Bose QuietComfort 35 review

Bose staat synoniem voor geluidswerende koptelefoons. Je hebt waarschijnlijk in de drukke trein in de ochtend wel een paar mensen gezien die de QuietComfort serie van het bedrijf op hun hoofd hadden. Tot op heden had de QuietComfort reeks echter een groot minpunt, de kabel. Met de QuietComfort 35 heeft Bose eindelijk het draad weggehaald en de koptelefoon profiteert er zeker van. Alle andere plus- en minpunten van deze koptelefoon zal je in deze Bose QuietComfort 35 review lezen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Bose QuietComfort 35 review:

Design

Op het gebied van design verschilt de QC35 niet erg veel van de QuietComfort 25 of SoundLink Around-Ear Wireless II. De oorkappen gebruiken een plastic behuizing die goed gebouwd aanvoelt en de binnenkant is bedekt met een fijne stoffering. Aan de onderkant van de hoofdband zit nog meer stoffering. Dit biedt precies genoeg grip, zodat je niet het idee hebt dat de koptelefoon van je hoofd valt als je achterover hangt.

De QC35 kan ook makkelijk aangepast worden aan je hoofd, aangezien de oorkappen op en neer glijden op een rails en geroteerd kunnen worden. Je kan de koptelefoon ook in elkaar vouwen, waardoor je hem makkelijk op kan bergen in het meegeleverde harde hoesje. Het is het waard om dit hoesje te benoemen, want deze verricht uitstekend werk om de dure koptelefoon ergens veilig op te bergen. Ook kan je er de oplaadkabel en bedrade kabel in op bergen. Hier kan je op terugvallen wanneer de interne batterij leeg is of als je gewoon niet een Bluetooth audioapparaat wilt gebruiken.

Het is echter aardig vervelend dat Bose nog steeds een 2.5mm koptelefoon aansluiting gebruikt voor de QC35, in plaats van een standaard 3.5mm verbinding. De QC25 had hetzelfde probleem. Het betekent dat je een andere kabel met een 2.5mm aansluiting moet kopen als je de meegeleverde verliest. Kabels met 3.5mm aansluitingen zullen namelijk simpelweg gewoon niet passen.

De bedrade kabel heeft ook geen microfoon of besturingen. Als de batterij dus leeg is moet je daar even zonder mee doen totdat je een oplader kan vinden. Er is echter wel een vliegtuig adapter meegeleverd een ook ruimte in het hoesje om deze op te bergen, wat erg fijn is.

 

Features Bose QuietComfort 35

De rechter oorkap heeft alle mediabesturingen langs de rand. Deze kan je gebruiken om het volume aan te passen, liedjes over te slaan, muziek af te spelen en te pauzeren en inkomende gesprekken te accepteren of te weigeren. De QC35 is een geweldige handsfree headset dankzij de gevoelige microfoons en het feit dat geluidswering het luisteren naar gesprekken veel makkelijker maakt.

De naar achter gerichte power schakelaar kan gebruikt worden om de Bluetooth koppel modus te activeren. Er is echter ook NFC ondersteuning als je apparaat dit ondersteund. Je kan ook twee apparaten tegelijk koppelen. Als je een tablet en een smartphone verbind, dan kan de koptelefoon hier automatisch tussen schakelen. Dit is vooral handig voor de momenten wanneer je je telefoon niet kan vinden.

Vergelijk prijzen bij:

Beste Bose QuietComfort 35 Review

De QC35 gebruikt een ooromsluitend design. Dit betekent dat de oorkappen je oren volledig bedekken, in plaats van dat ze er op rusten. Dit creëert al een bepaalde hoeveelheid passieve geluidswering door je oren af te dekken van externe geluiden. Het is echter alleen wanneer je de schakelaar overhaalt en de geluidswering activeert dat je kan genieten van pure en volledige stilte. De geluidswering is net zo goed als de QC25 en presteert beter dan alle andere koptelefoons met deze technologie die we getest hebben. Voorbeelden zijn de Samsung Level Over en de Lindy BNX-60, maar deze zijn uiteraard wel een stuk goedkoper.

Actieve geluidswering zal uiteraard niet alles tegenhouden, aangezien de golfvorm alleen maar werkt op omgevingsgeluiden. Hierbij hebben we het over het dreunen van een vliegtuig of het gezoom van een air conditioning unit. Hij heeft mogelijk echter problemen om het geluid van schreeuwende kinderen of meer doordringende geluiden te elimineren. De QC35 verricht echter nog steeds uitstekend werk op dit gebied. Je merkt wanneer je de koptelefoon afdoet pas echt hoe goed hij werkt. Zelfs over de straat lopen wordt een zeer isolerende ervaring. Het is echter wel belangrijk om op te merken dat dit gevaren met zich mee kan brengen als je niet goed op je omgeving let.

 

iOS en Android app

Er is een optionele Bose Connect app voor iOS en Android. Deze kan je gebruiken om de koptelefoon te beheren en firmware updates te installeren. Je kan de app gebruiken om de Bluetooth naam te veranderen, aanpassen wanneer de koptelefoon automatisch uitgaat en stemmeldingen aan of uitschakelen. Deze laatste geven batterij en koppeling status informatie via de koptelefoon.

 

Geluidskwaliteit Bose QuietComfort 35

Op het gebied van geluidskwaliteit is er de standaard actieve EQ aanpassing van Bose. Deze past ook het geluid aan op basis van het volumeniveau. Het zorgt voor een erg comfortabele luisterervaring. Als je kunstmatige aanpassingen aan je muziek echter niet fijn vindt, dan is de QC35 waarschijnlijk niet voor jou bedoeld. De bass is bijvoorbeeld erg duidelijk aanwezig (alhoewel we het niet te imponerend vonden) en de treble is helder en goed aanwezig. De mids missen een beetje, vooral in elektronische liedjes. Al met al is het geluid echter comfortabel om langere tijd naar te luisteren.

Vergelijk prijzen bij:

 

Batterijduur Bose QuietComfort 35

De interne batterij zou het zo’n 20 uur vol moeten houden, wat aardig goed is gezien de geluidswering. Als je de draad verbind, dan verdubbeld het aantal uur naar 40 uur geluidswerend muziek. Als de batterij leeg is kan je de koptelefoon nog steeds in de passieve modus met de draad gebruiken. De geluidswering en actieve EQ worden dan echter wel opgeofferd. Zonder dit klinkt de koptelefoon een stuk minder imposant en de warmte van de actieve EQ aanpassingen verdwijnt. Dit merk je voornamelijk rond de bass. Het is goed om een backup te hebben wanneer dit nodig is, maar je krijgt de beste ervaring wanneer de batterij opgeladen is en de actieve EQ aanstaat.

Goedkoopste Bose QuietComfort 35 Review

 

Conclusie Bose QuietComfort 35 review

Al met al heeft de QuietComfort 35 een hoop positieve punten. Hij heeft de geweldige actieve geluidswering van Bose en het draad is gedumpt, wat direct een flinke verbetering is. De batterij prestatie is daarnaast geweldig. De actieve EQ zorgt ook voor een fijne luisterervaring en de bouwkwaliteit is uitstekend. Het enige grote minpunt is de prijs van €379. Als je het idee echter fijn vindt om je helemaal te isoleren van de wereld om je heen, dan zal je zeker weten niet teleurgesteld zijn met de QC35. We hopen dat je van deze Bose QuietComfort 35 review genoten hebt.

Vergelijk prijzen bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo