Harde vloeren werden voorheen overschaduwd door vloerbedekking, maar dat is de laatste jaren flink veranderd. Vergeleken met twintig jaar geleden wordt er nu bijna 75% meer houten, ceramische, laminaat en vinyl vloeren verkocht. Daarom heeft Dyson eindelijk de Dyson V6 Fluffy overgebracht vanuit het Midden-Oosten, waar deze stofzuiger vorig jaar uitgebracht werd.

Op papier lijkt de Dyson V6 Fluffy heel erg op de V6 Absolute. Het design is hetzelfde, maar de post-motor filter is verwijderd. Dit zorgt voor een totaal gewicht van 2,3 kg, wat vergelijkbaar is met concurrerende handheld stofzuigers. Maar dit gewicht is fantastisch als je nagaat dat deze stofzuiger bedoeld is om de standaard stofzuiger te vervangen.

Vergelijk prijzen bij:

Afgezien van andere kleuren heeft de Dyson V6 Fluffy dezelfde trekker handgreep als de Absolute, met de batterij onderin, de motor erboven en de 0,4 liter stofbak voorin. Je kan hem makkelijk boven je hoofd tillen om lastige plafond hoeken te bereiken, aangezien het middelpunt van de zwaartekracht rond de handgreep ligt. De trekker zorgt ervoor dat je de batterij alleen maar leegmaakt wanneer je aan het stofzuigen bent. Dit is veel logischer voor een snoerloze stofzuiger dan een aan/uit knop.

Goedkoopste Dyson V6 Fluffy kopen

LEES OOK: Beste stofzuiger TOP 10

 

Gebruiksgemak

De meegeleverde accessoires is het grote verschil tussen de Dyson V6 Fluffy en Absolute. Het direct drive kopstuk van de Absolute is speciaal gemaakt voor vloerbedekkingen. De Fluffy wordt geleverd met een zachtere borstel kopstuk die specifiek ontworpen is voor harde vloeren. De roller is bedekt met zacht nylon en wordt afgewisseld met koolstofvezel lijndraden. Het zachtere materiaal pakt grotere stukken vuil op en forceert dit in de stofzuigerbuis, wat voorkomt dat dit door de kamer wordt gelanceerd tijdens de roterende beweging. De koolstofvezel pakt het fijnere stof op. De roller bedekt bijna de gehele lengte van het kopstuk en zit dicht tegen de vloer aan, wat voor een betere zuigkracht zorgt.

Je hoeft niet in paniek te raken als je een paar oppervlaktes met vloerbedekking hebt, aangezien de Dyson V6 Fluffy ook geleverd wordt met een tweede kopstuk die beter is voor vloerbedekkingen. Er is ook een mini gemotoriseerde tool voor het verwijderen van vuil dat goed vast zit, wat vooral handig is voor het schoonmaken van autostoelen en vloermatten, een tool voor naden en een combinatie tool voor lastigere plekjes, zoals plinten en meubels. Dit alles is meer dan je krijgt bij een hoop standaard stofzuigers.

LEES OOK: Dyson V6 Absolute review

De gemotoriseerde kopstukken worden aangedreven door de stofzuiger met terminals in de blauwe telescopische buis, alhoewel je deze ook kan verwijderen en de Dyson V6 Fluffy als handheld kan gebruiken. Beide hebben links/rechts en boven/beneden gewrichten, maar er wordt niet gebruik gemaakt van het balgewricht die je bij de Absolute wel hebt. Dit komt omdat ze plat op de vloer moeten blijven zitten voor de beste zuigkracht op harde oppervlaktes. Elk kopstuk glijd echter soepel over alle soorten vloeren en de borstels lopen helemaal tot aan de randen, dus met elk kopstuk kan je goed de hoekjes en dicht bij de muur schoonmaken.

De stofbak kan je ook makkelijk leegmaken. Een hendel die je naar beneden moet trekken opent de deksel van de bak en de stof en vuil valt makkelijk in de prullenbak. Het is bijna onmogelijk om de hendel per ongeluk naar beneden te trekken, dus de kans is zeer klein dat je de hele inhoud van de stofbak over de vloer verspreidt.

Goedkoopste Dyson V6 Fluffy

 

Prestaties

Net als de Absolute, gebruikt de Dyson V6 Fluffy de digitale motor om zuigkracht te creëren. Deze draait met een geweldige snelheid van 110.000 rpm, wat gecombineerd met de gepatenteerde cycloon cilinder ontwerp zorgt voor een maximale zuigkracht van 100 air watt. Er zijn 15 cyclonen die in twee radiale rijen zijn geplaatst, wat de maximale stofbak capaciteit beperkt, maar de Dyson V6 Fluffy zou moeten helpen om kleinere stofdeeltjes op te zuigen dan concurrerende stofzuigers. Met een lege stofbak maten we een zuigkracht van 11kPa of 19kPa met MAX modus. Dat resultaat is vergelijkbaar met sommige standaard stofzuigers die vorig jaar uitgebracht zijn. Deze zuigkracht werd ook niet minder toen de batterij bijna leeg was of de stofbak bijna vol was.

Het direct drive fluffy kopstuk werkte fantastisch op onze zwarte tegels en ze waren schoner dan voordat we er iets op gemorst hadden. De borstel zorgt voor een soort slaande beweging waardoor vloeren echt glanzen. Bakpoeder dat we gemorst hadden werd zonder problemen opgezogen in een enkele beweging en grotere deeltjes waren ook geen probleem. Korrels van de kattenbak werden opgezogen zonder ze eerst weg te laten schieten en in de naden van de houten vloeren zat ook geen vuil meer.

De borstel voor de vloerbedekking is niet zo groot als die van de V6 Absolute en alhoewel 90% van de kattenkorrels in één keer opgezogen werden, bleef er toch nog wat achter. Maar op dit gebied hoeft de Dyson V6 Fluffy alleen maar de Absolute voor te laten, want andere hedendaagse draadloze stofzuigers worden makkelijker overtroffen. Toen we de MAX modus gebruikten werd alles wel in één keer opgezogen.

De Dyson V6 Fluffy heeft dezelfde lithium ion batterij als de Absolute, welke volgens Dyson tijdens normaal gebruik het 20 minuten uit zou moeten houden. Als je de gemotoriseerde kopstukken gebruikt is dit 15 minuten en met MAX modus ingeschakeld wordt dit 6 minuten. Dit is mogelijk relatief weinig vergeleken met andere draadloze modellen die tot wel een uur uithouden, maar dit is nooit echt een probleem, omdat de zuigkracht zo goed is. In een paar bewegingen heb je de meeste kamers al schoongemaakt, waardoor je zonder problemen een heel huis schoon zou moeten kunnen maken in één keer. Wat nog belangrijker is, is het feit dat de zuigkracht nooit minder wordt.

Het oplaadstation kan je aan de muur vastmaken om makkelijk te stofzuiger te bereiken of deze te verbergen voor handige opslag, Maar hoe je hem ook wilt gebruiken, hij zal er altijd voor zorgen dat de Dyson V6 Fluffy volledig opgeladen is. Het is vervelend dat je niet kan zien hoe lang de batterij nog mee gaat, want er is geen indicator die dit aangeeft. De stofzuiger schakelt gewoon uit wanneer de batterij leeg is en het duurt ongeveer drie en een half uur om hem volledig op te laden. Het oplaadstation heeft ook ruimte voor de verscheidene accessoires van de Fluffy, wat erg handig is.

Dyson V6 Fluffy kopen

 

Conclusie Dyson V6 Fluffy review

Met in principe dezelfde zuigkracht als de V6 Absolute, staat de Dyson V6 Fluffy gedeeld op de eerste plaats op het gebied van draadloze stofzuigers die vandaag de dag beschikbaar zijn. Hij is echter geschikter voor harde vloeren, dus als je meer vloerbedekking dan tegels, laminaat of hout in je huis hebt, dan kan je beter de V6 Absolute aanschaffen, maar vloerbedekkingen worden nog steeds prima schoongemaakt wanneer je die hebt. Met een prijs van zo’n €346 is hij zeker weten niet goedkoop en kost hij meer dan normale stofzuigers, maar het diverse en draagbare ontwerp maakt dat allemaal goed. Je kan vloeren schoonmaken, goed in hoeken komen en hem zelfs naar buiten nemen om de auto schoon te maken en dit alles zonder de beperkingen van een stofzuiger met draad. Als je op zoek bent naar een normale stofzuiger of iets anders, neem dan zeker een kijkje naar onze beste stofzuiger top 10.

Vergelijk prijzen bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo