Beste hogedrukreiniger kopen TOP 10

Factoren zoals het weer en dagelijkse slijtage kunnen een huis en voorwerpen voor buiten erg vies achterlaten. Alles schoonhouden hoeft niet een hoop tijd in beslag te nemen en is ook niet erg zwaar werk. Hogedrukreinigers of hogedrukspuiten kunnen helpen om tijd en energie te besparen tijdens het schoonmaken van een huis, dek en andere buitenvoorwerpen. In deze koopgids helpen we je met handige tips zodat je de beste hogedrukreiniger kopen kan.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Beste hogedrukreiniger kopen tips:

Wat is een hogedrukreiniger?

beste hogedrukreiniger kopenEen hogedrukreiniger is een machine voor buiten die gebruikt wordt om verscheidene dingen schoon te maken. Hogedrukreinigers zorgen voor een fijne spray van water onder hoge druk om modder en vuil van huizen en tuinvoorwerpen af te spuiten. Dit kunnen muren, houten terrassen, patio’s, meubelstukken, opritten, auto’s, boten, grasmaaiers, ramen en nog meer zijn. Deze machines worden aangedreven door elektriciteit of benzine en besparen tijd en energie omdat voorwerpen niet meer met de hand schoongemaakt hoeven te worden. Richt simpelweg het uiteinde en het water dat onder druk staat doet de rest van het werk. Hogedrukreinigers kan je in huis- en tuinwinkels en online kopen.

 

Hoe werkt een hogedrukreiniger?

hoe werkt een hogedrukreinigerHogedrukreinigers hebben een benzine motor of elektrische motor die een pomp aandrijft. Deze pomp verhoogt de druk op water dat uit een normale tuinslang komt. De tuinslang wordt verbonden met de hogedrukreiniger. Dit water dat onder druk staat gaat vervolgens door nog een slang en komt uit een spuitstuk welke je op de voorwerpen kan richten. Een zachte spray kan zonder problemen een oprit schoonmaken, terwijl een krachtige spray het verf van een huis af kan spuiten.

 

Soorten hogedrukreinigers

De meeste hogedrukreinigers werken hetzelfde. Het verschil zit in de manier hoe ze aangedreven worden. De drie primaire types van hogedrukreinigers zijn elektrisch, benzine en professioneel. Een elektrische hogedrukreiniger heeft een stopcontact en verlengsnoer nodig. Voor kleine klusjes rond het huis werken deze over het algemeen prima. Units die aangedreven worden door benzine zijn snel, efficiënt en betrouwbaar. Ze zijn een ideale keuze omdat je ze overal mee naartoe kan nemen. Professionele hogedrukreinigers zijn gemaakt voor grote projecten en geven meer kracht voor op bouwplaatsen en in de professionele landschapsarchitectuur. Deze zijn over het algemeen duurder.

 

1. Elektrische hogedrukreinigers

karcher hogedrukreinigersElektrische hogedrukreinigers zijn goed voor kleine, simpele projecten, zoals het schoonmaken van tuinmeubels en voertuigen. Ze zijn stiller en lichter dan benzine modellen. De elektrische motor start door een schakelaar over te halen of knop in te drukken en zijn schoner dan benzine motoren.

Sommige fabrikanten van hogedrukreinigers geven aan dat hun apparaten rechtstreeks met een stopcontact verbonden moeten worden, zonder gebruik te maken van een verlengsnoer. Let hier goed op wanneer je een model uitkiest, aangezien je hiermee niet rondom het huis schoon kan maken. Volg altijd de instructies van de fabrikant op. Als je hogedrukreiniger compatibel is met een verlengsnoer, gebruik dan alleen het type die de fabrikant aangeeft.

 

2. Benzine hogedrukreinigers

benzine hogedrukreinigers kopenBenzine hogedrukreinigers bieden meer kracht en werken beter voor grotere, lastige klussen, zoals het schoonmaken van het dek van een boot, terrassen en afhankelijk van het model het exterieur van de tweede verdieping. Ze geven je ook meer mobiliteit, aangezien je niet in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact. Een benzine model start je meestal door aan een draad aan te trekken, maar sommige modellen hebben een elektrische starter. Gas modellen hebben de juiste benzine nodig, volg altijd de instructies van de fabrikant op.

 

Schoonmaakkracht van hogedrukreinigers bepalen

De schoonmaakkracht van een hogedrukreiniger wordt gemeten door BAR (werkdruk) en het WATEROPBRENGST. De getallen helpen om te bepalen hoe snel en krachtig de stroom met water zal zijn.

BAR (werkdruk)Beste Hogedrukreiniger kopen

BAR refereert aan de druk van het water dat in de machine wordt gecreëerd. De BAR rating bepaalt hoe krachtig de stroom met water zal zijn wanneer dit uit de spuitkop komt.

WATEROPBRENGST

Refereert aan de hoeveelheid water dat door de machine stroomt. Dit getal helpt om te bepalen hoe snel en efficiënt een machine vuil zal schoonmaken en wegspuiten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Hoeveel bar en wateropbrengst is vereist?

Elektrische hogedrukreiniger

 • 100-110 bar
 • < 500 liter/uur
 • Licht werk, zoals het wassen van auto’s, rolluiken, tuinmeubels, grillen, lichte mos en schimmel

Benzine hogedrukreiniger

 • 120-130 bar
 • 500-600 liter/uur
 • Zware en meer frequente taken, zoals dekken van boten, muren en trottoirs

Professionele hogedrukreiniger

 • > 140 bar
 • < 650 liter/uur
 • Zwaar en erg frequent gebruik door bedrijven en professionals, zoals industriële taken, wegspuiten van verf, hardnekkige vlekken en schoonmaken van cement.

Hogedrukreiniger kopen

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Features van hogedrukreinigers:

1. Hogedrukslang

hogedrukreiniger kopen tipsDe slangen van hogedrukreinigers kunnen tot wel acht meter lang zijn voor het schoonmaken van daken, muren en andere plekken die moeilijk te bereiken zijn. Meer druk betekent meer schoonmaakkracht.

 

2. Meerdere spuitstukken

Meerdere spuitstukken geven je de mogelijkheid om verschillende snelheden en mist te spuiten om verschillende taken af te ronden. Voor kleinere voorwerpen is een lichtere spray vereist, terwijl grotere voorwerpen een krachtigere spray nodig hebben om vuil te verwijderen.

 

3. Stevige banden

Stevige banden maken het mogelijk om de hogedrukreiniger snel en makkelijk achter je aan trekken over de oprit, het dek of door de tuin om bijna elke taak af te kunnen ronden. Dit maakt het transporteren van de hogedrukreiniger een stuk makkelijker en zodoende kan hij voor zelfs nog meer projecten gebruikt worden.

Beste Hogedrukreiniger koopgids

 

4. Schoonmaakmiddel compartimenten

Wanneer een voorwerp erg vies is, dan is het mogelijk een goed idee om een schoonmaakmiddel samen met water te gebruiken. Schoonmaakmiddel compartimenten geven je de mogelijkheid om afwasmiddelen en andere schoonmaakmiddelen te gebruiken om modder en vuil te verwijderen. Erg hardnekkige schoonmaakmiddelen kunnen compartimenten kapot maken die hier niet voor gemaakt zijn. Het is daarom een goed idee om de handleiding goed door te lezen om te weten te komen welke middelen je wel en niet kan gebruiken.

 

5. Accessoire opslag

professionele hogedrukreiniger kopenBerg voorwerpen zoals extra spuitkoppen, verlengsnoeren en andere accessoires handig op in de machine. Dit elimineert het gedoe van het zoeken naar spuitonderdelen wanneer het tijd wordt om de hogedrukreiniger te gebruiken.

 

6. Telescopische handgrepen

Sommige hogedrukreinigers kunnen best zwaar en groot zijn om te vervoeren. Handgrepen die makkelijk op en neer bewegen maken het mogelijk de unit snel aan te trekken of weg te duwen wanneer dat nodig is.

 

7. Koud of heet water gebruik

Wanneer een voorwerp erg vies is, dan is heet water soms beter voor de schoonmaak. Afhankelijk van het model kunnen hogedrukreinigers gebruikt worden met koud of heet water om een variabele schoonmaakkracht te bereiken. Besluit van te voren of je heet water voor je projecten nodig hebt, want een tank die specifiek ontworpen is voor koud water kan niet gebruikt worden met heet water.

 

8. Snelle aansluitmogelijkheden

Snelle aansluitmogelijkheden geven je de mogelijkheid om snel en makkelijk van spuitkop te wisselen, waardoor je tijd bespaart en de schoonmaakmogelijkheden van de hogedrukreiniger uitbreidt. Er zijn verbindingsstukken beschikbaar als je machine niet standaard met deze geleverd wordt.

karcher hogedrukreinigers

 

Accessoires voor hogedrukreinigers

 • Roterende borstel accessoire: Bied extra schoonmaakkracht voor lastige taken
 • Extensie stok: Makkelijk om hoge plaatsen te bereiken zonder dat je hiervoor een ladder nodig hebt
 • Turbo spuitkop: Geeft je extra schoonmaakkracht voor lastige taken

 

Zo ga je de beste hogedrukreiniger kopen

Er zijn veel verschillende modellen van hogedrukreinigers beschikbaar. De beste manier om te besluiten welke het meest geschikt voor je is, is besluiten hoe vaak je hem gaat gebruiken en welke klusjes je meestal ermee uit zal gaan voeren. Als je hem alleen maar gaat gebruiken voor simpele klusjes rond het huis, dan is een basis en goedkoper elektrisch model voldoende. Voor grotere klussen en meer frequent gebruik geeft een benzine hogedrukreiniger je de mogelijkheid om hem overal makkelijk mee naartoe te nemen en bijna elk project af te ronden. Benzine modellen zijn betrouwbaar en makkelijk om op te starten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Conclusie hogedrukreiniger kopengids

De juiste hogedrukreiniger uitkiezen hangt helemaal af van je behoeften. Het is belangrijk om de afmetingen van de voorwerpen die je meestal met de hogedrukreiniger schoon gaat maken te bepalen en ook hoe vaak je de machine van plan bent te gaan gebruiken. Als je die belangrijke punten in gedachten houdt, dan zal je zeker de beste hogedrukreiniger kunnen kopen die uitstekend bij je wensen en behoeften past. We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo