Hoe we een elektrisch deken testen

Ontdek hoe een elektrisch deken je warm en knus kan houden op koude nachten en hoe je degene kan vermijden die dat niet kunnen. Bij Reviewgigant kijken we door de marketing praatjes heen en kiezen we de dekens uit die het waard zijn om te kopen.

LEES OOK: Elektrische deken kopen tips + TOP 10

 

In onze reviews beantwoorden we de meest cruciale vragen over elektrische dekens:

  • Hoe goed warmt hij op?
  • Hoe groot is het gebied dat opgewarmd wordt?
  • Hoe makkelijk is hij om te gebruiken?
  • Hoe makkelijk is hij om te wassen en drogen?
  • Zou ik hem moeten kopen?

 

Hoe goed warmt een elektrisch deken op?

We controleren hoe lang het duurt voordat een elektrisch deken opwarmt van 15 tot 30ºC, zodat we je kunnen vertellen of je lang moet rillen in de kou voordat je deken opgewarmd is.

Je wilt niet dat je torso geroosterd wordt terwijl je handen en voeten ijskoud zijn. Je wilt ook niet lekker warm zijn terwijl je partner ligt te rillen op een koude plek. Dus we meten de afmetingen van het verwarmde gebied van elk warmtedeken en hoe ver tot de rand de warmte komt. We maken ook thermische afbeeldingen van de dekens, zodat we de warmtedistributie kunnen zien.

Bij elk elektrische deken dat we uittesten noteren we ook de maximum en minimum temperatuur en hoeveel stroom gebruikt wordt. Dit betekent dat je een deken uit kan kiezen die de benodigde temperatuur bereikt zonder meer dan nodig aan je elektriciteitsrekening toe te voegen. Neem een kijkje naar ons artikel over dingen die je nog niet weet over elektrische dekens om meer te ontdekken over stroomverbruik.

LEES OOK: Warmtedeken kopen tips + TOP 10

Hoe makkelijk is hij om te gebruiken?

We kijken hoe duidelijk de instructies en veiligheidsinformatie is. Daarnaast kijken we hoe makkelijk het is om het elektrische deken op het bed te plaatsen en hoe gebruiksvriendelijk de besturing is. We kijken naar dingen, zoals een indicator licht die oplicht wanneer het deken aan staat en knoppen die een duidelijk klikkend geluid maken wanneer je ze indrukt. Je wilt namelijk niet klungelen om jezelf op te warmen wanneer de temperatuur daalt.

Ook controleren we hoe comfortabel het deken is en of de stroomkabel in de weg zit waar je ligt. Dit kan je niet in een winkel doen, dus zonder deze informatie koop je mogelijk een oncomfortabel elektrisch deken die nooit gebruikt wordt.

Elektrisch Deken kopen

Hoe makkelijk is hij om te wassen en drogen?

We overwegen hoe simpel het is om de stroomkabel los en vast te koppelen voor het wassen en hoe makkelijk het deken in de wasmachine past.

Elk elektrisch deken wordt gewogen zonder de stroomkabel, zowel voor als na het wassen. We gebruiken deze informatie om het gewicht vast te stellen van het water dat vastgehouden wordt door het deken, zodat je weet welke veel zwaarder weegt wanneer je ze uit de wasmachine haalt.

Elk deken doen we in de wasdroger volgens de instructies van de fabrikant. Daarna controleren we op uitrekking, krimping, scheuren in het materiaal of nog ernstiger, gebroken verwarmingselementen. We testen ook of het deken net zo goed werkt als voor het wassen.

We voeren ook veiligheidscontroles uit op de stekkers, zekeringen en kabels en controleren de veiligheidsinformatie op de labels en in de handleiding.

Zou ik hem moeten kopen?

Al deze controles bepalen de uiteindelijke score van elk warmtedeken die we testen. De features die het belangrijkste voor je zijn wegen zwaarder dan de andere.

  • 60% verwarmingsprestatie
  • 30% gebruiksgemak
  • 10% wassen

We bevelen alleen maar dekens aan met een totale score van 70% of meer. Als een elektrisch deken 40% of lager scoort, zou je hier met een wijde boog om heen moeten gaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo