Kenwood BM450 review

Een andere model broodbakmachine van Kenwood (de BM260) is compact en onopvallend, maar de BM450 is opzichtig en groot. Hij is groot in elke richting dus je hebt een groot aanrecht nodig als je deze broodbakmachine continu op je aanrecht wilt hebben. We zullen alle belangrijke punten van deze broodbakmachine onder de loep nemen in deze Kenwood BM450 review, zodat je kan besluiten of je een Kenwood BM450 kopen wilt of niet.

Vergelijk prijzen bij:

 

Kenwood BM450 review:

Design

Deze broodbakmachine ziet er goed uit dankzij de mooie metalen zijkanten, handgreep van chroom en de reflectieve glazen zwarte bovenkant. Er is een automatische fruit en noten dispenser om extra ingrediënten toe te voegen op het juiste moment tijdens de bakcyclus en je kan maximaal vijf programma’s zelf instellen. Dit betekent dat je perfecte broden kan krijgen door de hoeveelheid tijd voor elke stap van de bakcyclus in te stellen, zoals voorverwarmen, kneden, rijzen, en bakken en dit als je favoriete programma opslaan.

Alhoewel het touch paneel van de BM450 er mogelijk goed uitziet, zijn de knoppen niet bepaald makkelijk om te gebruiken. We moesten vaak meerdere keren ruig op een knop drukken voordat deze geregistreerd werd. Het LCD display geeft je alle info die je nodig hebt over welk programma en broodafmeting die je selecteert en waar je bent in de bakcyclus, maar wij vonden het lastig om te lezen.

LEES OOK: Broodbakmachine kopen TOP 10

We hebben al verscheidene broodbakmachines gezien met een glazen bedekking waar je doorheen kan kijken, maar dit is een van de weinige naast de Sage Custom Loaf die een licht heeft voor de bakkamer. Dit laat je zien hoe je brood vordert gedurende elke stap van het proces, maar het glas is veel beperkter dan bij het Sage model.

 

Gebruik Kenwood BM450

Net als de Kenwood BM260 heeft de BM450 een aantal simpele recepten, zoals standaard wit en volkoren brood in het instructieboekje en meer complexe in een glossy tijdschrift. Het volkoren brood recept van de BM450 is best uitgebreid (je moet één ei en eierdooier mengen met water en voor het recept is ook citroensap en honing vereist). Vergeleken met andere broodbakmachines die we hebben gezien is het maken van volkoren brood erg tijdrovend.

De machine is aardig luidruchtig tijdens gebruik, maar we waren onder de indruk van het witbrood die hij maakte. Deze was niet te hard of te zacht en was dus makkelijk om te snijden en de textuur was gelijk op alle punten. Het brood was echter enorm, dus als je je brood graag in een toaster doet, dan heb je eentje nodig met extra lange gaten.

Toen we huismerk bloem gebruikte stortte de bovenkant van ons volkoren brood is, waardoor deze een vreemde vorm kreeg. Toen we voor een extra sterk volkoren kozen zagen we een veel beter brood, welke gelijkmatig gerezen en volledig gebakken was. Het brood was echter wel een beetje aan de droge kant.

De automatische fruit en noten dispenser van de BM450 plaatste we makkelijk op de deksel. Het fruitbrood dat we maakte kwam er goed uit en de ingrediënten waren gelijkmatig verdeeld over het brood.

Kenwood BM450 kopen

 

Conclusie: moet je de Kenwood BM450 kopen?

De Kenwood BM450 ziet er geweldig uit en produceert fijne wit en volkoren broden en serieuze bakkers zullen het op prijs stellen dat ze hun broodrecepten aan kunnen passen op basis van hun voorkeuren. We konden echter niet overweg met het besturingspaneel en vonden het volkoren brood recept te gecompliceerd. Als je de Kenwood BM450 kopen wilt, dan betaal je daar €149 voor. Als je iets meer dan dat wilt spenderen, dan is de Panasonic SD-ZB2512 een betere keuze, maar als je budget niet hoger is, dan is de Kenwood BM450 kopen zeker niet een slechte keuze.

Vergelijk prijzen bij:

We hopen dat je genoten hebt van deze Kenwood BM450 review.

3 Opmerkingen
 1. Beste,
  Goed artikel !
  Ik heb er onlangs 1 gekocht en wil de automatische dispenser gebruiken.
  Tot 2x toe gaat het bakje niet open.
  Met programma 1 en 3 geprobeerd, maar helaas.
  Moet ik speciale functieknoppen grbruiken of speciale programma’s?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet
  Wonnie

 2. Dag Winnie,

  Ik heb hetzelfde probleem en vraag. Heb je ondertussen een oplossing gekregen?

 3. Vorige week een BM450 gekocht, vandaag breng ik hem terug. twee keer geprobeerd met volkoren spelt broodmix te bakken. De eerste keer totaal ingezakt en niet gaar en de tweede keer heel nauwkeurig de hoeveelheden afgewogen. Toen het brood klaar was was het in het midden nog maar 7 cm hoog en heel klef. De volgende dag heb ik het brood weggegooid omdat het niet meer te eten was. Ik had eerst een goedkoop model, een Tomado en een Princess. Toen die stuk waren heb ik de Kenwood gekocht. Met die goedkope apparaten kon men wèl goede broden bakken, met hetzelfde mengsel

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo