First Degree Fitness E316 Evolution Review

De First Degree Fitness E316 Evolution is een waterroeier met een variabele weerstand. Het is de simpelste roeimachine in de First Degree Fitness Evolution Series en vervangt de E216, maar is robuust genoeg voor commerciële sportcentra. De roeier is makkelijk om te onderhouden en is ontworpen voor duurzaamheid. Roeimachines van dit merk hebben stille riemaandrijvingen en hebben maar minimale dagelijkse onderhoud nodig.

Bij de First Degree Fitness E316 Evolution is het mogelijk om uit 16 weerstandsinstellingen te kiezen en dit weerstandsniveau is uitdagend voor beginners en middenklasse roeiers (de E520 biedt meer een uitdaging voor gevorderde atleten). De computermonitor geeft de snelheid aan en feedback tijdens je sessie. Daarnaast kan hij ook communiceren met een externe computer via een USB poort. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om apps van First Degree Fitness te gebruiken voor virtuele races en voorgeprogrammeerde workouts en apps die het makkelijker maken om van multimedia entertainment te genieten tijdens het roeien.

De First Degree Fitness E316 Evolution is verkrijgbaar met een traditioneel roeizitje en extra ondersteuning voor de rug. De standaard prijs begint bij €1799 (ga direct naar de goedkoopste aanbieder). De voorganger (de E216) is ook nog verkrijgbaar en de basisprijs van deze is €1399.

First Degree Fitness E316 Evolution kopen

Positieve punten

  • Commerciële kracht: De First Degree Fitness E316 Evolution is ontworpen om met een intense dagelijkse training om te gaan en wordt geleverd met een internationale commerciële garantie.
  • Waterweerstand: Roeimachines met waterweerstand zijn het type die competitieve roeiers het liefst gebruiken voor het trainen als het seizoen voorbij is. De machines van First Degree zijn uniek, aangezien ze een vliegwielsysteem met twee kamers hebben. Dit maakt het mogelijk om vooraf ingestelde weerstandsniveaus in te stellen. De E316 Evolution biedt 16 weerstandsniveaus.
  • Data en entertainment: De interactieve prestatiemonitor wordt gebruikt op alle roeimachines van First Degree Fitness. Deze heeft een handige tool om je tempo te laten zien en laat daarnaast ook de verstreken tijd, snelheid, afstand, roeifrequentie, calorieën per uur, wattage en het weerstandsniveau zien. Als je een hartslagmeter gebruikt, dan kan je je hartslag ook zien op het scherm. Zes workouts worden opgeslagen om met elkaar te vergelijken en snel te beginnen. Voor meer geavanceerde technologie kan de gebruiker een tablet of ander apparaat met de USB poort verbinden. Dit maakt het mogelijk om data te exporteren en de roeimachine samen te laten werken met First Degree Fitness apps.
  • Hartslagmeter: De First Degree Fitness E316 Evolution heeft een draadloze hartslagontvanger. Hartslagmeters zijn een optionele extra.
  • Comfortabel zitje: Het roeizitje is ingesteld op een vergelijkbare hoogte als bureaustoelen (50 cm) en is beschikbaar met ondersteuning van de onderrug.
  • Makkelijk om te verplaatsen: Dit model heeft wielen waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen.
  • Hoge capaciteit: Het maximale gebruikersgewicht dat ondersteund wordt is 150 kg.
  • Goede garantie: De First Degree Fitness E316 Evolution heeft een garantie van 10 jaar op het frame, 3 jaar op het watertank en afsluitingen en 2 jaar op de monitor en slijtende onderdelen.

Negatieve punten

  • Prijs: Met een prijs van zo’n €1800 is het één van de duurdere roeimachines die beschikbaar is op de markt.
  • Afmetingen: Vergeleken met de duurdere E520 Evolution heeft de E316 een groot frame. Hij is ongeveer 216 cm lang en 81 cm breed.

Goedkoopste First Degree Fitness E316 Evolution

Conclusie

De First Degree Fitness E316 Evolution is een duurzame roeimachine met waterweerstand en biedt voldoende weerstand voor de meeste gebruikers. Het is een goed alternatief wanneer de extra kracht en gewichtscapaciteit van de E520 niet vereist zijn. Het model voelt sterk aan, heeft een handige computer met draadloze hartslagmeter en kan gebruikt worden met de mobiele apps van First Degree Fitness.

Vergelijk prijzen bij:

 

LEES OOK: Onze ultieme roeimachine kopen gids

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo