Netgear Arlo Q review

Huis beveiligingscamera’s zijn al jaren beschikbaar, maar ze zijn zelden zo makkelijk in te stellen en te beheren. Netgear probeert eindelijk alles er aan te doen om precies dat te leveren en het hart van dat systeem is de Arlo Q. Deze camera kan 1080p video met een wijde kijkhoek maken, heeft infrarode LEDs voor nachtzicht, ingebouwde Wi-Fi voor een makkelijke verbinding met je netwerk en hij kan audio en beweging detecteren, waardoor hij automatisch begint met opnemen. Daarnaast wordt de hardware geïntegreerd met een gratis cloud service, welke je wereldwijd toegang tot je camera en zijn opnames geeft en er is ook een mobiele app. In deze Netgear Arlo Q review zullen we deze IP camera uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Netgear Arlo Q review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Makkelijk om in te stellen
 • Probleemloos camerabeheer via cloud service
 • Voldoende gratis video opslag
 • Goede beeldkwaliteit
 • Goede audio en bewegingsdetectie

Negatief

 • Niet weerbestendig
 • Camera zichtbaar in het raam
 • IR LEDs reflecteren ook in het raam

 

Belangrijkste features

 • 1080p video opname met 30fps
 • 2-way audio
 • Nachtzicht
 • Audio en bewegingsdetectie
 • AC aangedreven
 • 24/7 cloud opname
 • Prijs tijdens review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Netgear Arlo Q review:

Design en features

De Arlo Q is een van de drie camera’s in de Arlo serie. De weerbestendige Arlo Wire-Free is voor volledig draadloos buiten gebruik, de Arlo Q Plus is voor bedrijven (deze maakt gebruik van een bedrade verbinding met power-over-Ethernet) en de Arlo Q is voor binnen gebruik thuis of op het werk.

Dit is een indrukwekkend klein apparaat met afmetingen van 70 x 73 x 115mm, dus je zou hem overal makkelijk kunnen plaatsen. Hij voelt ook kwalitatief aan, met een mooie, zachte witte afwerking en stevige compact bouw.

Met de geïntegreerde standaard kan je hem op een plat oppervlak plaatsen of aan de muur bevestigen en het simpele kogelgewricht maakt het mogelijk om de camera in elke willekeurige richting te plaatsen.

Een 3m lange microUSB kabel die de camera aandrijft, helpt om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken (er wordt ook een USB stroom adapter meegeleverd). De netwerkverbinding komt tot stand via een ingebouwde Wi-Fi, welke met zowel 2,4GHz als 5GHz bandbreedte een snelheid tot N600 ondersteund.

Goedkoopste Netgear Arlo Q Review

De camera zelf heeft een 170 graden wijde kijkhoek lens en kan een 1080p resolutie met 30fps opnemen. Opnames kunnen handmatig gemaakt worden via een schema of wanneer de camera geactiveerd wordt door geluid of beweging.

Rond de camera zitten 10 infrarood LEDs, welke genoeg licht bieden om tot een afstand van 8m te verlichten. Ze zullen automatisch aangaan (en de camera zal overschakelen in nachtmodus) zodra het licht niveau beneden een bepaald niveau komt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Onder de LEDs zit een microfoon en daaronder een status LED, welke verschillende kleuren heeft en knippert afhankelijk van of hij aanstaat, verbonden is met een netwerk, volledig operationeel is, etc. Deze kan je ook volledig uitzetten als je wilt dat de camera niet te snel opgemerkt wordt.

Aan de achterkant van het apparaat zit een WPS knop om de camera snel en makkelijk te verbinden met je Wi-Fi netwerk, een microUSB aansluiting om het apparaat aan te drijven, een speaker en een reset knop om het apparaat terug te zetten naar zijn standaard instellingen. De speaker biedt 2-way audio, dus je kan met de mensen praten via de camera.

 

Installatie en instellen

Het eerste punt dat we op willen merken, is dat de Arlo Q een camera die bedoeld is voor binnen. Dus als je de voortuin of oprit in de gaten wilt houden, dan is de Arlo Wire-Free een betere optie.

Het is echter mogelijk om de Arlo Q voor dit soort monitoring te gebruiken als je het juiste raam of een droge plek kan vinden om de camera te positioneren. Als je echter probeert om de camera voor het raam te zetten, dan moet je accepteren dat de reflectie van de camera in de opname zal verschijnen. De IR LEDs zijn daarnaast onbruikbaar in dit soort omstandigheden, aangezien ze gewoon rechtstreeks in de camera reflecteren.

Vergelijk prijzen nu bij:

Voor binnen gebruik is de Arlo Q echter erg eenvoudig om in te stellen. Sluit de microUSB kabel aan, verbind hem met je netwerk via WPS, download de Arlo app en je kan beginnen.

Je moet je registeren voor de Arlo cloud service, maar dit is gratis. Dit geeft je toegang tot een web browser beheersysteem, de gratis app (voor Android en iOS), ondersteuning voor maximaal vijf camera’s en 1GB opslag. Opnames zullen een week opgeslagen worden en je ontvangt apparaat ondersteuning gedurende drie maanden.

Een ander alternatief is voor een Premier abonnement kiezen, welke €8,99 per maand of €89 per jaar kost. Dit geeft je 10GB opslag, je opnames worden maximaal 30 dagen bewaard, ondersteuning voor tien camera’s en ongelimiteerde ondersteuning. Daarnaast is er ook nog een Elite abonnement, welke €13,99 per maand of €139 per jaar kost. Dit verhoogt de ondersteuning naar vijftien camera’s, 100GB opslag en opnames worden maximaal 60 dagen bewaard.

Goedkope Netgear Arlo Q Review

Zodra je je geregistreerd hebt kan je de camera instellen, wat erg eenvoudig is dankzij de uitstekende app. Via de app kan je een live beeld van je camera bekijken, de camera in- of uitschakelen, audio en bewegingsdetectie instellen, je bibliotheek met opnames bekijken en opnames inplannen. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van de interfaces van sommige andere camera’s die je alleen via de browser kan bereiken. De app zal je ook op de hoogte stellen van notificaties op je telefoon, maar het is mogelijk om deze uit te schakelen.

Op het gebied van automatische opnames kan je instellen hoe lang de camera op moet nemen wanneer deze geactiveerd wordt. De standaard is 30 seconden en je kan kiezen of je hem via geluid of beweging wilt laten activeren. Je kan de activering ook afstellen, door de gevoeligheidsinstellingen aan te passen.

Wanneer je de opnames af wilt spelen heb je een bibliotheek met clips, welke gerangschikt zijn in een makkelijk navigeerbare kalender. Ook is het mogelijk om de opnames te filteren op basis van hoe ze geactiveerd zijn (audio, beweging, handmatig of je favorieten).

Zodra je een opname hebt gezien kan je kiezen om deze aan je favorieten toe te voegen, te delen, te downloaden of te verwijderen. Je kan niet een grote hoeveelheid clips in een keer verwijderen, maar aangezien het erg makkelijk is om te vergeten dat je de bewegingsdetectie uitzet en honderden clips op een dag hebt, is het een zegen dat je de clips snel een voor een kan verwijderen.

Het enige struikelblok met het hele systeem, is dat de camera af en toe de verbinding met de app verliest, waardoor je een paar minuten moet wachten voordat de camera weer verbonden is. Het Wi-Fi bereik is daarnaast ook niet geweldig, dus je moet ervoor zorgen dat hij redelijk dicht in de buurt van je router staat voor een betrouwbare prestatie.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beeldkwaliteit Netgear Arlo Q

Het maakt niet uit hoe goed een camerasysteem is als de kwaliteit van de opnames slecht is. Gelukkig is dat niet het geval hier en de beeldkwaliteit is juist indrukwekkend. Maar al te vaak worden beveiligingscamera’s voor thuis geleverd met korrelige, verstoorde beelden die slecht om kunnen gaan met hoge contrast situaties, zoals een heldere lucht of donkere bosjes. De Arlo Q biedt echter kleurvolle, gedetailleerde beelden, die uitstekend werk verrichten om zowel lichte als donkere details te behouden.

Het beeld zelf is ietwat verstoord vanwege de wijde kijkhoek, maar het is meer dan voldoende voor toezicht doeleinden. Het enige probleem is uiteraard de eerdergenoemde reflectie waar de beelden last van hebben als je de camera dicht tegen een raam aanzet.

Doe de nachtzicht aan en de beelden zijn wederom verrassend goed. Zonder obstructies is het bereik van de IR indrukwekkend en meer dan voldoende om een kamer te vullen of het overgrote deel van een voortuin te verlichten. De resulterende opname is uiteraard alleen maar zwart-wit, maar afgezien van dat blijft een redelijke hoeveelheid detail behouden.

Wanneer je de camera echter tegen een raam aanzet, dan is de opname onbruikbaar. De IR LEDs reflecteren rechtstreeks in de camera. In plaats daarvan moet je vertrouwen op buitenlichten die een bewegingsdetectie hebben en het gebied genoeg verlichten om ervoor te zorgen dat de camera overschakelt naar de dag modus.

Beste Netgear Arlo Q Review

 

Moet je de Netgear Arlo Q kopen?

De Arlo Q is een geweldige alles-in-een oplossing voor beveiliging binnenshuis. Hij is super makkelijk om in te stellen en beheren en het feit dat je wereldwijd toegang hebt tot de opnames en de camera kan beheren via het web of je telefoon is vooral handig. Andere camera’s bieden mogelijk dezelfde mogelijkheden, maar niet met dezelfde hoeveelheid gebruiksgemak.

Netgear Arlo QDe opnames van de Arlo Q hebben daarnaast een goede kwaliteit en de toevoeging van nachtzicht betekent dat je je niet zorgen hoeft te maken over extra buitenlichten (tenzij je inbrekers zodoende nog meer af wilt schrikken natuurlijk).

Er zijn maar twee struikelblokken.

De eerste is dat deze camera gelimiteerd is als je in de gaten wilt houden wat er buiten gebeurt, aangezien de IR nachtzicht onbruikbaar is door de ramen en de unit niet ontworpen is om buiten geïnstalleerd te worden, aangezien hij niet weerbestendig is. De enige optie is de Arlo serie voor buitenshuis monitoren is de batterij aangedreven Arlo Wire-Free, welke minder handig is. Je moet namelijk de batterijen vervangen of opladen en de kwaliteit van de video is maar 720p.

Vergelijk prijzen nu bij:

Het andere probleem is de prijs. Hij is verkrijgbaar vanaf €199 en we kunnen niet ontkennen dat dit redelijk prijzig is. Meer basis IP camera’s zijn al beschikbaar vanaf €50 en hebben ook opties voor buitenshuis, zoals de Yale Outdoor CCTV, welke de helft goedkoper is.

Gezien de kwaliteit van de opname en de eenvoudige gebruikerservaring vinden we het echter nog steeds waard om de Arlo Q te overwegen.

 

Conclusie Netgear Arlo Q review

Dit is een geweldige beveiligingscamera voor thuis en een ideale oplossing voor personen die op zoek zijn naar een alles-in-een optie voor binnenshuis.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo