Elektrische hakselaar kopen gids

Een hakselaar is een geweldig gereedschap waarmee de gebruiker tuinafval kan verwerken tot bodembedekking. Dit kan je makkelijk opnieuw gebruiken in de achtertuin of aan de compostbult toevoegen, in plaats van dat je elke keer naar de stortplaats voor groen afval moet gaan. Een elektrische hakselaar heeft de mogelijkheid om verschillende soorten afval te verwerken, waaronder bladeren, wortels en kleine takken. Een elektrische hakselaar kan je in verschillende lokale winkels vinden, maar uiteraard zijn er ook voldoende webshops die een ruime keuze hebben. In deze gids zullen we praktisch advies geven over waar je op moet letten wanneer je een elektrische hakselaar gaat kopen.

Onze TOP 5:

RangHakselaarReview
1Bosch AXT 25 TCbinnenkort
2Makita UD2500binnenkort
3Wolf Garten SDL 2800binnenkort
4Black+Decker GS2400binnenkort
5Powerplus POW6451binnenkort
[/geoip_detect2_show_if]

LEES OOK: Hakeselaar kopen tips + TOP 5

 

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

 

Factoren die je moet overwegen wanneer je een elektrische hakselaar kopen gaat

Er zijn een aantal verschillende elektrische hakselaar modellen op de markt beschikbaar. Elke heeft andere voor- en nadelen. Om te bepalen welke het meest geschikt is, is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen voordat je aan je zoektocht begint.

 • Frequentie: Hoe vaak zal je de hakselaar gebruiken?
 • Materiaal: Wat voor soort tuinafval zal je verwerken?
 • Gebruik: Waar zal je het afval gebruiken zodra dit verwerkt is?
 • Geluid: Hoe luid kan je hakselaar zijn? Dit kan beïnvloedt worden door buren en hoe dichtbevolkt het gebied is waar je woont.
 • Weggooien: Op welke plek gooi je het afval weg?

 

Verschillende soorten hakselaars

Er zijn twee primaire soorten hakselaars, dit zijn:

 • Roller hakselaars: Deze hakselaar zal het afvallen rollen en pletten. De roller is gekarteld en trekt het afval door de machine.
 • Impact hakselaar: Deze hebben een mes mechanisme dat het afval in kleine stukjes vermaalt. Een impact hakselaar is traditioneel gesproken luidruchtiger dan een roller model.

 

Waar moet je opletten bij roller en impact hakselaars?

Bij beide modellen zijn er bepaalde punten die je moet overwegen en onderzoeken voordat je overgaat tot de aankoop.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

 

Roller hakselaar

Een roller versnipperaar heeft andere vereisten dan een impact hakselaar. Zorg ervoor dat je de onderstaande punten overweegt wanneer je een machine met dit design wilt kopen:

 • Toegankelijkheid tot de roller: Kies een model die makkelijk toegang heeft tot de roller. Dit maakt het makkelijk om bij het mechanisme te komen wanneer deze blokkeert.
 • Aanpasbare roller: Sommige modellen hebben de mogelijkheid om de sluiting van de roller aan te passen. Dit is een geweldige feature, aangezien de gebruiker meer afval in de invoerbak kan stoppen.
 • Verplaatsbaarheid: Hoe makkelijk kan je hakselaar verplaatsen? Als een sporadisch (maar noodzakelijk) tuingereedschap is het belangrijk dat je hem makkelijk op verschillende plekken in de tuin neer kan zetten, zonder een hernia te krijgen.

Elektrische Hakselaar koopgids

 

Impact hakselaar

Net als bij de roller hakselaar zijn er bepaalde punten die je moet overwegen wanneer je dit model onderzoekt. Dit zijn:

 • Messen: Hoeveel messen heeft de hakselaar? Meer dan één mes zal ervoor zorgen dat de versnipperaar langer scherp blijft.
 • Toegankelijkheid: Hoe makkelijk heb je toegang tot de messen? Deze moeten namelijk op een gegeven moment een keer vervangen worden. Hoe makkelijker je er toegang toe hebt, hoe sneller het proces zal zijn.
 • Vermalen: Hoe groot is de invoermondstuk die naar de vermaler leidt? Dit zal de gebruiker makkelijk toegang geven en het proces versnellen.

Voor beide modellen is het belangrijk om de lengte van het snoer te controleren. Dit geeft de gebruiker namelijk de mogelijkheid om het apparaat makkelijk met een stopcontact te verbinden. Mogelijk moet je een verlengsnoer kopen als je tuin erg groot is en als je die nog niet hebt.

 

Veiligheidsuitrusting

Vanwege de gevaarlijke aard van een hakselaar is het belangrijk om altijd veiligheidsuitrusting te dragen. Standaard veiligheidsuitrusting dat je altijd zou moeten dragen is een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming. Zorg er ook voor dat je kinderen ver uit de buurt blijven wanneer je aan het werk bent.

 

Koopoverwegingen

Er zijn een aantal extra koopoverwegingen die je in de gaten moet houden wanneer je een elektrische hakselaar gaat kopen. Dit zijn:

 • Budget: Over het algemeen zullen de kosten van de elektrische hakselaar de prestaties beïnvloeden. En dit is vooral het geval op het gebied van geluid. De meer betaalbare opties zijn vaak luidruchtiger. Zorg ervoor dat je alle kosten aan het budget toevoegt, waaronder extra accessoires en verzendkosten.
 • Extra accessoires: Aangezien de hakselaar messen hebben, is het logisch dat deze op een gegeven moment een keer vervangen moeten worden. Het is mogelijk om dit voor te zijn en direct extra accessoires aan te schaffen, zodat je die direct bij de hand hebt wanneer nodig. Mogelijk kan je er ook nog een mooie bundelprijs voor krijgen. Dit betekent dat je nooit lang hoeft te stoppen met werken om nieuwe onderdelen in de winkel te kopen of online te bestellen.
 • Schoonmaak: Let goed op hoe het specifieke model waar je interesse in hebt schoongemaakt moet worden. Dit kan soms namelijk erg lastig zijn en dit kan de algehele levensverwachting van het apparaat beïnvloeden.
 • Instructies: Zorg ervoor dat je alle instructies en garantie informatie leest voordat je de elektrische hakselaar koopt. Hoe meer informatie je van te voren hebt, hoe beter en deze informatie zal je ook helpen om de juiste koopbeslissing te maken.

Elektrische Hakselaar kopen

 

Conclusie

Een versnipperaar gebruiken in de tuin kan de werkdruk van een tuinier flink verbeteren. Het is een geweldig gereedschap en niet alleen voor het verminderen van tuinafval, maar ook om dit materiaal op een positieve manier opnieuw te gebruiken. Zowel online als in lokale winkels kan je een uitgebreid aanbod vinden voor elk budget. We raden echter aan om niet de allergoedkoopste modellen uit te kiezen, aangezien je dan vaak duurder uit bent of ze zijn totaal niet gebruiksvriendelijk. Je hoeft zeker niet je bankrekening te plunderen, want voor zo’n €250 heb je al een erg goed model. We hopen dat je genoten hebt van dit artikel en dat je nu iets wijzer bent geworden waar je op moet letten wanneer je een elektrische hakselaar gaat kopen. Neem ook een zeker een kijkje naar andere artikelen en reviews op onze website als je andere producten wilt kopen, want we bespreken dagelijks een hoop verschillende categorieën.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

1 Reactie
 1. Bij de kop van het artikel staat een foto van een hakselaar met grote opening. Man is bladeren aan het hakselen. Wat is het merk van de hakselaar?

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo