Dyson V8 Absolute review

We waren een grote fan van de krachtige en zeer diverse draadloze V6 Absolute van Dyson, waarbij de relatief korte accuduur en het af en toe lastig leegmaken van de afvalcontainer de enige minpunten waren. Nu komt Dyson echter met de V8 Absolute welke meer power, dubbele gebruikstijd en makkelijker leegmaken van de afvalcontainer belooft. Het lijkt dat Dyson heeft geluisterd en in deze Dyson V8 Absolute review zullen we kijken of dit ook echt het geval is.

Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat de V8 Absolute het nieuwe vlaggenschipmodel van Dyson zijn uitgebreide draadloze stofzuiger serie is. Dit betekent dat hij met alle tools die je maar kan bedenken wordt geleverd, waaronder het geweldige Soft Roller harde vloer kopstuk (ook wel bekend als de Fluffy), nog twee aangedreven kopstukken en uitgebreide schoonmaak tools. Dyson heeft ook de filtratie verbeterd en alhoewel de V8 wat zwaarder en duurder dan de V6 is, steekt hij ook ver boven alle andere draadloze stofzuigers op de markt uit.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Dyson V8 Absolute review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Maakt beter schoon dan veel stofzuigers die je met het netstroom moet verbinden
 • Verbeterd systeem voor het leegmaken van de afvalcontainer
 • Geweldige luchtfiltratie
 • Goede accuduur
 • Geweldige tools voor alle taken

Negatief

 • Alleen de prijs

Belangrijkste features

 • 0,54 liter afvalcontainer capaciteit
 • 2,61kg
 • Soft Roller kopstuk voor harde vloeren
 • Direct Drive kopstuk voor vloerbedekking
 • Mini gemotoriseerde tools voor trappen en meubelstukken
 • Combinatie tool voor stof en afval
 • Harde tool voor spleten
 • Maximaal 40 minuten accuduur
 • Prijs tijdens review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beste Dyson V8 Absolute Review

LEES OOK: Beste stofzuiger kopen gids + TOP 10

 

Dyson V8 Absolute review:

Design en accessoires

De V8 is een evolutie van de V6 en als je een snelle blik werpt zou je ze kunnen vergissen als identieke tweelingen. Kijk echter beter en je zal zien dat de V8 en zijn tools subtiele, maar significante upgrades hebben ontvangen.

Het accupakket is iets groter en heeft een veel hogere capaciteit, de diameter van de afvalcontainer is iets groter en de twist op de achterkant om de container te verwijderen is iets groter. De V6 had zijn maximale power switch in het midden van de filter behuizing zitten, maar dit is nu verplaatst naar een meer handige schuifregelaar op de bovenkant van de V8.

De handgreep en trigger blijven tussen de motorbehuizing en het accupakket zitten, waardoor bijna voor een perfecte balans in de hand wordt gezorgd. Deze nieuwe versie weegt bijna 300 gram zwaarder dan het origineel, maar tijdens gebruik zal je dit niet opmerken.

De meest significante design aanpassing is bijna onzichtbaar aan de buitenkant en dat is hoe de afvalcontainer geleegd wordt. Op de V6 kon je met een schuif clip de base van de container losmaken, maar afval zoals gematteerde haren moesten soms geholpen worden om er uit te vallen (door op de achterkant te tikken of met je vinger), maar dit is niet meer het geval bij de V8.

Dyson V8 Absolute kopen

De V8 heeft een top clip welke het mogelijk maakt voor de centrale cycloon om omhoog en weg van de afvalcontainer getild te worden, terwijl de base flap tegelijkertijd opent. Het eindresultaat is dat alle afval direct uit de base valt zonder dat je daar nog extra vervelende handelingen voor uit hoeft te voeren.

Alle tools kunnen rechtstreeks vastgekoppeld worden aan de handheld unit of via de meegeleverde extensie slang. Het vervelende is dat de koppeling van de V6 tools iets anders is en je dus niet de schoonmaak kopstukken van vorige draadloze modellen kan gebruiken.

De mooie muurbevestigingen zijn ook uniek voor elke generatie. Alhoewel de centrale cycloon core filters identiek zijn, heeft de nieuwe uitlaatfilter aan de achterkant van de V8 een grotere behuizing en ventilatie aan de zijkanten, in plaats van de ventilatie op alle plaatsen van de V6 Absolute. Beide zijn volledig wasbaar, maar het design van de nieuwe filter aan de achterkant zorgde voor verschillende meningen in ons test team.

Vergelijk prijzen nu bij:

Er is echter een goede reden voor deze verandering. De uitlaatlucht van de V8 wordt nu namelijk aan de linker- en rechterkant uitgeblazen, in plaats van recht aan de achterkant, waardoor de kans kleiner is dat dit recht in je gezicht blaast, zoals bij vorige modellen. En zelfs wanneer dit wel gebeurt, dan zorgt de zeer efficiënte filtratie ervoor dat dit alleen maar lucht is, aangezien deeltjes tot zo klein als 0,3 microns worden opgevangen door de filters. Aangezien deeltjes van 0,3 microns op zullen lossen in de lucht, zou de V8 in theorie de lucht in je kamer schoner moeten maken dan voor het stofzuigen.

De keuze voor tools is iets waar je zeker geen problemen mee zal hebben en zowel dan komt dit door te veel keuze. De V8 Absolute wordt geleverd met drie aangedreven kopstukken, welke alle drie gemotoriseerde borstels hebben voor verschillende oppervlaktes en situaties, een goed ontworpen en handige tool voor spleten en een combinatie zachte borstel met een wijdere tool voor spleten.

In eerdere generaties werden deze tools op het gebied van design ook een beetje aangepast. Tweaks bestaan nu onder andere uit een elastische staaf aan de achterkant van het Direct Drive kopstuk en een nieuw borstel staafdesign voor het mini gemotoriseerde kopstuk.

Beste Dyson V8 Absolute kopenOnze favoriete tool blijft het Soft Roller kopstuk, welke specifiek ontworpen is voor harde vloeren. Deze gebruikt een combinatie van zachte draden en statische koolstofvezel haren op de roterende staaf, plus een zachte roller op de achterkant om ervoor te zorgen dat hij erg zachtjes op alle harde oppervlaktes werkt. Hij is makkelijk om uit elkaar te halen voor het schoonmaken, heeft een volledig gescharnierde en draaiende nek en de motor is in de roller geplaatst, waardoor het gewicht van het kopstuk gebalanceerd blijft. Een mooie design keuze is een interne schraapstaaf, welke stof losmaakt van de draden en in de luchtstroom plaatst. Aangezien we de afgelopen jaren meer dan genoeg stofzuig kopstukken hebben gezien, kunnen we vol overtuiging zeggen dat dit een kunstwerk is.

Het Direct Drive kopstuk kan volledig draaien, waardoor je onder lage sofa’s en andere meubelstukken kan komen en het is een ideale tool voor vloerbedekking. Deze maakt gebruik van een meer traditionele aangedreven borstelstaaf met rijen borstelharen, echter met verschillende texturen. De stijve nylon borstelharen zijn bedoeld om de vloerbedekking in beweging te brengen en grote stukken afval op de pakken, terwijl rijen van koolstofvezel draden fijne stofdeeltjes op zullen vangen. De tool is ook vrij van riemen en biedt makkelijke onderhoud via een eindpaneel die je makkelijk los kan draaien.

Heb je iets nodig voor kleinere gebieden, zoals trappen, hondenmatten of kleine stoffering? De mini gemotoriseerde tool is minder dan 150mm breed en heeft een aangedreven roterende borstelstaaf met stijve nylon borstelharen. Het voorste stuk van dit kopstuk kantelt ongeveer 40 graden, dus alhoewel je de nek niet kan draaien, kan je de tool nog steeds perfect in contact houden met de vloer.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Schoonmaakprestaties Dyson V8 Absolute

Net als de V6 zet de nieuwe Dyson V8 wederom de standaard voor hoeveel zuigkracht een draadloze stofzuiger kan leveren. Tijdens maximale power modus zal je hand over het open mondstuk plaatsen meer kracht demonstreren dan budget stofzuigers die met het netstroom zijn verbonden en ook een erg hoge hoeveelheid luchtstroom.

Blokkeer het mondstuk volledig en de digitale motor gaat aan en uit, om ervoor te zorgen dat alle afval die de luchtstroom blokkeert loskomt zonder dat je hoeft te stoppen met schoonmaken. Schakel over naar de normale power modus en er is ook nog steeds genoeg zuigkracht om betere prestaties te leveren dan de meeste draadloze modellen.

Als je het nieuwe en oude Dyson Absolute model naast elkaar plaatst, klinkt de V8 iets stiller dan de V6. Tijdens onze geluidsmeting in onze Dyson V8 Absolute review blijkt dat echter een illusie te zijn, aangezien ze exact hetzelfde geluid creëren. Ongeveer 75dB met standaard power en 83dB tijdens de maximale power modus tijdens het gebruik van een kopstuk over vloerbedekking.

Het verschil dat we opmerkte heeft meer te maken met de pitch en klank van het geluid. De V6 heeft een hoger jankend geluid, terwijl de V8 het geluid van de extreem snelle digitale motor beter dempt, wat resulteert in een minder agressief geluid. Tijdens de maximale power modus is geen van beide een toonbeeld van superstil schoonmaken, maar ze krijgen het werk wel gedaan.

Wanneer je het Direct Drive kopstuk gebruikt op open vloerbedekkingen, zijn de schoonmaakresultaten werkelijk een eerste klas prestatie. En niet alleen eerste klas voor draadloze stofzuigers, maar in het algemeen. Een enkele keer over ons mengsel van verfrissingspoeder voor vloerbedekkingen en baking soda tijdens onze Dyson V8 Absolute review gaan, zorgde bijna voor een volledig schoon resultaat en de drie keer standaard test was 100% schoon.

Daarnaast werden dezelfde resultaten bereikt dichtbij de muur en de V8 met het Direct Drive kopstuk kan erg goed concurreren met bedrade stofzuigers op het gebied van schoonmaken van de randen. Dit is duidelijk een verbetering ten opzichte van het V6 model, welke fijne deeltjes achterliet bij de rand van de vloerbedekking. Het is duidelijk dat de extra zuigkracht van de V8 zijn werk hier heeft gedaan.

Vergelijk prijzen nu bij:

Verscheidene kamers die recentelijk schoongemaakt waren met een budget stofzuiger, zorgde tijdens onze Dyson V8 Absolute review voor meerdere afvalcontainers vol met extra vuil, dankzij de combinatie van de geweldige schoonmaakkwaliteiten van de V8 en zijn manoeuvreerbaarheid. De Direct Drive en Soft Roller kopstukken kunnen bijna overal bijkomen, waaronder onder lage bedden en sofa’s. Dankzij de draaiende nekken kan je met de handheld unit bijna op een gelijk niveau met de vloer schoonmaken, waardoor deze kopstukken ver onder lage obstakels kunnen komen. Beide kan je makkelijk draaien en sturen met een lichte twist van de pols en de V8 voelde nooit zwaar of raar aan.

Dyson V8 Absolute

We wisten al dat de tool die we gingen gebruiken voor harde vloeren het Soft Roller kopstuk was en deze stelde ons niet teleur. Met standaard power slaagde hij met vlag en wimpel voor onze tegeltest, waarbij gemixte droge havermout en granen makkelijk in een keer opgezogen werden en geen enkel stukje graan werd achtergelaten toen we achterwaarts beweegde.

Zoals verwacht waren de resultaten langs de muren op harde vloeren tijdens onze Dyson V8 Absolute review uitstekend en als je de maximale power modus gebruikt zal de V8 stof en afval uit diepe spleten en scheuren zuigen. Over zachte parketvloeren blijft dit kopstuk ongeslagen, waarbij stof, vuil, huisdierharen en kleine steentjes met gemak op worden gezogen en de vloer boent voor een laatste afwerking.

De afvalcontainer is klein, maar ongeveer 20% groter dan de V6 modellen, welke nu een acceptabele 0,54 liter inhoud biedt. Daarnaast ontdekte we dat we tijdens dagelijks gebruik de afvalcontainer helemaal vol maakte, aangezien het nieuwe systeem voor het leegmaken het makkelijk maakte om dit te doen, zelfs wanneer hij helemaal vol zat.

In onze erg vieze testomgeving ontdekte we dat de extra tijd dat je schoon kan maken meer komt door de grotere afvalcontainer dan de accu, maar beide zijn grote pluspunten voor dit nieuwe model.

 

Accuduur van de Dyson V8 Absolute

Alhoewel het oplaadstation dat je aan de muur bevestigd iets groter is geworden om ruimte te bieden voor de grotere accu van de V8, blijft de oplader voor aan het netstroom onveranderd. Dit suggereert dat de 21.6V/400W accu in de V8 iets langer nodig heeft om volledig op te laden dan de 21.6V/350W accu van de V6. En dit bleek ook het geval te zijn, want na volledig leeg te zijn duurde het vier uur om hem weer volledig op te laden, wat ongeveer 30 minuten langer was dan de V6, maar echter een uur minder dan de vijf uur die de handleiding aangeeft.

Dyson belooft een gebruikstijd van 40 minuten tijdens de standaard power modus en zonder gebruik te maken van de aangedreven tools en 25 minuten met en dat kunnen we niet betwisten. We bereikte constant resultaten tussen de 39 en 43 minuten schoonmaaktijd met de passieve tools, wat meerdere keren ons huis schoonmaken betekende. Dit is uiteraard saai, maar het bewijst wel hoeveel gebruikstijd je echt nodig hebt en in ons geval zeker geen 40 minuten.

De aangedreven tools halen allemaal hun energie uit dezelfde accu, dus logischerwijze is de gebruikstijd korter wanneer je deze tools gebruikt. Met het Direct Drive kopstuk over vloerbedekking behaalde we continu een gemiddelde gebruikstijd van 24 minuten op de aardig diepe vloerbedekking in ons huis. Over minder diepe vloerbedekking en harde vloeren hoefde geen van de tools erg hard te werken, waardoor we een gebruikstijd van 25 tot 26 minuten konden bereiken, wat ongeveer gelijk is aan de beweringen van Dyson.

De gebruikstijd in de maximale power modus bleek meer flexibel te zijn afhankelijk van de tool die we gebruikte. Met passieve tools hadden we een gebruikstijd van meer dan 10 minuten, wat genoeg is om elke spinnenweb in ons huis op te zuigen. Dit daalde tussen de 7 en 8 minuten met de power tools aangedreven, wat wederom ongeveer gelijk was met wat Dyson beweerd.

Goedkoopste Dyson V8 Absolute kopen

De maximale power modus is echter voor 99% van ons huis te sterk en met de standaard power modus kregen we het overgrote deel van ons huis schoon. Net als bij de V6 modellen, betekent dat de unieke trigger aan/uit schakelaar een aardig groot verschil maakt voor de effectieve schoonmaaktijd.

Machines die een traditionele aan/uit schakelaar hebben laat je over het algemeen aanstaan wanneer je naar een andere kamer loopt om schoon te maken, terwijl je op zoek gaat naar spinnenwebben of iets interessants op de televisie ziet. Dat is niet zo bij de Dyson modellen, aangezien je gewoon de trigger loslaat wanneer je niet schoonmaakt, waardoor de realistische schoonmaaktijd gemaximaliseerd wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Trap schoonmaken

Draadloos, krachtig, makkelijk om te gebruiken en het feit dat een compacte gemotoriseerde borstel tool meegeleverd wordt, betekent dat de Dyson V8 de beste stofzuiger voor trappen is. En deze eer heeft hij van de V6 gestolen. Met geen kabels waar je over kan struikelen, een erg effectieve gemotoriseerde tool en dezelfde zuigkracht als een bedrade stofzuiger in de max power modus, betekent dat hij niet verslagen kan worden op gestoffeerde trappen. Hij is snel een efficiënt, makkelijk om te navigeren op ronde trappen en met de stofborstel in je broekzak is het erg makkelijk om halverwege over te schakelen naar het schoonmaken van spinnenwebben.

De mini gemotoriseerde tool is een geweldig klein apparaat voor trappen. Hij is compact genoeg om manoeuvreerbaar te zijn en in de hoeken van ronde trappen te komen en het kantelende design betekent dat het erg makkelijk is om een plat op de trap te houden. De hoek is echter gelimiteerd tot 40 graden, waardoor je hem niet kan gebruiken als een tool onder lage obstakels. Uiteraard krijg je de Direct Drive en Soft Roller kopstukken die erg dichtbij de vloer kunnen komen voor dat soort taken, dus het is meer een betwistbaar minpunt.

De stofborstel en tool voor spleten zijn beide ongelofelijk goed ontworpen en voelen stevig genoeg aan om flink wat jaren mee te gaan. De borstelharen van de stofborstel zijn iets zachter en langer dan de originele tool die werd meegeleverd met de V6, welke volgens ons beide hielpen om oppervlaktes zoals boekenplanken, randen van ramen en het toetsenbord van de PC schoon te maken.

De tool voor de spleten heeft een rij met ventilatieopeningen voor de zuiging en twee platte uiteinden met verschillende hoeken, welke beide helpen om het vastplakken aan de bodem te verminderen. Voor de normale gebruiker betekent dit misschien niet veel, maar in ons testteam zit ook een ingenieur en hij was erg lovend over de fantastische aandacht die Dyson heeft besteedt aan de kleine design details.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Haar van huisdieren

De V8 stond al bovenaan onze lijst van geweldige stofzuigers voordat we de haren van huisdieren opgingen zuigen. De V6 was een echte ster op dit gebied en de V8 Absolute heeft meer power, een hogere luchtstroom en een compleet setje met de beste Dyson tools voor vloeren.

Goedkoopste Dyson V8 Absolute Review

Het Direct Drive kopstuk bewijst een superieure kwaliteit om lastige haren uit vloerbedekkingen te zuigen en zelfs krullende haren van nylon vloerbedekkingen. Tijdens onze Dyson V8 Absolute review was ons teststukje met gemengde Collie en Labrador haren, die we goed in de vloerbedekking hebben gewreven, binnen een geweldige zes seconden helemaal schoon. Dat is vergelijkbaar met de beste bedrade stofzuigers voor huisdierharen. De staaf vangt wel haren op zoals bij de meeste vergelijkbare kopstukken, maar dit kan je makkelijk verwijderen door het paneel dat makkelijk losgemaakt worden.

Het Soft Roller kopstuk is zelfs nog beter voor huisdiereigenaren met een hoop harde vloeren in het huis. Het design met de pluizige bedekking en geïntegreerde schraapstaaf betekent niet alleen dat hij erg goed schoonmaakt, maar er blijven ook erg weinig haren aan de staaf vastzitten en een stuk minder dat bij het Direct Drive kopstuk. Het schoonmaken van huisdierharen was nu echt een genot en het Soft Roller kopstuk zoog alle huisdierharen en vuil zonder problemen op en zonder verstrikt te raken.

Het enige probleem dat voorkomt dat de V8 DE stofzuiger voor huisdiereigenaren is, is de capaciteit van de afvalcontainer. Als je meerdere huisdieren hebt die flink verharen op een warme zomerdag, dan zal de afvalcontainer binnen een mum van tijd vol zitten. Maar aangezien het leegmaken van de afvalcontainer bij dit nieuwe model nog makkelijker is, is het echter nooit een groot minpunt.

 

Moet je de Dyson V8 Absolute kopen?

De Dyson V8 Absolute is de absolute top van draadloze stofzuigers, daar is geen twijfel over mogelijk. Hij blinkt op elke mogelijk manier uit en legt de lat enorm hoog voor de concurrentie. Eigenaren van een Dyson V6 hoeven niet overstappen, aangezien dit nog steeds geweldige stofzuigers zijn, maar de V8 is desalniettemin een significante verbetering.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het enige minpunt is de prijs, want €600+ is een hoop geld om te spenderen, laat staan aan een stofzuiger. Maar je krijgt waar je voor betaald met de V8. Hij maakt net zo goed schoon als een bedrade stofzuiger, maar is veel makkelijker om te gebruiken. Als je nog gebruikt maakt van een 5 of 10 jaar oude stofzuiger, dan zal je versteld staan van het ongelofelijke verschil.

 

Conclusie Dyson V8 Absolute review

De Dyson V8 Absolute bevindt zich op een totaal ander niveau ten opzichte van concurrerende stofzuigers en is momenteel onverslaanbaar.

We hopen dat je genoten hebt van deze Dyson V8 Absolute review.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo