Giroptic 360cam review

De Giroptic 360cam (een van de weinige camera’s die bijna een complete sferische video maakt) neemt een video op met drie sensors en plakt ze zelf aan elkaar, waardoor een tijdrovende stap geëlimineerd wordt. Deze camera is ook water- en valbestendig en heeft een verwijderbare base die vervangen kan worden door verschillende accessoires. Alhoewel de videokwaliteit van de Giroptic 360cam echter goed is, is het niet de beste. In deze Giroptic 360cam review zullen uitgebreid kijken wat deze camera zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Giroptic 360cam review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Maakt echte 360 graden afbeeldingen
  • Vervangbare accu/SD kaart
  • Waterbestendig
  • Light Bulb (lamp) en Ethernet accessoires

Negatief

  • Video is niet zo gedetailleerd als die van andere 360 graden camera’s
  • Heeft problemen met video’s aan elkaar plakken

 

Giroptic 360cam review:

Design

De peervorminge Giroptic heeft de meest rare vorm van alle 360 graden camera’s die we getest hebben. Aan de bovenkant zitten drie lenzen. Het onderste gedeelte (waar hij breder wordt) kan je losmaken, zodat je de accu en microSD kaart kan vervangen en ook andere accessoires kan bevestigen.

De camera heeft een zwart rubberen deklaag en kan het 30 minuten volhouden in water dat 10 meter diep is. Aan de onderkant zit een traditioneel tripod schroefdraad. Met een gewicht van 227 gram is dit zeker merkbaar, maar dat is de hetgeen wat je op moet geven als je een stevige camera wilt.

In plaats van een LCD display heeft de Giroptic een serie LEDs die de status aangeven. Zo laten ze bijvoorbeeld zien wanneer de camera aan/uit staat en welke mode gebruikt wordt (video, foto en burst). De LEDs werken over het algemeen prima, maar zijn een beetje moeilijk om te lezen wanneer de zon rechtstreeks op de camera schijnt.

Twee kleine knoppen laten je schakelen tussen modi en het starten en stoppen van een opname. Je kan op deze manier geen instellingen aanpassen. Daar moet je namelijk de smartphone app voor gebruiken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Giroptic 360cam Review

 

Prestaties Giroptic 360cam

De Giroptic 360cam legt afbeeldingen vast met een resolutie van 2048 x 1040 en over het algemeen was de kwaliteit goed tijdens onze testen. Hij had echter problemen om de afbeeldingen van alle drie camera’s aan elkaar te plakken, vooral wanneer ze boven bij elkaar kwamen.

De camera komt dicht in de buurt om een volledige 360 graden in alle richtingen vast te leggen (360 x 300). Dat is een wijder bereik dan de Kodak Pixpro SP360 4K en de 360fly 4K, maar die twee camera’s hebben wel een veel scherpere video.

Een van de mooie dingen van deze camera is echter dat hij de drie video afbeeldingen zelf aan elkaar hecht en ze klaarmaakt voor YouTube. Bij de camera van Kodak moet je eerst video’s naar je PC downloaden en ze daar klaarmaken.

De accu van de 360cam hield het ongeveer een uur uit, wat ongeveer dezelfde lengte is als de SP360 4K. In tegenstelling tot de 360fly 4K, is de accu van de 360cam verwijderbaar, dus je kan een extra meenemen voor wanneer de eerste leeg is. Het is ook fijn dat Giroptic direct een tweede accu met de camera mee levert.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

App en delen

Net als de apps van andere camera’s, maakt de mobiele app van Giroptic het mogelijk om een live opname van de camera te bekijken, opnames te starten/stoppen, beeldstabilisatie te activeren en een aantal andere instellingen aan te passen.

Maar hij is redelijk gelimiteerd. Zo kan je bijvoorbeeld niet de video resolutie veranderen. De app laat je ook video’s uploaden naar een aantal social media websites, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast is hij slim genoeg om te weten welke bestandsformaten geaccepteerd worden door de verschillende websites.

Een ‘Best of’ sectie maakt het mogelijk om professionele video’s en foto’s die gemaakt zijn met de Giroptic 360cam te bekijken. Het was een leuke manier om even kort naar andere delen van de wereld verplaatst te worden.

 

Accessoires Giroptic 360cam

Giroptic maakt ook twee accessoires voor de onderkant. De Ethernet Adapter heeft een Ethernet poort (welke ook stroom voorziet) en een audio-in poort. Dit maakt het mogelijk om beter geluid te krijgen, wat het geweldig maakt voor het opnemen van bijvoorbeeld concerten. De Light Bulb Adapter maakt het mogelijk om de camera in een standaard licht aansluiting te schroeven en hem te gebruiken als een 360 graden beveiligingscamera.

De Giroptic 360cam mist de grote hoeveelheid mounts en behuizingen die bijvoorbeeld wel beschikbaar zijn voor de camera van Kodak, dus je kan hem niet met je mee nemen tijdens het duiken. De standaard tripod mount maakt het echter mogelijk om hem met zo’n beetje elke GoPro accessoire te verbinden.

Goedkoopste Giroptic 360cam Review

 

Conclusie Giroptic 360cam review

Alhoewel de beeldkwaliteit van de Giroptic 360cam niet zo goed is als de camera’s van Kodak en 360fly, maakt hij wel een volledige 360 graden video. Hij is ook meer duurzaam en werkt met meer smartphones dan de Samsung Gear 360. Alhoewel hij duurder is dan de LG 360 CAM (€225 tov €450), zien de video’s van de Giroptic er beter uit en is hij meer divers en bestand tegen de elementen. Uiteindelijk is de 360cam in geen een ding echt goed, maar hij doet alles aardig goed.

Vergelijk prijzen nu bij:

We hopen dat je genoten hebt van deze Giroptic 360cam review.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo