De afgelopen maand hebben we bijna elke dag met onze Boosted Board gereden. We hebben hem gebruikt om te forensen, boodschappen te doen, op bezoek te gaan bij vrienden en gewoon de stad te verkennen. In de buurt waar wij wonen heb je aardig wat heuvels en stedelijke gebieden, wat geweldige testgebieden zijn voor het board. Op dit moment hebben we genoeg ervaring opgedaan met het board om een informerende Boosted Board review te schrijven en onze ervaringen te delen met toekomstige rijders.

Vergelijk prijzen bij:

 

Boosted Board review:

Eerste indruk Boosted Board

Na een aardig tijdje wachten waren we blij om het Boosted Board eindelijk in onze handen te houden. Hij werd geleverd in een mooie en robuuste doos. Binnenin zaten het board, de oplader en een korte handleiding die de belangrijkste functies uitlegt. De instructies waren recht toe recht aan. Laad het board op zoals je ook bij een laptop doet. Druk op de power knoppen om het board en de afstandsbediening aan te zetten. Houd de trekker ingedrukt om te beginnen met rijden, rol het wiel naar voren om te accelereren en naar achteren om te remmen. Na alles kort uitgetest te hebben pakte we het board, de afstandsbediening en onze helm op en rende we het huis uit vol verwachting.

Na een stukje gelopen te hebben kwamen we bij een relatief rustig industrieterrein waar we het board mooi uit konden testen. De Boosted Board begint in eerste instantie in de beginner modus, wat een in toom gehouden versie van het board is, zodat je eerst het rijden een beetje onder de knie kan krijgen. Aangezien we zelf al jaren skateboarden hadden we na een paar rondjes de besturing al onder de knie. We drukte drie keer op de power knop en stelde het board in op expert modus. De koppel van dit ding is echt indrukwekkend. Aangezien elektrische motoren een vlakke koppelcurve hebben, kan je makkelijk op je achterwerk belanden als niet voorzichtig accelereert. Met een nieuw respect voor het board reden we nog een paar rondjes om te leren hoe we ons gewicht moesten verdelen om snel te accelereren en remmen. Na ongeveer 15 minuten rijden voelde we ons volledig comfortabel op het board.

 

Heuvels en kracht

Nu werd het tijd om eens te kijken hoe het Boosted Boards heuvels aan kan. Beklimmingen en afdalingen waren verrassend intuïtief. Je hoeft alleen je gewicht op de juiste manier te verdelen. Alle angst die we hadden over de kracht van het board raakten we direct kwijt toen we een steile heuvel beklommen. De heuvels in Nederland zullen geen problemen opleveren voor dit elektrisch skateboard en zelfs als je naar het zuiden van Europa op vakantie gaat en je board meeneemt zal je de meeste hellingen kunnen beklimmen. 20-25 graden is geen probleem voor het Boosted Board.

Vergelijk prijzen bij:

Beste Boosted Board

 

Regeneratief remmen

Een van de beste features van dit board is de mogelijkheid om te remmen en energie te regenereren. Het is van onschatbare waarde om af te kunnen remmen wanneer je heuvels afgaat en niet met je voeten af wilt remmen. Het regeneratieve remsysteem is erg indrukwekkend. Op ritten die voornamelijk heuvel af waren gebruikt het board bijna geen energie en bereikte we onze bestemming met een accu die bijna vol was.

Een minpunt is dat het board niet gebruik kan maken van dit systeem wanneer hij volledig opgeladen is. Als je heuvel af gaat en met een volle accu gaat remmen, dan zal de afstandsbediening piepen om je te waarschuwen. Als je toch doorgaat met remmen tijdens het afdalen, dan zullen de remmen er plotseling mee ophouden. Het moge duidelijk zijn dat dit een veiligheidsprobleem is, dus wees je bewust van dit probleem en weet hoe je af kan remmen met je voeten. De handleiding zegt dat dit komt omdat de accu anders beschadigt kan raken als geremd wordt tijdens een volle accu, maar we snappen niet helemaal waarom het board gewoon niet af kan remmen zonder het regeneratieve systeem. Als je in een heuvelachtig gebied woont en begint met een afdaling, dan zal je helaas opzettelijk de accu een klein beetje leeg moeten maken voordat je begint aan die afdaling.

 

Rit & draagbaarheid

Je rijdt met het Boosted Board net zo als een normaal longboard. Hij snijdt perfect bochten aan en heeft het stuiterende en speelse gevoel van een kwalitatief longboard. Wij denken dat het een geweldige keuze van het Boosted team was om hun technologie op een ‘Loaded deck’ te bouwen. De meeste mensen hebben niet eens door dat je met een elektrisch longboard rijdt, totdat je accelereert naar 30 km/h en een heuvel beklimt. Het algehele gewicht is ook uitstekend (6,8 kg) en zodoende is het board redelijk goed draagbaar. Op deze manier is de schakeling tussen het rijden en traplopen erg soepel. Wij vinden het geweldig dat je naar een winkel kan rijden, het board op kan pakken en naar binnen kan lopen.

 

Forensen & accu

We hebben het board elke dag gebruikt om naar het werk te rijden met een volle accu. We hebben het board ook uitgetest tijdens een vakantie in San Francisco en als je afdaalt bij die heuvels, dan zal je accu bijna vol zijn. Uiteraard vraagt hij heuvel op dan weer meer van de batterij. Als je niet te ver van je werk afwoont of het laatste stukje van het treinstation of parkeergarage naar het werk af wilt leggen, dan zal het Boosted Board hier perfect voor zijn. Je bespaart tijd en je hoeft je niet druk te maken over het vinden van een goede parkeerplek.

Boosted Board kopen

 

Conclusie Boosted Board review

We zijn meer dan tevreden met het Boosted Board. We durven eerlijk te zeggen dat het een van de meest indrukwekkende producten is die we uitgeprobeerd hebben. Het heeft onze manier van reizen totaal verandert. Voorheen hadden we nog een discussie met onszelf of we mogelijke parkeerproblemen zouden accepteren of met de bus zouden gaan. Nu pakken we gewoon ons board en gaan we naar ons werk. Hij is aardig duur, maar als je het board ziet als een voertuig, dan denken we dat het een goede aankoop is. Als je nog vragen over het board hebt, laat dan gerust hieronder een reactie achter zodat we deze kunnen beantwoorden.

Vergelijk prijzen bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo