Draadloze deurbel kopen gids + TOP 10

De draadloze deurbel is nu al aardig wat jaren beschikbaar, maar het is pas recentelijk dat ze in een erg snel tempo de variant met draad vervangen. Dit komt omdat ze simpel te installeren zijn en omdat ze draadloos zijn heb je erg veel flexibiliteit om ze op elke willekeurige plek in je huis te plaatsen.

Een draadloze deurbel kopen kan relatief simpel zijn, maar er zijn echter wel een aantal dingen die je moet overwegen en daarom hebben we deze koopgids samengesteld. Deze kan je gebruiken als een checklist voor het kopen van je volgende draadloze deurbel. Je kan over verschillende features lezen en de relevantie van die features bepalen op basis van je wensen en behoeften, zodat je uiteindelijk een goede keuze kan maken.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte deurbellen volgens:

Bij het kopen van een geschikte draadloze deurbel is er altijd een strijd tussen prijs en features. Mensen hebben over het algemeen vaak de perceptie dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Voor een deel klopt dit wel, maar dit gaat niet altijd op, in ieder geval niet als we het over de draadloze deurbel hebben. Dit komt omdat er vaak kwalitatieve deurbellen beschikbaar zijn voor een betaalbare prijs in lokale winkels of webwinkels. Als je bij voorkeur online koopt, dan zijn er genoeg webwinkels waar je uit kan kiezen en waar je ook review van andere gebruikers kan lezen. Maar of je nu kiest voor online of lokaal, een draadloze deurbel kopen vergt altijd een beetje onderzoek en vergelijking om degene uit te kiezen die het beste bij je behoeften en budget past.

Laten we eens een kijkje nemen wat de 10 belangrijkste dingen zijn die je in gedachten moet houden voordat je een keuze maakt.

Draadloze Deurbel kopen

 

Bereik draadloze deurbel

Dit is veruit het belangrijkste waar je op moeten letten bij een draadloze deurbel kopen. Afhankelijk van het ontwerp en de grote van het huis (waarbij je ook muren in gedachten houdt) zou je een geschikt bereik uit moeten kiezen. De meeste deurbellen ondersteunen een startbereik van 45 meter en duurdere modellen geven vervolgens een groter bereik. Hoe groter het huis, hoe groter het bereik van de draadloze deurbel zou moeten zijn. Dus kies voor een deurbel met een bereik die voldoende is om het overgrote deel van je huis te dekken. Als je huis echter klein is en er niet veel muren zijn die het signaal kunnen storen, dan kan je voor een kleiner bereik kiezen. De deurbel zou je op elke plek in het huis moeten horen en dat is ook het hele doel van een draadloze deurbel. Je wilt niet dat je het signaal kwijt raakt door een slecht bereik. Dus zorg ervoor dat je dit goed overweegt.

 

Installatiegemak

Een draadloze deurbel zou je makkelijk moeten kunnen installeren. Over het algemeen worden deze deurbellen geleverd met dubbelzijdige tape om vast te plakken of je kan hem aan de muur vastschroeven. Een draadloze deurbel zou ook flexibiliteit moeten bieden om hem horizontaal, verticaal of op een vrije plek te plaatsen.

 

Geluidsopties

Vandaag de dag hebben de meeste draadloze deurbellen een grote verscheidenheid aan deurbel geluiden. Je kan met verschillende tonen experimenteren en uiteindelijke degene uitkiezen die je het prettigste vindt. Er zijn ook modellen met geluiden die specifiek gemaakt zijn voor slechthorende personen. Dit zijn dingen die je zeker in gedachten moet houden. En als dit niet belangrijk is, dan kan je altijd voor het standaard geluid kiezen.

 

Mogelijkheid om volume aan te passen

Het is altijd handig om de volume van de draadloze deurbel aan te kunnen passen. Zodoende ben je flexibel om de volume aan te passen op basis van elke specifieke situatie. Als je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent, dan moet je de volume mogelijk wat hoger zetten.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte deurbellen volgens:

 

Knipperend licht

Tijdens het proces van een draadloze deurbel kopen zou je ook moeten kijken of er visuele signalen zijn die aangeven dat er iemand aanbelt. Dit is vooral belangrijk als jij of een familielid slechthorend is of als je een jonge baby hebt die je niet elke keer wakker wilt maken wanneer iemand aanbelt. Een knipperende lichtje kan erg handig zijn in deze situaties.

 

Ontwerp en stijl van de deurbel

Kies voor een deurbel die goed past bij je huis en decor. Er is een hoop keuze beschikbaar op het gebied van ontwerp en uiterlijk. Kies een kleur en ontwerp die de algehele decor van je huis aanvult.

 

Integratie met beveiligingsaccessoires

Er zijn een hoop verbeteringen gemaakt op het gebied van beveiligingsfeatures in de draadloze deurbel. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de deurbel samen te laten werken met bewegingssensoren. Dit is echter optioneel als je al een goede beveiliging hebt.

Beste Draadloze Deurbel kopen

 

Het aantal knoppen en deurbellen die ondersteund worden

Controleer hoeveel knoppen de deurbel ondersteund. Dit is vooral handig als je een erg groot huis hebt. De meeste deurbellen ondersteunen tot zes knoppen en er zijn ook modellen die een ongelimiteerd aantal ondersteunen. Kijk wat je behoefte op dit gebied is, voordat je een draadloze deurbel koopt.

 

Batterij opties

De meeste deurbellen worden geleverd met wegwerp batterijen, maar controleer echter of de draadloze deurbel die je wilt kopen oplaadbare batterijen heeft en een oplaadstekker heeft.

 

Blokkeren van frequenties en het voorkomen van storing

Aangezien draadloze deurbellen werken op basis van een frequentie tussen de ontvanger en verzender, is het belangrijk dat je deurbel alleen reageert op je eigen drukbel en niet anderen. Kijk dus of je deurbel de optie heeft om andere frequenties te blokkeren en meestal is dit wel het geval.

Beste Draadloze Deurbel

 

Conclusie

Dit zijn de tien belangrijkste dingen die je moet overwegen bij het kopen van een draadloze deurbel. Zoals je ziet zijn er bij een wel een aantal dingen die je moet overwegen. We hopen dat deze gids je helpt bij de aanschaf van een geschikte draadloze deurbel.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte deurbellen volgens:

 

Lees ook: wifi deurbel kopen gids
Lees ook: deurbel met camera kopen gids

1 Reactie
  1. Ik heb nog niet één merk of model gevonden dat ècht aan wensen kritische consument voldoet. Wat bedoel ik? 1. Gecombineerde drukknop/zender: deze moet worden gevoed door spanning: ik wil deze binnen hebben en zo in kunnen pluggen in stopcontact in meterkast waar ook mijn oude bel op was aangesloten. 2. Ontvanger/signaalgever: deze woerden nu aangeboden met batterijvoeding of op netspanning. Ik wil een ontvanger/signaalgever die: op beide kan werken en wanneer ik netspanning kies wil ik daarvoor niet een contactdoosaansluiting kwijt zijn. Daarenboven wil ik, bij aansluiting op netspanning, voor de plaatsing van het kastje met daarin de ontvanger/signaalgever niet gebonden zijn aan de locatie van een wandcontactdoos: dus dit kastje moet kunnen staan of handen (aan wand) en met een kabel afstand kunnen nemen vanaf de wandcontactdoos. DUS PRODUCENTEN VAN DRAADLOZE DEURBELLEN: DOE DAAR EENS IETS AAN!

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo