Logitech Silent Plus M330 review

We kregen vanmorgen een onverwachts pakketje binnen. Hierin zat een muis en een selectie van verrassend passief agressieve stickers. De onverwachtse aard paste goed bij het pakket, aangezien de muis de Logitech M330 Silent Plus was. Dit is een muis die beloofd om dezelfde precisie, duurzaamheid en klik gevoel te geven, maar dan zonder het geluid. We waren een beetje verrast door dit, want wie heeft ooit nagedacht over het volume van hun muisklik. We waren echter benieuwd wat de muis zoal kon bieden. Je leest er alles over in deze Logitech Silent Plus M330 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Logitech Silent Plus M330 review:

Design

Ten eerste is het een erg mooie muis. Hij is aardig klein, maar we vonden hem comfortabel om te gebruiken. Hij is ergonomisch ontworpen met een groef die schuin loopt langs de linkerkant waar de duim erg comfortabel zit. Als je rechtshandig bent dan zal dit erg natuurlijk voor je voelen, maar dit wordt aan de andere kant niet gekopieerd, dus als je linkshandig bent kan dit gevoel verschillen. De rubberen textuur biedt een goede grip, zowel aan de zijkant als het scrollwiel, welke zo soepel scrollt als je zou hopen. Hij gebruikt een AA batterij, wat een beetje jammer is. Persoonlijk geven we de voorkeur aan USB laden, alhoewel Logitech 24 maanden gebruik beloofd, dus daar kunnen we niet echt om klagen. De muis reageert ook erg goed, zelfs op oppervlaktes die vaak problemen opleveren.

 

Is hij echt zo stil?

Dus het is een goede muis, maar hoe zit het met het primaire verkooppunt, de stille klik? Nou, we kunnen zeggen dat hij die belofte zeker waar maakt. Je kan een klik horen als je je oor erg dichtbij de muis houdt, maar als je de muis op die manier gebruikt, dan kunnen we wel stellen dat je nog veel te leren hebt over het gebruik van een muis. Het scrollwiel is ook net zo stil.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het is in het begin een beetje vreemd, net zoals een elektrische auto zonder motorgeluid. Het is allemaal gewoon raar, maar nu kunnen we ook niet zeggen dat we voorheen van slag zijn geraakt door het geluid van de muis, letterlijk of figuurlijk.

Of dat wel of niet belangrijk voor je is, is natuurlijk een persoonlijke kwestie en het effect werd een beetje te niet gedaan door het geluid van ons keyboard en het omgevingsgeluid in het kantoor.

Beste Logitech Silent Plus M330 Review

 

Conclusie van deze Logitech Silent Plus M330 review

Als je echter gek wordt van het geluid van muizen, dan zal de Logitech Silent Plus M330 dit probleem oplossen, zolang je uiteraard bereidt bent om daar een premium prijs voor te betalen. Deze is namelijk beschikbaar vanaf €39 en je hebt de keuze uit zwart, blauw of rood. Er is ook een goedkoper model, de M220, welke vanaf €27 verkocht wordt en dat is model is schijnbaar ook tweehandig.

Dus de muis heeft zeker onze goedkeuring. De M330 Silent Plus is een kwalitatieve muis, ongeacht of een stil leven wel of niet belangrijk voor je is. Hij is zeker het overwegen waard als je het prijskaartje over hebt voor randapparatuur dat je meer dan de helft goedkoper kan krijgen met geluid.

Vergelijk prijzen nu bij:

Advertisement

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo