Beste bosmaaier kopen TOP 10

De beste bosmaaier kopen zal de tuin schoonmaken een stuk makkelijker maken, maar als je de verkeerde aanschaft zal het je een frustrerende strijd met afbrekende lijnen en maai werkzaamheden met niet krachtige of juist te krachtige machines opleveren voor de taken die je wilt verrichten. Begin eerst te denken aan de afmetingen van je tuin en voor welke taken je de bosmaaier kopen wilt. Wil je stukken schoonmaken waar je grasmaaier niet bij kan komen of wil je erg hoog gras of onkruid wegwerken waar de grasmaaier niet doorheen kan komen? In beide gevallen moet je kijken naar verschillende bosmaaiers. Als je een bosmaaier wilt voor lang gras of onkruid, dan heb je een lange machine met een krachtige motor nodig. Deze is echter niet geschikt voor het kortwieken van kleine stukken gras waar de grasmaaier niet bij kan komen. In dit geval moet je op zoek gaan naar een korte machine die verscheidene features heeft die gemaakt zijn voor gebruiksgemak.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bosmaaiers volgens:

 

Hoeveel moet je spenderen voor de beste bosmaaier?

De soort bosmaaier die je kiest (elektrisch, draadloos of benzine) zal bepalen hoeveel je moet spenderen.

  • Elektrische bosmaaiers die je aansluit op het netstroom zijn het goedkoopst. Deze kan je al voor zo’n €30-40 vinden, maar in onze testen hebben we ontdekt dat je door een erg goedkope bosmaaier te kopen veel duurder uit bent. Je kan al een goede elektrische bosmaaier voor €75 kopen, dus je hoeft niet heel veel meer uit te geven voor een redelijk model.
  • Draadloze bosmaaiers zijn duurder, omdat je voor het draadloze gebruiksgemak betaalt. De goedkoopste, wat dan ook nog een redelijk model is, kost je zo’n €100. Voor een krachtiger model die een accu heeft die het langer volhoudt betaal je echter al snel €150. Het duurste draadloze model die wij getest hebben werkt ongeveer hetzelfde als een benzine bosmaaier en kost ongeveer €600, wat inclusief de accu en oplader is.
  • Benzine bosmaaiers kosten meer dan zowel draadloze als elektrische modellen, waarbij het goedkoopste model je zo’n €140-150 zal kosten. Bij deze soort is het het waard om iets meer te betalen voor een goed merk.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bosmaaiers volgens:

 

Draden, messen en voersystemen

Alle bosmaaiers snijden met plastic draden of kleine plastic messen. Deze worden met een hoge snelheid geroteerd door het kopstuk van de maaier, waardoor gras en onkruid gesneden wordt en het afval aan één kant word weggedrukt, net als bij een zeis. De lijn zit op een spoel en kan naar buiten komen op drie verschillende manieren. De eerste is de bump feed, waarbij je de bosmaaier tegen de grond aan tikt. De automatische feed zorgt dat de draad automatisch naar buiten komt wanneer de bosmaaier start. De laatste is de handmatige feed waarbij de gebruiker de bosmaaier stopt en meer draad uittrekt.

Beste Bosmaaier KopenDe bump feed geeft je controle over het uitvoeren van meer draad, wat je regelmatig zal moeten doen als je door onkruid heen maait. Je moet onthouden dat je regelmatig meer draad uitvoert, om te voorkomen dat het draad te kort wordt en weer teruggaat in het kopstuk. Dit kan ook een probleem zijn met automatische draden, dus onthoudt om regelmatig te stoppen en weer te starten, wat een simpele druk op een knop is bij een elektrische of draadloze bosmaaier.

De meeste bosmaaiers hebben een dubbele lijn, wat inhoudt dat twee draden uit het kopstuk komen. Hiermee kan je sneller maaien dan met een enkel draad, maar deze op de spoel krijgen is wel iets lastiger totdat je de techniek onder de knie hebt. Dikke draden kunnen gebruikt worden voor lastigere taken, zoals het kortwieken van bramenstruiken. Bosmaaiers met messen vermijden al het gedoe met de draden, maar ze kunnen makkelijk afbreken op harde ondergronden, zoals hekken en tuinmeubels, dus dit moet je meerekenen bij de algehele kosten van een maaier. Een bescherming aan de achterkant van het kopstuk van de bosmaaier voorkomt dat de voeten van de gebruiker geraakt worden door draad of afval en zorgt er ook voor dat het draad de juist lengte heeft.

 

Bosmaaier kopen voor lichte tuinwerkzaamheden

Als je een bosmaaier kopen wilt om de randjes van het gras in je tuin kort te wieken, zoals bij hekken of heggen en klein grasvelden, dan zijn er een aantal features die je helpen om een mooi resultaat te bereiken. Voor grasvelden en randjes kan je het beste een bosmaaier kopen met een roterend kopstuk. Hiermee kan je verticaal snijden zonder dat je de maaier vast moet houden in een rare positie. Sommige bosmaaiers hebben ook een wiel, wat je taak een beetje lichter maakt, aangezien je hem naar voren kan drukken en dit zorgt er ook voor dat alles op relatief gelijke hoogte wordt gemaaid.

Goedkoopste Bosmaaier Kopen

Een aantal modellen geven je ook de mogelijkheid om de hoek van het kopstuk aan te passen tijdens het horizontaal maaien, wat erg handig is om onder meubelstukken of laag hangende takken te komen. De steel van de maaier zou telescopisch moeten zijn, aangezien je zodoende een perfecte werkpositie aan kan houden. Wanneer je grasrandjes maait met het kopstuk in een verticale stand, dan is het handig als je de lengte van de steel aan kan passen, zodat je meer controle over de maaier hebt en ook kan zien waar je maait. Kijk tot slot naar handgrepen die je kan verstellen, zodat je de bosmaaier comfortabel vast kan houden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bosmaaiers volgens:

 

Bosmaaier kopen voor lang gras en onkruid

Als je voornamelijk lang gras en onkruid kort wilt wieken, dan moet je een bosmaaier kopen die iets anders ontworpen is. Deze machines gebruiken nog een steeds een draad aan een roterend kopstuk, maar zijn veel krachtiger en de steel zal zo’n 40 cm langer zijn dan de modellen voor lichte tuinwerkzaamheden. Dit betekent dat het kopstuk ver van je voeten verwijdert is, zodat de kans kleiner is dat je jezelf verwond. Grotere modellen hebben ‘fietshendels’, wat het mogelijk maakt om de bosmaaier van je lichaam af te houden, wat een veel wijdere boog mogelijk maakt. Dit is een comfortabele positie als je een groot gebied gaat maaien en meerdere uren achter elkaar zal werken. Andere modellen hebben gebogen hendels die de gebruiker een keuze van werkposities geven, wat van zij naar zij zwaaien of de maaier rond obstakels drukken is.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beetje een idee gekregen waar je op moet letten als je een bosmaaier kopen wilt. Neem zoals bij alle soort aankopen altijd rustig de tijd om de verschillende opties te overwegen, aangezien een vluchtige beslissing wel eens kan leiden tot een aankoop waar je niet tevreden mee bent en dan moet je weer. Dit is frustrerend en prijzig. Neem zeker een kijkje op onze website voor meer artikelen en reviews over verscheidene producten. Veel succes met het vinden van de beste bosmaaier!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bosmaaiers volgens:

 

LEES OOK: Houtversnipperaar kopen TOP 5
LEES OOK: Hakselaar kopen TOP 5

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo