Beste elektrische tandenborstel features

Elektrische tandenborstels zijn complexer dan hun handmatige tegenhangers, maar zijn ontwikkeld om je tanden beter schoon te maken en je tandvlees op de lange termijn gezond te houden. Elke elektrische tandenborstel zal je tanden schoonmaken, maar sommige hebben tandenborstel features en accessoires die de poets ervaring kunnen verbeteren en deze zullen ongetwijfeld de prijs verhogen. In dit artikel zullen we de tandenborstel features bespreken die aangeboden worden en of het het waard is om voor ze te betalen.

LEES OOK: Elektrische tandenborstel kopen + TOP 10

 

Elektrische tandenborstel soorten & features:

Over het algemeen kunnen elektrische tandenborstels opgedeeld worden in twee soorten, wat afhankelijk is of de opzetborstel roteert of heen en weer beweegt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

Roterende opzetborstels

Tandenborstels met kleine ronde borstels roteren om een tand per keer schoon te maken.

Sommige pulseren ook, wat helpt om tandplak los te maken. De meeste Oral B elektrische tandenborstels zijn roterende en/of pulserende modellen.

 

Vibrerende opzetborstels

Anderen hebben een conventionele opzetborstel die lijkt op die van een handmatige tandenborstel. Deze kopstukken bewegen heen en weer met hoge snelheden (de opzetborstel vibreert tegen tanden om tandplak te verwijderen).

Deze vibraties zorgen ook voor schoonmaakvloeistof (een mengsel van slijm, tandpasta en water) in het tandvlees en tussen de tanden om tandplak aan te pakken waar je niet bij kan komen met de borstel. De tandenborstels van Philips Sonicare werken op deze manier.

Beste Tandenborstel Features

 

Tandenborstel features – Poets modi

Duurdere tandenborstels hebben vaak extra poets modi. Deze zijn ontwikkeld om de tandenborstel aan te passen aan je schoonmaakbehoeften.

Als je bijvoorbeeld last hebt van gevoelige tanden, dan is een gevoelige modus ontwikkeld om je tanden voorzichtiger te poetsen dan het standaard programma. Andere modi die je tegen kan komen zijn massage, witten en diepe schoonmaak.

De meeste poets modi werken door simpelweg de snelheid of kracht van de tandenborstel aan te passen. Sommige modellen kunnen hun poetsbeweging aanpassen aan een specifiek gebied dat je aan het poetsen bent (ze kunnen schakelen tussen heen en weer en pulserende bewegingen afhankelijk van of je de voorkant van de tanden of het bijt oppervlakte poetst.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

Poets timer

Volgens tandexperts spenderen een hoop personen niet genoeg tijd aan het tandenpoetsen. Ervoor zorgen dat je een volle twee minuten (of langer) je tanden poetst, is belangrijk om je tanden en tandvlees schoon en gezond te houden.

Goede elektrische tandenborstels zullen automatisch twee minuten je tanden poetsen. Deze handige feature helpt je om je tanden goed te poetsen, zonder dat je er over na hoeft te denken. Als je een tandenborstel uitkiest met maar een feature, zorg er dan voor dat dit een automatische poets timer is.

 

Interval timer en druksensor

Voor de beste schoonmaak is het belangrijk om al je tanden te poetsen, zowel boven en onder als voor en achter. Het is makkelijk om meer tijd aan een sectie van je tanden te spenderen dan een ander en een interval timer kan je helpen om dit gelijkmatig te doen.

Een interval time pulseert of vibreert elke 30 seconden om je te laten weten dat je naar de volgende sectie van je mond moet gaan. Op deze manier kan je elke kwart van je mond gelijkmatig schoonmaken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

Je hoeft je tanden niet hard te poetsen om tandplak te verwijderen. Dit kan zelfs meer schade veroorzaken dan niet tandenpoetsen. Sommige elektrische tandenborstels hebben een druksensor die zal piepen of knipperen om je te waarschuwen wanneer je te veel druk uitoefent. Sommige modellen zullen stoppen met pulseren als ze merken dat je te hard drukt.

Welke Tandenborstel Features

 

Elektrische tandenborstel accessoires

Alle elektrische tandenborstels worden geleverd met een opzetborstel, standaard schoonmaak modus en oplader. Duurdere modellen kunnen verscheidene accessoires hebben die de prijs verhogen.

Zo kan je bijvoorbeeld met de premium Philips Sonicare DiamondClean glazen oplader je tanden blijven poetsen tijdens het opladen.

De Oral B Black Pro 6500 heeft Bluetooth en technologie om je poets activiteit op te nemen, plus een draadloze gids die je realtime feedback geeft tijdens het tandenpoetsen.

Deze accessoires zijn misschien leuk, maar je zal er wel flink voor moeten betalen. Zowel de Philips Sonicare DiamondClean en Oral B Black Pro 6500 zullen je ruim €100 kosten. De beste elektrische tandenborstels kan je echter al voor zo’n €50 kopen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

LEES OOK: Elektrische tandenborstel kopen + TOP 10

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo