Beste Airfryer kopen tips + TOP 10

Een Airfryer of hetelucht friteuse is het beste alternatief voor traditioneel frituren en voedsel opwarmen in de magnetron. Personen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de beste Airfryer moeten goed de verschillende beschikbare opties overwegen om dit apparaat te kopen, wat het beste gedaan kan worden via reviews en de punten die we in dit artikel zullen bespreken. Met de hulp van de beste Airfryer kan je frustraties geassocieerd met frituren vermijden en genieten van voedsel dat niet meer ongelijkmatig verwarmd is. Deze nieuwe technologie biedt nieuwe manieren om snacks en maaltijden klaar te maken. Laten we er eens een kijkje naar nemen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte airfryers volgens:

 

Overwegingen voor de beste Airfryer

airfryer hetelucht friteuseEr zijn veel overwegingen die je zou moeten maken voordat je de beste Airfryer kopen gaat. Niet alle technologie is hetzelfde en er zijn verschillende merken die deze technologie op hun eigen manier bieden. Sommige kopers van de beste Airfryer zijn op zoek naar eentje die makkelijk op hun aanrecht past voor het opwarmen van snacks, maar andere hebben ruimte in een bijkeuken voor een groot apparaat die ze elke keer naar buiten kunnen halen en nadertijd weer op kunnen ruimen. De beste Airfryer gebruiken kan een uitstekende manier zijn om familie en vrienden van gezonder voedsel te voorzien en het lezen van Airfryer reviews kan helpen om de beste uit te kiezen.

 

Aanpasbare temperatuur

Beste Airfryer kopen tipsAfhankelijk van de behoeften van de persoon die de Airfryer gebruikt, geeft een aanpasbare temperatuur je de mogelijkheid om verschillende voedingsmiddelen te bereiden. Iemand die regelmatig snack voedsel eet zal geïnteresseerd zijn in een instelling die iets snel en gelijkmatig op kan warmen dat uit de vriezer komt. Een persoon die de Airfryer gebruikt om verse kippenvleugels te bereiden die uit de koelkast komen, zal een andere temperatuurinstelling gebruiken. Afhankelijk van de instellingsmogelijkheden van de Airfryer moeten ze de besturingen gebruiken om de temperatuur in te stellen voor het voedsel dat ze willen bereiden.

 

Afmetingen van het mandje

Aangezien bijna alle Airfryers een beetje verschillen in afmetingen, kunnen de afmetingen van het mandje bepalen hoeveel voedsel gekookt kan worden met het apparaat. Kleinere mandjes kunnen een redelijk portie maken die bedoeld is voor een persoon, terwijl grotere mandjes gebruikt kunnen worden voor bij- of zelfs hoofdgerechten. Het is belangrijk dat je goed een kijkje neemt naar de afmetingen van het mandje voordat je je uiteindelijke keuze maakt.

 

Afmetingen van de Airfryer

Verschillende huishoudens hebben een gevarieerde hoeveelheid ruimte beschikbaar voor de beste Airfryer. Sommige families hebben meer dan genoeg ruimte voor een groot model, terwijl andere het moeten doen met een kleine als ze niet willen dat het apparaat constant in de weg staat. Soms is de mobiliteit van een Airfryer belangrijk. Er zijn op het gebied van afmetingen verschillende Airfryers te vinden en afhankelijk van de behoeften van de gebruiker zal dit mogelijk belangrijk zijn.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte airfryers volgens:

 

Kwalitatieve Airfryer technologie

hoe werkt een airfryerVerschillende merken hebben een verschillende hoeveelheid geïnvesteerd in Airfryer technologie en de kwaliteit van het apparaat kan verschillen per merk en prijsklasse. De gekozen kwaliteit zal moeten passen bij je wensen en behoeften. Problemen met je machine zal je soms mogelijk zelf op moeten lossen.

 

Geprogrammeerde kookinstellingen

Geprogrammeerde kookinstellingen kunnen handig zijn wanneer je iets bereidt. Sommige personen vinden het fijn om op de hoogte gesteld te worden door een piepje wanneer het eten klaar is. Andere personen willen van te voren ingestelde programma’s, zodat ze zich hier niet al te druk om hoeven te maken.

 

Makkelijk om schoon te maken

Beste Airfryer kopenSommige Airfryers hebben onderdelen die veilig in de vaatwasser gedaan kunnen worden nadat je ze lichtjes afgespoeld hebt. Andere onderdelen moet je echter met de hand wassen en als je hier niet te veel tijd aan wilt besteden moet je kijken of deze onderdelen niet moeilijk om schoon te maken zijn. Als je het apparaat elke keer na gebruik goed schoonmaakt, zal hij lange tijd goed functioneren. Daarnaast zal hij er ook niet al te veel gebruikt uitzien wanneer je besluit om het apparaat te verkopen.

 

Prijs

Airfryers hebben niet alleen een grote verscheidenheid aan features, want de prijzen van de verschillende apparaten loopt ook erg uiteen. Mensen die op zoek zijn naar een meer superieur product moeten mogelijk meer betalen dan personen die alleen iets simpels willen. Er zijn echter voldoende Airfryers die een goede kwaliteit voor een redelijke prijs bieden. De prijs is zeker niet de enige indicator van de kwaliteit en het is daarom belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voordat je de beste Airfryer kopen gaat.

Beste Airfryer tips

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte airfryers volgens:

 

Veelgemaakte fouten wanneer de beste Airfryer gekocht wordt

Het komt maar al te vaak voor dat men na het aankopen van een apparaat erachter komt dat niet hetgeen geboden wordt wat men wil en dat ze liever een ander model hadden gekocht, ongeacht of dit te maken heeft met de kwaliteit of prijs. Hieronder zullen we een aantal veelgemaakte fouten opnoemen die gemaakt worden wanneer men een Airfryer kopen gaat.

Airfryer kooptips

Verkeerde afmetingen

Sommige gebruikers kopen een Airfryer van een bepaalde afmeting om er vervolgens thuis achter te komen dat het apparaat te klein of te groot is. Je moet van te voren goed opletten of de afmetingen van het apparaat en het mandje binnenin voldoen aan je wensen en behoeften en daarom is het belangrijk om te bepalen waar je de beste Airfryer voor wilt gebruiken. Sommige Airfryers zijn net groot genoeg om een snack voor een persoon te maken, terwijl andere modellen ruimte hebben voor grote maaltijden voor een hele familie.

 

Te veel features

Zoals elk apparaat heb je de keuze uit een Airfryer met een hoop en alleen de essentiële features en degene uitkiezen met de juiste hoeveelheid is belangrijk. Als je de Airfryer alleen maar wilt gebruiken voor een doel, dan kan je geld besparen door eentje te kopen met een minimale hoeveelheid features. Wil je echter een hoop verschillende maaltijden bereiden met het apparaat, dan zal je een uitgebreider model moeten kiezen.

 

Te veel betalen

Dit hangt wederom af van je wensen en behoeften en daarom is het zo belangrijk om deze goed voor ogen te hebben voordat je de beste Airfryer kopen gaat. Wil je de beste technologie en de grootste hoeveelheid features, dan moet je bereidt zijn om meer te betalen. Zal je de Airfryer maar sporadisch gebruiken, dan is een simpeler model voor een lagere prijs prima.

Beste Airfryer kopen gids

 

Frituurpannen vs Airfryers

Of je een frituurpan of Airfryer koopt zal grotendeels afhangen van wat belangrijk voor jou is. Wil je een authentiek gefrituurd laagje op je voedsel of geniet je liever van gefrituurde lekkernijen met minder vet.

 

Frituurpannen

Dit zijn vaak apparaten die er aardig standaard uitzien met een grote ruimte voor het vet en een mandje voor het voedsel. Het vet wordt verwarmd en vervolgens wordt het voedsel gekookt door het onder te dompelen in het hete vet. De frituurpan zorgt ervoor dat het vet op de juiste temperatuur blijft totdat het eten gekookt is.

Voordelen

  • Niet te duur;
  • De beste frituurpannen zullen authentieke krokante gefrituurde lekkernijen produceren, van vis en patat tot donuts.

Nadelen

  • Je moet een hoop vet gebruiken, alhoewel je het verschillende keren kan hergebruiken;
  • Voedsel wordt ondergedompeld in vet, dus zal logischerwijze ook een grotere hoeveelheid vet bevatten.

 

Airfryers

philips airfryersDeze alternatieve frituurpannen gebruiken maar een kleine hoeveelheid vet (ongeveer een eetlepel). In plaats van het voedsel onder te dompelen in vet, bedekken ze het lichtjes voordat hete lucht door het apparaat gaat. Populaire modellen zijn de Tefal Actifry en Philips Airfryer, maar ook de nieuwere Breville Halo en DeLonghi Multifry apparaten.

Voordelen

  • De beste modellen zorgen voor smakelijk goed gekookt voedsel door gebruik te maken van veel minder vet;
  • Sommige kunnen gebruikt worden voor het maken van verschillende voedingsmiddelen, zoals een cake bijvoorbeeld.

Nadelen

  • Duur vergeleken met frituurpannen;
  • Resultaten zijn meer vergelijkbaar met patat dat je in de oven maakt, in plaats van gefrituurde patat.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte airfryers volgens:

 

Hoe presteren Airfryers ten opzichte van frituurpannen?

Zowel Tefal als Philips beweren dat hun technologie voor gezondere patat zorgt. Tefal zegt dat patat dat uit de Actifry komt maar 3% vet bevat. Vergeleken met de andere methodes bevat McCain oven patat 3,4% vet en patat van de snackbar ongeveer 8%.

Philips zegt dat patat dat gekookt wordt in hun Airfryer 80% minder vet bevat dan degene die uit een traditionele frituurpan komen.

nieuwste en beste Airfryer kopen

 

Compacte en standaard frituurpannen

Een standaard frituurpan biedt ruimte voor tussen de 1 en 1,5 kg voedsel en je hebt tenminste 1,5 liter vet nodig om hem te vullen.

Maar er zijn veel kleinere frituurpannen beschikbaar. Compacte modellen zijn ongeveer zo groot als een broodrooster voor twee sneetjes brood en hebben ongeveer een liter vet nodig om gevuld te worden. De maximale capaciteit van het mandje is tot 350 gram, wat genoeg is voor een of twee personen.

Compacte frituurpannen zijn veel kleiner en het is makkelijker om er ruimte voor te vinden, maar als je patat voor een hele familie maakt, dan heb je waarschijnlijk een standaard model nodig.

Beste Airfryer kopen tips

 

Conclusie van de beste Airfryer

Goed voor ogen hebben wat je wensen en behoeften zijn zal je helpen om te besluiten welke Airfryer je moet kopen. Er zijn vandaag de dag verschillende merken waar je uit kan kiezen en de technologie die gebruikt wordt is verschillend. Als je op zoek bent naar een gezond alternatief voor frituren, dan is een Airfryer een uitstekende keuze. Het is echter wel belangrijk om de beperkingen te onthouden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte airfryers volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo