Miele Complete C3 Cat & Dog review

Voordelen

 • Krachtig met 6 zuigkracht standen
 • Effectief voor het verwijderen van huisdierharen
 • AirTeQ kopstuk geweldig voor harde vloeren
 • Stiller dan concurrerende machines

Nadelen

 • Kabel had wat langer mogen zijn
 • Turbohead te groot voor trappen

Belangrijkste features

 • 1200W cilinder stofzuiger
 • 4,5L stofzak
 • Turbobrush kopstuk
 • Filter voor huisdiergeuren
 • €230

 

Wat is de Miele Complete C3 Cat & Dog?

Miele is het bedrijf dat de stofzuigers gefocust op huisdieren min of meer heeft uitgevonden en hun Cat & Dog modellen maken al meer dan een decennium de rommel die huisdieren achterlaten schoon. Nu dat het EU limiet op het gebied van energiegebruik van een stofzuiger van kracht is, wordt de Miele Complete C3 Cat & Dog geleverd met een zuinige 1200W. Ook wordt gebruik gemaakt van een Turbobrush en een nieuwe AirTeQ kopstuk om huisdierharen op te zuigen. De vorige modellen maakten voornamelijk gebruik van brute zuigkracht.

Het Active AirClean filter van Miele is specifiek ontworpen om geuren van huisdieren te absorberen en er is een kleurstrookje die je laat weten wanneer het filter vervangen moet worden. De Miele Complete C3 Cat & Dog maakt gebruik van automatisch sluitende Hyclean stofzakken en wordt geleverd met een aantal accessoires die in de stofzuiger verpakt zitten, elektronische knoppen en een substantiële 11 meter schoonmaakradius. Nadat onze testhond Blacky terugkwam van een lekkere duik in de sloot, met modderpoten en een heerlijke geur, gingen we de Miele Complete C3 Cat & Dog uittesten. Hij slaagde met vlag en wimpel.

 

Miele Complete C3 Cat & Dog – accessoires

Net als de C3 Total Solution is dit een lichte, compacte en solide gebouwde cilinder stofzuiger met een stofzak capaciteit van 4,5 liter. Onder de bedekking aan de bovenkant zitten drie gereedschappen, namelijk een bekleding mondstuk, stofborstel en spleetzuigstuk. Ook worden twee kopstukken meegeleverd. De eerste is een Turbobrush kopstuk die een Cat & Dog label heeft, maar precies hetzelfde is als bij het Total Solution model. De door luchtstroom aangedreven borstel heeft variabele snelheden dankzij een schuifbare opening op de bovenkant.

Het Miele AirTeQ kopstuk is een direct resultaat van de nieuwe stroomregels en is ontworpen om de snelste en meest efficiënte luchtstroom te geven, wat voor dezelfde zuigkracht zorgt als een oudere 2000W stofzuiger met een traditioneel kopstuk. De AirTeQ is licht en flexibel dankzij een nek die volledig kan draaien en de harde vloer borstel maakt hem enorm effectief voor verschillende oppervlaktes.

De kleinere accessoires kan je simpelweg op de buizen duwen, terwijl de kopstukken voor de vloer een clip hebben, zodat ze vastklikken. De kabellengte is jammer genoeg maar een gemiddelde 7,5 meter, maar de zachte flexibele slang en de kwalitatieve telescopische metalen buizen zorgen voor het verschil, wat uiteindelijk zorgt voor een schoonmaakradius van 11 meter. De elektronische op en neer schakelaar zorgt voor een variabele zuigkracht van zes stappen. Minimum is ideaal voor het schoonmaken van gordijnen en maximum voor harde vloeren.

Miele Complete C3 Cat & Dog kopen

 

Miele Complete C3 Cat & Dog – vloerbedekking en harde vloeren

Het AirTeQ kopstuk is perfect voor harde oppervlaktes wanneer je de borstels op de laagste positie hebt staan. De schakelaar hiervoor zit aan beide kanten van het kopstuk, wat erg handig is. De borstels hebben alleen maar erg kleine gaten voor de luchtstroom, om te voorkomen dat het kopstuk aan de vloer blijft plakken door de zuigkracht. Maar tijdens het gebruik glijd het kopstuk over harde oppervlaktes net alsof het wielen heeft en stof, vuil en huisdierharen worden gemakkelijk aangetrokken.

De indrukwekkende zuigkracht van de AirTeQ komt echt naar voren op vloerbedekkingen. Op de hoogste zuigkracht zuigt het kopstuk zichzelf vast en moet je flinke wat kracht uitoefenen om hem voort te bewegen. Als je de zuigkracht vermindert en het klepje op de hendel openzet wordt het een stuk makkelijker. Zoals gezegd demonstreert dit de efficiëntie van het kopstuk, maar de Turbohead is simpelweg makkelijker en effectiever voor vloerbedekkingen.

Met de hoogste zuigkracht draait de Turbohead borstel erg snel om de vloerbedekking flink te bewegen, zodat vuil loskomt. De schuifbare opening is handig als je de druk van de zuigkracht wilt verminderen, wat handig kan zijn voor tapijten die mogelijk meebewegen of opgetild worden, maar wij gaven de voorkeur aan de hoogste instelling en het klepje gesloten.

De borstel wordt aangedreven door lucht, dus deze vertraagd wel als je een erg zachte vloerbedekking hebt, maar nooit genoeg om de efficiëntie significant te verminderen. Je kan het kopstuk makkelijk bewegen op de meeste vloerbedekkingen en met een geluid van 79dB is hij ook niet te luid. Met de AirTeQ is dit iets minder, namelijk 77dB en je kan de Miele Complete C3 Cat & Dog nog stiller maken als je de zuigkracht vermindert.

Wij raden aan om de Turbohead alleen voor vloerbedekkingen te gebruiken en de AirTeQ alleen voor harde oppervlaktes, omdat je dan de beste resultaten bereikt. Dus op onze vloerbedekking test deed de Turbohead het erg goed. Alle stof en huisdierharen werden allemaal meegenomen met drie op en neergaande bewegingen. Ook het schoonmaken dicht bij de randjes was geweldig en er bleef geen of weinig vuil achter dat tegen de plinten lag.

Beste Miele Complete C3 Cat & Dog

 

Miele Complete C3 Cat & Dog – trap schoonmaken

Met een gewicht van minder dan 5,5kg kan je deze stofzuiger makkelijk optillen voor het schoonmaken van de trap. Hij blijft goed staan op treden, zolang je hem niet te veel in onbalans brengt door aan de slang of kabel te trekken. Vanwege de flexibele slang en de telescopische buizen konden wij één helft van een trap schoonmaken toen we de stofzuiger beneden neerzette en de andere helft toen we de Cat & Dog boven neerzette, dus we hoefde hem niet eens op de trap te zetten.

De Turbobrush gebruikte we voor onze met vloerbedekking bedekte trap, alhoewel de afmeting het lastig maakte om in de bochten dicht bij de randen goed schoon te maken. Hier gebruikte we het lichtgewichte bekleding kopstuk en deze was misschien niet zo effectief als de Turbobrush, maar nog steeds prima.

 

Miele Complete C3 Cat & Dog – huisdierharen

Op harde vloeren doet de AirTeQ uitstekend werk om huisdierharen aan te trekken en op te zuigen. De kleinere gaten in de borstels betekend wel dat sommige haren vast blijven plakken, maar de zuigkracht is goed genoeg om ze daar te houden en zelfs naar binnen te trekken als je het mondstuk een klein beetje optilt.

Maar de echte tool is de Turbobrush die huisdierharen makkelijk van de vloerbedekking en bekleding afzuigt. Onze testcirkel was binnen 12 seconden schoon en was een mix van Collie en Labrador haren. Ook banken, tapijten en hondenbedden werden erg goed en snel schoon gezogen. De Miele Complete C3 Cat & Dog vervangt de geuren van huisdieren constant met een licht geparfumeerde geur, wat een stuk beter ruikt.

Dit merkte we pas echt op toen we weer gebruik gingen maken van ons werkpaard, de Numatic Henry. Deze leek de geur zelfs te versterken door de geur van de hitte van de motor.

 

Zou ik de Miele Complete C3 Cat & Dog moeten kopen?

Als je genoeg hebt van lastige huisdierharen en de geur van je hond, dan zou deze stofzuiger boven aan je lijst moeten staan. Andere modellen met een Turbohead kopstuk zijn net zo goed in het schoonmaken van huisdierharen, maar de manier waarop dit model de geur bestrijdt is een handige extra. Hij is ook stevig gebouwd, heeft goed doordachte features, maakt harde vloeren hartstikke goed schoon met de AirTeQ en de stofzak capaciteit van 4,5 liter is meer dan voldoende.

De beste alternatieven als je een cilinder stofzuiger wilt, zijn de Dyson DC54 Animal en de C3 Total Solution Allergy Powerline van Miele. De Dyson is zelfs nog efficiënter in het schoonmaken van huisdierharen. Onze huisdierharen test was binnen drie seconden helemaal schoon en er wordt een handige accessoire voor huisdierharen meegeleverd, maar hij is een stuk duurder. De C3 Total Solution maakt net zo goed schoon als de Miele Complete C3 Cat & Dog, maar vervangt het filter voor de huisdiergeur met een betere filtratie van stof voor personen die allergisch zijn. Ze zijn alle drie goed, maar de Miele Complete C3 Cat & Dog is de goedkoopste.

Al met al krijg je veel voor je geld (€230) en het is een erg effectieve stofzuiger voor alle oppervlaktes.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo