Miele Complete C3 Powerline review

Als je je meer zorgen maakt over het effectief schoonmaken van het huis dan het besparen van een paar watt energie, dan zou je de Miele C3 Powerline kunnen overwegen welke een krachtige 1200Watt motor en een grote 4,5 liter stofzuigerzak heeft. Alhoewel de energie D waardering er niet echt geweldig uitziet op papier, zou de extra kracht het diepste vuil uit spleten van harde vloeren en vloerbedekkingen moeten zuigen. Het geheel is stevig gebouwd en de C3 Powerline wordt geleverd met de robuuste metalen buizen, stevige maar flexibele slangen en het multifunctionele Allteq kopstuk. Met zes kracht instellingen, waaronder eentje ontwikkeld voor laat in de avond schoonmaken, beloofd de C3 Powerline stil schoonmaken maar ook brute kracht. In deze Miele Complete C3 Powerline review zullen we deze beamer uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Miele Complete C3 Powerline review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Veel kracht en zuiging
 • Variabele instellingen
 • Makkelijk om te manoeuvreren
 • Onboard accessoire opslag
 • Indicator wanneer de zak vol zit
 • Stil

Negatief

 • Kopstuk zuigt zich vast in vloerbedekkingen
 • Afval wordt weg gedrukt op harde vloeren
 • Niet geweldig voor het schoonmaken van huisdierharen
 • Rare statische opvang van stof op het primaire kopstuk

 

Belangrijkste features

 • Cilindervormige zak stofzuiger
 • 1200Watt zuigkracht
 • 4,5 liter capaciteit
 • 74dB geluidsniveau
 • Gewicht: 7kg
 • Metalen buizen
 • Allteq kopstuk
 • Prijs tijdens review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Miele Complete C3 Powerline review:

Design en features

Direct uit de doos voelt de C3 Powerline aan als een stofzuiger die klaar is voor gebruik en misbruik. Hij is stevig, redelijk zwaar met meer dan 7kg met slang en kopstuk en de metalen buizen zien eruit dat ze klaar zijn voor een serieuze schoonmaak. De buizen zijn telescopisch met een stevig voelende clip en een verstelsysteem met verscheidene hoogtes voor gebruiksgemak op vloeren of extra bereik voor het plafond. De slang is lang en flexibel met een gebogen handgreep en een zuiging vrijlaat schuifklep.

Goedkope Miele Complete C3 Powerline ReviewHet primaire kopstuk is het multifunctionele Allteq model. Deze heeft een draaiende en kantelende nek, grote achterste roller om hem meer manoeuvreerbaar te maken en een schakelaar om te schakelen tussen gebruik met en zonder borstels. Het nek design heeft een clip, zodat je de slang vast kan maken aan de stofzuiger. De klep aan de bovenkant van de behuizing onthult drie tools. Een spleet tool, stofborstel en bekleding kopstuk. Alle drie zijn solide gebouwd en hebben goede afmetingen.

De 4,5 liter HyClean GN stofzakken zijn de standaard zakken van Miele en een favoriet van ons testteam. Ze bieden uitstekende filtratie en een geweldige capaciteit, alhoewel er maar eentje meegeleverd wordt met de stofzuiger. Om te voorkomen dat stof weer terug in je kamer komt zijn er twee vervangbare filters. Eentje voor de motor en eentje na de zak. Deze zitten in het pakket met stofzakken wanneer je deze in de winkel koopt, zodat je ze makkelijk kan vervangen wanneer je aan een nieuw setje zakken begint.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Schoonmaken Miele Complete C3 Powerline

De relatief kleine wielletjes aan de onderkant bewegen erg soepel op gladde harde vloeren, maar hebben een beetje problemen met vloerbedekkingen of vloeren met hoeken, gaten, en bobbels. De stofzuiger volgt je echter zonder problemen op vloerbedekkingen, aangezien de vlakke base hier makkelijk overheen glijdt. De bumper rond de primaire behuizing beschermt je meubels daarnaast tegen alle stoten.

Beste Miele Complete C3 Powerline Review

Op vloerbedekking bewijst het Allteq kopstuk wederom dat het een van de beste borstel kopstukken zonder turbo is voor het opzuigen van vuil. De zeer krachtige zuigkracht op de hoogste instelling zorgt er wel voor dat het kopstuk zich soms vast zuigt, maar de grote roller op de achterkant zou moeten helpen om er beweging in te houden. De schoonmaakprestatie is indrukwekkend op de hoogste instelling en een goed kopstuk ontwerp produceert uitstekende schoonmaak resultaten langs de randen.

We hadden echter een continu statisch probleem met de C3 Powerline en Allteq combinatie. Dit zorgde ervoor dat een hoop stof en vuil dat opgezogen had moeten worden, aan de bovenkant van het kopstuk bleef plakken. Zelfs na een week gebruik en testen werd er een aardig grote hoeveelheid stof aangetrokken, dus dit is mogelijk een continu probleem afhankelijk van je vloertype. Op onze nylon test vloerbedekking wat het zeker weten een probleem.

Deze problemen hadden we niet op harde vloeren, maar we hielden een beetje gemengde gevoelens over aan de resultaten. Alhoewel de uitstekende zuigkracht ervoor zorgde dat alle deeltjes onder het kopstuk opgezogen werden, zorgde de voorste rij met nylon borstels ervoor dat een hoop afval naar voren werd gedrukt. Het ironische is dat de kantelend nek van het kopstuk betekent dat je de voorkant niet makkelijk kan liften om deze deeltjes op te zuigen.

Op volle kracht was de C3 Powerline verrassend stil met krap 74dB, precies wat er op het EU energielabel aangegeven wordt. Dit daalt geleidelijk afhankelijk van de modus die je gebruikt. Dit maakt deze stofzuiger mogelijk een erg stil apparaat voor huizen en buren die gevoelig voor geluid zijn.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Trappen

Met een solide 7,5cm kabellengte en uitstekend bereik van de slang en buis heeft de C3 Powerline geen probleem om een trap van boven tot beneden schoon te maken. Het primaire kopstuk en de buizen zijn een beetje lastig om te gebruiken, maar we kwamen erachter dat een combinatie van de bekleding tool direct verbonden aan de slang erg effectief was.

Met zijn handgreep aan de voorkant en vlakke achterkant staat de stofzuiger erg stevig op de trap, waardoor het makkelijk is om hem stap voor stap met je mee te nemen op de trap. Met de extra stof en spleet tool is in hoekjes komen, de trapleuning stoffen of spinnenwebben opzuigen relatief eenvoudig. Voor meer lastig vuil op trappen met vloerbedekking was een kleine turbo borstel zeker zeer fijn geweest, aangezien het kopstuk voor de bekleding vast kan blijven zitten aan de vloerbedekking.

Goedkoopste Miele Complete C3 Powerline Review

 

Huisdierhaar

Miele biedt een spectaculaire serie stofzuigers en veel van deze zijn geschikt voor huisdierhaar. De C3 Powerline is hier echter niet een van. Het gebrek aan een roterende turbo borstel zou altijd het opzuigen van huisdierhaar beperken, maar de stijve borstels van het Allteq kopstuk zijn erg goed in het vasthaken van haren in plaats van ze in de luchtstroom van de zuiging te plaatsen. Een klein stukje over onze tegels in de keuken was al voldoende om het kopstuk er uit te laten zien als een harige dweil.

Zonder de borstels was de schoonmaakprestatie op vloerbedekking veel beter, aangezien de extra zuigkracht goed werk verrichte om haren en diep vuil uit de vloerbedekking te zuigen. Het duurde echter nog steeds aardig lang om ons 30cm test gebied schoon te maken, dus de C3 Powerline is duidelijk niet de beste keuze voor eigenaren van huisdieren. Je kan echter de accessoire voor huisdierhaar los kopen, dus je kan altijd kijken hoe ver je met de standaard tools komt, voordat je €60 voor een extra tool neerlegt.

 

Moet je de Miele Complete C3 Powerline kopen?

De C3 Powerline is een uitstekende allrounder met een hoge zuigkracht, weinig geluid, goed doordachte features en een superieure constructie. Hij heeft daarnaast variabele snelheden, waardoor hij geschikt is voor een verscheidenheid aan stofzuig taken.

De inconsistente prestaties op harde vloeren, de neiging om vast te zuigen in de vloerbedekking met de volle zuigkracht en de gelimiteerde mogelijkheid om huisdierharen op te zuigen, zorgen er echter voor dat deze in eerste instantie veelbelovende uitstraling een flinke deuk oploopt. Daarnaast is er ook nog het statische probleem van het kopstuk dat stof aantrekt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie Miele Complete C3 Powerline review

Krachtig en divers met een uitstekende bouwkwaliteit, weinig geluid en variabele snelheid zorgt ervoor dat de C3 Powerline zeker een hoop positieve punten heeft. Een aantal inconsistenties voorkomen echter dat we hem vol overtuiging aan kunnen raden.

We hopen dat genoten hebt van deze Miele Complete C3 Powerline review.

LEES OOK: Beste stofzuiger kopen TOP 10

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo