachten biedt hij voldoende helderheid en heeft zelfs een aparte Voetbal beeldinstelling. Zolang je niet gevoelig bent voor het regenboogeffect van DLP projectors, maakt de TH670s deze sportbelofte waar en het is zelfs een redelijke beamer voor presentaties. Thuisbioscoop fans moeten echter op zoek gaan naar iets anders. In deze BenQ TH670s review zullen uitgebreid bespreken wat deze beamer zoal aanbiedt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

BenQ TH670s review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Standaard voetbaal modus is effectief
 • Goede waarde
 • Makkelijk om in te stellen

Negatief

 • Zwartwaarden zijn niet geweldig
 • Maar een HDMI aansluiting
 • Afleidend regenboogeffect

Belangrijkste features

 • Single-chip DLP beamer
 • Full HD resolutie
 • Voetbal beeldinstellingen
 • 3.000 lumen helderheid
 • Ingebouwde 10W speaker
 • Prijs tijdens deze BenQ TH670s review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

BenQ TH670s review:

Design en bouwkwaliteit

BenQ begrijpt beter dan de meeste bedrijven hoe een beamer die bedoeld is voor de woonkamer eruit zou moeten zien. De gebogen bovenkant, glanzende witte afwerking en aantrekkelijke grijze zijpanelen, maken de beamer een stuk mooier dan de gemiddelde koffietafel beamer.

Beste BenQ TH670s Review

De afwerking is een beetje plastisch, maar dit merk je alleen maar echt op wanneer je de beamer in je handen houdt. Vanaf een normale afstand is dit niet zo overduidelijk.

Beamers zoals de TH670s, welke over het algemeen niet altijd gebruikt zullen worden, zullen veel in kastjes gedaan en hier uitgehaald worden in plaats van altijd in het zicht staan, dus het is goed om te zien dat hij zowel compact (327 x 137 x 233mm) als licht is (3kg).

De vriendelijke aanpak van de projector zie je ook terug in de afstandsbediening, welke backlit knoppen voor het gebruik in donkere kamers combineert met een ruime en logische lay-out en effectieve labels voor de knoppen. Daarnaast heeft de afstandsbediening comfortabele afmetingen en licht hij lekker in de hand.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Instellen van de BenQ TH670s

Zoals je zou hopen bij een beamer die bedoeld is voor personen die er af en toe gebruik van maken, is hij makkelijk om op te starten en draaien. Alhoewel de lens een long-throw design heeft, is er voldoende optische zoom, zodat je een beeldgrootte kan krijgen die bij elke soort woonkamer past. Er is ook een automatisch keystone correctiesysteem, welke het beeld automatisch digitaal aanpast om de zijkanten parallel te houden.

Dit is niet de beste manier om een rechthoekig beeld van een projector te krijgen. Het was ideaal geweest als de TH670s ook een optische verticale beeldverplaatsing had, zodat het gebruik van keystone correctie geminimaliseerd kon worden. Dit is echter iets wat je zelden vindt in betaalbare beamers zoals de TH670s, dus de automatische keystone aanpassing is een goed plan B.

De beste beeldinstellingen uitkiezen voor de beamer is iets gecompliceerder dan het zou moeten zijn. Op het gebied van de Voetbal presets, is de heldere Voetbal instelling erg slecht voor overdag sport kijken, wat je niet zou verwachten. In het kopje Prestaties zullen we hier verder op in gaan. Dus houdt de standaard Voetbal instelling aan en verhoog de helderheid een beetje als je kamer erg helder is.

Goedkoopste BenQ TH670s Review

Geen van de Voetbal modi werkt goed voor film/televisie kijken, dus onthoudt dat je van preset wisselt afhankelijk van wat je kijkt. Als je daarnaast de snelste reacties van de beamer wilt hebben voor het spelen van video games, dan is het belangrijk om gebruik te maken van de Game modus.

Op het gebied van meer algemene beeldinstellingen raden we aan om de ruisreductie uit te schakelen, vooral wanneer je films kijkt. We raden ook aan om de Smart Eco lampinstelling te gebruiken voor het kijken van films, aangezien dit de beste contrast prestatie biedt. Als je daarnaast graag sterke kleuren wilt hebben, dan moet je de Brilliant Color feature inschakelen. Onthoud wel dat dit de hoeveelheid ruis kan vergroten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features BenQ TH670s

De beelden van de TH670s worden geleverd door gebruik te maken van een Full HD single-chip DLP systeem met een zes segment kleurenwiel en een lamp die een maximum van 3.000 lumen kan bieden. Deze hoge helderheid (welke erg handig zou moeten zijn voor het kijken in een heldere kamer) wordt veelbelovend aangevuld met een geclaimde contrast ratio van 10.000:1.

De verbindingen van de beamer zijn een beetje teleurstellend, aangezien er maar een HDMI aansluiting is, terwijl de meeste beamers er minimaal twee aanbieden. Maar om eerlijk te zijn zal een beamer die waarschijnlijk sporadisch gebruikt gaat worden mogelijk voldoende hebben aan een aansluiting.

Een ander zorgwekkend punt op het gebied van verbindingen zijn de twee D-SUB PC inputs, aangezien bij ons hierdoor de vraag naar boven komt of dit eigenlijk een data beamer is die zich voordoet als een home entertainment projector.

BenQ TH670s

Andere connecties zijn een aangedreven USB welke je mogelijk kan gebruiken om je mobiele telefoon of tablet op te laden en een aantal audioverbindingen gezien het feit dat de TH670s een ingebouwde 10W speaker heeft.

Deze speaker is krachtiger dan de meeste en het niet op zoek hoeven gaan naar een externe audio oplossing versterkt de plug & play vaardigheden van de beamer.

Voor zo’n betaalbare beamer bevatten de menu’s van de TH670s een hoop kalibratie hulpmiddelen, waaronder gamma aanpassingen en witbalans/kleurbeheer. Het is ook indrukwekkend gezien de prijs dat er een dynamisch contrastsysteem aanwezig is, welke automatisch de licht output verminderd om de zwartwaarden te versterken tijdens donkere scènes.

Alhoewel het op papier meer als een hebbeding klinkt, is de toevoeging van twee Voetbal sport modi aan de preset lijst van de TH670s en weldoordachte beslissing. Want in ieder geval een van deze modi geeft de helderheid en scherpte een boost, terwijl de kleurtoon van het beeld afgekoeld wordt om een aardig effectieve uitstraling te bieden voor het bekijken van sport in een heldere kamer.

De Voetbal modus past de output van het geluid van de beamer ook aan en levert een wijder en vager klankbereik, welke de nadruk legt op het geluid van het publiek.

Een van de laatste noemenswaardige features van de TH670s is de ondersteuning voor 3D. Zoals verwacht worden er echter geen gratis 3D brillen meegeleverd en ook bij ons testmodel kregen we geen bril meegeleverd.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties BenQ TH670s

We begonnen onze test met het bekijken van sport in een normaal verlichte kamer. De TH670s doet precies genoeg om een hebbeding markering te vermijden op het gebied van de Voetbal modi.

De heldere Voetbal modus is niet echt fijn en zorgt voor zulke agressieve kleuren dat het beeld er opzichtig en onrealistisch uit komt te zien. De standaard Voetbal modi zorgt echter voor een beeld die goed geschikt is voor het voornamelijk heldere, altijd onnatuurlijk kleurvolle en meestal scherpe beeld die geassocieerd wordt met sport uitzendingen.

Naast het vergroten van kleurverzadiging, scherpte en helderheid, worden de sport vaardigheden van de beamer versterkt door een erg goed prestatie tijdens bewegend beeld. Spelers rennen over het veld zonder het schudden, de zachtheid of ietwat bruisende ruis (zelfs bij huidskleuren) die single-chip DLP beamers kunnen veroorzaken.

Daarnaast is zelfs de helderheid van de standaard Voetbal modus genoeg om aardig wat omgevingslicht aan te kunnen zonder dat het beeld er dof of uitgewassen uit komt te zien.

De Voetbal modus is echter niet geschikt voor het kijken van films in een heldere kamer. Kleuren zien er te koel en zwartwaarde te uitgewassen uit voor de meer tedere kleuren en meer extreme contrasten die vaak geassocieerd worden met een typische film. Als je echter een van de Film presets uitkiest, dan ziet het beeld er niet meer intens of contrast rijk genoeg uit om van te kunnen genieten.

Jammer genoeg zijn de Film modi niet volledig overtuigend, zelfs in een donkere kamer. Donkere scènes zien er altijd erg grijs uit, zelfs wanneer je de meest effectieve Smart Eco modus gebruikt en af en toe komt er ook een groenachtige ondertoon naar voren in donkere gebieden. Daarnaast is er ook meer bruisende ruis in donkere scènes dan dat we acceptabel vinden.

Goedkope BenQ TH670s Review

We moeten echter eerlijk zijn dat kleuren er nog steeds natuurlijk uitzien en vrij van strepen zijn over subtiel gemengde kleuren, terwijl beweging nog steeds indrukwekkend is bij 24p filmbronnen. De helderheid van de TH670s levert ook heldere filmscènes en lichte hoogtepunten in donkere scènes met mooie kracht, terwijl donkere scènes een verrassende hoeveelheid schaduwdetail en diepte behouden, ondanks de relatief ongeïnspireerde zwartwaarden.

Vergelijk prijzen nu bij:

Deze sterke punten naast de lage 32ms input lag metingen, maken van de TH670s ook een aardig goede gaming beamer.

Desalniettemin is de grijsheid over donkere scènes onmogelijk om te negeren en er zijn andere problemen die alle inhoud die je met de TH670s bekijkt beïnvloeden.

Ten eerste zagen we af en toe tekenen van bruisende ruis bij bepaalde kleuren van blauwe luchten. Ten tweede is er een beetje clipping (detail dat verloren gaat) tijdens piek witte gebieden.

Een van de grootste problemen met de TH670s is echter het regenboogeffect. Dit is een uniek effect van single-chip DLP projectie en zorgt kortstondig voor strepen van puur rood, groen en blauw over heldere delen van het beeld. De meeste single-chip DLP beamers hebben hier last van, maar bij de TH670s komt het vaker voor dan normaal, ongeacht van wat je kijkt en welke beeld preset je gebruikt.

We moeten echter toegeven dat sommige personen dit effect helemaal niet zien. Dus als je een van die personen bent, dan kan je een half punt aan de huidige score toevoegen. Als je hier echter wel erg gevoelig voor bent, dan kan je de huidige score met een half punt verlagen.

Nog een laatste positieve opmerking over de prestatie van de TH670s, is dat hij een aardig goede beamer voor presentaties is. De combinatie van helderheid, sterke kleuren en scherpte maken het mogelijk om grafieken, tabellen en tekst met indrukwekkende helderheid en dynamiek weer te geven, zelfs in een redelijk heldere vergaderzaal.

 

Moet je de BenQ TH670s kopen?

Alhoewel we niet overtuigd zijn dat de TH670s een goede sport/film beamer is, is hij mogelijk wel geschikt als een sport/presentatie apparaat. Als dat klinkt als een combinatie die voor jou werkt, dan kan je de vraagprijs van €549 voor de TH670s als acceptabel zien.

Vergelijk prijzen nu bij:

Als je het idee van de ultra heldere beelden die de TH670s levert fijn vindt, maar deze in een ultra-short-throw formaat wilt, dan zou je de Optoma GT5000 kunnen overwegen, welke een 100-inch beeld kan creëren terwijl hij maar 30-40cm van het scherm af hoeft te staan. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze beamer moeite heeft om een consistente focus over het hele scherm aan te bieden en hij kost ook €700 meer.

Als je meer op zoek bent naar een beamer die op films focust, maar voor de prijs van de TH670s, dan zal de BenQ W1070 je een beeld met beter contrast bieden, zolang je je kamer redelijk donker kan krijgen. Of als je liever voor een LCD beamer kiest om het regenboogeffect te vermijden, dan zou je de Epson EH-TW5300 kunnen overwegen, alhoewel deze wel contrast en kleur opoffert.

 

Conclusie van deze BenQ TH670s review

De BenQ TH670s is overtuigender in het vullen van een heldere kamer voor het kijken van sport dan veel concurrenten. Daarnaast is hij makkelijk om in te stellen en gebruiken en presteert hij ook goed als een presentatie projector. Afleidende regenboogeffecten en een ongeïnspireerde filmprestaties limiteren echter zijn potentie.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo