Hoe het beste elektrische skateboard kiezen?

Wanneer je een elektrisch skateboard uit wilt kiezen, dan zijn er een aantal dingen die je moet overwegen en onderzoeken. Je moet besluiten wat je primaire reden is om een elektrisch skateboard te kopen. Het maakt niet uit of dat voor het plezier is, dagelijks forensen of zelfs gewoon van punt A naar B reizen. Besluit vervolgens op basis van het gebied waar je woont of het elektrische skateboard mee naartoe wilt nemen hoeveel kracht je minimaal nodig hebt. In Nederland is alles erg vlak, dus dan heb je niet een krachtig board nodig, maar wanneer je je skateboard mee wilt nemen op vakantie naar het zuiden van Europa, dan heb je wat extra kracht nodig om de heuvels/bergen daar te beklimmen. Hieronder zullen we een aantal tips opnoemen waar je aan moet denken wanneer je een elektrisch skateboard gaat kopen. Onthoud dat je altijd een helm moet dragen!

LEES OOK: Elektrisch skateboard kopen gids

 

Componenten

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van een elektrisch skateboard en we zullen ook kort uitleggen waarom ze zo belangrijk zijn:

 • Accu’s: De recente vernieuwingen van accu’s is de hele reden waarom de e-skateboard categorie zo populair is geworden en waarom we dit artikel schrijven. Het elektrische skateboard is al jaren te verkrijgen, maar deze woog vaak 20-30 kg vanwege de zware accu’s. In de laatste vijf jaren zijn de lithium batterijen geëvolueerd, het gewicht is drastisch gedaald en de veiligheid is verbetert. Dit maakt het mogelijk om boards makkelijker te manoeuvreren en ze zijn draagbaar. Naast een veiliger en lichter board, hebben de accu’s nu ook een groter bereik. Zorg altijd dat je de aanbevelingen van de fabrikant volgt wanneer je je board oplaadt, want de accu is het leven van het board. Anders ben je straks aan het skaten op een erg duur en zwaar longboard.
 • Motoren: De motoren van tegenwoordig zijn tussen de 400-2000 watt. Een 400 watt motor is prima voor een vlak gebied, maar ga er niet vanuit dat je hiermee ook bij heuvels op accelereert. Een 2000 watt motor zal over het algemeen bij steile hellingen oprijden en je een angstige acceleratie geven.
 • Besturing: De meeste elektrische skateboards gebruiken een draadloze handheld controller die je kan gebruiken tijdens het rijden. De controllers hebben lichtindicatoren om je de status van je board te laten weten. Zo wordt bijvoorbeeld aangegeven hoeveel procent de accu opgeladen is of dat er iets niet goed is met het board. Het nadeel is dat je niet kan zien hoeveel procent van de controller nog over is, dus we raden aan om deze samen met het board op te laden. Een ander nadeel van een controller is dat dit nog iets is waar je op moet letten en moet opladen. We hebben al verscheidene keren een lege batterij gehad en dan is je elektrische skateboard alleen maar een langzaam en zwaar longboard (hij gaat wel vooruit, maar het is erg zwaar). De Zboard en Onewheel gebruiken je gewicht en de input van je voeten, dus je hoeft niet een controller mee te nemen. Het nadeel hiervan is dat je geen idee hebt hoe vol de accu van je elektrische skateboard is. Bij de Onewheel moet je stoppen en naar de indicatoren kijken en tellen of een app ervoor downloaden.
 • Wielen: Alle boards gebruiken longboard wielen. Deze maken het mogelijk om over redelijk ruige terreinen te rijden, maar ze geven je zeker niet dezelfde soepele rit als een fiets. De durometer of duro van het wiel kan je iets meer vertellen. Hoe lager het nummer, hoe zachter en meer grip het wiel heeft (een soepelere rit). Hogere nummers betekenen dan weer hardere wielen en minder grip (een hobbelige rit). Ook geld hoe groter het wiel, hoe soepeler de rit is. De enige uitzondering is de Onewheel, welke één groot kartwiel heeft waarmee je over erge ruige terreinen en zelfs onverharde paden kan rijden.
 • Opladers: Niet alle opladers worden op dezelfde manier gemaakt. Sommige zullen je board in een half uur of zelfs minder volledig opladen, terwijl andere hier zo’n 3-5 uur over doen. Elk elektrische skateboard wordt geleverd met zijn eigen oplader en er zijn geen opladers van derden die je aan kan schaffen. Dus als je de Yuneec aanschaft, dan moet je gewoon 3+ uur wachten totdat hij volledig opgeladen is. Alhoewel ze nog geen autoladers voor elektrische skateboards maken (tenminste degene die we getest hebben) kan je wel een adapter kopen, maar zowel wij als de fabrikanten raden af om deze te gebruiken.

Beste Elektrische Skateboard

 

Waarom niet gewoon een normaal longboard skateboard?

Zelfs als het elektrische skateboard in prijs zal dalen zoals we verwachten, waarom zou je niet gewoon een longboard kopen voor €50 die zo’n 2 kg in plaats van 7 kg weegt? Voor sommige personen is een longboard alles wat ze nodig hebben. Maar het elektrische skateboard heeft een aantal grote voordelen:

 • Remmen: Naar beneden gaan bij heuvels is makkelijk met een e-board. Remmen met een longboard vereist echter een hoop vaardigheid. Als je daarnaast dicht in de buurt van mensen rijdt, dan zal een elektrisch board je veel meer controle over je snelheid geven en je hebt ook een noodrem.
 • Het verkeer bijhouden: Als je op fietspaden of straten rijdt, dan kan je met een elektrisch skateboard veel beter de stroming van andere fietsen en auto’s bijhouden.
 • Heuvels beklimmen: Geen uitleg nodig.
 • Sneller op je plaats van bestemming: Met een Boosted Board kan je een snelheid tussen de 24-35 km/h halen. Met een longboard is dat 8-16 km/h.
 • Verkoeling: Als je tijdens warme temperaturen rijdt, dan zal je met een elektrisch skateboard afgekoeld aankomen in plaats van bezweet met een longboard.

 

Combineren met een elektrische auto (of elke auto)

Onze primaire tester heeft ook een Fiat 500E elektrische auto. Oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn vaak een eindje verwijdert van je plaats van bestemming. Een skateboard is een uitstekende manier om je te verplaatsen terwijl je auto aan het opladen is. Zelfs als je een normale auto hebt, dan is een e-board erg handig. In grote steden kan parkeren in de buurt van je appartement vrij lastig zijn, maar met het elektrische skateboard maakt het niet uit hoe ver je moet parkeren. Ook heb je mogelijk geen plek om te parkeren in de buurt van het werk en een e-board elimineert dit ongemak.

Beste Elektrische Skateboard kopen

 

Forensen of gewoon voor de plezier?

Een belangrijke reden waarom we dit artikel schrijven, is onze volharding om de meest handige en leuke duurzame transportmiddelen te onderzoeken en promoten. Op onze website kan je veel verschillende artikelen vinden over elektrische skateboards en andere soorten transportmiddelen. Nog een reden voor dit artikel is dat we grote fans zijn van Back to the Future II en het niet konden weerstaan om een apparaat dat op een hoverboard lijkt uit te testen. Momenteel wordt er zelfs een hoverboard gecreëerd door Hendo Hoverboards die boven de grond zweeft, maar hij is erg gelimiteerd qua terrein, het bereik en de snelheid. Daarnaast kost ie ook nog eens €10.000.

 

Forensen en de laatste paar kilometers afleggen

Er zijn een hoop modellen beschikbaar. We hebben onze selectie van boards uitgedund door alleen de modellen te kiezen die ideaal zijn voor forensen en de laatste paar kilometers af te leggen. We hebben daarnaast ook alleen modellen uitgekozen die minder dan 11 kg wegen en compact zijn, zodat je ze makkelijk onder je arm kan dragen wanneer je niet aan het rijden bent, trap moet lopen om bij je appartement te komen en makkelijk mee kan nemen in de taxi, bus of trein.

 

Vliegen

Een van de grote voordelen van een skateboard ten opzichte van een fiets, is hoe makkelijk je hem mee kan nemen in een vliegtuig, vaak zelfs als handbagage. Het is in feite een van de weinig aangedreven transportmiddelen die in de bagageruimte boven je hoofd kan stoppen. Aan het einde van dit artikel geven we meer tips over het reizen met een skateboard, maar om het op te sommen hadden we tijdens internationale en intercontinentale vluchten 25% van de keren een probleem. Maar hebben ons altijd uit deze problemen kunnen praten.

 

Een hoop plezier en iets nieuws

Tot slot zijn deze dingen gewoon erg leuk! We hebben nog nooit een product gezien die van zoveel volwassenen weer kinderen maakte. En nog nooit een bredere glimlach gezien dan wanneer een kind de eerste keer op een elektrisch skateboard stapt. Tot op heden zijn alle boards waar we mee gereden hebben erg vermakelijk, maar nu we dat gezegd hebben begrijpen we ook dat niet iedereen zo’n €600-1300 wil betalen voor speelgoed. Daarom hebben we deze boards minder geëvalueerd op basis van prestaties of wow factor en meer hoe ze je van punt A naar B vervoeren.

Elektrische Skateboard kopen

 

Is het veilig?

Het reizen met een skateboard is logischerwijze gevaarlijker dan wandelen. Is het gevaarlijker dan fietsen? Het voelt zeker wat gevaarlijker aan, maar we hebben hiervoor geen statistieken. Het grootste voordeel van een fiets is de prestaties op ongelijke ondergronden. Zelfs een kleine kuil kan flinke problemen opleveren met een skateboard en daarom raden we aan om nooit harder dan 25 km/h te gaan, tenzij je 100% zeker weet het een goede weg is. Het eerste ding wat je jammer genoeg merkt op een skateboard is hoe slecht sommige straten onderhouden worden. Met harde wielen en bijna geen schokdempers voel je elk klein heuveltje. Het grappige is dat meestal de fietspaden het slechtst zijn. Een fietspad die al tientallen jaren niet onderhouden is kan veel hobbeliger zijn dan een straat.

 

Onze tips om veilig te rijden

 • Draag een helm: Dit lijkt ons logisch. We raden aan om gecertificeerde helmen te gebruiken die zowel voldoen aan de veiligheidseisen voor skateboards als voor fietsen (en relatief stijlvol zijn). Wij dragen lang niet zo vaak een helm als dat zou moeten, maar wees slimmer dan ons en draag altijd een helm.
 • Draag heldere en reflecterende kleren: Veel personen zijn er nog niet aan gewend dat personen met 30 km/h door de straat scheuren. Vooral voetgangers zullen denken dat je zo’n 10 km/h per uur gaat en oversteken omdat ze denken dat ze meer dan genoeg tijd hebben. We hebben al meerdere aanrijdingen gehad met voetgangers die niet anticipeerde dat iemand die niet op een fiets of motor zit zo snel kan gaan. Zorg ervoor dat je eentje uitkiest die goed ademt, aangezien je anders flink zal gaan zweten.
 • Draag lichten in de avond: Er zijn lichten beschikbaar die je onder een skateboard kan plakken, zodat je gezien wordt in de avond. Mocht je deze niet kunnen vinden of ze te prijzig vinden, dan kan je ook altijd kiezen voor fietslichtjes. Het probleem is echter dat je voor erg compacte moet kiezen, want anders raken ze de onderkant aan als je over een hobbel gaat. Nog een goede optie is een voorlicht met een knipperende rood licht aan de achterkant. Zodoende hoef je je alleen maar druk te maken over het opladen en meenemen van één licht in plaats van zowel een voor- als achterlicht.
 • Maak geluid: We zijn nog niet zo ver gegaan om een fietsbel mee te nemen, maar het is niet een slecht idee. Bij het bovenstaande voorbeeld met overstekende voetgangers zou het een hoop helpen. Schreeuwen of fluiten werkt ook, maar kan misschien een beetje onbeschoft overkomen.

 

Meer tips: Blijf schoon, vermijd vermoeidheid, etc.

 • Skateboards zullen stof, modder en andere viezigheid van de straten met zich meenemen. Wanneer je het elektrische skateboard oppakt, dan is het bijna onmogelijk om je handen volledig schoon te houden. Je moet constant in de buurt van een gootsteen zijn (wat onwaarschijnlijk is) of neem wat vochtige doekjes mee.
 • Een skateboard meer dan 10 minuten dragen kan erg vermoeiend zijn. Een manier om energie te besparen is het elektrische skateboard met je mee te trekken, net als een koffer met wielen.
 • Neem altijd je oplader mee. Het is vervelend om deze elke keer mee te moeten nemen, maar lang niet zo vervelend als een lege accu en geen oplader hebben.
 • Doe een draagriem aan de controller en laat deze altijd bij het skateboard liggen. Het duurde even voordat we de belangrijkheid van dit door hadden. Als een gevolg spendeerde we een hoop tijd aan het zoeken, omdat we hem elke keer kwijtraakte.
 • Draag geschikt schoeisel. We geven de voorkeur aan schoenen met een platte, dunne zool omdat je hier meer gevoel mee hebt. Je kan het merk kiezen dat je voorkeur heeft, maar zorg ervoor dat ze comfortabel zitten, aangezien je ze mogelijk een lange tijd zult dragen.
 • Met Google Maps kan je mooie routes uitstippelen, maar zorg er wel voor dat je de fietsoptie gebruikt. Zodoende worden automatisch fietspaden uitgekozen tijdens het creëren van de route. De snelste weg op een elektrisch skateboard is vaak niet de kortste afstand. Fietspaden zijn vaak de veiligste keuze en aangezien Nederland een fietsland is, zal je er voldoende vinden om een mooie route uit te stippelen.

Goedkoopste Elektrische Skateboard

 

Vliegtuigmaatschappijen hebben inconsistente regels – Vaak met dezelfde maatschappij

Het elektrische skateboard is nieuw en maatschappijen hebben geen consistent beleid voor ze als handbagage. De accu is niet het probleem, want alle boards die we getest hebben, hebben accu’s die niet te groot zijn en zijn niet gevaarlijk volgens de standaarden van luchtvaartmaatschappijen. Het probleem is de lengte. Handbagage moet over het algemeen korter zijn dan 55 cm en de meeste elektrische skateboard modellen zijn 90-100 cm. Dit is een voorbeeld van de drama waar je mogelijk mee te maken kan krijgen als je besluit om je elektrische skateboard met je mee op vakantie te nemen.

 • Amsterdam naar Istanbul – Geen problemen met de beveiliging of de luchtvaartmaatschappij.
 • Istanbul naar Rome – We dachten dat we onze instapkaarten bij een incheckbalie uit moesten laten printen (omdat Alitalia geen app met QR code had). De persoon aan de balie gaf aan dat we ons board in moesten checken. We discussieerden, maar besloten vervolgens om de balie te verlaten zonder geprinte instapkaarten en het risico maar te nemen om de instapkaarten op onze telefoons te gebruiken. De beveiliging was geen probleem, maar toen kregen we een hartverzakking. Dezelfde personen van de balie stonden nu bij de gate. Maar ook al hadden ze ons 30 minuten geleden verteld dat we het board niet als handbagage mee konden nemen en niet onze instapkaarten wilden geven, accepteerde ze nu onze instapkaarten op onze telefoons en lieten ze ons zonder tegen te stribbelen aan boord. Mogelijk hadden ze Alzheimer…
 • Rome naar San Francisco – De beveiliging liet het board niet toe zonder een opmerking van de maatschappij. We gingen naar de balie en Alitalia hadden deze keer totaal geen problemen met het skateboard, maar beweerde dat ze niks hadden om ons door de beveiliging te krijgen. We gaven een weerwoord en kregen een sticker die aangaf dat het board goedgekeurd was voor de cabine. En ja hoor we kwamen met deze sticker zonder problemen door de beveiliging.
 • San Francisco naar Amsterdam – Zowel de beveiliging als de piloot gaven ons een compliment over ons board.

Dit alles laat maar weer zien hoe inconsistent zowel de beveiliging als de luchtvaartmaatschappijen zijn met het elektrische skateboard.

 

Tips voor het vliegen met een skateboard die langer dan 55 cm is

 • Als je geen tassen incheckt, dan is de skateboard je handbagage, dus je hebt een grote rugzak nodig voor je persoonlijke spullen.
 • Vermijd altijd de incheckbalies. Print je instapkaarten van te voren en ga direct door naar de beveiliging.
 • Als de beveiliging je niet doorlaat, ga dan terug naar de balie en vraag voor een sticker waar ‘approved for cabin’ op staat. Wees koppig, zelfs als ze aan de balie beweren dat je daarmee niet door de beveiliging komt.
 • Zorg dat je tijdig in het vliegtuig stapt, zodat je je board in de bagageruimte boven je hoofd kan stoppen. Leg je skateboard omgekeerd neer, zodat mensen hun tassen erop kunnen plaatsen. Op deze manier neemt je elektrische skateboard bijna geen ruimte in beslag.
 • Vraag een stewardess/steward of ze je board op een speciale plek neer willen zetten. Vaak doen ze hem in een kast of achter de achterste stoelen in het vliegtuig. Ze zullen blij zijn dat je het vraagt, omdat hun baan er makkelijker door wordt gemaakt.
 • Loop tot slot het vliegtuig in of je de eigenaar van het vliegveld bent en dat je zeker weet dat je je elektrische skateboard mee mag nemen.

Goedkoopste Elektrische Skateboard kopen

Als dit alles teveel drama voor is, bewaar dan de doos waar je board in geleverd werd, zodat je het in kan checken als bagage. We hebben echter het gevoel dat het voordeel van een e-skateboard is dat je tijd wint, wat uiteraard niet het geval is al je je bagage in gaat checken.

We hopen dat je hebt genoten van dit artikel en dat je aan de hand hiervan het beste elektrische skateboard uit kan kiezen. Mocht je nog vragen hebben dan kan je die altijd hieronder achterlaten en als je tips hebt voor andere lezers ook. Veel succes en vooral veel plezier met het vinden van een geweldig e-board.

1 Reactie
 1. Officieel mogen deze dingen toch helemaal niet op de openbare weg?
  Wat zijn jullie ervaringen met het rijden op fietspaden? En zal de politie het meestal laten gaan als ze je zien?

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo