Beste hogedrukspuit kopen tips

Goedkoop of premium? Met wielen of zonder? Terrasreiniger of autoborstel? Dit artikel zal je helpen wanneer je de beste hogedrukspuit kopen wilt.

Hogedrukspuiten of hogedrukreinigers zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Van kleine machines met een korte slang die je met je mee moet tillen tot de grote machines met wielen en on-board opslag voor verscheidene schoonmaakaccessoires.

Als je de beste hogedrukspuit kopen wilt, dan is het het waard om na te denken over wat je schoon zal maken, hoe vies het zal zijn en hoe vaak je gebruik zal maken van de machine. Op die manier kan je een model vinden met de juiste hoeveelheid kracht en features voor je schoonmaak taken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Beste hogedrukspuit kopen tips:

Vind de beste hogedrukspuit voor jou

Beste hogedrukspuit kopen tipsHieronder zullen we de belangrijkste features en koopbeslissingen die je moet overwegen bespreken, zodat je de juiste hoeveelheid geld kan spenderen wanneer je de beste hogedrukspuit kopen gaat.

Bijna alle hogedrukspuiten kunnen verdeeld worden in een van de drie prijsklassen: budget, middenklasse en premium. Ontdek de karakteristieken van elk model hieronder en welke het beste bij je wensen en behoeften past.

 

Budget

Budget hogedrukreinigers kosten over het algemeen tussen de €50 en €125. Ze hebben een redelijk lichte, niet erg sterke motor en de pomp bevat vaak plastic onderdelen die vatbaar zijn voor vorstschade. Ze genereren een lage waterdruk van 60 tot 100 bar en een lage waterstroom, dus ze kunnen je het gevoel geven dat ze langzaam en niet erg krachtig zijn. Ze zijn het beste voor het schoonmaken van bestrating dat niet al te vies is, fietsen, kleine auto’s en tuinmeubels.

Behuizing

Klein, licht en makkelijk om te dragen. Budget hogedrukspuiten hebben vaak geen wielen. Ze bieden een gelimiteerde on-board opslag voor de slang, stroomkabel en accessoires. Budget hogedrukreinigers zijn vaak erg luidruchtig.

Slang

hoe-werkt-een-hogedrukspuitGoedkope hogedrukreinigers hebben een korte (3-5 meter) slang, wat het lastig kan maken om rond je auto schoon te maken zonder de machine te verplaatsen. De slangen zijn over het algemeen aardig dun en stijf, wat betekent dat ze makkelijk kunnen knikken. Bij sommige is het aardig lastig om ze aan de behuizing te schroeven en ze moeten meestal rond de hogedrukspuit gedraaid worden voor opslag.

Lansen

Budget hogedrukreinigers worden meestal geleverd met een primaire lans, plus ventilator en jet spuitpistolen. Je kan niet altijd de sterkte van de spray met de spuitpistolen aanpassen bij budget machines, wat onhandig is als je een kleiner oppervlakte wilt schoonmaken. De handgrepen, schakelaars en lansen zijn over het algemeen van dunner plastic gemaakt dan de duurdere modellen, wat mogelijk niet zo comfortabel om te gebruiken is.

Accessoires

De meeste hogedrukspuiten, zelfs de goedkope, worden geleverd met een fles wasmiddel welke schuim kan produceren om je te helpen bij het schoonmaken van je auto. Lansen en accessoires kunnen breekbaar zijn bij goedkopere machines en het terrasreiniger koppelstuk (als deze meegeleverd wordt) verricht vaak slecht werk bij het schoonmaken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Middenklasse

Beste Hogedrukspuit Kopen gidsMiddenklasse hogedrukreinigers kosten over het algemeen tussen de €125 en €250. Ze zijn vaak een mix van premium eigen merk modellen en de goedkoopste (zonder accessoires) modellen van premium merken. Je krijgt een krachtige motor (tot 2.000 watt), middelmatige waterstroom en 100 tot 130 bar waterdruk. Dit biedt meer kracht dan budget modellen, dus je kan grotere of meer vuile oppervlaktes schoonmaken, zoals tuinbestrating, veranda’s, auto’s en terreinwagens.

Behuizing

Grotere motoren en meer waterdruk hebben een grotere en zwaardere behuizing dan budget modellen nodig, maar ze hebben meestal wielen, zodat je ze makkelijk kan verplaatsen. Ze zijn over het algemeen aardig luidruchtig wanneer je ze gebruikt.

Slang

Middenklasse hogedrukreinigers hebben een slang van vijf of zes meter, wat meestal genoeg is om rond een auto schoon te maken zonder dat je de machine te veel hoeft te verplaatsen. Een aparte slang en accessoires opslag wordt meestal geboden.

Lansen

Middenklasse hogedrukspuiten worden vaak geleverd met een primaire lans, een variabele fan jet en een roterend jet spuitpistool, welke een erg krachtige schoonmaak jet produceert. De handgrepen, schakelaars en lansen zijn vaak meer solide gebouwd en meer comfortabel om vast te houden dan bij de budgetmodellen.

Accessoires

Accessoires zoals autoborstels, terrasreinigers en wasmiddel dispensers zijn veel voorkomend in deze categorie. De terrasreinigers maken over het algemeen effectiever schoon dan bij de goedkope.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Premium

Premium hogedrukreinigers kosten over het algemeen tussen de €175 tot €450. Ze worden over het algemeen gemaakt door bekende machine merken, zoals Kärcher, Bosch, Nilfisk en Stihl. Deze semi-professionele modellen bieden een hoge waterdruk (130 tot 150 bar) en een grote hoeveelheid waterstroom. Ze zijn het beste geschikt voor het schoonmaken van grote gebieden of erg vuile bestrating, terreinwagens en caravans, maar vaak is het ook mogelijk om gevoelige oppervlaktes zacht schoon te maken.

Behuizing

Deze machines zijn vaak erg groot en zwaar omdat ze krachtige (1.800 tot 2.500W) watergekoelde inductie motoren hebben. Ze hebben ook meer duurzame aluminium pompen vergeleken met de goedkopere modellen. Grote wielen en telescopische handgrepen die klein gemaakt kunnen worden voor opslag komen vaak voor. Veel hebben meestal ook extra handgrepen voor het dragen van de machine. De motor is vaak ook stiller.

Slang

Premium hogedrukreinigers hebben vaak lange slangen die het makkelijk maken om rond een auto of in een tuin te lopen. Deze verstevigde slangen zijn vaak dik, sterk en minder gevoelig om te knikken tijdens gebruik dan de goedkopere. Opslag haspels waar je de slang opdraait komen veel voor in deze categorie.

Lansen

Premium hogedrukreinigers worden vaak geleverd met een selectie van lansen en spuitpistolen, waaronder variabele fan jet spuitpistolen, welke je de mogelijkheid geven om met veel of weinig kracht schoon te maken en erg krachtige roterende jet spuitpistolen. De handgrepen, schakelaars en lansen zijn over het algemeen erg goed gemaakt en comfortabel om te gebruiken. Je zal voldoende ruimte hebben om de lansen, spuitkoppen en stroomkabels op de behuizing van de machine op te bergen.

Accessoires

Accessoires die veel voorkomen in deze categorie hogedrukspuiten zijn autoborstels, terrasreinigers, afvoerreinigers, schuine spuitpistolen en ingebouwde wasmiddel dispensers. De terrasreinigers maken over het algemeen beter schoon dan bij de goedkopere modellen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Hoeveel moet je betalen als je de beste hogedrukspuit kopen wil?

Dit hangt allemaal af van hoeveel je wilt betalen en hoe krachtig en duurzaam je hogedrukspuit zou moeten zijn.

Er is een echte polarisatie in de hogedrukreiniger markt, met een hoop goedkope modellen van zo’n €100 te koop in doe-het-zelf zaken en winkelketens.

Het lijkt vaak dat deze alle schoonmaak features hebben die je nodig hebt en dat voor een lage prijs. Ze zijn echter over het algemeen wel goedkoop gemaakt en missen de kracht om het erg hardnekkige vuil te verwijderen.

Accessoires Beste Hogedrukspuit Kopen

De bekendste merken van hogedrukreinigers zijn over het algemeen een stuk duurder, maar je krijgt over het algemeen meer robuuste producten, die gemaakt zijn met meer kwalitatieve materialen. Ze kunnen veel aangenamer om te gebruiken zijn dan goedkope modellen, met meer kracht en een stillere motor.

We hebben goede en slechte voorbeelden gevonden van zowel goedkope als dure hogedrukreinigers en daarom denken we dat je een kijkje moeten nemen naar de modellen die we aanbevelen, aangezien je zodoende beter kan besluiten welk model het beste bij je past, ongeacht de prijs.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Welke soort hogedrukspuit moet je kopen?

Budget

Beste voor: het schoonmaken van kleine gebieden van niet al te vuile bestrating, fietsen, kleine auto’s en tuinmeubels.

hogedrukspuit-kopen-tipsZe kosten over het algemeen tussen de €50 en €125 en dit zijn vaak eigen merk modellen die motoren hebben die niet erg krachtig zijn (1.200 tot 1.600W), niet veel waterdruk (minder dan 90 bar) en lage waterstromen hebben. Ze zijn verdeeld over kleine units die je met de hand op moet tillen en trolley modellen met erg lage handgrepen en kleine wielen.

Lengtes van de slangen lopen uiteen van 3m, wat te kort is om een auto schoon te maken, tot 5m, wat lang genoeg is om een kleine auto schoon te maken. Sommige goedkope modellen worden geleverd met vaste spuitpistolen die het niet mogelijk maken om de waterdruk aan te passen.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Goed voor lichte schoonmaak werkzaamheden
 • Makkelijk om te verplaatsen
 • Sommige zijn makkelijk om op te bergen

Nadelen

 • Korte slangen en weinig kracht kunnen het schoonmaken langzaam en vermoeiend maken
 • Deze machines hebben vaak erg luidruchtige motoren en hebben niet de kracht om hardnekkig vuil, onkruid, mos en korstmos te verwijderen
 • Lansen en accessoires kunnen breekbaar zijn
 • Terrasreiniger koppelstukken maken vaak niet goed schoon
 • Gelimiteerde on-board opslag voor kabels, slang en accessoires
 • Bevat plastic onderdelen en pomp onderdelen die gevoelig zijn voor vorstschade

Beste Hogedrukspuit Kopen reviews

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Middenklasse

Beste voor: het schoonmaken van bestrating in de tuin en veranda’s, auto’s en terreinwagens.

Deze kosten vaak tussen de €125 tot €250 en zijn vaak een mix van premium eigen merk modellen en goedkopere premium merk modellen. Daarom zal je een verwarrende hoeveelheid krachtige, maar basis modellen van tuingereedschap merken zoals Stihl of Nilfisk, middenklasse Bosch of Vax modellen met de keuze uit een aantal accessoires en krachtige machines met een hoop accessoires van Qualcast en Mac Allister vinden.

Verwacht een middenklasse motor (1.600 tot 2.000W), waterdruk (100 tot 130 bar) en middelmatige waterstromen. De meeste machines zijn een beetje zwaar, hebben grotere wielen en on-board opslag voor accessoires. Sommige hebben mogelijk zelfs haspels. Slangen hebben meestal een lengte van 5 of 6 meter.

Voordelen

 • Goede schoonmaak vaardigheden
 • Vaak snel en makkelijk om te gebruiken
 • Goede slang afmetingen
 • Worden vaak geleverd met verscheidene handige accessoires

Nadelen

 • Worden vaak verkocht in bundels met verschillende accessoires, dus het kan verwarrend zijn om te bepalen welke het beste bij je past
 • Sommige hebben luidruchtige motoren
 • Missen mogelijk de kracht voor het schoonmaken van erg hardnekkig vuil, onkruid, mos en korstmos
 • Goede on-board opslag voor accessoires, maar vaak een beetje groot om makkelijk op te bergen

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Premium modellen

Beste voor: het schoonmaken van een grote hoeveelheid bestrating, erg vuile terreinwagens, commerciële voertuigen en caravans.

benzine-hogedrukspuiten-kopenDeze kosten over het algemeen tussen de €175 en €450 en worden vaak gemaakt door bekende machine merken, zoals Kärcher, Bosch, Nilfisk en Stihl. Dit zijn semi-professionele modellen met krachtige motoren (1.800 tot 2.500W), een hoge waterdruk (130 tot 150 bar) en een hoge hoeveelheid waterstroom.

De machines zijn over het algemeen erg groot en lastig om te verplaatsen met de krachtige motoren en pompen die ze bevatten en het gebruik van meer duurzame aluminium pompen en inductie motoren dan goedkopere modellen. Grote wielen, telescopische handgrepen, meerdere lansen en robuuste schoonmaak accessoires kom je vaak tegen in deze prijsklasse.

Voordelen

 • Briljante schoonmaak vaardigheden
 • Lange slangen, veel kracht en een hoge waterstroom maken het schoonmaken snel en makkelijk
 • Hebben vaak een minder storend geluid dan goedkopere modellen
 • Goede on-board opslag voor slangen, kabels en accessoires

Nadelen

 • Mogelijk te krachtig voor de meeste schoonmaak werkzaamheden rond huis
 • Erg krachtig, dus je moet weten hoe je ze moet gebruiken om te voorkomen dat je oppervlaktes beschadigt
 • Duur, groot en zwaar, waardoor ze moeilijk om te verplaatsen kunnen zijn

Beste Hogedrukspuit Kopen Kärcher

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Welke features heb je nodig?

Machines zonder poespas worden vaak geleverd met maar een lans, wat een lange buis is met een spuitpistool aan het uiteinde. Het spuitpistool zal meestal een variabele druk bieden (wanneer je de spuitkop draait, kan je de spray aanpassen van een krachtige nauwe straal tot een meer wijdere, zachte straal). Deze soort lans is goed voor lichte schoonmaak werkzaamheden en voor oppervlaktes die makkelijk beschadigt raken, zoals veranda’s op auto’s.

Voor het schoonmaken van de auto

Controleer of de hogedrukreiniger geleverd wordt met een fles of tank afwasmiddel. Tijdens het uittesten van de beste hogedrukspuit, zijn we erachter gekomen dat ingebouwde, maar verwijderbare wasmiddel reservoirs handiger zijn dan een fles wasmiddel koppelstuk voor de lans.

Een schuine lans zal ook handig zijn, aangezien dat het makkelijker zal maken om onder wielkassen en vensterbanken schoon te maken.

Voor hardnekkig vuil

 • Bestrating: Kies voor een model met een roterende jet lans en ook een variabele druk lans. Deze draaien de waterstraal terwijl deze het spuitpistool verlaat.
 • Conservatorium of kas: Kies voor een model die geleverd wordt met een borstel om op de lans te bevestigen, deze worden vaak als optionele extra’s verkocht.
 • Bestrating, cement of veranda: Je doet er mogelijk goed aan om een terrasreiniger koppelstuk aan te schaffen. Deze worden vaak als optionele extra verkocht en hebben een plastic bedekking over de spuitkop om te voorkomen dat vies water te veel rond vliegt. Tijdens het testen van hogedrukreiniger accessoires zijn we erachter gekomen dat de beste terrasreinigers schoonmaken minder vervelend en vies maakte, maar sommige waren geldverspilling, omdat ze moeilijk te besturen waren of minder indrukwekkende schoonmaakresultaten bereikten als de primaire lans.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Moet je een aparte terrasreiniger kopen?

Sommige hogedrukreinigers worden geleverd met een terrasreiniger koppelstuk, maar vaak zijn ze een optionele extra die al snel €75 kan kosten. Dus is het het waard om deze accessoire te kopen?

Beste Hogedrukspuit Kopen tips

Terrasreinigers kunnen handig zijn voor grote terrassen of opritten. Ze maken het schoonmaken makkelijker en een minder zootje dan een standaard waterstraal lans, aangezien de plastic bedekking over het spuitpistool helpt om te voorkomen dat vies water alle kanten op wordt gespoten. Ze zijn vaak ook sneller om te gebruiken dan de primaire lans.

Ze kunnen vooral handig zijn voor het schoonmaken van straatstenen, aangezien de kans kleiner is dat ze het zand van de randen afspuiten dan de meer krachtige spuitpistolen.

Maar er is een groot verschil in terrasreinigers van verschillende merken. Dit zijn de problemen die we tegen gekomen zijn:

 • Niet schoonmaken tussen de stenen, waardoor mos en onkruid achterblijft
 • Oncomfortabel om te gebruiken, omdat het kopstuk niet over het oppervlakte glijdt
 • Schudden of over de kop vliegen wanneer ze over een ongelijke oppervlakte gaan, waardoor het lastig is om ermee te manoeuvreren

In al onze reviews maken we duidelijk of de accessoires die compatibel zijn met de hogedrukspuit een handige aanvulling op het model zijn.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

Features die je in de winkel moet controleren wanneer je de beste hogedrukspuit kopen gaat

De beste manier om de features te krijgen die je wilt is een kijkje nemen naar onze hogedrukreiniger reviews. Maar hieronder zullen we een aantal dingen opnoemen die je zelf kan controleren in de winkel wanneer je de beste hogedrukspuit kopen gaat.

 • Hoe makkelijk zal je hem op kunnen bergen? Sommige nemen veel meer ruimte in beslag dan andere en onze testen hebben laten zien dat groter niet altijd beter is.
 • Kan je de lansen en andere accessoires veilig opbergen op de machine, zodat je ze niet kwijt raakt?
 • Kan je de kabel en slang netjes opbergen op de machine, zodat je er niet over zal struikelen?
 • Hoe makkelijk kan je hem dragen? Zware modellen hebben vaak wielen, maar deze helpen je niet wanneer je eentje bij de trap omhoog moet tillen.
 • Is hij te zwaar? Is de handgreep oncomfortabel?
 • Hoe makkelijk kan je hem met je meetrekken? Controleer of de wielen makkelijk rollen en of je hem met je mee kan trekken zonder te hoeven bukken.
 • Hoe comfortabel zijn de lans handgreep en schakelaar? Onthoud dat je hem mogelijk een lange tijd vast zal moeten houden.

We hopen dat je met de informatie in dit artikel de beste hogedrukspuit kopen kan. Veel succes!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte hogedrukreinigers volgens:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo