Logitech Circle review

Van het beveiligen van je huis tot het opnemen van de kostbare herinneringen in het leven. Er zijn een hoop verschillende manieren waarop fabrikanten van smart home beveiligingssystemen je over proberen te halen om hun nieuwste producten te kopen. Logitech heeft een erg familie gefocuste aanpak met de Circle camera. Ze beweren dat het de ideale oplossing voor een ouder is om zijn/haar kinderen in de gaten te houden. In deze Logitech Circle review zullen we alle plus- en minpunten van deze camera uitgebreid bespreken.

Op technisch gebied is hij niet anders dan alle andere smart home monitoringssystemen die we de laatste maanden besproken hebben. Je kan je huis van elke plek in de gaten houden en hij bevat bewegingsdetectie, nachtzicht en wat cloud opslagruimte. De vraagprijs plaatst hem in dezelfde prijsklasse als de Y-Cam HomeMonitor HD en Nest Cam. Hij heeft echter geen enkele van de geavanceerde features of wijdere ecosysteem die deze producten aanbieden.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Logitech Circle review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Makkelijk in te stellen
 • Ingebouwde batterij

Negatief

 • Matige beeldkwaliteit
 • Onbetrouwbare nachtzicht en bewegingsdetectie
 • Data is na 24 uur niet meer terug te halen

Belangrijkste features

 • 720p video opname
 • 24 uur cloud opslag
 • Android en iOS apps
 • Nachtzicht
 • Bewegingsdetectie
 • Prijs tijdens Logitech Circle review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Logitech Circle review:

Instellen

De Circle instellen is redelijk simpel. De camera bestaat uit drie verschillende onderdelen. Een bevestigingsplaat voor het bevestigen aan de muur of plafond, een oplaad dock die je rechtstreeks aan de bevestigingsplaat koppelt en de bolvormige camera. De primaire camera bevestig je aan de cirkelvormige plastic base. Deze kan je loskoppelen van de oplaad plaat en vrij verplaatsen in je huis.

De camera heeft elektrische contactpunten aan de onderkant die je rechtstreeks verbind met de oplaad ring. Dit betekent dat de camera onafhankelijk geroteerd kan worden. Je zal dus nooit problemen hebben met draden die in de knoop raken. De camera heeft ook een kanteling van 110 graden. Dit maakt het erg makkelijk om hem in de juiste richting te zetten. Er is ook een USB stopcontact en een 3 meter USB kabel die vastzit aan de oplaad ring en niet losgekoppeld kan worden.

De camera zal het maximaal 12 uur uithouden wanneer je hem niet met de oplaad ring hebt verbonden en in besparingsmodus hebt ingesteld. In deze modus neemt hij geen video op tenzij beweging gedetecteerd wordt. Als je hem niet in besparingsmodus hebt ingesteld, dan houdt de camera het maar een paar uur uit. Dit beperkt zijn bruikbaarheid enigszins.

Vergelijk prijzen nu bij:

De Circle kan alleen via smartphone apps bestuurd worden. Deze zijn er voor iOS en Android. Wij stelde onze in met een Motorola Moto X Style en het proces was verrassend simpel. Het enige wat we hoefde te doen was de Logi Circle app downloaden. Vervolgens vond de app de camera via Bluetooth, gaf deze onze Wi-Fi informatie door en we hadden een live stream van wat de Circle zag.

Er is geen webapplicatie of interface. De enige manier om opgenomen video’s te bekijken en downloaden is via de smartphone app.

Goedkope Logitech Circle Review

 

Features Logitech Circle

De Circle heeft aardig simpele hardware. De sensor kan video’s met een resolutie van 1.280 x 720 resolutie opnemen en hij heeft een 135 graden wijde lens. Je kan dus een groot gebied van een kamer opnemen. Nu we dat gezegd hebben zijn we echter niet overtuigd van deze geclaimde 135 graden. De Nest Cam beweerd namelijk een hoek van 130 graden en heeft duidelijk een veel breder gezichtsveld. We plaatste de beelden naast elkaar en merkte een groot verschil op.

Er is ook een ingebouwde microfoon en speaker. Je kan dus een gesprek voeren via je smartphone met de persoon in de kamer. Tot slot heeft hij een infrarode nachtvisie modus die in het donker kan zien tot 4,5 meter.

Je kan geen externe diensten koppelen zoals de Apple HomeKit of Google Brillo. Dit is erg jammer als je andere smart home apparaten geïnstalleerd hebt en de Circle wilt gebruiken als onderdeel van je opstelling.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Leven met de Logitech Circle

Hij is technisch gezien erg basis en in de praktijk voelt hij erg kaal aan. De videokwaliteit is niet geweldig en de gezichtsdetails missen al vanaf een paar meter afstand.

In tegenstelling tot de Y-Cam kan je niet bepaalde zones instellen voor bewegingsdetectie. Zo kon ik bijvoorbeeld niet aangeven dat de camera onze deuropening moest negeren. Elke keer toen iemand langs liep kregen we dus een notificatie. Het is alles of niets.

Beste Logitech Circle Review

We hadden ook problemen met de nachtzicht modus. In onze testomgeving hadden we geen gordijnen die de kamer volledig verduisterde, dus de lantaarnpalen buiten schenen door de ramen. Voor het blote oog was de kamer erg donker, maar de Circle zag het doorschijnende licht als een normale lichtbron. Dus in plaats van over te schakelen naar nachtvisie, verhoogde hij alleen maar de helderheid. Dit zorgde voor een beeld vol met ruis.

We konden de nachtvisie alleen maar activeren door de camera voor de gek te houden en naar de muur te richten. Nadat de nachtvisie geactiveerd werd draaide we de camera weer terug in de gewenste positie. Dit zal niet een probleem zijn voor personen die gordijnen hebben die een kamer volledig verduisteren, maar desalniettemin een belangrijke overwegingsfactor. In precies dezelfde omstandigheden activeerde de Nest Cam elke keer zijn nachtzicht.

 

Bewegingsdetectie

De bewegingsdetectie van de camera is ook niet foutloos. Hij naam ons zonder problemen op toen we aan een bureau zaten, maar stopte vervolgens om een onverklaarbare reden. Vervolgens besloot hij om ons te negeren toen we naar binnen slopen om het licht uit te doen. Zelfs toen we opstonden om uit de kamer te lopen nam de camera op dat we opstonden, maar hij registreerde niet dat we uit de kamer liepen. Ook nam hij niet op dat we terugliepen en gingen zitten.

Toen we verder op onderzoek uitgingen kwamen we er achter dat de in de cloud opgeslagen video beschadigd was. Alhoewel de camera een opname van 24 minuten had gemaakt, konden we alleen maar de eerste seconde en de laatste drie seconden terugkijken. Het feit dat je de Circle niet kan vertrouwen dat hij een video opneemt wanneer je hem het meeste nodig hebt is een groot probleem, zelfs als je hem niet gebruikt voor beveiligingsdoeleinden (wat je zeker niet zou moeten doen).

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Smartphone app

Notificaties kan je via de app aan- en uitschakelen. Dit moet je echter handmatig doen, omdat de app geen locatie gebaseerde monitoring ondersteunt. Elke keer de app openen wanneer je thuiskomt om aan te geven dat de camera je moet negeren is erg vervelend. Het is jammer dat er niet een gezichtsherkenning is, zoals bij de Netatmo Welcome. Deze hebben we ook getest en herkende uiteindelijk onze gezichten.

De app ziet er zeker weten geweldig uit. De dingen die je er echter ook echt mee kan doen zijn erg gelimiteerd. Via de app kan je de nachtvisie besturen, notificaties aan en uit zetten en de intercom functie gebruiken. Er zijn een aantal andere opties zoals het updaten van firmware en het LED licht op de camera uitschakelen. Het is allemaal echter erg basis.

De app heeft ook een tijdslijn van activiteiten die opgenomen zijn. Je kan door deze tijdslijn scrollen. Elk hoogtepunt kan bekeken en gedownload worden op je apparaat als je deze wilt bewaren. Vanaf daar kan je een Day Brief modus gebruiken om verscheidene hoogtepunten van de dag achter elkaar aan te plakken met een mix van clips met versnelling en normale snelheid. Alhoewel het niet echt bruikbaar is, kan je deze feature gebruiken voor dagen met een hoop activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje die je naderhand terug wilt kijken. Het is schattig, maar meer ook niet.

 

Video opslag

Dit zou allemaal prima zijn als de Circle niet een erg groot probleem zou hebben. De cloud service van Logitech slaat een video namelijk maar 24 uur op. Zodra de 24 uur voorbij is ben je de video voor altijd kwijt, tenzij je hem gedownload hebt. Dit betekent dat als je huis leeg geroofd is tijdens je vakantie en je je telefoon niet met het internet verbind, je thuis zal komen bij een verwoest huis zonder videobewijs.

Goedkoopste Logitech Circle Review

Logitech zegt dat ze werken aan abonnementen om video’s langer op te slaan. Een monitoringsproduct echter uitbrengen met zo weinig opslagtijd degradeert hem tot niks meer dan een hebbeding voor het opnemen van familiemomenten.

 

Moet je de Logitech Circle kopen?

Zelfs met abonnementen zouden wij de Logitech Circle niet kopen. De app ziet er geweldig uit, maar is veel te simpel en zijn bewegingsdetectie en nachtzicht met gebreken zijn beide grote dealbreakers. Het product verstopt zich achter familie vriendelijke marketing. Dit maakt het echter geen betere waarde voor je geld. Ook is het geen excuus voor het volledige gebrek aan features.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie Logitech Circle review

Aan het einde van deze Logitech Circle review kunnen we alleen maar zeggen dat camera’s zoals de Nest, Netatmo, Y-Cam en vele andere een veel beter totaal product leveren dan de Logitech Circle. Koop een van deze en ga met een wijde boog om de Circle heen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo