Philips Screeneo 2.0 review

Vandaag gaan we het hebben over een DLP projector die zowel een groot scherm televisie en een geluidsbalk wil zijn en er uitziet als een emmer. In de war? Welkom bij de rare maar geweldige wereld van de Philips Screeneo 2.0 (HDP2510). In deze Philips Screeneo 2.0 review zullen we deze beamer uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips Screeneo 2.0 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Ingebouwde geluidssysteem werkt goed
 • Redelijke allround beeldkwaliteit
 • Ultra short-throw design is super handig

Negatief

 • Zwartwaarden zouden beter kunnen
 • Je kan een beter beeld krijgen voor hetzelfde geld of minder met een conventionele projector
 • Licht verlies van focus in de hoeken

 

Philips Screeneo 2.0 review:

Belangrijkste features

 • Ultra short-throw DLP projector
 • Full HD native resolutie
 • Ingebouwd 26W 2.1 geluidssysteem
 • Ondersteunt multimedia streaming vanaf telefoons en tablets
 • Draaghendel en wordt geleverd met een draagtas
 • Prijs tijdens review: €1799

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Design en features Philips Screeneo 2.0 (HDP2510)

De Screeneo 2.0 of officieel Philips HDP2510/EU ziet er echt uit als een emmer. Van de inklapbare zilveren handgreep tot het langzaam spits naar beneden lopen, de Screeneo zou niet misstaan op een strand met een schep die er tegenaan leunt.

Hij is echter niet lelijk. Het zwart en zilveren kleurschema is mooi en de kwaliteit van de afwerking is hoog. De Screeneo is eigenlijk een triomf van design, aangezien er zoveel functionaliteiten in een redelijk compacte behuizing gestopt worden.

Je krijgt een ultra short-throw projectie technologie en een krachtige geïntegreerde audio oplossing. Het doel van de Screeneo 2.0 is de ervaring van het kijken naar een enorme televisie na te bootsen, maar dit voor een fractie van de prijs.

Laten we eerst een kijken naar de beamer. Het is een single-chip DLP systeem die een geclaimde helderheid van 2.000 lumen en een royale contrast ratio van 200.000:1 biedt. Dat betekent dat het zonder twijfel een video product is, in plaats van iets dat je voor een PowerPoint presentatie zou gebruiken.

De DLP optiek biedt ook een Full HD resolutie en een geclaimde 1,07 miljard kleuren met behulp van een six-segment (RGBRGB) kleuren wielsysteem. De 250W UHP lamp in de Screeneo 2.0 zou het volgens de gegevens meer dan 10.000 uur vol moeten houden. Dit laatste is een geweldige prestatie op het gebied van beamer standaarden en eentje die de lange termijn gebruikskosten flink zou moeten verlagen. Dit is een erg belangrijk punt voor een werkpaard projector die ontworpen is om mogelijk je normale televisie te vervangen.

Philips Screeneo 2.0

Een van de meest geweldige prestaties van het projectiesysteem van de Screeneo 2.0, is de short-throw verhouding. De reden voor de emmer vorm, is dat er een projector inzit die het beeld naar boven projecteert vanaf de bodem. Dit is mogelijk met behulp van een optische reeks die uiteindelijk een beeld produceert door een ‘raam’ aan de bovenkant die in een hoek staat. Dit maakt het mogelijk om een enorm beeld te krijgen vanaf een kleine afstand.

Zet de beamer 10cm van je scherm of muur af en je kan genieten van een beeld met een diameter van 50-inch. Vergroot die afstand naar 42cm en je krijgt een 120-inch beeld. Er is geen zoom feature, dus de enige manier om de afmetingen van het beeld aan te passen, is de Screeneo 2.0 dichterbij of verder weg van de muur te plaatsen.

Het hebben van een projector die erg dicht bij de muur kan staan heeft enorme voordelen. Hij functioneert als een televisie op het gebied van impact die hij heeft op de lay-out van je woonkamer. Je hoeft hem niet in het midden van de kamer te zetten zoals bij een normale projector en je hoeft je geen zorgen te maken over lange kabels.

Hij heeft drie HDMI video connecties in plaats van twee die je bij het overgrote deel van de beamers vindt. Hij is ook uitgerust met Bluetooth, zodat je erg makkelijk video’s, foto’s en muziek bestanden naar de projector kan streamen vanaf smart apparaten. Er is ook een USB poort voor geheugen sticks.

Andere noemenswaardige connecties zijn een 12V trigger output om een gemotoriseerd scherm te activeren, een koptelefoon poort, een optische digitale audio output, audio inputs en outputs, een composiet video aansluiting (alhoewel je deze alleen als laatste optie zou moeten gebruiken, gezien de lage beeldkwaliteit) en een VGA PC poort.

De beamer is compatibel met 3D, alhoewel er geen bril meegeleverd wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Instellen van de Philips Screeneo 2.0

Op het gebied van instellen geeft de Screeneo 2.0 ons een beetje gemengde gevoelens. Het is best cool dat je gewoon de projector in het stopcontact kan doen en direct van een groot scherm kan genieten. Er zijn echter een aantal mogelijk complicaties.

Ten eerste is de gemotoriseerde focus aanpassing die je via de afstandsbediening aanstuurt niet precies. Je kan hem best lang horen werken terwijl je geen significante impact op het beeld ziet qua scherpte. Uiteindelijk krijg je het wel voor elkaar, maar de aanpassingen zijn zo geleidelijk, dat je nooit echt zeker weet of je het goed hebt of niet.

Ten tweede heeft de beamer helemaal geen verticale beeldverplaatsing of zoom. Dit maakt het positioneren iets lastiger als je een scherm in plaats van een muur gebruikt.

De instellingen zijn uitgebreid, met een behulpzame hoeveelheid gamma presets en zowel kleur- als witbalans management.

Belangrijke instellingen: We raden aan om gebruik te maken van de Cinema lamp modus in een donkere kamer en Daylight modus in een heldere kamer. De standaard PrimeTime modus valt tussen de twee in.

Het is ook belangrijk dat je de Flow Motion verwerking uitzet, aangezien dit een aantal vervelende artefacten veroorzaakt. We raden aan om de Dynamische Contrast feature aan te laten staan, alhoewel het verschil die deze maakt erg klein is.

Als je je muur in plaats van een scherm gebruikt, dan is het het zeker waard om een kijkje te nemen naar de Muur Kleur Correctie optie. Dit is een erg handige snelkoppeling voor het neutraliseren van de impact die je decor mogelijk heeft op de beeldkwaliteit.

Goedkope Philips Screeneo 2.0 Review

 

Beeldkwaliteit Philips Screeneo 2.0

De Screeneo 2.0 verricht uitstekend werk om de beeld geometrie te behouden, ondanks het ultra short-throw optische systeem.

Er is geen buiging langs de bovenste of onderste randen zoals we bij andere ultra short-throw beamers hebben gezien. Alhoewel je mogelijk gebruik moet maken van een beetje keystone correctie om de zijkanten loodrecht te houden, veroorzaakt dit niet veel artefacten of een verlies van resolutie.

Het beeld is ook vrij van erg heldere hotspots en inconsistenties waar ultra short-throw beamers vaak last van hebben.

Een licht verlies van scherpte kan je opmerken in de hoeken. Dit wordt duidelijker wanneer je het beeld groter maakt. Als een gevolg zouden we de afmetingen van het beeld beperken tot een maximum van 90-inch. Dit is een veel voorkomend probleem bij ultra short-throw projectors en de Screeneo 2.0 heeft hier minder last van dan de andere.

Wat vooral indrukwekkend is, is hoe de beamer omgaat met kleuren. Het bereik van kleuren die geleverd wordt is uitstekend geschikt om direct uit de doos video’s te kijken. Huidskleuren zien er natuurlijk uit en zitten vol met subtiele kleuren. Rijke kleuren zien er gedurfd maar nooit te overdreven of onevenwichtig uit en zelfs donkere kleuren zien er authentiek en vol schaduw detail uit.

Er zijn ook geen tekenen van posterisatie problemen (kleurstrepen).

De indrukwekkende kleurprestatie van de Screeneo 2.0 helpt om zijn Full HD beelden een goede hoeveelheid detail en textuur te geven en dit wordt niet al te veel beschadigd door schuddingen van het beeld. Dit is een opluchting gezien de onbruikbare aard van het Flow Motion systeem, welke je zoals gezegd uit zou moeten zetten.

Het beeld ziet er duidelijk helderder uit dan de voorganger, wat resulteert in afbeeldingen die je zelfs in een heldere kamer kan bekijken. De helderheid boost zorgt ook voor meer schaduwdetail in donkere scenes.

Gelukkig heeft de boost in helderheid niet een negatieve impact gehad op de contrast prestaties van de beamer. Donkere scenes lijken niet meer vatbaar te zijn voor het klassieke lage contrast grijze mist effect dan anders.

Nu we dat gezegd hebben moeten we ook stellen dat de zwartwaarden van de beamer maar net iets boven de gemiddelde standaard van de home entertainment projector markt uitkomt.

Goedkoopste Philips Screeneo 2.0 Review

Een ander negatief punt, is dat we af en toe tekenen van het bekende regenboog effect zagen over erg heldere objecten. Tijdens onze test merkte we ook een vage stof bol op aan de onderkant van het scherm. Het zeer grondig schoonmaken van de projector loste dit probleem niet op, wat dus betekende dat het ergens in de optiek van de projector zat.

De kans is groot dat de Screeneo 2.0 beamer die jij koopt hier geen last van heeft, maar het is duidelijk mogelijk dat stof in het optische pad van de beamer terechtkomt.

Aangezien de Screeneo 2.0 ontworpen is om rechtstreeks naast de beelden te zitten die geproduceerd worden, is het geweldig om te ontdekken dat de emmer vorm volledig vrij is van lekkend licht.

Het praktische en multifunctionele design van de beamer maken hem ook een potentiële favoriet voor gaming en het kijken van films. Een input lag van 38ms is op dat gebied niet al te slecht, maar onder de 30 was beter geweest en ook iets wat de beste beamers presteren.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit

De onderste helft van de emmer bevat een audiosysteem met drie speakers. Twee primaire drivers en een subwoofer zorgen voor 26W in een Dolby Digital 2.1 configuratie.

De Screeneo 2.0 heeft een enorm voordeel ten opzichte van concurrerende projectors met ingebouwde audio, aangezien het beeld en geluid dicht bij elkaar blijven. De speakers gooien het geluid wijd en tenminste zo wijd als een 100-inch beeld. Ze proberen zelfs een beetje hoogte te introduceren.

De ingebouwde audio is ook luider dan elke concurrent en zorgt zelfs voor echte bas. Er is in ieder geval een gevoel van rommeling onder actie scenes en dit zorgt voor een veel meer krachtig bioscoop gevoel dan bij de slappe audio van de meeste beamer speakers.

Op het hoogste volume kunnen actie scenes een beetje ruw klinken. De meestal solide bas kan af en toe uitvallen wanneer de bas drivers problemen hebben met aanhoudende en/of extreme lage frequentie effecten. Stemmen kunnen ook gedempt klinken tijdens actie scenes. Maak echter niet gebruik van de Wide Sound modus, aangezien deze eerdergenoemde minpunten alleen maar versterkt worden.

Een laatste probleem is dat het lijkt dat er een kleine vertraging is tussen de audio en video tracks. Dit kan meestal opgelost worden door de audio vertragingsfeature af te stellen, wat de meeste Blu-ray spelers van vandaag de dag hebben. Al met al wegen de pluspunten zwaarder dan de minpunten en is de prestatie solide.

De beamer kan zelfs muziek afspelen die je vanaf je smartphones en tablets streamt. Dit doet hij ook goed, vooral als je de tijd neemt om de equalizer af te stellen.

Een laatste punt dat we in dit stukje nog willen benoemen is de afstandsbediening van de Screeneo 2.0. Deze is zeer standaard aangezien er geen eens backlight is en de knoppen reageren vaak ook niet direct.

Beste Philips Screeneo 2.0 Review

 

Moet je de Philips Screeneo 2.0 kopen?

De Screeneo 2.0 levert een formidabele mix van gebruiksgemak en prestaties, wat ervoor zorgt dat het veel meer dan een gimmick is. Hij biedt een effectieve en werkelijk waar innovatieve oplossing voor een aantal traditionele woonkamer projectie problemen, waardoor hij uniek is in deze categorie.

Er zijn een aantal opofferingen, maar deze zijn niet heel groot gezien de meerdere voordelen. Het grootste tegenargument is de €1799 vraagprijs. Je kan zeker weten goedkopere beamers vinden die een veel betere beeldprestatie bieden. Zo is er de BenQ W2000 die verkrijgbaar is vanaf €999 en de fenomenale Sony VPL-HW40ES home-cinema beamer is verkrijgbaar voor maar €100 meer.

De Screeneo 2.0 is echter veel meer dan simpelweg een projector. Het is een beamer voor personen die een huis hebben waar normale beamers geen optie zijn. Daarnaast is het ook een redelijk geluidssysteem voor personen die geen aparte speakers willen kopen. Tot slot kost de mega grote televisie die de Screeneo probeert te vervangen vele malen meer.

Beste Philips Screeneo 2.0

 

Conclusie Philips Screeneo 2.0 review

De Screeneo 2.0 overtreft onze verwachtingen op elk gebied om een innovatieve en echt effectieve groot scherm oplossing te bieden voor thuisbioscoop fans.

We hopen dat je genoten hebt van deze Philips Screeneo 2.0 review.

Vergelijk prijzen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo