Dyson V6 Absolute review

De draadloze stofzuigers van Dyson hebben altijd enorm veel zuigkracht in een klein pakket en de Dyson V6 Absolute is niet anders. Hij is klein en licht genoeg om in één hand te houden, zowel met de buis vastgemaakt voor het schoonmaken van de vloer als voor handheld gebruik, maar heeft genoeg zuigkracht om sommige stofzuigers met draad achter zich te laten.

Op het gebied van uiterlijk is hij niet echt veranderd en heeft hij over het algemeen hetzelfde ontwerp als het vorige model, de DC58. De handgreep zorgt ervoor dat je de stofzuiger stevig vast kan houden. De motor is bovenaan gepositioneerd en de batterij eronder. In plaats van een aan/uit knop wordt er gebruik gemaakt van een power trekker, wat ervoor zorgt dat je alleen de batterij leegmaakt tijdens het schoonmaken en energie bespaart wanneer je tussen kamers en oppervlaktes verplaatst. Het middelpunt van de zwaartekracht zit rond de hendel, waardoor de vloer of het plafond schoonmaken net zo makkelijk is. Met een leeg gewicht van 2,7 kg is hij licht voor een handheld stofzuiger, maar als je nagaat dat je het hele huis ermee kan schoonmaken, dan is het mogelijk de lichtste draadloze stofzuiger die beschikbaar is.

Dyson V6 Absolute kopen

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Gebruiksgemak

De primaire manier waarop de Dyson V6 Absolute verschilt van de andere draadloze modellen van Dyson is de aanwezigheid van een post-motor filter en daarnaast ook de nu standaard voorfilter. Volgens Dyson voorkomt dit dat tot wel 99,97% van de stofdeeltjes weer ontsnappen tijdens het schoonmaken. Hierdoor zou hij meer geschikt moeten zijn voor personen met een stofallergie die verergerd kan worden tijdens het schoonmaken, maar aangezien niemand van ons zo’n allergie heeft konden we dit niet bevestigen. Het filter kan je met een draai losmaken en is gemakkelijk om schoon te spoelen.

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar de Dyson V6 Absolute heeft niet een grote capaciteit aangezien het een handheld stofzuiger is. Met een inhoud van 0,4 liter moet je hem waarschijnlijk elke keer leegmaken nadat je het huis schoongemaakt hebt. Het leeg maken van de stofbak is echter snel en gemakkelijk. Met een handig schuifmechanisme kan je de bak openmaken en stof gemakkelijk in een prullenbak doen. Het is zo goed als onmogelijk om de schakelaar per ongeluk open te schuiven, dus je hoeft je niet druk te maken dat je mogelijk een rotzooi maakt.

De roze verlengbuis klik je makkelijk los en vast, waarbij terminals kracht van de stofzuiger naar het borstel kopstuk sturen wanneer je één van de accessoires gebruikt. Er zijn afzonderlijke kopstukken voor vloerbedekkingen en harde vloeren, een kleinere voor banken en trappen, een naden tool en een multifunctionele borstel tool. Dit alles geeft de Dyson V6 Absolute zelfs meer accessoires dan sommige ‘normale’ stofzuigers. De grotere kopstukken hebben balgewrichten, waardoor ze extreem accuraat zijn tijdens het veranderen van richting en je kan erg dicht bij de muur en hoeken komen, zodat je niks mist. Het oplaadstation dat je aan de muur moet bevestigen heeft ruimte voor alle accessoires en fungeert ook direct als opslagplaats voor de stofzuiger.

Goedkoopste Dyson V6 Absolute

LEES OOK: Dyson V6 Fluffy review

 

Prestaties

De Dyson V6 Absolute combineert de digitale motor van de Absolute (die met een geweldige snelheid van 110.000 rpm draait om een zuigkracht van maximaal 100 air watt te creëren), met de cycloon technologie die al gebruikt werd in de standaard stofzuigers van het bedrijf. De 15 cyclonen worden in twee radiale rijen geplaatst, wat luchtdruk behoudt en helpt om kleinere stofdeeltjes op te zuigen. Toen de stofzuiger leeg was, maten we een zuigkracht van 11kPa of 19kPa in MAX modus. Dat is vergelijkbaar met verscheidene standaard stofzuigers die vorig jaar uitgebracht zijn. Verrassend genoeg bleef de zuigkracht hetzelfde toen de batterij leger werd of toen de stofbak vol of bijna vol was.

Het direct drive kopstuk gebruikt de kracht van de stofzuiger om de borstels rond te draaien, wat ervoor zorgt dat de borstels dieper in de vloerbedekking kunnen komen dan handmatige of modellen aangedreven door lucht van de concurrentie. Dit zou in moeten houden dat er meer vuil verwijderd kan worden en dit bleek ook het geval tijdens onze vloerbedekking testen. Met een enkele beweging werd al het afval van de kattenbak opgezogen. Het afval werd ook niet rondgestrooid, maar direct opgezogen zonder meer rommel te maken.

Het kopstuk voor harde vloeren was perfect voor het schoonmaken van rommel in de keuken, waarbij fijne poeders in een enkele beweging opgezogen werden. De vloer zag er misschien niet zo glimmend uit als bij het kopstuk van de V6 Fluffy (de draadloze Dyson die speciaal voor harde vloeren is ontworpen), maar de vloer was zonder twijfel schoon zonder vlekken of overgebleven stof. Zelfs de naden worden zonder problemen schoongemaakt, zonder dat je hiervoor de MAX modus hoeft te gebruiken.

Naast de typische combinatie en de naad tools, verricht de mini gemotoriseerde tool geweldig werk op banken en in de auto, waarbij stof opgezogen wordt dat goed vastzit.

De batterijduur is echter het belangrijkste bij elke draadloze stofzuiger en een maximale tijd van 20 minuten lijkt relatief weinig vergeleken met concurrerende modellen, maar aangezien de zuigkracht zoveel beter is ben je minder tijd kwijt aan het stofzuigen en daarom wordt dit tijdslimiet nooit echt een probleem. Je moet er ook over nadenken hoe je dit product gebruikt, aangezien je de motor alleen maar aanzet wanneer je echt aan het stofzuigen bent. Met modellen met draad staat de stofzuiger altijd aan, zelfs wanneer je niet echt aan het stofzuigen bent. Als je één van de gemotoriseerde kopstukken gebruikt zal de batterijduur verlaagd worden naar 15 minuten en de MAX modus brengt dit naar 6 minuten. MAX modus hoef je echter alleen maar te gebruiken bij een grote rotzooi en gebruik je niet altijd tijdens de normale schoonmaak.

Aangezien het opslagstation ook meteen de oplader is, zou de Dyson V6 Absolute in principe altijd volledig opgeladen moeten zijn, zolang je de adapter uiteraard in het stopcontact laat zitten. Het is echter onmogelijk om te zien hoe vol de batterij zit en hoeveel er nog over is, aangezien er geen indicator is. De stofzuiger stopt gewoon wanneer hij volledig leeg is. Het duurt zo’n drie en een half uur om hem volledig op te laden. Het goede nieuws, is dat je altijd kan genieten van de volledige zuigkracht en dat deze nooit minder wordt.

Goedkoopste Dyson V6 Absolute kopen

 

Conclusie Dyson V6 absolute review

Met een aanschafprijs van zo’n €390 is de Dyson V6 Absolute zeker duur en kost hij net zoveel of meer als een standaard stofzuiger. Dit komt echter omdat het mogelijk is om je standaard stofzuiger hiermee te vervangen en het dus niet een extra stofzuiger is. De batterij houdt het lang genoeg uit om het hele huis schoon te maken en dankzij de geweldige zuigkracht en compacte en makkelijk te tillen ontwerp, kan je er zeker van zijn dat je huis super schoon zal zijn, zelfs in de hoekjes. Op harde vloeren is de Dyson V6 Absolute niet zo goed als de V6 Fluffy, maar deze is hier speciaal voor ontworpen en de Absolute verricht beter werk dan de meest modellen met draad die beschikbaar zijn. Als je voornamelijk vloerbedekking in je huis hebt, dan is dit de draadloze stofzuiger die je aan zou moeten schaffen. Neem ook zeker een kijkje naar onze andere reviews als je op zoek bent naar een normale stofzuiger of iets anders.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo