Opblaasbare kano kopen gids

Kanoën is een uitstekende manier om op het water te genieten en te bewegen. Voor sommige snelstromende rivieren, is een kano de enige manier om voort te bewegen op het water. Steeds meer peddelaars stappen af van de traditionele vaartuigen en kiezen voor een opblaasbare kano, omdat deze modellen meer draagbaar en makkelijker om op te bergen zijn. Veel peddelaars vinden het geen probleem om een paar minuten te besteden aan het opblazen en leeg laten lopen van hun kano, zodat ze hem mee kunnen nemen waar een harde kano niet kan komen.

Voordat je een opblaasbare kano gaat kopen, zou je eerst goed je huiswerk moeten doen. Om succesvol het juiste product te kunnen kopen, moet je de soort kano waar je de voorkeur aangeeft overwegen en hoe je van plan bent om deze op te bergen en mee te nemen. Ook zou je meer moeten leren over de specificaties, onderdelen en accessoires die je daarnaast nodig hebt. Door goed te plannen en onderzoek te doen zal je zonder problemen een opblaasbare kano kunnen vinden die het beste bij je past.

 

Overwegingen wanneer je een opblaasbare kano kopen gaat

Voordat je op zoek gaat naar een kano, zou je eerst moeten overwegen welke soort type opblaasbare kano’s er zijn en hoe je deze op gaat bergen en transporteren nadat je hem aangeschaft hebt. Als je deze punten goed overweegt is de kans groter dat je lange tijd tevreden zal zijn met je aankoop.

 

Soorten opblaasbare kano’s

De soort kano die je moet kopen hangt af van hoe je deze van plan bent te gaan gebruiken. Elke soort kano is ontworpen met een of meerdere specifieke toepassingsmogelijkheden in gedachten.

 

Touring kano

Opblaasbare touring kano’s zijn lang en dun, een ontwerp die bedoeld is om de vereiste inspanning wanneer je door rustig water peddelt te verminderen. Het is mogelijk om touring kano’s zowel in rivieren als zeeën te gebruiken. Veel touring kano’s hebben een roer of zijn compatibel met een roer om makkelijker te sturen.

 

Wild water kano

Opblaasbare wild water kano’s zijn korter en breder dan touring kano’s. Het bewegende water transporteert de kano, waardoor de gebruiker minder inspanning hoeft te leveren. De breedte van de kano geeft hem stabiliteit en de kortere lengte maakt het makkelijker om obstakels te vermijden, zoals stenen of omgevallen bomen. Deze kano’s hebben mogelijk ook spuigaten om water weg te laten lopen en d-ringen om zakken vast te maken.

Opblaasbare Kano kopen

 

Zeekano

De opblaasbare zeekano’s vallen grotendeels onder de categorie touring kano’s, aangezien ze lang en dun zijn. Dit soort kano’s hebben zeer waarschijnlijk echter toegevoegde features, zoals spuigaten voor overtollig water en d-ringen voor het vastmaken van zakken.

 

Vis kano

Opblaasbare vis kano’s vallen qua lengte en breedte tussen touring en wild water kano’s en ze zijn meer rond aan de voor- en achterkant. Dit maakt ze stabiel genoeg om te vissen en slank genoeg om voort te bewegen door middel van een peddel. Ze hebben ook een aantal speciale features specifiek voor vissers, zoals hengelhouders, ankerklem, aasemmer en een compartiment voor de uitrusting.

 

Kano met zitjes

Opblaasbare kano’s met zitjes hebben een verhoogt zitje die de peddelaar op in plaats van in de kano plaatst. Dit design maakt deze kano’s zeer geschikt voor recreatie doeleinden. Net als vis kano’s zijn deze modellen breder dan touring kano’s. Dit maakt ze stabiel genoeg om te vissen en zelfs voor duiken, maar veel peddelaars vinden dit ontwerp erg fijn voor vrije tijd peddelen.

 

Opslag en transport van een opblaasbare kano

Twee van de primaire voordelen van opblaasbare kano’s ten opzichte van harde, is het feit dat ze makkelijk op te bergen en te transporten zijn. Een lege kano neemt erg weinig ruimte in beslag en is vaak klein genoeg om in een grote rugzak mee te nemen. Je zou echter moeten onthouden dat een professionele opblaasbare kano een stuk minder compact is. Dit komt omdat het materiaal dikker is. Daarom moet je een balans proberen te vinden tussen de kwaliteit van de constructie en de compactheid.

 

Opblaasbare kano specificaties

Nadat je besloten hebt welke soort kano je wilt kopen, is het mogelijk om de verschillende specificaties te overwegen. Het is belangrijk om factoren zoals zitjes, materiaal, lengte en gewicht in overweging te nemen voordat je een koopbeslissing maakt. Sommige van deze verschillen mogelijk niet erg veel afhankelijk van het type kano dat je uitgekozen hebt.

 

Zitjes van de kano

Opblaasbare kano’s hebben enkele, dubbele of drievoudige zitjes. De zitjes worden verdeeld over de lengte van de kano. Wild water kano’s zijn vaak uitgerust met enkele zitjes, alhoewel er ook sommige modellen zijn met dubbele. Touring kano’s hebben vaak ruimte voor twee of drie personen. Personen die willen peddelen met meerdere personen, zouden op zoek moeten gaan naar een opblaasbare kano’s met dubbele of drievoudige zitjes. Rugsteunen kunnen opblaasbaar zijn of zijn mogelijk schuim accessoires.

 

Materiaal van de kano

Het primaire materiaal in een kano kan hypalon, polyurethaan, nylon of PVC zijn. Hypalon is meer duurzaam dan de andere materialen, maar weegt ook meer. De andere materialen zijn vaak ook meer stug wanneer de kano opgeblazen is. Je moet besluiten of je de voorkeur geeft aan duurzaamheid of stabiliteit wanneer je kiest tussen de verschillende materialen.

Beste Opblaasbare Kano

 

Lengte van de kano

De lengte van een opblaasbare kano hangt grotendeels af van de soort kano. Wild water kano’s zijn vaak 3 meter, terwijl touring kano’s 5 meter kunnen zijn. De lengte is een belangrijke specificatie met betrekking tot hoe de kano gebruikt gaat worden, maar er is weinig keuze mogelijk wanneer je besloten hebt om een bepaald type kano te kopen.

 

Gewicht

Het gewicht van een opblaasbare kano is een belangrijke specificatie voor personen die van plan zijn om ermee te wandelen. Zwaardere kano’s zijn over het algemeen gemaakt van dikker materiaal en daarom meer bestand tegen gaten. Als je van plan bent om je kano mee te nemen tijdens een wandeling, dan moet je nog steeds voor een lichter gewicht kiezen, ondanks de grotere kans op een gat. Het is meestal mogelijk om een gat te plakken.

 

Opblaasbare kano onderdelen

Het is belangrijk dat je weet wat de verschillende onderdelen van opblaasbare kano’s zijn voordat je een gaat kopen. Weten welke onderdelen er zijn en hoe ze functioneren zal veel vragen beantwoorden die je mogelijk hebt over het gebruik van deze producten. Hieronder zullen we de onderdelen bespreken die je tegen kan komen in een opblaasbare kano.

  • Luchtkamer: Veel luchtgaten; worden gevuld met lucht wanneer je de kano opblaast; een lek resulteert in het leeglopen van een enkele kamer in plaats van de hele kano.
  • Kleppen of ventielen: Via deze gaat er lucht in en uit de kano; elke luchtkamer heeft een klep of ventiel; kleppen zijn groter en ventielen dun.
  • Voetsteunen: Sommige opblaasbare kano’s hebben ze en sommige niet; deze worden ook opgeblazen als ze aanwezig zijn.
  • D-ringen: Maakt het mogelijk om verschillende accessoires en onderdelen aan de kayak vast te maken; handig voor het vastmaken van zakken of niet opblaasbare rugsteunen.
  • Stuurapparaten: Kan een roer, scheg of strake; veelvoorkomend bij verschillende soorten touring kano’s.
  • Spuigaten: Gaten waar automatisch water uitstroomt; een handige feature voor het peddelen in ruige wateren.

Niet alle opblaasbare kano’s hebben alle onderdelen die we hierboven beschreven hebben. Een wild water kayak heeft bijvoorbeeld zeer waarschijnlijk geen stuurapparaat, aangezien het water ervoor zorgt dat het vaartuig voort beweegt. Als sommige onderdelen niet aanwezig zijn, dan is het af en toe mogelijk om ze aan te schaffen als aparte accessoires.

Opblaasbare Kano koopgids

 

Opblaasbare kano accessoires

Alhoewel het genieten van automatische aandrijving door water erg belangrijk is, hebben peddelaars meer nodig dan alleen een kano. Naast een opblaasbare kano zou je ook een aantal accessoires aan moeten schaffen, zoals peddels, reddingsvesten, luchtpompen, opbergzakken en reparatie kits, als je deze nog niet hebt.

 

Peddel

De peddels van opblaasbare kano’s functioneren hetzelfde als die van harde kano’s. De opblaasbare zijn echter vaak breder dan de traditionele, dus je zou iets langere peddels aan moeten schaffen. De meeste consumenten schaffen een opblaasbare kano aan vanwege hun draagbaarheid, dus als jij een van die personen bent, dan is het een goed idee om peddels te overwegen die je makkelijk in elkaar kan schuiven of uit elkaar kan halen.

 

Reddingsvest

Alhoewel het niet een noodzakelijke accessoire is voor het voortstuwen van een opblaasbare kano, zou elke peddelaar een reddingsvest moeten dragen wanneer hij/zij zich op het water bevindt. Een reddingsvest kan van zowel drijvend materiaal gemaakt zijn en opblaasbaar zijn. In wild water is de kans groter dat je in het water terugkomt, maar je zou altijd een reddingsvest moeten dragen wanneer je op het water bent.

 

Luchtpomp

Er zijn luchtpompen die specifiek gemaakt zijn voor opblaasbare kano’s, dus niet elke luchtpomp is voldoende. Dit soort kano’s hebben lucht met een lage druk nodig en tussen de 3-5 psi. Er zijn pompen die je met je handen bediend en soorten die met je voeten kan bedienen. De eerste wordt als meer efficiënt gezien en de laatste meer comfortabel om te gebruiken.

 

Opbergzak

Opbergzakken zijn niet noodzakelijk voor sommige peddelomstandigheden, maar veel peddelaars moeten dingen met zich meenemen op het water. Een opbergzak is waterbestendig, waardoor kleren, kampeerspullen en elektronica droog blijven, zelfs als de zak in het water beland. Veel opbergzakken hebben lucht binnenin wanneer ze afgesloten worden, dus ze drijven in het water als ze daar in vallen.

 

Reparatie kit

Veel opblaasbare kano’s worden geleverd met een reparatie kit om gaten in een kano te repareren. Sommige kits zijn mogelijk niet geschikt voor bepaalde peddelomstandigheden, zoals wild water expedities. Je zou ervoor moeten zorgen dat je reparatie kit een groot gat kan dichten en een lange tijd dicht kan houden.

Goedkoopste Opblaasbare Kano

 

Conclusie

Opblaasbare kano’s maken het peddelen op je favoriete locaties een stuk makkelijker. Mocht je nog een traditionele kano gebruiken of geïnteresseerd zijn in de sport, dan is een opblaasbare kano een goede beslissing als draagbaarheid belangrijk voor je is.

De juiste opblaasbare kano kopen kan een lastige taak zijn, maar als je van te voren je huiswerk doet zou je met succes een goed model moeten kunnen vinden die bij je past. Het is belangrijk dat je de soort kano en hoe ze opgeslagen en gedragen worden goed overweegt. Ook zou je moeten kijken naar de specificaties van een kano, waaronder de onderdelen, zit opties, het materiaal waar de kano van gemaakt is, de lengte en het gewicht.

We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids en dat je aan de hand hiervan een opblaasbare kano kan kopen die perfect bij je past. Veel succes!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo