Leapfrog Xeed review: dé beste 3D printer

De Leapfrog Xeed wordt aangeprezen door Leapfrog als de 3D printer die de grootste printvolumes in zijn klasse kan verwerken. Leapfrog is een bedrijf die specialiseert in 3D print technologie, ze zijn een gerespecteerd onderdeel van de industrie en hun printers zijn net zo. Dubbele spuitmachines, geweldige snelheid, uitstekende precisie en een erg grote printvolume zorgt ervoor dat de Leapfrog Xeed er uitspringt in een grote zee van producten in het €4500 en meer gebied. Voor deze prijs wordt alleen het beste verwacht en de Leapfrog Xeed levert dat ook.

Vergelijk prijs bij:

 

Leapfrog Xeed review

De Leapfrog Xeed is een professionele 3D printer voor personen die een geweldige kwaliteit en printsnelheid nodig hebben. Het is de perfecte 3D printer voor grotere bedrijven. De Xeed is krachtig en duurzaam en één van de beste professionele 3D printers die beschikbaar is. Boordevol meegeleverde software, zeer precieze extrusie en een grotere bouwafmeting maken de Leapfrog Xeed een geweldige keuze voor commerciële applicaties.

één van de beste professionele 3D printers die beschikbaar is

De Leapfrog Xeed 3D printer produceert de beste kwaliteit voor de prijs van zo’n €8.600. De Xeed was de eerste printer die draadloos printen mogelijk maakte. Je hoeft geen additionele software te installeren of een computer aan te sluiten, aangezien hij ook standalone kan werken. Hij heeft een grote bouwafmeting van 350 x 270 x 220 mm als je hem vergelijkt met de Leapfrog Creatr XL welke 230 x 270 x 600 mm is. Hij heeft ook een extrusie snelheid van 170 mm/s en produceert een laagdikte van 0,012 mm.

Leapfrog Xeed kopen

De nieuwe Leapfrog Xeed is uitgerust met een dubbele spuitmachine voor het printen van twee kleuren of twee materialen tegelijk. Dit betekend ook dat je met een ABS lijndraad en daarnaast een oplosbare PLA of PVA lijndraad dat kan fungeren als ondersteuningsmateriaal om het geprinte onderdeel te versterken. Verschillende materialen met elkaar combineren vergroot de hoeveelheid applicaties waarvoor je het 3D printen kan gebruiken. Het ingesloten verwarmde bed optimaliseert de adhesie van het geëxtrudeerde lijndraad aan het afdruk bed waardoor het materiaal gelijkmatig afkoelt en opwarmt. Dit zal voorkomen dat je afdrukken kromtrekken wat wel bij andere 3D printers gebeurt. Dit kan gebeuren door het uitzetten en krimpen tijdens minder dan optimale verwarmingsprocessen. Hij heeft ook een ladesysteem zodat je de cartridge snel kan vervangen. Met een XY positioneringsprecisie van 12 microns en een laagresolutie van 10 microns, zal de Xeed professionele en zeer kwalitatieve afdrukken afleveren zonder dat je te veel dingen in hoeft te stellen.

Wanneer de onboard tablet een STL bestand via de e-mail ontvangt, zal deze automatisch geconverteerd worden en het object printen. De Leapfrog Xeed is ontworpen om maximale waarde in de professionele werkgemeenschap toe te voegen. Ingenieurs, ontwerpers en wetenschappers in hetzelfde netwerk kunnen makkelijk afdrukopdrachten versturen en in de wachtrij zetten vanaf hun eigen werkplekken. De Leapfrog Xeed heeft een automatische kalibrering en lijndraad detectie, waarbij je de instellingen kan aanpassen voor de correcte printpositie voor elke afdruk en ook kan pauzeren wanneer het afdrukmateriaal leeg is, zodat je de cartridge kan vervangen en door kan gaan met printen zonder het project te verpesten.

LEES OOK: onze 3D printer koopgids

 

Printkwaliteit Leapfrog Xeed

Printkwaliteit, consistentie en herhaalbaarheid zijn verzekerd met het Perfect Level systeem van Leapfrog. Deze technologie kalibreert het bed perfect voor elke printopdracht. De snelle laad functionaliteit maakt het vervangen van een cartridge erg makkelijk. Je hoeft deze alleen maar in de vergaarbak te plaatsen en de Leapfrog Xeed zal hem voor je laden. De supersnelle slic3r software zorgt er ook voor dat je geen waardevolle zakentijd verliest met het initiëren van je afdruk. De geavanceerde instellingen maken het mogelijk om te wisselen tussen ‘snel en makkelijk’ en ‘pro’ printen, maar het is niet voor de beginners. Als je nieuw of relatief onervaren bent op het gebied van het instellen van afdrukopdrachten met slic3r, dan kan je het beste de Leapfrog software gebruiken wat een stuk gebruiksvriendelijker en minder foutgevoelig is.

Vergelijk prijs bij:

Beste Leapfrog Xeed kopen

Begin met printen en blijf printen met de verschillende manieren van ondersteuning van Leapfrog, waaronder e-mail, telefoon, forums en kenniscentrum, handleidingen en veelgestelde vragen. De Leapfrog Xeed is ontworpen en gemaakt om efficiënt te werken en de printer voor te bereiden voor een optimale workflow, waardoor je tijd en geld zal besparen. De Xeed heeft ook een automatisch 5-punts meetsysteem, wat ervoor zal zorgen dat het afdruk bed altijd waterpas is. Je kan de printer ook verbinden met USB en Wi-Fi. De software formaten die ondersteund worden zijn STL en G-Code. De Leapfrog Xeed heeft ook een onboard touchscreen met draadloos printen.

Leapfrog is opgericht in 2012 toen AV Flexologic, een Nederlandse fabrikant van machines voor de flexo industrie, prototypes en onbeschikbare reserve onderdelen voor hun machines moest produceren. Nu ruim 3 jaar later zijn Leapfrog 3D printers de voorkeur keuze voor bedrijven en scholen, omdat hun printers niet alleen gespierd zijn, maar ook divers aangezien ze een hoop verscheidenheid bieden met hun verschillende functies en applicaties.

Zoals eerder gezegd wordt er gebruik gemaakt van een onderscheidende tablet interface en je hoeft geen software te installeren of een computer aan te sluiten. Het minpunt van Leapfrog Xeed is dat hij prijzig is, maar de mogelijkheid om zeer kwalitatieve producten te creëren maakt het zeker de investering waard voor een kleine bedrijfsoplossing of voor persoonlijk gebruik als je het geld er voor over hebt.

Beste Leapfrog Xeed

De prijs is nog steeds laag genoeg om het de eerste printer met professionele kwaliteit te maken die beschikbaar is voor een grote verscheidenheid van mensen, gemeenschappen en bedrijven. Van individuelen tot kleine bedrijven en zelfs onderzoeklaboratoria die op zoek zijn naar een in-house productie van prototypes, deze printers hebben de accuraatheid en snelheid die meer dan genoeg is voor je wensen en behoeften. De Leapfrog Xeed is de perfecte 3D printer voor zoveel verschillende taken en is zeker één die we aan kunnen raden.

Vergelijk prijs bij:

BEKIJK OOK: alle andere 3D printer reviews

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo