Ring Spotlight Cam review

Beveiligingscamera’s zijn hard op weg om noodzakelijk te worden en schijnwerpers die met een bewegingssensor reageren zijn ook een belangrijk veiligheidskenmerk. Combineer die twee en voeg daar een luide sirene en spraakcommunicatie aan toe en je hebt een echte winnaar in handen. De Ring Spotlight Camera doet dit allemaal en meer.

De Ring Spotlight Cam zorgt ervoor dat je ter aller tijd weet wat er rond je huis gebeurd. De draadloze ip-camera werkt op een op te laden batterij, ook maakt de camera gebruik van wifi, zorg hierom dat hij binnen wifi ontvangst hangt. De camera maakt gebruik van een app ‘Ring’ wat de camera makkelijk maakt in gebruik. In de app zie en hoor je live wat er in het zicht van de camera gebeurd. Ook zijn de spotlights op afstand te bedienen, kun je op afstand een alarm af laten gaan en kun je zelfs via de ingebouwde speakers met mensen in de buurt van de camera praten. Dit soort functies kunnen gebruikt worden om inbrekers af te schrikken of om met bezoekers te praten wanneer je (nog) niet thuis bent. De camera kent ook een functie wat het in staat maakt te beginnen met opnemen wanneer er bewegingen worden gedetecteerd, deze beelden zijn dan vervolgens later terug te kijken in de cloud.

In deze Ring Spotlight Cam review zullen we de beveiligingscamera uitgebreid onder de loep nemen, zodat je aan het einde een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ring Spotlight Cam review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Volledig draadloos en dus makkelijk om te installeren
  • Weerbestendig design, de camera is opgewassen tegen zware regenval, sneeuw en hagel en harde storm.
  • Heeft een heroplaadbare batterij, en zelfs plek voor twee van deze batterijen.
  • Opname wordt geactiveerd door beweging
  • Scherpe videokwaliteit
  • Luide sirene

Negatief

  • Abonnement nodig om opgenomen video te bekijken
  • Geen buffering van tevoren
  • De schijnwerper is niet super fel

 

Design & Functies

Ring Spotlight Cam reviewHet design van de camera is relatief simpel, een 140 graden hoek zichtveld in het midden met licht aan de zijkanten en bewegingsdetectie op de onderkant.

De camera is opgewassen tegen alle soorten klimaat, van hele hoge tot hele lage temperaturen, de camera zal hier geen problemen aan ervaren. Ook zullen verschillende weersomstandigheden de camera op geen manier beïnvloeden, regen en sneeuw zullen hooguit het zicht wat belemmeren en de camera zal geen schaden overhouden aan een flinke hagelbui.

Beste Ring Spotlight Cam ReviewDe Ring Spotlight Cam werkt in tegenstelling tot zijn vele concurrenten met een batterij, doordat je geen kabel nodig hebt om de camera van stroom te voorzien heb je de vrijheid om de camera zowat overal rond je huis neer te zetten. Mocht je toch behoefte hebben aan een andere manier om de camera van stroom te voorzien, dan zijn er ook nog andere opties. De eerste optie is om de camera alsnog met een kabel van stroom te voorzien, dit voorkomt dat je uiteindelijk met een lege batterij zit en ook zul je zo geen batterijen te wisselen en op te laden. De tweede optie is om een zonnepaneeltje op de camera aan te sluiten om het zo van stroom te voorzien, dit is natuurlijk verreweg de duurzaamste optie, tegelijkertijd zal dit ook de optie zijn die je het minste vrijheid biedt in het kiezen van een plek voor je camera en zal het ook behoorlijk wat tijd kosten om de camera met zonnepaneel op te stellen.

Bij het opstellen van de camera zul je wel in de gaten moeten houden dat het in goed bereik van wifi staat opgesteld, de camera maakt gebruik van een app waar natuurlijk wifi voor nodig is om zo via de app werkend te zijn. De app zelf is behoorlijk ‘straight-forward’ en gebruikersvriendelijk.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties

De kwaliteit van de beelden van de camera is grotendeels gebaseerd op je wifi verbinding, een goede verbinding zorgt voor goede kwaliteit opnames. Bij een goede verbinding is de videokwaliteit 1080p HD en heeft hij een gezichtsveld van 140 graden, wanneer er een slechte verbinding is zal de videokwaliteit echter drastisch verslechteren en zul je ook wat achterlopen. De camera is voorzien van een nachtcamera wat het in staat maakt ’s nachts opnames te maken, dit werkt behoorlijk goed en levert uitstekende video’s. Maar hij mist de van tevoren gebufferde vaardigheden die je krijgt bij de Arlo Pro 2 van Netgear en Ring Video Doorbell Pro.

Goedkoopste Ring Spotlight Cam Review

De camera heeft bewegingsdetectie wat het in staat maakt een opname te starten wanneer er beweging in het zichtveld wordt gedetecteerd. Gelukkig zijn de makers zo slim geweest dat dit via de app nauwkeurig is in te stellen zodat de camera niet al begint met opnemen wanneer er slechts een blaadje langs waait. Via de app zijn er verschillende zones te vinden waar je per zone kunt instellen of je de zone geactiveerd wilt hebben voor bewegingsdetectie, ook is de nauwkeurigheid van de bewegingsdetectie in te stellen zodat een vogel of een blaadje niet gelijk een opname zal starten.

Naast een lamp zit er ook een alarm in de camera, dit kan gebruikt worden om inbrekers af te schrikken of de aandacht van mensen te trekken.

De Spotlight Cam presteerde goed tijdens onze testen in deze Ring Spotlight Cam review. Video’s overdag waren erg gedetailleerd met rijke kleuren, terwijl zwart-wit nachtvideo’s een goede contrast hadden en scherp waren tot ruim 7,5 meter. De bewegingssensor verstuurde altijd een notificatie en volgde onze planning zonder problemen. De opgenomen video was net zo scherp als het live-signaal en de audio in twee richtingen was vrij van verstoringen. De interne sirene was zeker weten luid genoeg om mogelijk inbrekers weg te jagen en de schijnwerpers verrichtte uitstekend werk om een anders donker gebied te verlichten.

Beste Ring Spotlight Cam Review

De camera is ook voorzien van een microfoon en luidspreker, het idee hiervan is dat er tussen de persoon bij de camera en de persoon achter de app een gesprek gevoerd zou kunnen worden. Dit werkt niet super en je zult merken dat het geluid wat achterloopt en het geluid ook niet van de beste kwaliteit is, echter is dit een probleem waar een hoop van dit soort camera’s last van hebben en waar je dus ook niet te veel van moet verwachten.

 

Gebruiksgemak

Ring Spotlight Cam applicatieDe Ring Spotlight Cam is heel makkelijk in gebruik en spreekt grotendeels voor zich. Na het opzetten van de camera en het verbinden met wifi is alles van de camera in te stellen via de app. De app geeft mogelijkheden om dingen als de bewegingssensor in te stellen maar ook om het licht aan te zetten, de sirene af te laten gaan of om via de luidsprekers met mensen bij de camera te praten. Ook geeft de camera de mogelijkheid om wanneer er beweging wordt gedetecteerd een melding naar je telefoon te sturen (via de app), zo weet je precies wanneer er iemand aan je deur staat of je tuin binnenloopt, afhankelijk van waar je de camera hebt opgesteld.

Al deze functies binnen de app spreken voor zich en zijn binnen de app enorm makkelijk in te stellen, zelfs zonder enig verstand van de camera is het een eitje om de camera in te stellen.

 

Conclusie Ring Spotlight Cam review

De Ring Spotlight Cam is ideaal voor gebruikers die in de gaten willen houden wat er rondom hun huis gebeurt en mogelijk een camera zonder kabels willen hebben. De installatie is erg simpel en wanneer je twee accu’s geïnstalleerd hebt kan je hem tot wel twee jaar gebruiken voordat je hem weer op moet laden. De bewegingssensor van de Spotlight scheen helder tijdens het testen en de 1080p dag- en nachtvideo van de camera was scherp.

Al met al is de Ring Spotlight Cam een uitstekende camera met alle mogelijkheden die je van een camera van deze prijscategorie zou mogen verwachten. Met zijn hoge kwaliteit beelden, goed licht, alarm en microfoon is de camera uitstekend voor thuisgebruik en zijn er weinig redenen te vinden om een andere camera van dezelfde prijsklasse boven deze camera te verkiezen.  Kortom, wil ik mijn huis dag en nacht in de gaten kunnen houden en wil ik hier een goede camera voor hebben maar niet te veel geld wil betalen, dan zou ik de Ring Spotlight Cam kopen.

Bedankt voor het lezen van onze Ring Spotlight Cam review, wil je de Ring Spotlight Cam kopen kijk dan bij Coolblue:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo