Ring video deurbel review

De Ring is een slim combinatie product die onder andere de functionaliteiten van meer traditionele internet beveiligingscamera’s zoals de Netgear Arlo heeft. Naast bewegingsgevoelige video’s en waarschuwingen vervangt hij namelijk ook je deurbel. Dit betekent dat je een beeld op je telefoon kan krijgen wanneer iemand op de bel drukt en meerdere bellen in je huis kan installeren, zodat je nooit meer een bezoeker mist. Met de mogelijkheid om terug te praten naar de bezoekers via je telefoon, is het ook mogelijk om bezorgers instructies te geven of vrienden en familie te informeren waar je bent. De Ring is niet uniek met deze selectie van features, maar wel een van de best geïntegreerde en makkelijk om te gebruiken. Dus zou je moeten investeren in een digitale wifi deurbel? Je ontdekt het in deze Ring video deurbel review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ring video deurbel review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Slim design
 • Erg makkelijk om in te stellen
 • Grotendeels intuïtieve mobiele app
 • Opname met een redelijke kwaliteit
 • Betrouwbare bewegingsdetectie
 • Terug praten werkt goed

Negatief

 • Makkelijk om te stelen
 • Geen ringtone opties
 • Maar een maand cloud opslag inbegrepen

Belangrijkste features

 • 720p video
 • Cloud video opslag
 • Bewegingsdetectie
 • Werkt met bestaande deurbel
 • Praat en zie de beller via je telefoon
 • Prijs tijdens review: 

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Ring video deurbel review – Design en installatie

De Ring laat een goede eerste indruk achter door een volledig setje met tools en accessoires mee te leveren om hem te bevestigen. Je krijgt niet alleen schroeven en Rawlpluggen, maar ook een mini waterpas, dubbelzijdige schroevendraaier en zelfs het juiste boortje voor het gat in je muur. Het enige extra ding dat je nodig hebt om dit apparaat te installeren is een boormachine. Dat kleine beetje extra inspanning van Ring maakt een groot verschil voor personen die niet een goed gevulde gereedschapskist heeft.

Het installatieproces is ook redelijk recht toe, recht aan. Als je een bestaande deurbel hebt die met het netstroom verbonden is, dan kan je de behuizing simpelweg vervangen door die van de Ring en de oude bedrading gebruiken.

Het alternatief is dat je een deurbel transformator installeert of de Ring simpelweg met de batterij gebruikt en elke maand oplaad. Dit kan je doen via een microUSB. Om het apparaat op te laden moet je hem van de base verwijderen, waarvoor je twee schroefjes moet verwijderen en hem eraf schuiven. Dit is in het begin een beetje vervelend, maar zodra je dit onder de knie hebt, dan ben je binnen een paar minuten klaar.

Dat is echter een van het eerste mogelijke probleem met dit apparaat, aangezien het erg makkelijk voor iemand is om de Ring te stelen, waarbij we er vanuit gaan dat ze uiteraard hun gezicht bedekken. De makkelijk te bereiken positie betekent simpelweg ook dat hij makkelijker om kapot te maken of stelen is dan een conventionele IP camera, welke een stuk hoger aan de muur bevestigd wordt. Bij eerdere firmware versies kon iemand ook makkelijk je Wi-Fi hacken wanneer ze de Ring gestolen hadden, maar een update voorkomt dit klaarblijkelijk. Als je Ring gestolen is, dan zal het bedrijf deze gratis vervangen als je een politierapport overhandigd.

Vergelijk prijzen nu bij:

Goedkoopste Ring Video Deurbel Review

Het is een unit die er mooi uitziet. Met afmetingen van 12,65 x 6,17 x 2,21cm is hij groter dan een standaard deurbel, maar nog steeds redelijk compact. Het onderste gedeelte heeft mooi zand gestraald metaal, terwijl de camera omringd wordt door glanzend plastic.

Ring claimt dat de deurbel weerbestendig is met bestendigheid tegen regen, sneeuw en warmte, maar het bedrijf geeft niet een IP rating aan. Hij zal duidelijk geen dunk in het water overleven, maar zou alledaags weer moeten kunnen weerstaan.

De camera neemt video’s in 720p met 15fps op, wat een beetje aan de lage kant is, aangezien sommige beveiligingscamera’s 1080p met 30fps presteren. Het is echter nog steeds voldoende voor de opnames van dichtbij waar hij voor bedoeld is. De Ring video deurbel Pro biedt wel 1080p.

De lens heeft een ultra wijde hoek met een gezichtsveld van 180 graden horizontaal en 140 graden verticaal. Dit resulteert in een opname die een rond fish-eye effect heeft, maar dat is wat je krijgt bij zo’n wijde hoek.

Boven de lens zitten verscheidene IR LEDs voor nachtzicht, terwijl daar onder de enige andere externe feature zit, de knop van de deurbel. Rond de Ring zit een blauw knipperend licht die de status van de deurbel weergeeft tijdens het opladen, instellen of wanneer hij ingedrukt wordt.

Vergelijk prijzen nu bij:

Wanneer je de deurbel indrukt, dan zal de Ring zelf een geluid creëren of je bestaande deurbel. Een alternatief is om een bel accessoire te kopen, welke je met het netstroom van je huis verbind en met de Ring verbonden wordt via Wi-Fi. Wanneer je deze accessoire hebt geïnstalleerd dan zal deze een geluid afspelen in plaats van de Ring.

Schuif de Ring van de base af en je hebt toegang tot de microUSB oplaadpoort en een oranje instelknop. Zodra je de Ring app gedownload hebt en de Ring via zijn inbouwde Wi-Fi signaal hebt ingesteld, is het erg makkelijk om hem met je bestaande netwerk te verbinden en verder in te stellen. Een snelle registratie voor de Ring service met een e-mailadres en wachtwoord en je kan hem direct gebruiken (er zijn nog een paar extra stappen voordat je echt aan de slag kan).

 

Beeldkwaliteit en gebruiksgemak

De Ring is echt eenvoudig om te gebruiken. De app is duidelijk en simpel en presteert goed om het hele proces van het apparaat met je netwerk verbinden te automatiseren. De app is ook verbonden met de video opneemservice, zodat je opgenomen video’s die gestart zijn door de bewegingsdetectie of wanneer de bel indrukt wordt weer af kan spelen.

Mogelijk het meest cruciale is dat hij notificaties biedt wanneer de deurbel ingedrukt wordt of optioneel wanneer beweging gedetecteerd wordt en je kan vervolgens met de bezoeker praten als je dat wilt. Dit kan overal in de wereld zijn, zolang je uiteraard een internetverbinding hebt.

De opname is scherp genoeg voor waar deze voor bedoeld is. De camera verricht aardig goed werk om belichting te beoordelen, laat voldoende details zien bij objecten die zich dichtbij de camera bevinden en biedt een wijde kijkhoek.

Goedkoopste Ring Video Deurbel Review

De bewegingsdetectie werkt ook goed. Je kan een multi-zone systeem instellen, waarbij de camera delen van het beeld volledig negeert of na een bepaalde afstand. Zodoende kan je bijvoorbeeld instellen dat hij verkeer in de straat moet negeren, maar dit werkte niet altijd naar behoren. Uiteindelijk stelde we het systeem in om alles op te nemen wat bewoog.

Dit brengt een probleem naar voren met de Ring. Je krijgt namelijk maar een maand cloud video opslag gratis en er is ook geen optie om naar een lokaal apparaat, zoals een pc op te nemen, alhoewel je wel andere IFTTT diensten kan gebruiken. Daarna kost het $3 per maand of $30 per jaar voor 6 maanden video opnames. Dit zijn geen onredelijke prijzen, maar het was fijn geweest als je in ieder geval zes maanden gratis zou krijgen, voordat je een abonnement af moet sluiten.

Een alternatief was geweest om voor hetzelfde systeem als bij de Netgear Arlo te kiezen. Deze heeft verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen of een week lang gratis opname. Alle opnames ouder dan een week worden verwijderd.

 

Moe je de Ring video deurbel kopen?

De Ring is een geweldige alles-in-een oplossing om de beveiliging rond je huis te verbeteren. Hij biedt goede bewegingsdetectie opnames en laat je zien wie er voor de deur staat. Het is ook erg makkelijk voor grotere huishoudens om het bereik van de deurbel te verlengen.

Met een prijs van €199 is hij ongeveer net zo duur als andere volledig geïntegreerde oplossingen met app en cloud service. Je kan goedkopere conventionele IP camera’s vinden, maar je hebt aparte software nodig om deze werkend te krijgen.

Hoe makkelijk de camera echter gestolen kan worden en dat je maar een maand gratis video opnames krijgt, betekent dat hij niet perfect is.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Ring Video Deurbel Review

 

Conclusie Ring video deurbel review

Op technisch gebied is de Ring een geweldige oplossing om je huis te beveiligen, maar het vereiste abonnement betekent dat de waarde een kleine deuk oploopt.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo