Beste bloeddrukmeter kopen TOP 10

Hoge bloeddruk heeft ieder jaar invloed op miljoenen personen. Een groot deel van de behandeling van hoge bloeddruk is het regelmatig controleren. Bloeddrukmeters voor thuis maken het makkelijk om vanuit je huis de metingen makkelijk te volgen en op te slaan en maken het mogelijk om regelmatige bezoekjes aan de huisarts te vermijden. Wanneer je de beste bloeddrukmeter koopt moet de gebruiker op de hoogte zijn van de verschillende types, functies en afmetingen die beschikbaar zijn en ook hoe ze de meter correct moeten lezen voor nauwkeurigheid.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bloeddrukmeters volgens:

 

Beste bloeddrukmeter kopen gids:

Wie heeft een bloeddrukmeter nodig?

De personen die waarschijnlijk het meeste behoefte hebben aan een bloeddrukmeter zijn personen met diabetes, senioren en iedereen die hypertensie of pre-hypertensie heeft. Bloeddruk verandert vaak en vaak zijn metingen in een ziekenhuis of bij een huisarts veel hoger dan normaal vanwege angst of stress. De mogelijkheid hebben om de hartslag en bloeddruk vanuit je huis te meten, geeft je de mogelijkheid om dit te doen in een gecontroleerde omgeving en zodoende krijg je metingen die nauwkeuriger zijn.

 

De gegevens van een bloeddrukmeter interpreteren

Als de manchet steeds strakker rond de bovenarm zit, wordt de bloedstroom tegengehouden, wat de meter de mogelijkheid geeft om de bloeddruk van de persoon te meten. Wanneer een lezing wordt weergegeven, is het uiterst belangrijk dat de persoon weet hoe de gegevens geïnterpreteerd moeten worden. Bloeddruk wordt weergegeven op het gebied van systolische en diastolische druk.

Systolische druk is wanneer het hart samentrekt en de diastolische druk is de druk tussen individuele hartslagen. De systolische druk wordt boven de diastolische bloeddruk weergegeven en de getallen helpen een persoon om te bepalen of er een probleem is.

Gesteldheid Systolische drukmeting Diastolische drukmeting
Normaal 120 of lager 80 of lager
Pre-hypertensie 120-139 80-90
Hypertensie fase 1 140-159 90-99
Hypertensie fase 2 160 of hoger 100 of hoger

Aangezien metingen kunnen verschillen op verscheidene momenten van de dag, zou bloeddruk op meerdere momenten op een dag gemeten moeten worden. Als het stressniveau hoog is, zal de bloeddrukmeting ook hoger zijn. Om nauwkeurige metingen te krijgen moet je specifieke momenten op de dag uitkiezen om te meten en je aan die tijden houden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bloeddrukmeters volgens:

Beste Bloeddrukmeter kopen tips

 

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Er zijn verschillende soorten bloeddrukmeters beschikbaar op de markt. Wat de consument uiteindelijk koopt hangt grotendeels af van wat het meest comfortabel is voor hem of haar, wat het makkelijkst om te gebruiken is en wat het budget is.

De meest populaire en meest betaalbare soort, is de handmatige armmeter. Het biedt een manchet die rond de bovenarm gaat en gebruikt een kleine bol met lucht die de manchet opblaast om strakker rond je bovenarm te zitten wanneer je deze handmatig gebruikt. Een automatische armmeter werkt op dezelfde manier, maar je hoeft de manchet niet handmatig strakker te maken; dit doet hij automatisch. Een polsmeter is een andere soort die betaalbaar, comfortabel en makkelijk om te gebruiken is. De meeste dokters bevelen een armmeter aan voor de meest nauwkeurige metingen.

 

De juiste bloeddrukmeter uitkiezen

Naast de soort zijn er verschillende afmetingen van bloeddrukmeters. Het is belangrijk voor consumenten om bloeddrukmeters te kopen die goed passen om metingen te krijgen die nauwkeuriger zijn. Als de manchet te groot is, zal deze de bloedstroom niet correct beperken, waardoor de metingen niet nauwkeurig zijn. Als de manchet te klein is, dan wordt teveel bloedstroom tegengehouden, wat ook een onnauwkeurige meting geeft. De standaardgrootte is 23 tot en met 33 cm, maar consumenten kunnen kleinere en grotere vinden die aan hun behoeften voldoen. Kleinere hebben een omvang van 18 tot 22 cm en grotere zijn beschikbaar in 33 tot 43cm.

Beste Bloeddrukmeter kopen

 

Features die je moet overwegen wanneer je de beste bloeddrukmeter kopen gaat

Bepaalde functies creëren gebruiksgemak, extra meetsoorten en zelfs de mogelijkheid om resultaten voor meerdere gebruikers op te slaan. Andere merk automatische armmeter opties bieden een assortiment van toegevoegde features, zoals digitale schermen, meerdere gebruikersmenu’s en onregelmatige hartslagdetectie. Handmatige armmeter opties hebben over het algemeen geen extra functies en polsmeters alleen als ze digitaal zijn. De meest populaire functie is de digitale schermmeting, maar hartslagmeters en opslagmogelijkheden komen kort daarna als features die consumenten fijn vinden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bloeddrukmeters volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo