GoPro Accessoires kopen TOP 10

Met dank aan het simplistische ontwerp en de kwaliteitsresultaten heeft de GoPro Hero3+ zich ontwikkeld tot de favoriete actiecamera van veel liefhebbers van extreme sporten. Hij is te besturen met een enkele knop, en dat zorgt samen met de ultra-groothoeklens dat het makkelijk wordt om sportactie vast te leggen.

Het belangrijkste voordeel is echter het enorme aanbod aan bevestigingsmogelijkheden, die zorgen dat je je GoPro overal mee naartoe kunt nemen. Met dit artikel kom je erachter waar we de beste GoPro accessoires kopen.

LEES OOK: Beste GoPro & Action camera kopen gids

 

1. DJI Phantom

DJI Phantom drone gopro accessoire

De Phantom quadcopter (€500) is een lichtgewicht helikopter met een GoPro-bevestiging aan de onderkant, zodat je niet langer uit een vliegtuig hoeft te springen voor imposante luchtbeelden. Het kost even wat tijd om de afstandsbediening onder de knie te krijgen, maar met de geavanceerde technologie die erin zit kunnen zelfs beginners redelijk stabiel vliegen.

Er is zelfs een slimme functie in die het vaartuig schijnbaar op zijn plaats houdt met behulp van de ingebouwde GPS en automatische piloot. In combinatie met de draadloze GoPro-app kun je zo in de gaten houden wat je zo gaat filmen, in ieder geval zolang de verbinding tussen de camera en tablet standhoudt.

Vergelijk prijzen bij:

 

2. Fat Gecko Kaboom

Fat Gecko Kaboom gopro accessoire
In feite is de Kaboom (€100) een staaf die je kunt vasthouden of met een paar plakkers aan een fietshelm kunt hangen (bijvoorbeeld), waardoor nieuwe en interessante opnamehoeken mogelijk worden.

Met zijn constructie van vijf verschillende ultralichte delen van koolstofvezel kan de lengte worden aangepast van 50,8cm tot 152,4cm, met aan de ene kant een handvat en aan de andere kant een standaard schroefdraad. Ook alles wat je verder nodig kunt hebben om de GoPro aan de Kaboom te bevestigen is inbegrepen.

Met gebruik van twee van de koolstofdelen, en de plakkers om ze te bevestigen aan een fietshelm, merkten we dat je het gewicht snel vergeet, en dat je een uitstekende kijkhoek krijgt.

Vergelijk prijzen bij:

 

3. Fotodiox Pro GoTough Camera Tripod Adapter

Fotodiox Pro GoTough Camera Tripod AdapterDe Fotodiox Pro Tripod adapter (€15) is een statiefadapter van hoge kwaliteit voor de GoPro, waarmee je de camera aan een standaard fotografisch statief kunt bevestigen. Er zijn weliswaar veel van zulke adapters te krijgen, maar deze GoTough heeft het voordeel van zijn volledig metalen constructie.

De adapter, gefreesd uit lichtgewicht aluminium met hoge impactbestendigheid en verkrijgbaar in verschillende kleuren, voelt veel steviger en aantrekkelijker dan zijn plastieken concurrentie. Het is een handige klem, die perfect zou samengaan met de Manfrotto Pixi.

 

4. K-edge Go Big Pro

K-edge Go Big Pro gopro accessoire

Deze klem is prachtig ontworpen, en zorgt dat je je GoPro direct kunt bevestigen aan je fietsstuur. Hij bestaat uit twee stukken gefreesd metaal, aan elkaar bevestigd met behulp van twee bouten. Dit houdt de GoPro stevig op zijn plaats, zonder risico op beweging.

Er zijn veel stuurklemmen te koop, inclusief een exemplaar van GoPro zelf, maar de Go Big Pro (€50) is uitzonderlijk goed uitgedacht. Hij houdt de camera niet alleen vast, maar hij houdt hem ook op enige afstand van het stuur zodat de camera niet met de kabels in de knoop raakt.

 

5. Jaws flex clamp

De Jaws Flex Clamp kan zich vrijwel overal in vastbijten.

Met deze flexibele klem kun je snel en gemakkelijk je GoPro bevestigen aan bijna alles waar je een klem op kunt toepassen. Het bijzondere aan de Jaws (€40) zit hem in het feit dat je geen bouten of plakkers nodig hebt. Zowel de klem zelf als de flexibele nek heeft vrij veel weerstand – je hebt dus een beetje kracht nodig voor het gebruik, maar eenmaal vastgezet is het een stabiele positie.

De klem zelf heeft een bereik tussen de 0,6cm en 5cm en kan dus aan allerlei voorwerpen worden gemonteerd, vooral als de vorm te ongewoon is voor bestaande klemmen. De flexibele nek maakt ook het plaatsen en richten makkelijk, waardoor dit een van de meest multifunctionele bevestigingen is.

Vergelijk prijzen bij:

 

6. Fotodiox Pro WonderPana Go Essential Kit

Fotodiox Pro WonderPana Go Essential Kit

Op zoek naar een professioneel fotografiegevoel voor de foto’s en video’s van je GoPro? In deze elementaire fotografische filterkit tref je drie glazen filters aan; een ultravioletfilter om de lens te beschermen, een CPL (circulaire polarisator) om wolken en contrast op te voeren, en een ND8 (Neutrale Dichtheid 8, 3-stop) voor opnames in felle situaties. De kit (€40) is ook voorzien van een handig tasje om de filters veilig te bewaren, en een speciale bevestiging die de standaard lensbeschermer van de GoPro-behuizing vervangt.

Het kost een paar minuten om de bevestiging te monteren, en het is makkelijk genoeg. Zodra hij op zijn plek zit kunnen de filters gewoon in hun plek worden geschroefd. Allerdrie hebben ze het gewenste effect, maar de CPL steelt de show; deze voert het contrast enorm op, en helpt echt om een stijl te geven aan de beelden.

Voor de prijs is deze set een uitstekende koop van hoge kwaliteit, en behoud je zelfs de waterdichtheid van de standaardbehuizing.

 

7. GoPro Suction Cup

Met de zuignap zet je de GoPro eenvoudig vast aan gladde oppervlakken.

Met deze compacte zuignap kun je de GoPro bevestigen aan een auto, raam, boot, of ander voorwerp waar hij zich aan vast kan houden. Het simpele plastieken ontwerp werkt goed, en het zuigsysteem zorgt voor een stevige bevestiging aan bijna ieder glad voorwerp. Een centrale knop en hendel worden gebruik om de zuigkracht op te wekker – met een klein rukje aan het label van de rubberen zuignap laat het systeem weer los.

De zuignap houdt zich goed vast, en doet zijn werk. Voor deze prijs (€35) is de toegevoegde flexibiliteit bij het filmen vanaf gladde oppervlaktes zijn geld echt waard.

Vergelijk prijzen bij:

 

8. LCD Touch BacPac

LCD Touch BacPac gopro accessoireDe LCD Touch BacPac (€80) is direct aan de achterkant van de GoPro vast te klikken, en voegt onmiddellijk een helder livebeeld toe aan de camera. Dat niet alleen – je kunt ook beelden terugkijken, en horen wat er gebeurt via de ingebouwde speaker of koptelefoonaansluiting. Het apparaat  is echter niet alleen een manier om beelden terug te kijken, het is ook aanraakgevoelig.

Hierdoor kun je door de instellingen navigeren, beelden afspelen, en bestanden beheren; allemaal handig. En het aanraakscherm voelt misschien een beetje primitief en ondergevoelig in vergelijking met dat van een iPhone of Samsung S4, maar het maakt de GoPro wel meer zoals een standaardcamera. Er is zelfs een los verkrijgbare waterbestendige achterkant voor je behuizing.

Vergelijk prijzen bij:

 

9. X-Sories Kite Line Mount

X-Sories Kite Line Mount gopro accessoireDe XD Kite Line Mount (€50) geeft je een beeld in vogelvlucht van je vlieger. Je bevestigt de GoPro aan de klem, en vervolgens aan de draden. Je moet een beetje wiebelen om de boutgaten uit te lijnen, en om de rubberen veiligheidsplugs te plaatsen, maar zodra dat is gelukt houdt hij de camera veilig vast. Besef wel dat het proces lastig kan zijn, hoe simpel het ontwerp ook lijkt. Het vogelperspectief geeft een fantastische hoek, en de klem laat genoeg plaats over voor de extra achterkant (zodat de kitesurfer in kwestie extra zeker van zijn zaak kan zijn).

Vergelijk prijzen bij

Bol.com: bekijk aanbieding

 

10. GoPro Harness

GoPro Harness accessoireDit harnas, een van de populairste klemmen voor extreme sporters, klem je letterlijk om je lichaam heen, met de GoPro op het midden van je borst. Het harnas bied meer dan genoeg ruimte voor aanpassingen, en past dus goed strak bij de meeste mensen (wat belangrijk is als je gladde opnames wilt maken.

Het simpele koordjesontwerp maakt het harnas relatief comfortabel om te dragen, en het gebrek aan grote kussens of clips zorgt dat het niet in de weg zit voor kleding of rugtassen. Een van de beste houders voor indrukwekkende beelden, en nu ook verkrijgbaar voor kinderen.

Vergelijk prijzen bij:

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo