Waterstofzuiger kopen TOP 5 + tips

Normale stofzuigers kunnen problemen hebben met sommige soorten vuil in je huishouden, vooral als bijvoorbeeld vuil vastgeplakt zit aan een oppervlakte. Deze stofzuigers kunnen ook geen vocht of natte plekken opzuigen. Voor deze situatie moet je een waterstofzuiger kopen. Zoals de naam al aangeeft kunnen deze stofzuigers niet alleen droge stof en vuil opzuigen, maar ook natte plekken. Deze machines zijn echte all-rounders, want je kan bijvoorbeeld makkelijk je vloerbedekking schoonmaken met een waterstofzuiger. Sommige van de meest populaire waterstofzuigers worden gefabriceerd door merken zoals Bosch, Kärcher en Nilfisk, dus het zijn meer gereedschappen voor je huishouden in plaats van schoonmaakvoorzieningen. In de onderstaande koopgids zullen we uitleggen hoe waterstofzuigers werken, hoe je ze kan gebruiken in je huis en waar je op moet letten wanneer je een waterstofzuiger kopen gaat.

Onze Waterstofzuiger TOP 5

RangWaterstofzuigerReview
1Karcher WD 6 Premium ME PTbinnenkort
2Karcher WD 5 premiumbinnenkort
3Powerplus POWX325binnenkort
4DiBO P30 WDbinnenkort
5Karcher WD 3 Pbinnenkort
6> bekijk hier de volledige top 10binnenkort

LEES OOK: Beste stofzuiger kopen TOP 10

 

Waterstofzuiger kopen gids:

Hoe werkt een waterstofzuiger?

hoe werkt een waterstofzuigerWaterstofzuigers werken in principe net zo als traditionele stofzuigers. Er zit een motor in de machine die de ventilator aandrijft. Dit creëert een omgeving van lage druk in de behuizing. Lucht stroomt door de zuigkop en slang in de machine om deze druk te balanceren. Het neemt ook stof en vuil mee en zorgt ervoor dat deze niet in de ventilator komen. In de machine zit een stofzuigerzak of een soort opvangbak om de vuil op te vangen terwijl schone lucht door kan stromen.

Waterstofzuigers hebben geen stofzuigerzak in de machine en gebruiken in plaats daarvan een filter cartridge.

Deze is verantwoordelijkhoe werken waterstofzuigers voor het scheiden van de vocht en het water van de lucht en voorkomt dat dit in de ventilator komt. Als de vocht wel in de ventilator zou komen, dan zou dat er uiteraard voor zorgen dat de machine stopt. Waterstofzuigers hebben ook een centrifugale scheider welke het filter cartridge helpt om de vocht van de lucht te scheiden. Lucht beweegt in een cycloonachtig patroon in de stofzuiger. Ronde luchtstroompatronen duwen vochtdruppels naar buiten terwijl de lucht ongehinderd door kan stromen. Vocht wordt opgevangen op de behuizing van de machine en dit stroomt in een grijswaterbassin. Dit is hetzelfde principe dat gebruikt wordt voor zakloze stofzuigers. Deze soort stofzuigers gebruiken zelfs nog snellere roterende bewegingen om zelfs erg fijne stof te scheiden van de lucht.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte waterstofzuigers volgens:

 

Tapijtreinigers en waterstofzuigers

Een tapijtreiniger is in principe een andere soort waterstofzuiger. Net als waterstofzuigers zuigen ze niet alleen vuil en stof op, maar ook vloeistoffen. Het verschil met deze machines, is dat deze niet alleen vuil en vocht verwijderen, maar ook de oppervlakte waar ze op werken schoon kunnen maken, waardoor deze er schoner uitkomt dan daarvoor. Het principe werkt zo. De tapijtreiniger heeft een bassin gevuld met een schoonmaakoplossing en water, een mengsel dat aangebracht wordt op het oppervlakte dat je schoon wilt maken. Vervolgens zuigt de machine alle vloeistof op die hij aangebracht heeft, waardoor de oppervlakte schoner is dan wanneer hij alleen maar vuil of stof had opgezogen. De meeste stomers en tapijtreinigers worden alleen maar op vloerbedekkingen gebruikt. Het verschil tussen de twee, is dat de stomer alleen maar hete stoom uitscheidt en niet vuil opzuigt dat op het vloerbedekking ligt.karcher waterstofzuiger

Hoe gebruik je een waterstofzuiger?

gebruik van waterstofzuigersEen waterstofzuiger gebruiken is relatief recht toe, recht aan. Je kan deze soort stofzuiger gebruiken om stof en vuil op te zuigen, het maakt niet uit of dit nat of droog is. Je kan zelfs een waterstofzuiger gebruiken om snel de vloer van je badkamer schoon te maken als je badkuip overstroomt. Dit is een geweldige manier om uren boenen en droogmaken te vermijden. Je zou echter op moeten passen met vloeistoffen die niet alleen uit water bestaan, zoals verf bijvoorbeeld. Dit soort materialen kunnen de stofzuiger of het filter cartridge in sommige gevallen beschadigen. In het ergste geval zal de machine zoveel beschadigen dat deze niet meer gerepareerd kan worden. In de handleiding die meegeleverd wordt met de stofzuiger die je koopt zou je duidelijk moeten kunnen vinden welke vloeistoffen je wel en niet op kan zuigen.

Sommige waterstofzuigers hebben geen filter cartridge. Bij deze machines is het mogelijk om zonder onderbrekingen natte en droge materialen op te zuigen. Als de stofzuiger die je gaat kopen deze feature niet heeft, dan moet je mogelijk eerst het filter cartridge verwijderen voordat je natte plekken schoon wilt maken. Je zou er ook voor moeten zorgen dat er geen vocht of vloeistoffen achterblijven in de slang wanneer je de stofzuiger opbergt, aangezien dit naar buiten kan stromen. Zorg er tot slot ook voor dat je de machine na elk gebruik leegmaakt, zodat je voorkomt dat onaangename geurtjes opbouwen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte waterstofzuigers volgens:

 

Je tapijt schoonmaken met een waterstofzuiger

Beste Waterstofzuiger KopenAls je waterstofzuiger ook een was functie heeft, dan is het makkelijk om vloerbedekkingen en tapijten schoon te maken. Zoals we hierboven al aangaven hebben tapijtreinigers gespecialiseerde mondstukken voor dit doel, wat het proces erg simpel maakt. Ze doen vers water in een bassin die vol zit met een schoonmaakoplossing, waardoor een shampoo gecreëerd wordt die ze vervolgens op de vloerbedekking aanbrengen. Terwijl je de machine naar voren duwt zal er continu wat shampoo op de vloerbedekking aangebracht worden. De machine naar achteren trekken maakt het mogelijk om de vloerbedekking droog te maken door zowel vloeistof als vuil op te zuigen. Uiteraard kan je waterstofzuigers ook gebruiken om lastig vuil op harde oppervlaktes schoon te maken. Je moet er dan wel voor zorgen dat deze oppervlakte niet gevoelig is voor water. Oude houten vloeren kunnen bijvoorbeeld beschadigt worden wanneer ze blootgesteld worden aan water.

 

De juiste waterstofzuiger kopen

beste karcher waterstofzuiger kopenWelke waterstofzuiger je nodig hebt zal afhangen van waar je hem voor zal gebruiken. Er zijn zelfs kleine draadloze waterstofzuigers voor kleinere ongelukjes en hebben een bassin voor minder dan twee liter vloeistof. Deze machines zijn erg makkelijk om vloeistoffen schoon te maken die je gemorst hebt op je bank of een glas dat op de grond gevallen is. De meeste normale huishoudens zullen voldoende hebben aan een waterstofzuiger die een capaciteit van zo’n 20 liter heeft. Deze zijn nog steeds licht genoeg om makkelijk te transporten, zelfs met een vol bassin. Als je grotere oppervlaktes schoon moet maken, dan is het misschien een goed idee om op zoek te gaan naar een industriële waterstofzuiger met een capaciteit van 55 of 75 liter. Alle industriële waterstofzuigers zullen een groot centraal bassin en wielen hebben. Er zullen ook een slang en mondstuk aan het primaire bassin vastzitten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte waterstofzuigers volgens:

 

Welke functies zou de waterstofzuiger moeten uitvoeren?

Naast de capaciteit van de stofzuiger spelen de beschikbare functies ook een rol bij het uitkiezen van een stofzuiger.

voorbeeld van een waterstofzuigerAls je verschillende soorten vuil in je huis schoon wilt maken, dan zal een standaard waterstofzuiger waarschijnlijk goed genoeg voor je zijn. Controleer wat voor filter cartridge deze heeft voordat je hem koopt. Je zou moeten kunnen schakelen tussen het schoonmaken van nat en droog vuil zonder onderbrekingen. Zoek ook naar wasbare filter cartridges, aangezien je met deze op de lange termijn mogelijk geld kan besparen. Nog een geweldige feature waar je op zou moeten letten is een automatische uitschakeling. Deze zal de stofzuiger uitzetten wanneer het bassin bijna vol zit. Als je shampoo of stoom op je vloer of vloerbedekking aan wilt brengen, dan heb je een stofzuiger met twee bassins nodig. Eentje voor het schoonmaakmiddel en eentje voor grijs water. Deze zou je makkelijk moeten kunnen verwijderen en vullen. Sommige stofzuigers hebben zelfs een tap aan de zijkant om het vieze water naar buiten te laten stromen, zodat je nooit de zware, volle tank hoeft op te tillen.

Goedkoopste Waterstofzuiger Kopen

Over het algemeen zou je waterstofzuiger zo stabiel en manoeuvreerbaar mogelijk moeten zijn. Machines die wielletjes hebben die erg dicht bij elkaar staan zullen erg makkelijk om ver vallen. Zoek dus naar types met een wijde wielbasis. Fabrikanten zullen ook de kracht van hun machines aangeven. Tussen de 1000 en 2000 watt is redelijk normaal voor een waterstofzuiger voor in huis. Een hoger wattage geeft niet direct aan hoe goed een machine je vloeren schoon zal maken. In veel gevallen zal het mondstuk van de machine een nog belangrijkere rol spelen dan de hoeveelheid kracht van de machine, aangezien dit bepaald hoeveel zuigkracht er toegepast wordt op de vloer.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte waterstofzuigers volgens:

 

Accessoires voor waterstofzuigers

Net als bij normale stofzuigers zijn er ook voor waterstofzuigers een hoop accessoires die het schoonmaken van je huis een stuk makkelijker maken. Je kan gespecialiseerde mondstukken en toebehoren kopen voor het schoonmaken van stof of harde vloeren. Accessoires die het mogelijk maken om je ramen schoon te maken met je stofzuiger zijn ook erg handig. En uiteraard zijn er ook accessoires die ontworpen zijn voor tegels of andere oppervlaktes. Je kan vervangende onderdelen kopen, zoals slangen, als de originele kapot is. Filter cartridges zijn niet echt accessoires, maar ze zijn absoluut noodzakelijk als je je waterstofzuiger wilt gebruiken. Het is waarschijnlijk het beste om deze van derden te kopen en niet van de fabrikant. Cartridges van derden zouden net zo goed moeten zijn als de originele onderdelen, maar alleen veel goedkoper.

Robot waterstofzuigers

waterstofzuigersEen gespecialiseerde vorm van waterstofzuigers is de robot waterstofzuiger. Deze werken net als andere robotstofzuigers. Ze kunnen de dimensies van een kamer herkennen en deze onafhankelijk schoonmaken. Ze herkennen en vermijden ook obstakels en hellingen. Een robotstofzuiger is een geweldige keuze voor harde oppervlaktes zoals tegels of laminaat. Ze hebben twee bassins voor schoon water en grijs water. Het apparaat mengt schoon water met een schoonmaakoplossing en brengt het aan op de vloer. Een geïntegreerde borstel maakt vervolgens de vloer schoon en de stofzuiger zuigt het vieze water op. Hij is zo gebouwd dat hij onder stoelen en kasten kan komen. Automatische programma’s maken het bijvoorbeeld mogelijk om de robot te vertellen dat hij langs de randen van een muur schoon moet maken om geweldige schoonmaakresultaten te krijgen. Robotstofzuigers gaan meerdere keren over hetzelfde stukje vloer, om ervoor te zorgen dat het zo schoon mogelijk is.

 

Conclusie waterstofzuiger kopen gids

De waterstofzuiger is een relatief simpele machine, maar voor flinke schoonmaakklussen is de diversiteit en efficiëntie stukken beter dan standaard schoonmaakapparaten. Vaak hebben ze ook een extra lange kabel, wat uiteraard zeer handig is. Wanneer je een waterstofzuiger kopen gaat, zorg er dan voor dat je eentje uitkiest met een dikke slang, aangezien deze sneller werkt en ook minder snel verstopt raakt. Kies tot slot een machine uit op basis van waar je hem voor wilt gebruiken, hoe ver je hem moet bewegen en hoe je hem op wilt bergen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte waterstofzuigers volgens:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo