Beste Gopro & Action Camera kopen?

Actiecamera’s zijn een vreemde eend in de camerascene. Ze zijn ontworpen om te worden bevestigd aan helmen, auto’s, en andere voorwerpen – niet om in de hand te worden gehouden.

Normaal gesproken zijn ze klein, stevig en simpel, met een lens aan de voorkant om de wereld met een vissenoogperspectief vast te leggen. Hun kleine formaat en dramatische ‘POV’ (eerstepersoons)perspectief zorgt dat de modellen populair zijn onder bekende extreme sporters, die hun avonturen vereeuwigen door de camera aan zichzelf of hun uitrusting te bevestigen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte camera’s volgens:

Ze worden ook gebruikt door televisieproducenten in situaties waar een gewone videocamera niet zou werken. GoPro is de marktleider met zijn iconische doosvormige cameraserie ‘Hero’, maar actiecamera’s zijn ook verkrijgbaar in andere vormen (zoals de iON Air Pro).

Ga vooral niet alleen op merk af. Denk na over de eisen en wensen die je hebt voor een actiecamera. Voor bevestiging aan een helm is een buisvormige camera waarschijnlijk de beste keuze. Aan je borst kun je beter een vierkant ontwerp hangen. En wat betreft verdere functies – heb je echt Wi-Fi, 4K, GPS, of zelfs een scherm nodig?

 

We hebben de tien beste actiecamera’s verzameld en vergeleken.

1. GoPro Hero4 Black

GoPro Hero4 Black action cam 2

Prijs: Ongeveer €350

De GoPro Hero4 Black is het vlaggenschip van GoPro, met een enorme hoeveelheid video-opties en accessoires waarmee het model en merk bekend zijn geworden. Zo kun je opnames maken in 4K of slow-motion full HD tegen 120fps, naast meer alledaagse opties zoals standaard 1080p. Hiermee is het een fantastische keuze voor zowel professionele videografen als thuisgebruikers die toegang zoeken tot flexibele beeldkwaliteit en resolutie. Zoek je echter gewoon een camera om actie te bewaren? Dan is de Hero4 Black voor zijn prijs misschien niet de beste GoPro.

Vergelijk prijzen bij:

LEES OOK: GoPro accessoires TOP 10

 

2. Garmin VIRB Elite

De VIRB beschikt over een livescherm.

Prijs: Ongeveer €300

De VIRB is een pronkstuk van de GPS-technologie van Garmin: hij verwerkt de locatietechnologie naadloos, zodat je niet alleen de actie maar ook je locatie kunt bewaren. De camera is goed ontworpen, en beschikt over een simpele schuifknop om opnames te beginnen en beëindigen. Bij de Garmin krijg je een GoPro-bevestigingsadapter, zodat je hem makkelijk kunt gebruiken in combinatie met alle GoPro-accessoires. Het totaalpakket is ongelofelijk goed uitgedacht, en je krijgt er ondersteunende software bij in de vorm van de VIRB Elite App voor iOS en Android, en bewerkingssoftware voor Mac en PC.

Vergelijk prijzen bij:

 

3. Drift Ghost-S

De Ghost-S is compact, scherp, en simpel te besturen.

Prijs: Ongeveer €300

De Ghost-S, een zwaargewicht binnen de wereld van action cams, oogt en voelt als een instrument dat een oorlogsgebied kan overleven. Met zijn stevige bevestigingsontwerp kan de camera ook gelijkvloers worden bevestigd, en niet alleen rechtopstaand zoals veel andere camera’s – een enorm voordeel. Het kleine scherm en de ondersteuning voor Wi-Fi zijn prettige toevoegingen, maar vooral de simpele besturing spreekt tot de verbeelding. De Ghost-S bemoeit zich niet met 4K of GPS. Hij is puur en alleen ontworpen om actie vast te leggen en ongelukken te overleven.

Vergelijk prijzen bij:

 

4. Sony AZ1 VR

Prijs: Ongeveer €220

Deze actiecamera heeft geen ingebouwd scherm op de behuizing, maar geeft in plaats daarvan een handige polsafstandsbediening met livebeelden; handig als je camera is bevestigd op een lastig te bereiken plek, of op een plek waar je hem niet goed kunt zien (zoals op een helm). Hiermee heb je veel meer controle dan met de gemiddelde afstandsbediening met twee of drie knoppen die bij veel andere modellen inbegrepen zit. De waterdichte behuizing en het kleine formaat zorgen dat deze actiecamera extreem veelzijdig is, en de kwaliteit van de beelden is uitstekend.

Vergelijk prijzen bij:

 

5. iON Air Pro 3

Prijs: Ongeveer €350

Het cilindrische ontwerp van de iON Air Pro 3 heeft hem populair gemaakt onder motorsporters en fietsers, die het liefst geen camera kopen die boven hun voortuig uitsteekt. Het simpele stevige ontwerp met schuifknop is goed uitgedacht. Met behulp van vibraties en LEDs weet je wanneer de opname begint en stopt, dus je weet altijd hoe de zaken ervoor staan zonder ernaar te hoeven kijken.

 

6. Muvi K-Series K2NPNG

Prijs: Ongeveer €260

Veho heeft veel moeite gestoken in hun Muvi-camera’s, in de hoop een belangrijke speler te worden in deze concurrentierijke markt. Het vierkante ontwerp en enorme aanbod aan accessoires die je meekrijgt is een goede keuze geweest. Het is te zien dat dit apparaat is ontworpen om avonturen te doorstaan, en met de ultrastevige duikbehuizing zou je een maximale diepte van 100m moeten kunnen bereiken – veel dieper dan we hebben kunnen testen.

Vergelijk prijzen bij:

 

7. Rollei Actioncam 400

Prijs: Ongeveer €90

Met het alom bekende vierkante ontwerp weet de Rollei over het algemeen goede prestaties neer te zetten tegen een erg redelijke prijs. De verwisselbare behuizing is qua stijl afgeleid van de onderwaterbehuizing van GoPro en is voorzien van hetzelfde bevestigingspunt – in het onwaarschijnlijke geval dat de meegeleverde klemmen niet voldoen kun je dus gebruik maken van ieder exemplaar van GoPro. Je krijgt er een scherm van 2 inches en Wi-Fi bij, waarmee dit een goede eerste keuze is voor een camera.

Vergelijk prijzen bij:

 

8. iVue Horizon

Prijs: Ongeveer €170

De iVue Horizon is een prima bril met verwisselbare gepolariseerde of heldere lenzen, afhankelijk van je behoeften. Daarnaast is er een ingebouwde actiecamera waarmee je een écht eerstepersoonsperspectief van de actie tot je beschikking hebt. De opnamefuncties en instellingsflexibiliteit zijn beperkt; je krijgt maar één knop aan de zijkant om hem mee te besturen. Die simpliciteit heeft echter zijn voordelen, vooral wanneer je je liever bezighoudt met de actie dan met bevestigingen en instellingen.

 

9. Panasonic HX-500E

Prijs: Ongeveer €300

Panasonic heeft een andere ontwerpstrategie aangenomen dan de meeste actiecamera’s, en heeft het apparaat in tweeën gedeeld: de camera zelf en het hoofddeel. Je twee onderdelen zijn verbonden met een kabel, dus je zult het apparaat op twee punten moeten bevestigen aan je lichaam of voertuig. De videokwaliteit is echter uitstekend, en je kunt opnames maken in zowel 4K- als HD-formaten. NFC, scherm, en Wi-Fi zijn allemaal welkome toevoegingen.

 

10. HTC Re

Prijs Ongeveer €150

De RE is een fantastisch concept waarvan het ontwerp en de stijl doen denken aan actiecams, maar hij is eerder ontworpen voor alledaags gebruik dan voor de extreme sportliefhebber. Omdat hij altijd aan staat is de RE altijd klaar voor gebruik, in de startblokken zonder opstarttijd. Helaas is de beeld- en videokwaliteit niet echt beter dan die van de meeste smartphones.

 

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte camera’s volgens:

 

LEES OOK: Beste Camera: compact, spiegelreflex & systeemcamera

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo