Dell U2417H review

De UltraSharp monitors zijn al lange tijd de keuze voor personen die op zoek zijn naar een display met een hoop features en goede beeldkwaliteit (en de Dell UltraSharp U2417H laat precies zijn waarom deze reputatie gerechtvaardigd is). Dit 24-inch display heeft misschien maar een normale 1.920 x 1.080 resolutie, maar er zijn een hoop andere dingen die er wel uitspringen. Een stijlvol paneel met dunne rand, volledig aanpasbare standaard, voldoende connectiviteit en een 99% sRGB IPS paneel combineren om hem ideaal te maken voor personen die op zoek zijn naar kwaliteit, maar nog niet het pro territorium willen betreden. In deze uitgebreide Dell U2417H review zal je er alles over lezen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Dell U2417H review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Beste beeldkwaliteit in zijn klasse
 • Elegant design
 • Diverse features
 • Geweldige waarde

Negatief

 • Maximale standaard hoogte is aardig laag
 • Maar 92ppi

Belangrijkste features

 • 24-inch IPS LCD paneel
 • 1.920 x 1.080 (Full HD) resolutie
 • 60Hz refresh rate
 • 6ms reactietijd
 • VESA bevestiging
 • Input: 1x DisplayPort, 1x HDMI, 1x USB 3.0
 • Output: 1x DisplayPort, koptelefoon aansluiting, 4x USB 3.0
 • Prijs tijdens deze Dell U2417H review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Dell U2417H review:

Design en features

Dit is een monitor die er geweldig uitziet. Dell gebruikt al jaren een gedempte zilver en zwarte afwerking voor zijn UltraSharp monitors en het werkt nog steeds uitstekend op de U2417H.

Wat dit nieuwe model er uit te laten springen ten opzichte van de concurrentie is een ongelofelijke dunne rand rond het scherm. Hij is maar 5,3mm breed aan de bovenkant en zijkanten en 8,3mm langs de onderkant en zelfs dat is grotendeels verborgen onder het top oppervlakte van de LCD, zodat de rand bijna compleet verdwijnt wanneer het scherm uitstaat.

Vooral het onderste gedeelte van de rand is een van de dunste die we gezien hebben, wat mogelijk gemaakt wordt doordat de besturingen aan de onderkant van het frame zitten in plaats van aan de voorkant.

Deze monitor is echter niet alleen mooi aan de buitenkant, want hij heeft ook een hoop extra features. De standaard kan je in hoogte verstellen, roteren, draaien en kantelen, waardoor het makkelijk is om hem te plaatsen zoals je wilt en toegang te krijgen tot de connecties aan de onderkant. Het paneel kan ook verwijderd worden van de standaard en zijn 100 x 100mm VESA bevestiging kan gebruikt worden met elke andere standaard die compatibel is. Je krijgt echter geen automatische rotatie van het scherm als je deze in een portret oriëntatie draait. Een aantal alternatieven, zoals modellen van ViewSonic bieden dit echter wel.

Goedkoopste Dell U2417H Review

Er is ook voldoende connectiviteit. Je krijgt een DisplayPort, Mini DisplayPort en HDMI voor video inputs en ook een tweede DisplayPort, welke een output is om een tweede monitor te verbinden. Er is ook een audio output zodat je speakers kan verbinden of een koptelefoon om te luisteren naar de audio die verstuurt wordt via de digitale display connecties (er zijn geen inbouwde speakers).

Je krijgt ook een USB 3.0 hub van vier poorten, met twee outputs aan de achterkant en twee op de linkerrand, waar je er makkelijk bij kan.

Vergelijk prijzen nu bij:

Op het gebied van het display zelf is er niet veel om over te schrijven op het gebied van features. Het IPS type paneel (het is Samsung PLS technologie) heeft een refresh rate van 60Hz en heeft een redelijke reactietijd van 6ms, terwijl de 1080p resolutie heel normaal is voor een display van deze afmetingen. Het display heeft ook een anti-weerspiegeling deklaag gemaakt door 3M en een redelijke maximale helderheid van 250nits.

In plaats daarvan gaat het bij dit display allemaal over de beeldkwaliteit, waar we het verderop uitgebreid over zullen hebben.

 

Instellen en menu van de Dell U2417H

In de laatste paar jaar heeft Dell er alles aangedaan om het milieu te bescherming door bijna exclusief gebruik te maken van karton voor de verpakking van hun producten, waardoor ons een extra bron van polystyreen en andere plastic bespaard blijft. Dat is hier weer duidelijk te zien, aangezien de U2417H arriveert in een doos die een slimme gebogen karton handgreep heeft en interne karton versterking om de monitor te beschermen.

De componenten zijn nog steeds verpakt in dun zacht plastic, maar al met al wordt er veel minder plastic gebruikt. Het is daarnaast ook makkelijk om op te stampen en in de prullenbak te doen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het instellen is ook erg eenvoudig. De stevige met metaal verstevigde standaard schroef je in de base via een duim schroef en het paneel klikt netjes vast bovenop de standaard.

Draai het display in portret modus en het is makkelijk om alle aansluitingen te vinden die je nodig hebt om al je kabels te verbinden. In de doos vind je een stroomkabel, DisplayPort naar Mini DisplayPort kabel, USB 3.0 upstream kabel, een kalibratierapport van de fabriek en verscheidene instelgidsen en andere documentatie terug.

Het paneel wordt van te voren gekalibreerd aangeleverd en uit de doos is de beeldkwaliteit fantastisch, dus er is weinig reden om in het menu van de monitor te duiken. Als je dit echter wel doet, dan zal je niet tegen problemen aanlopen. De menu’s zijn logisch ingedeeld, reageren snel en zijn makkelijk om te gebruiken.

Goedkope Dell U2417H Review

 

Beeldkwaliteit Dell U2417H

En nu komen we bij het onderdeel aan waar dit display echt uitblinkt, de beeldkwaliteit. Zoals we al aangaven ziet hij er direct uit de doos fantastisch uit. Het IPS paneel en de anti-weerspiegeling laag beteken dat hij er geweldig uitziet vanaf elke hoek en tijdens elk licht, terwijl het paneel zelf levendige en realistische kleuren creëert.

Maar mocht je ons woord niet geloven, dan zullen we de metingen weergeven. We maten een contrast ratio van 1.065:1, sRGB kleurruimte dekking van 99,6%, kleurtemperatuur van 6.615K en een gamma van 2,32, wat allemaal uitstekende cijfers zijn. De gemiddelde Delta E van 0,63 is ook erg goed, aangezien de maximum maar 2,66 is, wat aangeeft dat dit display erg goed is in het weergeven van elke soort kleur, waardoor de kans op kleurstrepen verlaagt wordt.

Vergeleken met de goedkopere LG 23MP68VQ (wat een goede maar niet uitstekende monitor is op het gebied van pure beeldkwaliteit) is dit erg goed, aangezien deze respectievelijk maar 0,85 en 5,52 behaalde.

Vergelijk prijzen nu bij:

Om het beste uit dit display te halen schakelde we over van de Standard naar de User kleurmodus en stelde we de RGB waarden in op 100 x 98 x 100. Dit resulteerde in een nog lagere Delta E van 0,61 en een maximum van 2,59 en ook bijna een perfecte kleurtemperatuur van 6.588K (maar 88K verwijderd van het doel van 6.500K).

Op het gebied van de uniformiteit van dit display verschilde de helderheid gemiddeld maar met 1,5%, met een piekverschil van -3,03% aan de linkerrand. Het is niet ongewoon voor displays om een verschil van 10% te hebben, dus dit is echt een uitstekend resultaat.

Als je simpel gezegd op zoek bent naar een display voor het werken met kleuren (foto- en videobewerking zijn de meest logische taken), dan is dit display bijna zo goed als het kan. Je kan hogere resoluties en grotere schermen krijgen (en daarnaast uiteraard ook 100% AdobeRGB schermen), maar niet voor deze prijs.

Weg van het werk ziet het display er ook geweldig uit voor algemeen desktop gebruik, inclusief het kijken van video’s en spelen van games. De 60Hz refresh rate en gebrek aan luxe features, zoals AMD FreeSync, betekent dat dit zeker niet de beste keuze zal zijn voor echt competitieve gamers, maarvoor single-player en minder competitieve multiplayer games werkt hij perfect. We maten een input lag van 6ms, wat prima is voor dit soort games.

Het enige andere minpunt om op te merken, is dat net als zoveel andere 1080p, 24-inch displays, de pixeldichtheid van de monitor maar 92ppi is. Dat betekent dat hij er gewoon iets meer duidelijk korrelig uitziet vergeleken met de 110ppi dat normaal is voor 27-inch monitors met een 2.560 x 1.440 resolutie. Je kan er niet omheen, afgezien van een iets kleiner display kopen met dezelfde resolutie, maar dit is het waard om te onthouden.

Beste Dell U2417H Review

 

Moet je de Dell U2417H kopen?

Dit is simpelweg het beste display in zijn klasse. Zijn combinatie van een geweldig design, fantastische beeldkwaliteit, goede connectiviteit en een diverse standaard maken hem ideaal voor elk business en thuisgebruik.

De ietwat lage maximale hoogte die de standaard bereikt, betekent dat langere kopers mogelijk nog steeds een monitor verhoging moeten gebruiken en het is duidelijk niet een display die bedoeld is voor hardcore gamers. Maar afgezien van dat is hij bijna perfect en een geweldige waarde voor de prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Dell U2417H review

Simpel gezegd de beste niet gaming 24-inch monitor die je kan kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo