Houtversnipperaar kopen TOP 5

Houtversnipperaars of hakselaars zijn een ideale snelle oplossing voor het verwijderen van tuinafval, maar weten welk product je moet kopen is niet makkelijk. We hebben onze top tips in dit artikel toegevoegd, zodat de beste houtversnipperaar kopen zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt.

Een houtversnipperaar is een wonder voor iedereen met een grote of overgroeide tuin die niet tuinafval in zijn auto wil krijgen door meerdere ritten naar de stortplaats voor groen afval. Het niet zeker niet zo romantisch als een kampvuur, maar zeker schoner en je buren zullen het waarschijnlijk minder erg vinden.

Onze beste houtversnipperaar TOP 5:

RangHakselaarReview
1Bosch AXT 25 TCbinnenkort
2Makita UD2500binnenkort
3Wolf Garten SDL 2800binnenkort
4Black+Decker GS2400binnenkort
5Powerplus POW6451binnenkort

Bekijk de TOP 10 bestverkochte houtversnipperaars volgens:

Belangrijke punten om te onthouden

Prijzen voor de beste hakselaars beginnen rond de €125, maar je kan nog veel meer dan dat betalen voor de top modellen. Voordat je besluit om een houtversnipperaar te kopen moet je jezelf vragen of je echt waarde voor je geld krijgt. Als je een grote tuin hebt die snel overgroeid raakt, dan zal je dit gereedschap zeker weten waardevol vinden. De top modellen kunnen takken met een diameter van 4 cm verwerken en je zal zien dat een grote hoop tuinafval binnen een mum van tijd verwerkt wordt tot een meer handelbare bult. Je kan een meer efficiënte composthoop maken, de ruimte in je afvalcontainer maximaliseren of zelfs de houtsnippers gebruiken als bodembedekking voor in je tuin. Er is echter wel een verschil in kwaliteit tussen de goedkopere en duurdere modellen. Het is daarom mogelijk beter om iets langer te sparen of iets meer te spenderen, zodat je een houtversnipperaar kopen kan die precies bij je wensen en behoeften past en ook nog eens gebruiksvriendelijk is.

Hakselaars nemen ruimte in beslag in je opberghok of tuinhuisje en sommige modellen moet je met het netstroom verbinden, wat het bereik enigszins kan beperken. Sommige houtversnipperaars zijn daarnaast beter in het versnipperen van bladeren en groene takken in bodembedekking, wat dan vervolgens makkelijker afbreekt op je composthoop. Andere modellen zijn weer beter voor het versnipperen van takken, maar bij deze modellen zullen bladeren er mogelijk ongeschonden uitkomen.

LEES OOK: Hakselaar kopen tips + TOP 5

De opties

Impact houtversnipperaars

Deze modellen zijn ook wel bekent als snelle hakselaars en luidruchtiger dan een roller houtversnipperaar. Ze hebben een scherp draaiend mes mechanisme die het materiaal in kleine stukjes snijdt. Bladeren en groene takken worden over het algemeen erg fijn vermalen, maar ze zijn niet noodzakelijk geschikt voor grote houtstukken. Mocht je dit model willen kopen, zoek dan naar eentje met meer dan één mes, aangezien je anders zal merken dat je mes erg snel bot wordt en vervangen moet worden. Een model met één mes is uiteraard goedkoper, maar op de lange termijn juist duurder. Een impact houtversnipperaar is over het algemeen goedkoper dan een roller model en daarnaast lopen ze ook minder snel vast. Houtversnipperaars met grote normaal gevormde invoerbakken en zonder plastic rand maken het makkelijk om takken in de machine te stoppen. Impact hakselaars zijn tot slot redelijk licht en je kan ze makkelijk verplaatsen in de tuin.

Goedkoopste Houtversnipperaar Kopen

Roller hakselaars

Tuinafval wordt gesneden en geplet door een gekartelde roller in de machine. Hij werkt door materiaal door de machine te trekken en is waarschijnlijk een betere keuze als je een hoop materiaal hebt om te verwerken. De kans bij deze modellen is echter wel groter dat ze vastlopen. Een model met makkelijke toegang tot de rollers kan helpen om de blokkades tot een minimum te houden. Zoek naar een machine die redelijk lichtgewicht is, want sommige van deze versnipperaars zijn aardig zwaar om te verplaatsen en daarnaast zijn de prijzen van deze over het algemeen ook iets hoger.

Benzine versnipperaars

Deze modellen zijn krachtiger dan de elektrische machines en ze geven je de vrijheid om ze overal in je tuin neer te zetten, aangezien je niet in de buurt hoeft te blijven van een stopcontact. Ze verwerken de ingevoerde producten zeer kwalitatief, maar ze zijn duurder (zowel qua aanschaf als het aanvullen van de benzine) en vereisen meer onderhoud.

Dingen die je moet overwegen wanneer je een houtversnipperaar kopen gaat

Lengte van het snoer

De meeste modellen zijn elektrisch, dus zoek naar een hakselaar met een snoer die lang genoeg is, zodat je de machine overal neer kan zetten en niet steeds heen en weer hoeft te lopen met het tuinafval. Een andere mogelijkheid is een verlengsnoer aanschaffen om dit doel te bereiken.

Beste Houtversnipperaar Kopen

Afval dat geschikt is voor de versnipperaar

Vertakkingen van heggen, afval van planten, bladeren en takjes en zelfs keukenafval, zoals groenten en fruit kan je allemaal in de houtversnipperaar doen.

Veiligheid

Je zou altijd een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming moeten dragen. Mocht je deze veiligheidsuitrusting nog niet hebben, dan is het een goed idee om dit direct aan te schaffen wanneer je de houtversnipperaar kopen gaat. Zorg er daarnaast ook voor dat je kinderen niet in de buurt van de machine komen, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit en grote gevolgen kan hebben met dit soort machines.

Onderhoud

Zorg er altijd voor dat de energiebron van de machine volledig afgesloten of losgekoppeld is voordat je probeert om de hakselaar te deblokkeren. Gebruik een stroomonderbreker voor alle elektrische tuingereedschap. Ga op zoek naar een model die een terugdraai of anti-blokkeringsfunctie heeft om de taak makkelijker te maken. Sommige materialen met vreemde vormen moet je mogelijk eerst in kleinere stukken snijden voordat je ze laat verwerken door de machine. Kijk of onderzoek tot slot voordat je een houtversnipperaar koopt of je deze makkelijk schoon kan maken, aangezien dit de levensverwachting van het apparaat significant kan verbeteren.

Conclusie beste houtversnipperaar kopen gids

Dit zijn de belangrijkste punten die je moet overwegen wanneer je de beste houtversnipperaar kopen gaat. Veel succes met je zoektocht en neem zeker een kijkje naar andere artikelen en reviews op onze website, aangezien we dagelijks veel verschillende producten bespreken.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte houtversnipperaars volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo