Opzetborstels soorten? Welke is het beste voor mij?

Wat is het verschil tussen een Oral B Precision Clean elektrische tandenborstel opzetborstel en een Oral B Dual Clean opzetborstel? Als je een Philips Sonicare hebt, wanneer zou je dan voor ProResults opzetborstels moeten kiezen en wanneer zijn DiamondClean opzetborstels een betere optie?

De meeste elektrische tandenborstels kunnen gebruikt worden voor verscheidene gespecialiseerde opzetborstels. Ze zijn ontworpen om een meer specifieke manier van tandenpoetsen te bieden.

LEES OOK: Elektrische tandenborstel kopen + TOP 10

Hieronder zullen we meer vertellen over de soorten opzetborstels die fabrikanten aanbieden.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte opzetborstels volgens:

 

Oral B elektrische tandenborstel opzetborstels

Oral B heeft de grootste selectie van speciale opzetborstels, welke volgens het bedrijf witten, flossen en een meer grondige schoonmaak bieden. Hieronder zullen we een aantal van de meest populaire opzetborstels bespreken die je in de winkel zal vinden.

Afgezien van de Pulsonic modellen, werken alle Oral B opzetborstels met alle Oral B tandenborstels, dus je kan van opzetborstel wisselen. Dit betekent dat je meerdere borstels aan je schoonmaakroutine toe kan voegen, afhankelijk van de soort schoonmaakactie die je wilt hebben.

 

 

Oral B opzetborstels

  • Precision Clean – Dit is de originele Oral B opzetborstel. Hij wordt standaard meegeleverd bij de meeste Oral B elektrische tandenborstels. Deze borstel roteert rond elke tand om tandplak te verwijderen. De meeste hebben een roterende-oscillerende beweging (hij roteert eerst in een richting en dan de andere). Sommige tandenborstels zorgen er ook voor dat deze opzetborstel pulseert, om te helpen bij het losmaken van tandplak.
  • Dual Clean – Deze opzetborstel biedt in essentie een twee-in-een aanpak om tandplak te verwijderen. Het ronde, bovenste gedeelte van de opzetborstel maakt elke tand schoon met een roterende-oscillerende actie, terwijl het onderste deel heen en weer borstelt.
  • Floss Action – Deze heeft vier platte floss strips met rubberen randen naast de borstels. Deze zijn ontwikkeld om tussen de tanden te glijden terwijl de borstels de oppervlakte van de tand schoonmaken. Tandartsen zijn sceptisch dat alleen poetsen ervoor zorgt dat deze strips effectief tussen de tanden schoonmaken. We raden niet aan om deze opzetborstel te gebruiken in plaats van normaal flossen.
  • 3D Whitening – Deze opzetborstel heeft een rubberen kapje in het midden welke de oppervlakte van je tanden polijst, terwijl de borstels er om heen de tandplak verwijderen. Het kapje helpt om je tanden op een vergelijkbare manier te polijsten als de tool die een hygiënist gebruikt. De kans is echter klein dat hij snel genoeg beweegt om dezelfde resultaten te bereiken. Als je je tanden wilt witten tijdens het poetsen, dan raden tandartsen aan om speciale tandpasta hiervoor te gebruiken. Het actieve ingrediënt in deze tandpasta heeft waarschijnlijk meer effect dan de beweging van deze opzetborstel.
  • Trizone – Deze opzetborstel heeft dezelfde vorm als een handmatige tandenborstel en is ontwikkeld om op een vergelijkbare manier schoon te maken. De donkerblauwe borstels bewegen niet om de oppervlakte van je tanden schoon te maken, terwijl de langere witte borstels heen en weer poetsen om tussen je tanden schoon te maken. De borstels aan het uiteinde staan in een hoek om op lastige plekken te kunnen komen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte opzetborstels volgens:

Oral B Opzetborstels

 

Philips Sonicare opzetborstels

Er zijn minder opzetborstels beschikbaar voor de Philips Sonicare serie. Hieronder zullen we de borstels opnoemen die je waarschijnlijk op de meest populaire modellen zult vinden.

 

Philips opzetborstels

  • ProResults – Dit is de standaard Sonicare opzetborstel en wordt meegeleverd bij de meeste tandenborstels in deze serie. Afgezien van de e-Series tandenborstels zal hij met alle Sonicare modellen werken. De borstels hebben verschillende lengtes (van de boven- tot onderkant en van de ene zijkant naar de andere), wat hem een gebogen uitstraling geeft. De borstels zijn op deze manier gevormd om op de oppervlakte van elke tand te passen tijdens het tandenpoetsen.
  • DiamondClean – Deze opzetborstels hebben meer borstels dan de ProResults opzetborstels. Volgens de fabrikant verwijderd deze meer tandplak en vlekken. Deze opzetborstel kan mogelijk helpen om tanden een wittere glans te geven, maar als je tanden wilt witten, dan is het gebruik van een speciale tandpasta effectiever, wat komt door het actieve ingrediënt die deze tandpasta bezit.
  • Standaard vs compacte Sonicare opzetborstels – Alle Sonicare opzetborstels zijn beschikbaar in standaard en compacte afmetingen. Standaard borstels maken een groter gebied in een keer schoon, terwijl de compacte kopstukken makkelijker rond moeilijk te bereiken plekken in de mond manoeuvreren.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte opzetborstels volgens:

Philips Opzetborstels

 

De beste elektrische tandenborstels

We hebben verschillende elektrische tandenborstels vergeleken en we hebben ontdekt dat je niet noodzakelijk een hoop geld hoeft neer te leggen voor een geweldige kwaliteit.

De beste elektrische tandenborstels verrichten niet alleen uitstekend werk om je tanden schoon en tandvlees gezond te houden, maar ze zijn ook makkelijk om te gebruiken en zullen niet al te snel leeg zijn.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte opzetborstels volgens:

 

LEES OOK: Elektrische tandenborstel kopen + TOP 10

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo