Beste elektrische deken kopen tips + TOP 10

Wat voor weer het buiten ook is, een elektrisch deken kan ervoor zorgen dat je bed lekker warm blijft. Elektrische dekens of warmtedekens, zoals ze soms ook wel genoemd worden, hebben dunne elektrische kabels die opwarmen wanneer je ze voor of tijdens het slapen in het stopcontact doet. Je kan eentje niet uitproberen in de winkel en dit is waar we kunnen helpen. We testen elektrische dekens uitvoerig uit om te ontdekken hoe snel ze opwarmen, hoe goed ze warmte verspreiden en hoeveel stroom ze gebruiken, zodat je niet met een oncomfortabel deken opgescheept zit die jou of je partner onvoldoende opwarmt. In dit artikel zullen bespreken wat je moet overwegen wanneer je het beste elektrische deken kopen wilt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte dekens volgens:

 

Beste elektrische deken kopen gids:

Onderdeken of bovendeken?

Elektrische Deken KopenElektrische dekens kunnen onderverdeeld worden in twee types:

 • Bovendekens, welke bovenop je beddengoed liggen om een constante temperatuur tijdens de nacht te bereiken.
 • Onderdekens of topmatrassen die over je matras passen om de binnenkant van je bed te verwarmen.

Welke je kiest is een persoonlijke voorkeur, wat afhangt van hoe je van plan bent om hem te gebruiken. Je kan ook een elektrische deken kopen die meer bedoeld is voor flexibel gebruik voor bovenop je beddengoed of om onder te kruipen wanneer je op de bank zit.

 

Welke afmeting van elektrische dekens moet ik kopen?

Net als lakens en beddengoed, zijn elektrische dekens beschikbaar in verschillende afmetingen voor verschillende soorten bedden, waardoor het makkelijk is om de juiste afmeting te vinden. Je kan alles kopen van enkele dekens tot king-size dekens.

 

Hoeveel kost een elektrische deken?

Prijzen van elektrische dekens kunnen uiteenlopen van €20 tot meer dan €80. De duurdere dekens zullen over het algemeen minder tijd nemen om op te warmen en bieden een uitgebreider aanbod temperaturen, maar dit is niet altijd het geval.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte dekens volgens:

Beste Elektrische Deken Kopen

 

Features en instellingen?

Controleer welke instellingen beschikbaar zijn voor je elektrische deken, aangezien er over het algemeen meer dan alleen een simpele aan/uit knop is. Neem de volgende dingen in overweging:

 • Timer programma’s voor automatische uitschakeling na een van te voren ingestelde tijd, als je het deken niet de hele nacht aan wilt laten staan.
 • Verscheidene warmte instellingen, zodat je hem op zachtere en erg koude avonden kan gebruiken.
 • Dubbele besturing, zodat je kanten van een groot bed verschillend op kan warmen, zodat er geen onenigheid is over welke temperatuur het beste is.
 • Temperatuursensors die ervoor zorgen dat je bed de hele nacht een constante temperatuur heeft.
 • Elektrische dekens die in een wasmachine en droger passen zullen je leven een stuk makkelijker maken.
 • Vaste elektrische dekens, die net als een laken blijven zitten
 • Makkelijk om te gebruiken besturing.

Wanneer we elektrische dekens uittesten nemen we altijd een kijkje naar de bovenstaande punten en geven we aan of ze een feature wel of niet hebben. Op die manier zal je nooit voor onverwachte verrassingen komen te staan.

 

Zijn elektrische dekens geschikt om de hele nacht te gebruiken?

Sommige zijn geschikt om de hele nacht aan te laten staan. Controleer welke modellen of instellingen geschikt zijn voor lang gebruik en volg altijd de instructies op.

Andere dekens zijn ontwikkeld om een bed snel op te warmen voordat je onder de dekens duikt en worden daarna uitgeschakeld.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte dekens volgens:

 

Veiligheid

Zoals bij alle elektrische apparaten moet je veiligheid overwegen wanneer je een elektrische deken kopen en gebruiken gaat. Neem een kijkje naar de EU veiligheidsstandaarden, wat aangeeft dat de deken aan de laatste veiligheidsstandaarden voldoet.

We raden ook aan dat je:

 • Geen tweedehands elektrische deken kopen gaat, koop altijd een nieuwe.
 • Een elektrisch deken niet gebruikt als deze blootgestelde kabels, schroeiplekken of verkleuring heeft of als het textiel versleten is.
 • Het deken af laat koelen na gebruik voordat je hem opvouwt.
 • Niet een kruik gebruikt met een elektrisch deken en het deken nooit gebruikt als deze nat of vochtig is of als je huid nog vochtig is na het nemen van een douche of bad.
 • Nadenkt om je elektrische deken om de tien jaar te vervangen, wat voor de veiligheid aangeraden wordt. Aangezien het een elektrisch apparaat is, zou je een oud of kapot elektrisch deken moeten recyclen.

Elektrische dekens zijn niet geschikt als baby beddengoed in een wieg. Jonge kinderen zouden ook niet gebruik moeten maken van een elektrisch deken, tenzij de besturingen van te voren ingesteld zijn door een ouder of als je er vertrouwen in hebt dat je kind het apparaat veilig kan gebruiken.

Goedkoopste Elektrische Deken Kopen

 

Conclusie elektrische deken kopen gids?

Als je de punten in dit artikel meeneemt tijdens je beslissingsproces, dan zal je ongetwijfeld een weloverwogen keuze moeten kunnen maken waar je lange tijd van zal kunnen genieten. Veel succes met je zoektocht naar het beste elektrische deken

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte dekens volgens:

Advertisement

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo