Beste smartwatch kopen tips + TOP 10

Het gevecht voor je pols is begonnen. Maar waar zou je op moeten letten wanneer je het beste smartwatch kopen wilt? Gebruik de onderstaande tips om het beste apparaat voor je behoeften en budget te vinden.

Van grote namen zoals Apple en Samsung tot traditionele horlogemakers zoals Tag Heuer en Fossil tot startende fabrikanten zoals Pebble en Martian. Tientallen bedrijven creëren smartwatches om notificaties, apps en meer naar je pols te brengen. Alhoewel features en design verschillen, is het grootste pluspunt van een smartwatch dat hij je tijd kan besparen. Of je nu snel inkomende berichten wilt checken of je muziek aan wilt sturen, je zal even snel naar de pols kunnen kijken in plaats van dat je je smartphone uit je broekzak moet halen en ontgrendelen. Sommige smartwatches werken zelfs onafhankelijk van een telefoon, maar de meeste zijn ontworpen om met deze samen te werken.

Als je je gezondheid beter in de gaten wilt houden, dan is het goed om te weten dat steeds meer smartwatches ingebouwde fitness features, zoals een stappenteller of hartslagmeter hebben. De grens tussen fitness meters en smartwatches wordt steeds vager. Laten we snel verder kijken waar je op moet letten!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte smartwatches volgens:

 

Beste smartwatch kopen tips:

Samengevatte tips

Als je haast hebt, dan vind je hieronder de meest belangrijke punten terug die je moet overwegen wanneer je het beste smartwatch kopen wilt.

  • Koop niet een smartwatch zonder eerst te bevestigen dat deze met je smartphone werkt.
  • Kies een horloge met een hartslagmeter uit als je een fanatieke sporter bent. Er zijn er maar weinig die GPS hebben voor het volgen van je rensessies.
  • Let op de gemeten batterijduur wanneer je gaat kopen. Smartwatches met e-paper displays houden het over het algemeen langer uit.
  • Zoek naar een smartwatch die continue de tijd laat zien wanneer je deze niet gebruikt.
  • Controleer of de sluiting van de horlogeband makkelijk om te gebruiken en vervangen is.
  • De beschikbare apps is een factor, maar niet zo belangrijk als compatibiliteit, design en andere features.

 

Smartwatch kopen met OS en apparaat compatibiliteit

Omdat de meeste smartwatches ontworpen zijn om samen met je smartphone te gebruiken, is compatibiliteit erg belangrijk. Zo maken sommige horloges gebruik van hun eigen besturingssysteem, maar werken ze ook met Android en iOS apparaten. Dit is echter niet bij alle merken het geval, dus controleer dit zeker van te voren. Hierbij moet je er niet standaard vanuit gaan dat grote merken dit wel zullen bieden. Samsung Gear S2 biedt bijvoorbeeld nog geen ondersteuning voor iOS, maar dit is wel de bedoeling voor 2016.

Als ze compatibel zijn, dan moet je ook controleren of je gebruik kan maken van alle features. Zo zullen sommige Android Wear horloges werken met je iPhone, maar veel features zijn niet beschikbaar als je ze verbind met iOS apparaten. Google maakt het makkelijk om de compatibiliteit te controleren. Als je via de browser van je smartphone naar hun speciale ‘WearCheck’ website gaat, dan zal je direct zien of deze compatibel is of niet.

Samengevat: Koop een smartwatch niet tenzij je zeker weet of deze zal werken met je smartphone. Er zijn een aantal zeer geavanceerde uurwerken beschikbaar die fungeren als telefoons, maar hier zijn nog niet veel modellen van.

 

Display: E Ink of LCD?

De meeste smartwatches worden geleverd met een kleurrijk LCD scherm of AMOLED display, maar andere bieden een E Ink of e-paper display. E-paper schermen die in kleur en zwart-wit beschikbaar zijn, kan je makkelijker buiten lezen zonder je zorgen te hoeven maken over weerspiegeling en ze belasten de batterij minder.

Aan de andere kant zijn er smartwatches beschikbaar die het mogelijk maken om foto’s, apps en andere inhoud met rijke kleuren te bekijken. En alhoewel e-paper horloges een ingebouwd backlight hebben, zijn LCDs vaak helderder. Het minpunt is een kortere batterijduur, alhoewel fabrikanten van smartwatches de efficiëntie van de apparaten continu verbeteren.

Beste Smartwatch Kopen

Kleuren displays hebben zoveel energie nodig, dat veel horloges het scherm automatisch uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt. Zodoende kan je niet eens even snel kijken hoe laat het is zonder het apparaat in te schakelen. Zoek naar een smartwatch die continu de tijd laat zien, zelfs wanneer je hem niet gebruikt. Meestal wordt het scherm bij deze versies gedimd wanneer je ze niet gebruikt.

 

Interface: Knoppen vs touch

Kiezen voor een touchscreen op je smartphone lijkt misschien de meest logische keuze. Je hebt namelijk een touchscreen op je smartphone en zo’n beetje elke gadget die vandaag de dag uitgebracht wordt heeft een touchscreen. Een touch interface zou ook makkelijker om te navigeren moeten zijn.

Op horloges met fysieke knoppen moet je namelijk aardig veel scrollen. Deze soort smartwatches zijn echter wel goedkoper dan touchscreen modellen. Sommige personen geven ook de voorkeur aan de klassieke look van een traditioneel horloge.

Het kan soms lastig zijn om dingen aan te raken op een kleiner touch display en sommige van de gebaren gebaseerde interfaces zijn niet intuïtief. Zo geeft de Android Wear software je bijvoorbeeld op kaarten gebaseerde notificaties die je met een swipe makkelijk kan verwijderen. Je moet echter een hoop swipen om bij andere apps en opties binnen apps te komen.

Samengevat: Na verloop van tijd zal het touchscreen waarschijnlijk de traditionele look verbannen. Als je echter graag eenvoud en meer old-school esthetica wilt, dan zijn fysieke knoppen hetgeen waar je voor moet kiezen.

 

Design en personalisatie

De beste smartwatches bieden een selectie van bandjes en/of de mogelijkheid om ze te vervangen door opties van derden. Dit is belangrijk als je de look van je apparaat wilt personaliseren.

De meeste smartwatches van vandaag de dag bieden een hoop aanpassingsopties voordat je op bestellen drukt. Zo kan je bijvoorbeeld bij veel horloges de kleur en materiaal van het bandje uitkiezen en ook de kleur, afwerking en afmetingen van het horloge zelf.

Houd in gedachten dat comfort erg belangrijk is en hetzelfde geldt voor hoe makkelijk je het horloge om je pols kan doen. We raden zeker aan om horloges te vermijden met sluitingen die te veel kracht nodig hebben om te openen. De meeste nieuwe horloges gebruiken echter standaard gespen, maar dit is niet het geval voor veel oudere modellen.

Steeds meer smartwatches hebben een ronde vorm, waardoor ze meer op traditionele uurwerken lijken. Nieuwere worden slanker en kleiner. Traditionele horlogemakers blijven ook niet achter en bieden erg mooie modellen aan, al zijn deze vaak wel iets prijziger.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte smartwatches volgens:

 

 

Notificaties en alarmen

Elke goede smartwatch zal je op de hoogte stellen van inkomende gesprekken, e-mails en sms berichten door middel van een korte vibratie. Zodoende kan je discreet controleren of het een belangrijk telefoontje is of niet. Je zou echter ook moeten kijken naar social network integratie voor notificaties van websites zoals Facebook en Twitter.

Goedkoopste Smartwatch Kopen

Zorg ervoor dat je de meest recente notificaties snel kunt bekijken, zelfs als je ze op het moment van ontvangst gemist hebt. Hoe dit wordt gedaan verschilt enorm tussen de verschillende smartwatch modellen en niet elke manier is erg intuïtief.

 

 

Apps en wijzerplaten

Alhoewel de smartwatch markt nog erg jong is, bieden sommige modellen tientallen of zelfs honderden apps aan. Apple Watch heeft het grootste aanbod op dit gebied, maar de meeste populaire concurrenten zitten hier niet ver achter. Als je iemand bent die veel verschillende apps op zijn/haar smartphone heeft, dan moet je ervoor zorgen dat je smartwatch ook een uitgebreid aanbod hebt. Ben je echter een persoon die alleen de ‘belangrijkste’ apps gebruikt, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken, want dan is elke smartwatch geschikt.

 

Speciale features: fitness, spraak en meer

Het meten van al je sportactiviteiten begint steeds populairder te worden. Smartwatch makers willen uiteraard niet achter de feiten aanlopen en bieden ook op dit gebied uitgebreide opties. Sommige horloges moet je samen laten werken met je telefoon om je activiteiten bij te houden, maar de meeste hebben tenminste een geïntegreerde stappenteller.

Als je smartwatch echter verscheidene functies op het gebied van fitness biedt, dan ben je er nog niet. De beschikbare functies moeten namelijk ook goed werken en dit is niet bij alle smartwatches het geval. Zo is de hartslagmeter op Android Wear apparaten niet zo betrouwbaar als een traditionele hartslagmeter. De Apple Watch presteert veel beter op dit gebied. Deze biedt echter geen GPS, wat de Microsoft Band 2 wel doet. Als je een stukje gaat joggen/rennen/wandelen dan moet je bij de Apple Watch dus je smartphone bij de hand hebben als je accurate informatie over je snelheid en afstand wilt kunnen zien.

Goedkope Smartwatch Kopen

Ook op het gebied van telefoneren is de kwaliteit van deze feature en hoe je van deze gebruik kan maken erg verschillend. Voor sommige moet je gebruik maken van je internetverbinding om deze feature te kunnen benutten. Bij andere moet je je telefoon altijd in de buurt hebben. En weer andere kunnen onafhankelijk van je telefoon gebruikt worden, zelfs als deze uitgeschakeld is.

Tot slot moet je ook kijken of de microfoon en de speakers goed genoeg zijn, want anders heb je er nog niet veel aan als je de persoon die belt niet kan horen of andersom.

 

Batterijduur en opladen

Smartwatches met e-paper displays houden het ongeveer vier tot vijf dagen uit voordat je ze op moet laden. De meeste horloges met kleurenschermen moet je echter elke dag of om de dag opladen. Je moet dus overwegen hoe vaak je je horloge op wilt laden.

Horloges met spraakmogelijkheden houden het helemaal niet lang uit als je ze gebruikt als telefoons, maar dat zou niet als een verrassing moeten komen.

Op het gebied van opladen geven we de voorkeur aan smartwatches die een micro USB gebruiken. Het is namelijk makkelijker om een kabel te vinden als je de meegeleverde kabel niet bij je hebt of kwijtgeraakt bent.

 

Conclusie Beste Smartwatch kopen gids

Zoals je kan zien zijn er een hoop punten die je moet overwegen wanneer je het beste smartwatch kopen wilt. Bepaal voor jezelf goed wat belangrijk voor je is en wat voor budget je hebt. Zodoende zou je je lijst met potentiële kandidaten moeten kunnen beperken tot een handvol, waardoor je keuze een stuk makkelijker zou moeten worden. Heb je al een smartwatch? Laat dan zeker hieronder een reactie achter, zodat andere lezers hier mogelijk ook van kunnen profiteren.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte smartwatches volgens:

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo