Optoma HD27 review

Families brengen een hoop tijd thuis door en een van de meest voorkomende familie activiteiten is samen een film kijken. Dit kan de nieuwste release zijn die volwassenen willen kijken nadat hun kinderen in bed liggen of een klassieker die ouders met hun kinderen willen delen. Alhoewel veel personen een dvd of blu-ray in de dvd speler doen, kan de ervaring van het kijken van een film op een normale televisie een beetje saai aanvoelen. Dat is namelijk ook niet de manier waarop de regisseur de film aan je wil laten zien.

Een beamer systeem kan de bioscoopervaring naar je toe brengen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de tijdschema’s of dat je een dure babysitter moet regelen. En de thuisbioscoop beamers van vandaag de dag, zoals de Optoma HD27, kunnen veel meer doen dan simpelweg een film afspelen. Deze krachtige en dynamische nieuwe beamer brengt thuisbioscoop naar een volledig nieuw niveau, met meerdere features die gelijk of beter zijn dan verscheidene concurrerende modellen. In deze Optoma HD27 review zullen we kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Optoma HD27 review:

Features

Diversiteit is een van de meest robuuste en spannende features voor de Optoma HD27. Van schermafmetingen tot MHL connectiviteit, dit is een apparaat die nagenoeg compatibel is met alles. Met afmetingen van 23 x 30 x 9cm en een gewicht van minder dan 3kg is deze beamer draagbaar genoeg om overal in je huis te gebruiken.

Maak filmavond een wekelijkse gebeurtenis in de woon- of familiekamer. Zomertijd? Breng de drive-in bioscoop terug. Ga naar buiten met de HD27 en bekijk je dvd’s op de garagemuur (of zelfs old-school op een wit laken die je aan de waslijn hebt gehangen). Wat nog beter is, is dat deze beamer zonder kabel kan werken, wat gebruikers echte mobiliteit biedt.

Beste Optoma HD27 Review

De functionaliteit van de beamer is niet gelimiteerd tot dvd’s en blu-rays. Als je je eigen business hebt en presentaties wilt doen voor je klanten in hun kantoor of een andere locatie, dan kan je deze beamer met je meenemen voor een professionele presentatie. MHL (of mobile high-definition link) technologie betekent dat het apparaat een speciale input heeft die compatibel is met verscheidene externe apparaten om te voldoen aan bepaalde entertainment, professionele en gaming toepassingen.

Gebruikers kunnen ook streaming apparaten en gaming consoles verbinden. Van de eigen HDCast Pro van Optoma tot Apple TV, Roku Streaming Stick en smartphones, PCs en Macs. De USB en HDMI poorten maken nog meer verbindingenn mogelijk, wat een nog betere compatibiliteit mogelijk maakt.

Vergelijk prijzen nu bij:

De unit heeft een speciale modus voor gaming en daarnaast dag en nacht modi, om ervoor te zorgen dat de kijkervaring zo optimaal mogelijk is. Praktische toevoegingen, zoals een snelle hervat functie voor wanneer gebruikers een programma moeten stoppen en hervatten en een automatische uitschakeling feature maken het bezitten van deze beamer erg aangenaam. Het R&D team van Optoma heeft duidelijk goed nagedacht over hoe echte klanten de HD27 waarschijnlijk zullen gebruiken.

Daarnaast is de beamer uitgerust met een 195W lamp, die het maximaal 8.000 uur uit kan houden voordat deze vervangen moet worden, wat langer is dan veel vergelijkbare beamers.

 

Technische specificaties Optoma HD27

De Optoma HD27 biedt een resolutie van 1.920 x 1.080, wat redelijk normaal is voor een thuisbioscoop beamer. Hij heeft echter ook een helderheid van 3.200 lumen, een Reference Display modus, 3D compatibiliteit en een contrast ratio van 25.000:1. De afmetingen van het scherm lopen uiteen van 27,88 tot 305,3-inch met een beeldverhouding van 16:9 een een projectie afstand van 1 – 10 meter. De 10W speaker die in het apparaat gebouwd is klinkt geweldig en is veel luider en krachtiger dan je zou verwachten. Daarnaast is DLP technologie de hoeksteen van de visuele scherpte en lange termijn kleurzuiverheid van de HD27.

Goedkope Optoma HD27 Review

Dit is allemaal aardig technische praat, maar dit alles betekent dat de Optoma HD27 scherpe, hoge resolutie beelden met een sterke definitie van kleur en schaduw biedt, wat zorgt voor een levendige kijkervaring.

Praktisch gesproken wordt de beamer geleverd met een AC stroomkabel en een door batterijen aangedreven afstandsbediening. Optionele accessoires zijn een 3D bril, plafondbevestigingen en een draadloze HDMI verzender/ontvanger. De HD27 wordt geleverd met een aantal features die extra waarde aan de unit toevoegen. Zo biedt de unit ruimte voor een beveiligingsbalk, Kensington slot en wachtwoord bescherming. Deze dingen zijn erg handig wanneer je profiteert van zijn mobiliteit.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prijs Optoma HD27

Het prijskaartje is vaak het grootste obstakel wanneer men een thuisbioscoopsysteem overweegt. De huidige verkoopprijs is €649, wat voor sommige personen mogelijk een beetje aan de hoge kant is, maar het is lang niet zoveel als dat je kan spenderen en daarom is de Optoma HD27 volgens ons relatief goedkoop.

Filmliefhebbers zullen deze prijs echter misschien makkelijker kunnen rechtvaardigen wanneer je na begint te denken over hoe duur het is om naar de bioscoop te gaan en dan zal het allemaal wat makkelijker worden. Een familie van vier personen die een keer per week gedurende een jaar naar de bioscoop gaat, kan meer dan €2.000 spenderen en dan hebben we het nog niet eens over de popcorn en frisdrank gehad. Overweeg nu dat de HD27 ook andere inhoud kan afspelen, van foto’s en games tot zelfgemaakte video’s op smartphones en tablets en dan is het prijskaartje waarschijnlijk een stuk redelijker.

Goedkoopste Optoma HD27 Review

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Dingen die missen

Dit is zeker weten een gebruiksvriendelijke en draagbare unit, welke erg fijn om te gebruiken en delen is. Het was daarom wel fijn geweest als hij met een soort van carrying case werd geleverd. Er wordt een apart gekocht voor zo’n €75, maar het was fijn geweest als deze standaard meegeleverd werd. Waarom zou je iets verkopen dat als mobiel op de markt wordt gebracht, maar dan geen manier meeleveren om hem te transporteren? De meeste personen zouden hem mee willen nemen naar een vriend voor een filmavond of naar een klant voor een presentatie, maar wie zou zich geen zorgen maken dat je hem beschadigt?

Een bescherming voor de lens zou deze ook vrij houden van stof en vingerafdrukken. Als je dit soort geld investeert dan wil je deze baanbrekende technologie in actie zien, niet wazig en vies.

Net als bij elke andere technologie is veroudering ook een zorg. Met de huidige snelheid van veroudering is het moeilijk om zo’n grote aanschaf te rechtvaardigen zonder dat je echt weet hoe lang hij goed genoeg zal zijn tot het volgende geweldige apparaat uitgebracht wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Over Optoma en hun klantenservice

Wanneer je een significante investering maakt voor een beamer, dan wil je er uiteraard zeker van zijn dat het bedrijf gerenommeerd is. Optoma heeft al aardig lang ervaring in het voldoen aan de behoeften van video en audio gebruikers, zowel voor thuisgebruikers, bedrijven en AV professionals. Het bedrijf maakt tientallen beamers, waaronder mobiele en desktop modellen.

Op de website van Optoma kan je verscheidene modellen met elkaar vergelijken, om zodoende te ontdekken welke het beste bij je wensen en behoeften past. Je kan je initiële selectie maken op basis van je interesse (bedrijf, thuis, professional). Er wordt alleen maar op de feiten gefocust, wat erg fijn is, omdat je niet beïnvloedt zal worden door de meningen van andere personen. Je kan simpelweg de specificaties en functionaliteit van een aantal verschillende modellen vergelijken, om te zien of de HD27 of een ander model geschikt is voor jou.

De specificaties van de HD27 zijn extreem gedetailleerd. Je krijgt de horizontale en verticale scan waarde. Je kan het geluidsniveau zien (26dB), I/O verbindingen (2x HDMI met 1.4a 3D ondersteuning, MHL v2.1, Audio out 3.5mm, 12V trigger, 3D-Sync, USB A, throw verhouding van 1.48 – 1.62:1), etc. Je kan ook de gebruikershandleiding downloaden en bekijken, datagegevens en een lijst met accessoires zien die bij de HD27 passen. Online ondersteuning bestaat uit links voor firmware updates, draadloze software downloads, een online kennisbank, een live chat functie met een medewerker, een lijst van geautoriseerde onderhoudscentra en een klantenondersteuning adres en telefoonnummer.

Optoma verkoopt de beamer ook rechtstreeks. Je kan een modelnummer kiezen en deze direct online bestellen. Voorbeelden van wat je kan kopen zijn een carrying case en een vervangende lamp. Er is een functie op de specificatie pagina om de lamp te kiezen die bij je model past. Dit proces is erg makkelijk.

 

Conclusie van deze Optoma HD27 review

De Optoma HD27 is een gebruiksvriendelijke thuisbioscoop beamer die veel verder gaat dan de old-school beamers. Op het eerste gezicht lijkt hij misschien een beetje prijzig te zijn, maar wanneer je er achter komt wat hij zoal biedt valt dit allemaal reuze mee. De HD27 is een echt consumentvriendelijk model en de minpunten zijn echt minimaal vergeleken met de pluspunten, zoals beeldkwaliteit, mobiliteit en de mogelijkheid om te verbinden met externe bronnen, zoals computersystemen, smartphones en gaming systemen. Optoma is een gerenommeerd bedrijf met een hoop ervaring en klanten zullen de online ondersteuningsopties een uitstekende plek om te beginnen vinden wanneer ze hulp nodig hebben met hun product.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo