Personenweegschaal kopen gids

Alhoewel er honderden personenweegschalen zijn in verschillende vormen en afmetingen, vallen ze over het algemeen onder drie primaire categorieën: traditionele mechanische weegschalen, elektronische of digitale weegschalen en weegschalen met vetmeting. Terwijl mechanische en digitale weegschalen je een basis meting van je gewicht geven, geven weegschalen met vetmeting je meer informatie over de verschillende onderdelen van je lichaam. Besluiten wat de beste personenweegschaal voor jou is, hangt af van hoeveel je wilt weten over je gewicht en lichaam. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende types, voordat je een personenweegschaal kopen gaat of neem direct een kijkje naar onze reviews om te kijken welke modellen we aanbevelen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte weegschalen volgens:

 

Personenweegschaal kopen gids:

Weegschalen met vetmeting

 • Prijsbereik: €20 tot €250

Naast het meten van je gewicht zijn weegschalen met vetmeting ontworpen om je vetpercentage te weergeven en je te helpen om een onderscheid te maken tussen vet- en gewichtsverlies. En naast lichaamsvet, geven sommige je ook informatie over de bot dichtheid, water gewicht en BMI. Je moet wel een aantal vitale statistieken invullen voor de meeste accurate lichaamsmetingen, zoals lengte en geslacht.

Om het lichaamsvet te meten stuurt de weegschaal een erg kleine elektrische stroom door je lichaam. Deze beweegt langzamer door vet en sneller door spieren, dus de snelheid hoe snel de stroom door je lichaam gaat, geeft de weegschaal de mogelijkheid om je lichaamsvet en spierhoeveelheid te meten, wat weergegeven wordt als percentages.

Vanwege de elektrische stroom zou je niet gebruik moeten maken van een lichaamsvet meting als je een pacemaker of andere interne medische apparaten hebt of zwanger bent. Ook worden dit soort metingen niet aanbevolen voor kinderen die jonger zijn dan 10 jaar.

Beste Personenweegschaal Kopen

Je kan tussen de €20 tot €250 betalen voor een weegschaal met vetmeting. Duurdere modellen bieden vaak een voller pakket op het gebied van hoeveel metingen je krijgt, zoals viscerale vet hoeveelheid, water gewicht en spiermassa. Je kan ook weegschalen met vetmeting vinden met andere handige features om hem makkelijker om te gebruiken te maken, zoals modellen met schermen die je los kan koppelen.

Je zal waarschijnlijk ook iets meer betalen als je een smart weegschaal wilt hebben, wat een model is die je kan verbinden met je smartphone of tablet en vanaf daar kan je vervolgens je progressie volgen. Smart weegschalen met vetmeting zijn ook niet aanbevolen voor personen met een pacemaker.

Neem een kijkje naar ons artikel over slimme weegschalen om te ontdekken of dit een technologie is waar je in wilt investeren.

Voordelen

 • Weegschalen met vetmeting geven je veel meer gedetailleerde informatie over de compositie van je lichaam dan mechanische of digitale weegschalen en je kan een aantal erg goedkope vinden.
 • De meeste van deze weegschalen hebben een geheugenfunctie en je kan zelfs modellen kopen met smart functionaliteit, zodat je je progressie eenvoudig bij kan houden.

Nadelen

 • Vanwege de manier waarop ze werken kunnen ze niet door iedereen gebruikt worden (voornamelijk personen met interne medische apparaten en zwangere vrouwen).
 • Wanneer je een model met een hoop features wilt hebben, dan zal je ook aardig diep in je buidel moeten tasten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte weegschalen volgens:

 

Digitale weegschalen

 • Prijsbereik: €15 tot €60

Net als mechanische weegschalen kan je digitale modellen in een hoop verschillende stijlen vinden, maar ze zijn meestal ontwikkeld om alleen je gewicht te meten. In tegenstelling tot mechanische weegschalen hoef je echter niet met je ogen te knijpen om je gewicht te lezen (het gewicht wordt weergegeven op een elektronisch scherm in imperiale of metrische metingen, wat afhangt van wat je kiest).

Goedkoopste Personenweegschaal KopenSommige digitale weegschalen bieden extra features, zoals gebruikersgeheugen. Nadat een bepaalde hoeveelheid mensen hun data opgeslagen hebben, is de weegschaal ontwikkeld om de gebruiker te herkennen en vervolgens het verschil in gewicht tussen twee metingen weer te geven voor elke persoon.

De typische prijs voor een digitale weegschaal loopt uiteen van €5 tot €60, waarbij de prijs over het algemeen afhangt van extra features of functies welke je mogelijk handig vindt of een groter scherm om je gewicht makkelijker te lezen.

Voordelen

 • Makkelijk om het gewicht te lezen
 • Een hoop keuze uit stijlen en prijzen
 • Goed voor personen die snel hun gewicht willen meten
 • Sommige kunnen (meerdere) decimalen weergeven voor een meer accurate meting

Nadelen

 • Net als mechanische weegschalen kunnen de meeste elektronische versies je niks vertellen over je lichaamsvet, water gewicht of BMI
 • De batterij moet af en toe vervangen worden

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte weegschalen volgens:

 

Mechanische weegschalen

 • Prijsbereik: €10 tot €50

Goedkope Personenweegschaal KopenMechanische weegschalen zijn ontwikkelt om alleen je lichaamsgewicht weer te geven en over het algemeen hebben ze voor de rest geen toeters en bellen. De meter geeft meestal tegelijkertijd je gewicht weer in zowel imperiale (stones en pounds) en metrische (kilogram) metingen.

De meeste mechanische weegschalen kosten tussen de €10 tot €50, maar het is mogelijk om meer uit te geven. Duurdere modellen zijn meestal gemaakt van sterkere materialen, zoals staal in plaats van plastic en ze hebben een meer stijlvol design.

Voordelen

 • Mechanische weegschalen kunnen erg goedkoop zijn
 • De meeste laten je tegelijkertijd je gewicht in imperiale en metrische metingen zien
 • Er is geen batterij die je hoeft te vervangen

Nadelen

 • Sommige mechanische weegschalen kunnen moeilijk om te lezen zijn wanneer de markeringen klein of erg dicht bij elkaar zijn en je moet er elke keer voor zorgen dat de weegschaal op nul staat voordat je hem gebruikt om een accurate meting te krijgen
 • Mechanische weegschalen zullen niet je BMI en hoeveelheid lichaamsvet geven of je metingen opslaan, dus je moet naar meer geavanceerde weegschalen kijken als je deze extra functionaliteit wilt

 

Wat zijn de beste personenweegschalen?

We hebben verscheidene personenweegschalen uitgetest van verschillende merken, waaronder die van grote namen zoals Medisana, Salter en Tanita, om zodoende er achter te komen wat de beste en meest nauwkeurige weegschalen zijn.

In onze reviews bespreken we elektronische weegschalen met vetmeting, aangezien deze veel gecompliceerder zijn dan typische mechanische of digitale weegschalen. Ze kunnen ook veel duurder zijn, dus tijdens onze expert reviews zullen we kijken of je meer moet betalen voor de beste resultaten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte weegschalen volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo