Canary review: All-in-One Smart huisbeveiliging

De Canary smart huisbeveiliging is meer dan gewoon een camera, met verscheidene handige features die hem meer een all-in-one monitoring systeem voor thuis maken. Zo heb je locatie gebaseerde notificaties, een uitgebreide app en omgevingsdata die de luchttemperatuur, lucht kwaliteit en vochtigheid in de gaten houdt. Hij is echter prijzig (€199). Personen die graag hun huis willen monitoren kunnen makkelijk de kosten rechtvaardigen. In deze Canary review zullen we alle plus- en minpunten van deze camera uitgebreid bespreken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Canary review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Uitstekende videokwaliteit
 • Betrouwbare notificaties
 • Huis gezondheid monitoring kan handig zijn

Negatief

 • Prijzige abonnementsopties
 • Geen IFTTT of HomeKit ondersteuning
 • Geen lokale opslag

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Belangrijkste features

 • Full HD video opname
 • Nachtvisie
 • Locatie gebaseerde alarmen
 • Lucht kwaliteit
 • Temperatuur en vochtigheid monitoring
 • iOS en Android apps
 • 90dB alarm
 • Prijs tijdens deze Canary review: €199

 

Canary review:

Design, features en kosten

Design

De Canary ziet er niet uit als een beveiligingscamera. Dit kan een goed of slecht iets zijn, wat afhangt of je de camera als een afschrikmiddel wilt gebruiken of niet. Wij plaatste onze Canary in onze keuken, naast een Bluetooth speaker. Wij verwachten niet dat een inbreker de Canary snel op zal merken tussen onze keukenapparatuur.

 

Features

Toen we de Canary een paar maanden geleden voor het eerst in probeerde te stellen liepen we tegen problemen aan. We konden het proces niet afronden, omdat de Android app elke keer crashte. Een week later leek alles gerepareerd en konden we zonder problemen de Canary met ons Wi-Fi netwerk verbinden. Het is ook mogelijk om de camera via Ethernet te verbinden.

Zodra je dit gedaan hebt ben je klaar om te beginnen. Je kan helemaal zelf bepalen hoe de camera reageert. Met een hoop uitgebreide opties die beschikbaar zijn zal je waarschijnlijk de Canary de eerste paar weken afstellen voordat hij goed past bij je levensstijl.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Canary Review

De camera op het apparaat kan in Full HD opnemen en heeft ook nachtvisie en een bewegingssensor. Iets wat je mag verwachten van dit soort camera’s. Hij heeft ook een ietwat meer vage optie (waar we verderop meer over zullen vertellen) die de temperatuur, lucht kwaliteit en vochtigheid in de kamer waar hij staat in de gaten houdt.

Er zijn apps voor zowel iOS als Android welke je alle aspecten van de camera laten besturen en monitoren. Zo kan je bijvoorbeeld instellen hoe hij reageert op je beweging en veranderingen in de kwaliteit van de lucht in je huis.

Het is mogelijk om tussen de één en vier camera’s in je netwerk te hebben en je kan deze toevoegen wanneer je ze nodig hebt, wat handig is.

Er is ook een 90dB alarm die op afstand geactiveerd kan worden om indringers af te schrikken. Het is ongelofelijke luid en niet iets wat je wilt activeren als je in dezelfde kamer bent.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Kosten

Hij heeft geen SD kaart slot, dus je hebt geen andere keuze dan een abonnement te nemen op een van de relatief dure cloud opslagopties, als de gratis 12 uur niet voldoende voor je is. Voor twee dagen opslag betaal je €50 per jaar en voor een week €100 per jaar. Ook is het mogelijk om een losse maand te betalen, waar je zo’n €30 voor betaald. Canary volgt een beetje dezelfde prijzen als de Nest, alhoewel deze laatste voor €100 10 dagen opslag biedt.

Het is het waard om je plan aan te passen op basis van je situatie. Het twee dagen plan is bijvoorbeeld perfect tijdens je normale werkweken en een week of maand voor wanneer je op vakantie bent. Je krijgt twee maanden gratis als je een abonnement afsluit voor een jaar.

Zoals gezegd zullen de video’s zonder een abonnement 12 uur opgeslagen worden voordat ze verwijderd worden. Dit is minder dan de 24 uur van de Logitech Circle.

Op het moment zijn er geen additionele Canary apparaten, dus in tegenstelling tot de D-Link Smart Home Security Kit is wat je ziet, hetgeen wat je krijgt. Of Canary in de toekomst extra beveiligings- en monitoringsopties aan gaat bieden is nog niet bekend.

Hij werkt daarnaast niet samen met IFTTT of Apple HomeKit, wat een redelijk groot minpunt is voor personen met apparatuur van andere bedrijven. Het lijkt erop dat HomeKit ondersteuning binnenkort zal komen, maar IFTTT is nog steeds een mysterie.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Leven met de Canary smart huisbeveiliging

De Canary geeft meerdere mensen de mogelijkheid om de app te gebruiken, dus we lieten meerdere personen de app downloaden en gebruiken gedurende twee maanden.

De locatie van je smartphone is belangrijk om het meeste uit de Canary te halen. Als je de app niet bij alle leden van het huishouden installeert, dan is het gebruiksgemak wel iets minder goed. Dit betekent namelijk dat je handmatig moet schakelen tussen de verschillende modi, wat te veel gedoe voor sommige mensen zal zijn. Als je het niet fijn vindt dat Canary je locatie in de gaten houdt, dan is dit mogelijk niet het product voor jou.

Canary Review huisbeveiliging

De drie modi werken als volgt:

Niet thuis modus

Deze modus wordt geactiveerd wanneer alle leden van het huishouden het huis verlaten. Alle beweging wordt opgeslagen en notificaties worden constant verzonden.

 

Thuis modus

Wanneer alle leden van het huishouden thuis zijn, dan wordt deze modus geactiveerd. Je kan ervoor kiezen om op te blijven nemen wanneer de Canary beweging opmerkt, maar hierover geen notificaties te sturen. Een andere optie is de Canary in de privé modus zetten, waarbij de camera volledig uitgeschakeld wordt. Een geel lichtje op de camera geeft aan dat deze modus geactiveerd is.

 

Nacht modus

Dit is een geplande modus, waarbij de Canary tussen twee ingestelde tijden anders zal reageren dan de Thuis modus. We hadden problemen om dit in te stellen, omdat de Canary app een redelijk vreemd besef van tijd heeft. Elke keer wanneer we start en stop tijden instelde, zette de app deze een uur voor- of achteruit. Dit leidde tot een hoop vallen en opstaan.

Nacht modus is perfect voor personen die een vaste routine hebben met naar het werk gaan en thuis komen. Je kan het locatie gebaseerd volgen ook helemaal uitschakelen en gewoon Nacht modus gedurende de dag gebruiken. De camera zal zich precies gedragen als in de niet thuis modus.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties

We gebruikten allemaal locatie gebaseerd volgen en voor het overgrote deel werkte dit goed. Canary controleert je locatie vaak genoeg en zodoende zal hij bijna geen notificaties van beweging sturen als je thuis bent. Maar een paar keer had hij niet door dat er iemand thuis was en stuurde de camera een notificatie zodra we in zijn gezichtsveld kwamen.

De gevoeligheid van de beweging kan aangepast worden tussen een schaal van 1 (niet erg gevoelig) en 11 (net zo gevoelig als een Counter Strike speler). Wij stelde hem in op 4 tijdens ons gebruik en maar drie keer gaf hij een melding van motten die in de keuken rondvlogen.

Een keer verstuurde de camera een notificatie vanwege de artefacten in de video, wat een beetje zorgwekkend was. Gedurende de twee maanden dat we de camera hadden was dit echter de enige keer. De gevoeligheid beïnvloedt alleen maar of er een notificatie gestuurd wordt of niet. Alle beweging die de camera waarneemt zal opgenomen en opgeslagen worden, maar je zal alleen een bericht ontvangen van degene die hij belangrijk vindt.

Alle gebeurtenissen die de camera opneemt kan je terugvinden in de app en als het een false positive is, dan kan je een tag aan een video koppelen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit ‘weerspiegelingen’ en ‘bewegende ventilator’. We konden de effectiviteit hiervan niet uitgebreid testen, vanwege de lage hoeveelheid false positives.

De kwaliteit van nachtzicht is uitstekend en de infrarood lamp van de camera liet een geweldig detail zien en alle gezichten konden we goed herkennen.

Goedkope Canary Review

 

HomeHealth monitoring instellingen

We waren in eerste instantie sceptisch over de HomeHealth monitoring instellingen. Sinds we echter begonnen zijn met het testen van het apparaat, hebben we de HomeHealth instellingen zo ingesteld dat er notificaties verstuurd worden wanneer een bepaalde drempel wordt bereikt. Deze zijn voor hoge/lage temperaturen (mogelijk handig tijdens brand of als je verwarming faalt tijdens de winter terwijl je niet thuis bent), vochtigheid en lucht kwaliteit.

Lucht kwaliteit is een aardig vage term, waarbij het apparaat de lucht in de gaten houdt voor bepaalde deeltjes, zoals isobutaan, koolmonoxide, waterstof, ethanol, sigarettenrook en kookgeurtjes. De Canary geeft je geen overzicht van de verschillende aspecten die in de gaten gehouden worden. Je krijgt in plaats daarvan alleen maar een normaal, abnormaal en erg abnormaal label. Het is redelijk onduidelijk hoe dit gemonitoord wordt en er wordt nooit uitgelegd wat er in de lucht te vinden is/was.

Hij is echter aardig gevoelig. Zo werden we direct informeert toen iemand een toast liet verbranden. Het is mogelijk handig wanneer er brand in het huis is of een koolmonoxide lek.

Maar aangezien hij niet specifieke details kan bieden en net zo gevoelig is als het verbranden van toast, is de kans klein dat je hem erg serieus neemt. In andere woorden zou de Canary dus nooit een rookmelder of koolmonoxidemelder moeten vervangen. Het bedrijf beweert ook nergens dat hun product daarvoor bedoeld is.

 

Moet je de Canary smart huisbeveiliging kopen?

Hij is duur, maar de Canary Smart Home Monitor is een betrouwbare toevoeging aan je beveiligingsarsenaal. Als je bereidt bent om de initiële €199 te betalen en vervolgens te schakelen tussen abonnementsopties afhankelijk van je behoeften, dan zal hij zeker doen wat je graag wilt. Andere producten hebben echter betere features.

Vergelijk prijzen nu bij:

De Nest Cam werkt bijvoorbeeld op een vergelijkbare manier en heeft bijna identieke abonnementsopties. Deze werkt echter ook met IFTTT en je betaald voor 10 dagen hetzelfde als 7 dagen voor de Canary. De Nest kan ook aan de muur gemonteerd worden, wat een enorm voordeel is als je niet veel ruimte in je huis hebt.

De Netatmo Welcome en Samsung SmartCam bieden betere opslag, aangezien beide microSD kaart slots hebben. De D-Link Home Security camera laat je daarnaast de opnames opslaan op een lokale harde schijf als je een NAS hebt of op een van verschillende cloud opslagservices.

Goedkoopste Canary Review

 

Conclusie Canary review

De Canary is zeer betrouwbaar, maar hij mist de extra features die hem er uit laten springen in een competitieve markt. We hopen dat je genoten hebt van deze Canary review.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo