Dremel 3D40 Idea Builder review

Tot op heden werd de naam Dremel alleen geassocieerd met een selectie van elite handheld elektrische gereedschappen. Recent heeft het bedrijf echter ook een 3D printer geïntroduceerd die ze de Dremel 3D Idea Builder noemen. Met een prijs vanaf €1.299 is hij verkrijgbaar bij verschillende webshops. Het aantal features, slimme design en gebruiksvriendelijke formaat zullen ongetwijfeld interessant zijn voor veel gebruikers. In deze Dremel 3D40 Idea Builder review zullen we deze 3D printer uitgebreid bespreken.

Vergelijk prijzen nu bij:

De Dremel 3D40 Idea Builder 2.0 3D printer is een welkome upgrade van de 1.0. Het 2.0 model zet de reputatie van Dremel voort van het creëren van een apparaat die makkelijk om te gebruiken en betrouwbaar is. Ethernet en Wi-Fi connectiviteit maakt printen veel handiger. Je hoeft niet op een computer te vertrouwen. De unit kan direct gebruikt worden zodra je hem uit de doos haalt, aangezien de 2.0 printbare bestanden biedt, zodat je de unit kan testen door te direct te beginnen met een project.

Goedkope Dremel 3D40 Idea Builder Review

Wanneer je de doos opent vind je het volgende terug:

 • Dremel 3D40 Idea Builder
 • Gebruikershandleiding
 • Snelstartgids
 • USB flash drive
 • Een rol met filament
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • Bouwplaat
 • Bouwtape
 • Object verwijderingstool
 • Ontstopper

De Dremel 3D40 heeft een groot bouwplatform voor het creëren van projecten welke afmetingen van 25,4 x 15,24 x 17cm heeft. Alhoewel Dremel printers geen verwarmde platformen hebben, hebben gebruikers hier geen zorgen over geuit. Het bouwgebied blijft gesloten, verlicht en gekoeld om te voorkomen dat je project kromtrekt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Deksel upgrade Dremel 3D40 Idea Builder

Terwijl de deksel van de 1.0 blauw en verwijderbaar was, heeft de 2.0 een stevige, doorzichtige acryl deksel met scharnieren, waardoor je het printproces beter in de gaten kan houden. De grote deur blijft ook open wanneer dat nodig is. Een magnetische sluiting aan de rechterkant van de unit heeft een sensor die de printer alarmeert wanneer de deur open of gesloten is. De Dremel blijft printen wanneer het deurtje geopend is, maar er verschijnt wel een waarschuwing op het besturingspaneel.

 

Filament spoel aanpassingen

Bij het 1.0 model klaagde gebruikers over schroefjes die loskwamen, wat problemen veroorzaakte met de doorvoer van filament en waardoor dit vast kwam te zitten of afbrak. De 2.0 heeft een duidelijke doorvoer aan de linkerkant van de printer. Voer het filament simpelweg via hier naar het print kopstuk. Bij de vorige Dremel printer moest je een spoel op de plastic adapter in de machine plaatsen. De 3D40 laad de spoel nu echter via een ronde bedekking aan de linkerkant van de printer. Deze draait tegen de klok in om te ontgrendelen en verwijderen. Alhoewel het geen spoelen van derden accepteert, zijn er wel bestanden beschikbaar om externe spoelhouders te creëren.

Beste Dremel 3D40 Idea Builder Review

 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Automatische kalibratie

Het 2-point platform balanceringsmechanisme is ook iets nieuws. Bij de 1.0 moesten gebruikers het print kopstuk bewegen en een stukje papier gebruiken om de afstand tussen het kopstuk en het platform te controleren. Nu beweegt de 3D40 automatisch het print kopstuk naar verscheidene posities en maakt hij gebruik van sensors om de afstand te monitoren en corrigeren. De gids op het scherm loodst gebruikers door de nodige stappen. Voor de kalibratie moet je de stelvoeten naar de positie draaien die op het scherm aangegeven wordt, totdat je een piepje hoort en een groen vinkje verschijnt. Druk op bevestig en start met printen.

 

Printen met de Dremel 3D40 Idea Builder

De Dremel 3D40 is uitgerust met Autodesk Print Studio software. Ontwerp en pas je projecten aan op het volledige kleurenscherm. Alhoewel de printer geleverd wordt met standaard bestanden, zijn er meer beschikbaar op de Dremel website. Nadat je het land van herkomst, de voorkeurstaal en EULA instellingen hebt bevestigd, zal de printer automatisch op zoek gaan naar een Ethernet of Wi-Fi verbinding. Voer een wachtwoord is, registreer de printer en download de Dremel app. Nadat je je account geactiveerd hebt kan je beginnen met printen door gebruik te maken van je smartphone, tablet of PC als je Wi-Fi gebruikt. De Dremel is ook uitgerust met geavanceerde bewegingscontrole, wat het geluid minimaliseert tijdens het printen. Zodra je project afgerond is kan je deze uit de printer halen door het platform te verwijderen.

Goedkoopste Dremel 3D40 Idea Builder Review

Of je nu een beginner of een ervaren 3D printer bent, de Dremel 3D40-01 is zeker de investering waard. De bijgewerkte versie biedt snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. De klantenondersteuning van het bedrijf is ook uitstekend. Technici zijn beschikbaar om je vragen te beantwoorden, gebruikers door problemen te loodsen of andere handige adviezen te bieden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Technologie Dremel 3D40 Idea Builder

De Dremel Idea Builder printer werd gecreëerd in samenwerking met Flashforge uit China. De printer van Dremel werd gecreëerd door gebruik te maken van het basis design van de Flashforge Dreamer. De technologie bevat een ARM Contex-M4 CPU met 4GB opslag. Dremel heeft zijn inspanningen ook gecoördineerd met Autodesk om software opties te creëren. De huidige software van de Idea Builder is vergelijkbaar met Cura of Makerware en is compatibel met zowel Mac als Windows apparaten.

Het display geeft duidelijk het bouwgebied weer in een drie dimensionale afbeelding, waardoor gebruikers gebieden kunnen bewegen, roteren en schalen. De software geeft ook specifieke aandachtsgebieden aan die ondersteuning nodig hebben tijdens het printproces. Het is echter niet mogelijk om de printtemperaturen aan te passen, vlotten toe te voegen, percentages aan te passen of aangepaste g-code bestanden te gebruiken. Maar dit maakt het proces voor nieuwelingen eenvoudiger. Desalniettemin is het mogelijk dat het bedrijf deze features toevoegt in software updates.

De technologie is snel en heeft lage, medium en hoge resolutie instellingen, welke 0,3, 0,2 en 0,1mm laag hoogtes mogelijk maken, naast van te voren bepaalde invulniveaus. Alhoewel het apparaat geavanceerde instellingen mist, is de Idea Builder een apparaat die direct uit de doos klaar is voor consumentengebruik.

 

Moet je de Dremel 3D40 Idea Builder kopen?

 • Met een prijs van €1.299 is de printer relatief goedkoop vergeleken met vele andere printers op de markt. Alhoewel dit over het algemeen zou betekenen dat de printer gewoon minder features heeft, is dit niet het geval met de Idea Builder, welke vol zit met de nieuwste 3D printer features.
 • De klantenondersteuning van Dremel is fantastisch en zal de meeste gebruikersproblemen direct oplossen.
 • De 3D printer laten werken en het filament laden is erg makkelijk om te doen en vereist niet veel instructies om te bereiken.
 • De Dremel website heeft honderden verschillende bestanden die je kan downloaden om te gebruiken in je 3D printer, wat erg handig kan zijn.
 • De machine zelf is goed gebouwd, duurzaam en niet gevoelig voor oververhitting.
 • Het lawaai dat de machine maakt is redelijk laag, vooral vergeleken met veel andere 3D printers.
 • Het touchscreen is duidelijk en makkelijk om te gebruiken, wat enorm helpt om je print op te stellen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie van deze Dremel 3D40 Idea Builder review

De groeiende populariteit van 3D printen was ongetwijfeld de reden voor Dremel om deze markt te betreden. Ondanks het feit dat de Idea Builder de eerste 3D printer van het bedrijf is, is hij al een van de beste op de markt in deze prijsklasse. De printkwaliteit is uitstekend. De bouwkwaliteit van deze machine en de lange prijs en fantastische klantenondersteuning maken dit een musthave voor personen die geïnteresseerd zijn in 3D printers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo