Samsung Gear 360 review

Samsung is een grote supporter van VR en hun Gear VR headset was een van de eerste virtual reality brillen die beschikbaar was voor consumenten. Je hebt een recente Samsung Galaxy smartphone nodig om hem te gebruiken, maar de headset zelf kost maar €95, waardoor het een leuke accessoire is voor nieuwe Galaxy S7 gebruikers. Tot op heden gaf Samsung hun VR gebruikers echter niet de mogelijkheid om makkelijk hun eigen VR content te maken. Dit verandert allemaal met de lancering van de Gear 360 VR camera, welke je de mogelijkheid geeft om volledige 360 graden video’s op te nemen (horizontaal en verticaal voor een volledige bol). Deze opnames kan je vervolgens bekijken met een VR headset of als een bewegende video in ondersteunende diensten, zoals Facebook of YouTube. De Gear VR moet opboksen tegen de Ricoh Theta S en de LG 360 CAM, die we beide als zeer indrukwekkend ervoeren. In deze Samsung Gear 360 review zullen we alle beschikbare info met je delen.

Vergelijk prijzen bij:

 

Samsung Gear 360 review:

Prijs en release date

Zoals gezegd heeft hij de Theta S en de 360 CAM als concurrent, waarbij de laatste €224 kost en met een Android of iOS apparaat werkt (niet alleen de nieuwe G5 smartphone van LG). De Gear 360 is alleen maar compatibel met de laatste Samsung apparaten, wat mogelijk lastig om te verkopen is, aangezien bekend is geworden dat de verkoopprijs €349 zal zijn.

De Gear 360 zal gelanceerd worden op 10 juni en de prijs zet hem op een vergelijkbaar niveau als de Theta S. Hij is echter €125 duurder dan de LG 360 CAM, wat mogelijk de dooddoener kan zijn. We moeten wachten en zien hoe hij presteert zodra we een krijgen voor een review, maar als je het juiste Samsung apparaat hebt, dan is het waarschijnlijk waard om te wachten, omdat de camera van Samsung voldoende features heeft die personen die graag video’s willen maken over kan halen.

Vergelijk prijzen bij:

Goedkoopste Samsung Gear 360 Review

 

Bouwkwaliteit Samsung Gear 360

Er is geen twijfel over mogelijk welke camera er mooier uitziet. Alhoewel de Theta S en LG 360 CAM er een beetje uitzien als afstandsbedieningen, ziet de bolvormige witte Gear 360 er veel gaver uit en de vorm past goed bij zijn doel. Hij voelt stevig en goed gemaakt aan, terwijl de handige uitschuifbare tripod betekent dat je hem makkelijk vast kan houden voor video’s in je hand of op een centrale locatie neer kan zetten voor meer stabiele opnames. Het losdraaien van de tripod laat een standaard 1/4-inch schroef zien, dus je kan hem met elke willekeurige tripod of monopod gebruiken.

Een klein scherm laat je zien in welke modus de camera ingesteld staat en je kan direct met de knoppen op de camera foto’s maken of video’s opnemen. Een betere optie is om de app te gebruiken (beschikbaar voor de Galaxy S6 en S7) om de camera met je telefoon aan te sturen. De Gear 360 wordt bestuurd via Bluetooth, maar de preview afbeelding (welke je rond kan draaien met een swipe beweging) wordt verzonden via Wi-Fi vanwege de bandbreedte limieten van Bluetooth.

Vergelijk prijzen bij:

 

Videokwaliteit Samsung Gear 360

De Gear 360 heeft twee 180 graden 15 megapixel camera’s die in tegenovergestelde richtingen zijn gericht en de volledige 360 graden opnemen. Fisheye lenzen met een heldere f/2.0 diafragma worden gebruikt om de opnames te maken.

Alhoewel je waarschijnlijk voornamelijk een 360 graden video wilt, kan je net als bij de LG 360 CAM selecteren om maar één camera te gebruiken voor een 180 graden opname. Foto’s worden gemaakt met 30 megapixels (of 15 megapixels als je maar één camera wilt gebruiken). Dit is een verbetering in resolutie ten opzichte van de Ricoh Theta S en de LG 360 CAM, alhoewel we de camera nog in onze handen moet krijgen om de kwaliteit te testen.

Video’s worden opgenomen met een resolutie van 3.840 x 1.920 en dit is wederom een verbetering ten opzichte van de concurrenten. De testopnames die we door de Gear VR keken zag er zeker weten indrukwekkend uit en er is zeker weten niks dat zo’n inlevend gevoel als dit soort video’s geeft. Onze volledige conclusie moet echter wederom wachten totdat we een model volledig uit kunnen testen.

Beste Samsung Gear 360 Review

 

Smartphone integratie

De video’s en foto’s die je met de camera maakt moeten aan elkaar geplakt worden om het volledige panorama te creëren. Dit kan niet gedaan worden door de Gear 360, dus je telefoon moet het zware werk doen en dat is ook de reden waarom alleen de S6 en de nieuwe S7 en S7 Edge modellen ondersteund worden. Samsung heeft ook Windows software voor personen die niet de juiste Galaxy telefoon hebben, maar ons werd verteld dat het bedrijf ook overweegt om Mac software uit te brengen.

 

Batterij en opslag

Een 1.350mAh accu is wat de Gear 360 draaiende houdt. Je kan deze vervangen, dus je kan een extra exemplaar meenemen, zodat je lange tijd op kan nemen. Samsung kon op het moment van schrijven nog niet de batterijduur bevestigen, maar deze zal je terugvinden in onze volledige review. Alles wordt opgeslagen op een microSD kaart, welke je kan vinden onder dezelfde klep als de accu en microUSB poort (die gebruikt wordt om op te laden en data transfers naar de computer uit te voeren).

Zodra we een exemplaar in handen hebben zullen we een uitgebreidere Samsung Gear 360 review schrijven met alle informatie die we nu niet hebben kunnen delen en uiteraard een vergelijking met de huidige concurrenten maken.

Vergelijk prijzen bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo