Parrot Mambo review

Vroeger waren we erg onder de indruk van radio bestuurbare vliegtuig enthousiastelingen die hun erg dure vliegtuigen met veel vaardigheid rond lieten vliegen totdat ze ze netjes lieten landen. Als je lang genoeg bleef kijken, dan zag je normaal gesproken wel een grote fout en een vliegtuig die in meerdere stukken naar beneden viel. Maar het maakt niet uit hoe jong je was, je wist dat het geen zin had om te vragen of je ook eens mocht proberen. Het ging gewoon niet gebeuren. Als we doorspoelen naar vandaag de dag, hebben we drones die vanaf een bureau opstijgen, hun positie aanhouden terwijl je de besturing uitvogelt en vervolgens naar je doel vliegt en bekogelt met een BB kanon. En dit alles binnen een paar minuten. Wat leven we toch in een geweldige tijd. In deze Parrot Mambo review zullen we de drone bespreken waar we in dit voorbeeld op doelde.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Parrot Mambo review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Stabiel en nauwkeurig
  • Vliegen met een BB kanon

Negatief

  • Duur in een drukke markt
  • Werkt beter met het optionele Flypad

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Parrot Mambo review:

Design en features

De nieuwe drone van Parrot is 15cm lang en breed en weegt 63 gram. Hij heeft verwijderbare stootrubbers om hem te beschermen tijdens het binnen vliegen en een koppelpunt in de vorm van een legoblokje voor het bevestigen van een BB kanon, een grijper of een notitiehouder.

Hij wordt bestuurd door de FreeFlight Mini app welke twee on-screen knoppen biedt om van richting te veranderen en trucjes uit te voeren. Er zijn drie controller lay-outs om uit te proberen, welke makkelijk toegang bieden tot manoeuvreerbaarheid.

Het duurt ongeveer 20 minuten om de drone op te laden en dit biedt ongeveer 5 minuten vliegtijd.

De besturing is simpel genoeg, maar alhoewel het maar een paar seconden duurt om het te leren, zal het een tijdje duren voordat je dit volledig onder de knie hebt. Je vingers op de juiste plek in de cirkels op het scherm houden terwijl je naar de drone kijkt is niet eenvoudig. Het is veel beter om de optionele FlyPad controller te gebruiken welke joysticks heeft (beschikbaar vanaf €39).

Het is echter niet makkelijk om de controle kwijt te raken en hem te laten crashen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Om op te stijgen druk je op de opstijg knop of je gooit hem in de lucht en ziet vervolgens dat hij in de lucht blijft zweven. Op de vuren knop drukken terwijl je het kanon hebt bevestigd zorgt ervoor dat een springveer naar achter getrokken wordt en vervolgens wordt een van de zes kogeltjes afgevuurd. Verwacht niet dat je deze weer zal vinden, maar Parrot levert wel een klein zakje mee voor het geval je ze wel terugvindt.

De grijper kan erg kleine en lichte (4 gram) objecten vasthouden en op personen laten vallen. De notitiehouder kan daarnaast een notitie vasthouden.

Er is een camera (640 x 480 resolutie), maar hij is vast naar beneden gericht en niet erg goed. Je kan hem dus niet navigeren en alleen met het gezichtsveld besturen.

Dit zou allemaal geweldig zijn als hij stil was geweest, maar hij klinkt als een erg grote boze wesp en iedereen in de buurt raakte geïrriteerd.

Buiten, met alle stootrubbers en toevoegingen verwijderd liet hij zien dat hij iets meer manoeuvreerbaar was en zijn van te voren geprogrammeerde trucjes uit kon voeren, zoals salto’s en ronddraaien.

Hij heeft een topsnelheid van 30km/h en kon een constante stevige bries goed weerstaan. Het bereik is 20m via een mobiel apparaat en 60m via de Flypad.

Beste Parrot Mambo Review

 

Conclusie van deze Parrot Mambo review

Dit begint een drukke markt te worden en je kan zelfs kleinere en goedkopere drones dan deze kopen, waaronder eentje van Parrot zelf. Zo is de AirBorne Cargo €15 goedkoper. Hij is hetzelfde als de Mambo, maar heeft verborgen compartimenten in plaats van een kanon en grijparm.

Dus alhoewel iedereen plezier zal hebben met de Mambo, biedt hij niet de beste waarde voor je geld, maar is desalniettemin nog steeds een leuk kerstcadeau en zal iedereen die hem in ontvangst neemt blij maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

Voor hoe lang? Wie weet, maar het is een geweldig instapmodel op weg naar een meer professionele.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo