Elektrische tandenborstel kopen TOP 10

Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel kan helpen om je tanden en tandvlees schoon en gezond te houden en het is belangrijk dat je de beste elektrische tandenborstel kopen gaat die goed bij je past.

Met modellen die minder dan €10 tot meer dan €200 kosten kan het lastig zijn om te weten welke elektrische tandenborstel je kopen moet en hoeveel je daarvoor uit moet geven.

Hieronder zullen we de verschillende soorten elektrische tandenborstels en de features die het volgens ons waard zijn om in te investeren bespreken.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

Elektrische tandenborstel kopen gids:

Welke soort elektrische tandenborstel zou ik moeten kopen?

Roterend, sonisch, vibrerend, tegendraaiend… er zijn veel verschillende soorten elektrische tandenborstels beschikbaar en ze werken allemaal op verschillende manieren.

  • Roterend – Deze hebben een setje borstels die ronddraaien. Borstels kunnen geplaatst worden in cirkels die ronddraaien of individuele plukjes van borstels die draaien. Borstels die alleen maar ronddraaien zijn vaak de goedkoopste die je kan kopen.
  • Roterend-oscillerend – Deze elektrische tandenborstels hebben kleine ronde opzetborstels en zijn een van de meest populaire borstels in de Oral B serie. Het kopstuk oscilleert (draait in een richting en dan de andere) rond een tand per keer om tandplak te verwijderen.
  • Pulserend – Sommige roterende en roterende-oscillerende elektrische tandenborstels pulseren om het kopstuk heen en weer te laten bewegen tegen tanden terwijl hij draait. Dit helpt om tandplak los te maken en is een technologie die je over het algemeen kan vinden op duurdere oscillerende tandenborstels.
  • Tegen oscillerend – Deze elektrische tandenborstels hebben dezelfde kopstuk vorm als oscillerende borstels, maar de plukjes of borstels roteren tegelijkertijd in verschillende richtingen. Elk plukje draait in de tegenovergestelde richting van degene daarnaast.
  • Duaal kopstuk – Zoals de naam aangeeft combineren deze elektrische tandenborstels twee kopstukken in een. Een deel roteert en de andere beweegt heen en weer.
  • Heen en weer – In plaats van draaien, poetsen deze tandenborstels heen en weer met zulke snelheden dat ze tegen je tanden vibreren. Philips Sonicare elektrische tandenborstels maken je tanden op deze manier schoon.
  • Sonisch en ultrasonisch – Dit zijn borstels die op bepaalde hoge snelheden en frequenties vibreren om tandplak af te breken. Fabrikanten van sonische borstels beweren ook dat ze schoonmaakvloeistof (een mengsel van tandpasta, water en slijm) tussen je tanden plaatsen om tandplak los te maken. Vibrerende borstels zijn over het algemeen duurder dan roterende modellen.

Beste Elektrische Tandenborstel Kopen

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

Hoe lang zal de accu van een elektrische tandenborstel het volhouden?

Er is een groot verschil tussen hoe lang oplaadbare accu’s het uithouden. Tijdens onze testen ontdekte we dat de beste het meer dan 184 minuten uithielden (dat is ongeveer zes en een halve week twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen voordat je weer op hoeft te laden).

Maar andere zullen het niet zo lang uithouden, aangezien we ook modellen in onze handen hebben gehad die naar 16 keer tandenpoetsen al weer opgeladen moeten worden.

Voordat je je elektrische tandenborstel kopen gaat, is het het waard om te overwegen hoe vaak je hem waarschijnlijk op gaat laden. Als je van plan bent om de oplader bij de hand te houden en de accu constant oplaad na een keer poetsen, dan is het minder belangrijk om een model uit te kiezen met een krachtige accu. Maar als je de oplader graag opbergt of je je tandenborstel met je me wilt nemen tijdens lange uitstapjes, zoek dan naar een tandenborstel met een accu die het lang uithoudt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

 

Hoe vaak moet ik de opzetborstel van een elektrische tandenborstel vervangen?

Je moet elektrische tandenborstel opzetborstels vervangen zodra de borstels versleten zijn. Deze vervangen is prijzig en het is waard om bundelpakketten te kopen om de kosten te verlagen.

LEES OOK: Opzetborstels soorten? Welke is het beste?

De meeste Oral B en Philips Sonicare tandenborstels kunnen gebruikt worden met verschillende opzetborstels. Deze zijn ontwikkeld om je tanden op een meer specifieke manier schoon te maken, zoals witten, flossen of schoonmaak in meerdere richtingen. Deze zijn bijna altijd duurder dan een standaard opzetborstel.

Goedkoopste Elektrische Tandenborstel Kopen

 

Belangrijkste features die je moet overwegen als je een elektrische tandenborstel kopen gaat

Basis modellen hebben een standaard opzetborstel en een schoonmaak programma. Modellen met uitgebreidere specificaties hebben echter vaak een hoop features en accessoires die de prijs verhogen.

Dit zijn een aantal features die het volgens ons waard zijn om voor te betalen:

  • Poets timer – Dit helpt om ervoor te zorgen dat je twee volle minuten je tanden poetst, wat de tijd is die tandartsen aanbevelen voor het schoonmaken van onze tanden. Sommige zijn automatische geprogrammeerd om twee minuten te poetsen, zodat je niet na hoeft te denken over de tijd. Andere zullen piepen of vibreren wanneer het tijd is om te stoppen.
  • Druksensors – Hard poetsen om tandplak te verwijderen is niet nodig. Te hard tegen je tanden drukken kan zelfs schadelijker zijn dan niet tandenpoetsen. Druksensors laten je weten als je te hard drukt door middel van een licht of piepend geluid. Sommige Oral B modellen stoppen met pulseren en roteren alleen als je te veel druk op je tanden uitoefent.
  • Zachte grip handgrepen – De beste elektrische tandenborstels hebben een zachte grip wat ze meer comfortabel om te gebruiken kan maken. Daarnaast verminderen ze ook de vibraties die je in je handen voelt tijdens het borstelen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte tandenborstels volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo