Beste hakselaar kopen tips + TOP 5

Als je een overgroeide tuin hebt, dan kan een hakselaar kopen je een hoop geld besparen, aangezien je er dan niet elke keer een hoeft te huren en je hoeft ook niet elke keer naar de afvalcontainer voor groen afval te lopen. Ze zijn daarnaast ook uitstekend om takken die je afgeknipt hebt te vermalen tot houtsnippers die je weer kan gebruiken voor de tuin. De goedkoopste hakselaars kan je vinden voor zo’n €125 en de duurste modellen zullen je zo’n €500 kosten. De beste hakselaars kunnen snoeimateriaal met een diameter van 40 mm wegwerken en we hebben zeer goede modellen gevonden rond de €200-250.

Hakselaars geven je de mogelijk om veel van je tuinafval weg te werken. Daarnaast heb je als tuinier ook de mogelijkheid afval opnieuw te gebruiken in de vorm van compost of bodembedekking. In de gids hieronder zullen we de verschillen van hakselaars bespreken, waaronder elektrisch, benzine, impact of roller en wat je zoal in gedachten moet houden wanneer je een houtversnipperaar of hakselaar kopen wilt.

Onze beste hakselaar TOP 5:

RangHakselaarReview
1Bosch AXT 25 TCbinnenkort
2Makita UD2500binnenkort
3Wolf Garten SDL 2800binnenkort
4Black+Decker GS2400binnenkort
5Powerplus POW6451binnenkort

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

Hoeveel kost een goede hakselaar?

Hakselaars beginnen rond de €125, maar je kan zelfs al snel rond de €500 betalen, wat afhangt van de features en de soort machine. Een impact hakselaar kopen is de goedkoopste optie en deze kan je al voor de eerdergenoemde €125 vinden. We raden echter aan om rond de €250 te betalen voor een goed model. Roller hakselaars beginnen rond de €175, maar de betere modellen waar je echt wat aan hebt zullen al snel €300 kosten. Hieronder zullen we de verschillende modellen bespreken. Over het algemeen is het het waard om iets meer te betalen voor de beste hakselaar, maar zoals gezegd kan je voor €250 al een erg goed model vinden, waar je jaren van kan profiteren.

Benzine of elektrisch

Goedkoopste Hakselaar Kopen

Deze machines kunnen aangedreven worden door benzine of elektriciteit. De elektrische hakselaar is niet zo krachtig als de gas modellen en uiteraard moet je een stopcontact in de buurt hebben. Deze soort is echter de goedkoopste optie en perfect voor kleine tuinen. Elektrische hakselaars zijn geschikt voor kleinere spullen en een uitstekende keuze als je niet regelmatig veel takken hoeft te verwerken en het afval voornamelijk uit de tuin of heggen komt.

Een benzine hakselaar biedt meer kracht en kan dikke en kleine takken vermalen tot houtsnippers of bodembedekking. Als de bomen in je tuin tijdens een storm veel grote takken kwijtraken en je bodembedekking gebruikt voor in je tuin, dan is een hakselaar kopen die aangedreven wordt door benzine mogelijk een goede optie. Nog een voordeel van deze soort, is het feit dat je hem overal in je tuin neer kan zetten, zonder je druk te hoeven maken over de beperkingen van een stroomkabel.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

Impact of roller hakselaar?

Voordat je een hakselaar kopen gaat, is het een goed idee om te overwegen hoeveel je gebruik zal maken van de machine, wat voor materiaal je gaat vermalen, hoe je het afval gaat gebruiken en hoeveel geluid je kan verdragen.

Beste Hakselaar Kopen

Een impact hakselaar (ook wel bekent als een snelle hakselaar) zijn luidruchtiger dan roller modellen. Ze hebben een mes mechanisme wat het tuinmateriaal in erg fijne stukjes snijdt en ze blokkeren niet zo vaak.

  • Je kan het beste een impact hakselaar kopen met meer dan één mes, aangezien deze minder snel bot zullen worden.
  • Kies een machine met een invoer die een normale vorm heeft, aangezien je zodoende makkelijker materiaal kan toevoegen, waardoor je sneller klaar bent met je werkzaamheden.
  • Controleer of je makkelijk en veilig toegang hebt tot de messen, aangezien zelfs een impact hakselaar zo af en toe wel eens blokkeert.
  • Een impact hakselaar kan je al kopen voor €125, maar de prijzen kunnen oplopen tot €300.

Een roller hakselaar (soms ook wel bekend als stille hakselaar) gebruikt een gekartelde hakselaar om tuinafval te pletten en snijden. De rol actie trekt materiaal de machine in, wat het makkelijk kan maken om een hoop materiaal te verwerken. Jammer genoeg lopen deze machines ook sneller vast door groener meer vezelrijk materiaal.

  • Zoek een roller hakselaar waarbij je makkelijk en veilig toegang hebt tot de roller, aangezien dit de tijd die je spendeert aan het deblokkeren tot een minimum houdt.
  • Zorg ervoor dat je makkelijk het gat tussen de roller en de plaat waar plantafval tegen aangedrukt wordt aan kan passen, zodat je ervoor kan zorgen dat hij effectief blijft vermalen.
  • Controleer of je de hakselaar makkelijk kan verplaatsen, aangezien sommige roller modellen erg zwaar zijn.
  • Roller modellen kosten tussen de €175 en €600, maar we hebben al erg goede modellen gezien voor €300.

Beperkingen van hakselaars

Tuiniers kunnen alleen maar klein en dun tuinafval met elektrische iimpact hakselaars verwerken. Zelfs grotere roller hakselaars hebben een capaciteit limiet. Kopers moeten de breedte van het afval overwegen die ze van plan zijn om te vermalen voordat ze de grootte van de machine uitkiezen. Als een hakselaar bijvoorbeeld nodig is voor het verwerken van dikke takken van bomen, dan moet je de omtrek van de tak meten. Vergelijk dit getal vervolgens met het limiet dat aangegeven wordt op de hakselaar. Een roller hakselaar is vereist voor grotere takken in plaats van een impact hakselaar die alleen maar bedoeld is voor kleiner tuinafval.

Wat moet je nog meer overwegen wanneer je de beste hakselaar kopen wilt?

De meeste tuiniers zullen een elektrische hakselaar kopen. Wanneer je een machine gaat kopen, dan is het een goed idee om te kijken of de lengte van het snoer voldoende is voor in je tuin. Sommige merken zijn een beetje zuinig met de lengte van het snoer, dus dan moet je mogelijk een verlengsnoer aanschaffen als je die nog niet hebt. De meeste machines zullen zonder problemen kleine tot middelgrote takken verwerken, maar je moet beslissen of snelheid of geluid belangrijker voor je is. Als je de buren niet lastig wilt vallen of zelf een luide machine erg lastig vindt, dan zijn er zeker stillere modellen, maar deze hebben vaak wel iets meer tijd nodig om het werk te verrichten. Tot slot moet je ook standaard persoonlijke beschermingsuitrusting kopen, zoals een bril, handschoenen en gehoorbescherming.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te ontdekken welke hakselaar het beste bij je situatie past en waar je zoal op moet letten. Zorg altijd dat je veilig aan het werk gaat en dat je kinderen niet in de buurt komen. Zodoende kan je volledig focussen op het werk, waardoor je ernstige verwondingen kan voorkomen. Neem tot slot ook een kijkje naar de rest van onze website voor reviews en andere artikels over een grote verscheidenheid aan producten.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte hakselaars volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo