Wat is een slimme weegschaal? + TOP 10

Slimme weegschalen kunnen met je smartphone of tablet verbinden, wat het mogelijk maakt om je vitale statistieken via een app te bekijken, op te slaan en volgen. Verschillende weegschalen bieden verscheidene smart functionaliteiten, maar ze sturen bijna allemaal je gewicht en andere lichaamsmetingen naar een app wanneer je verbonden bent met je apparaat via Bluetooth en/of Wi-Fi. Dus als je van plan bent om snel je progressie te meten over verschillende metingen op deze manier, dan is het het mogelijk waard om te investeren in een slimme weegschaal. Mis onze personenweegschaal reviews niet, waar we de beste en meest accurate modellen in weergeven.

»» bekijk hier onze personenweegschalen TOP 10 + koopgids  »

 

Wat een slimme weegschaal je kan vertellen

Naast het meten van je gewicht geven de meest smart weegschalen je uitgebreide informatie over de samenstelling van je lichaam, zoals vetpercentage, water gewicht en spiermassa.

Deze weegschalen gebruiken een methode die Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) genoemd wordt om dit te bereiken, waarbij een kleine elektrische stroom door je lichaam wordt gestuurd. Het wordt daarom dus ook afgeraden om een te gebruiken wanneer je een pacemaker of andere interne medische apparaten hebt of als je zwanger bent.

Slimme Weegschaal kopen

Een aantal van de primaire metingen die geboden worden door een slimme weegschaal zijn:

  • Vetpercentage: De hoeveelheid lichaamsvet ten opzichte van je algehele gewicht.
  • Lichaamsvochtgehalte: De totale hoeveelheid water in het lichaam weergegeven als een percentage van je totale lichaamsgewicht.
  • BMI: Sommige weegschalen met vetmeting geven je een BMI meting, welke gebaseerd is op de lengte die je invoert en je gewicht.
  • Spiermassa: Het percentage van je lichaam dat bestaat uit spieren.
  • Visceraal vet: Dit wordt ook wel buikvet genoemd. Een hogere hoeveelheid visceraal vet wordt gelinkt aan een vergroot risico op verscheidene gezondheidscondities, zoals type 2 diabetes, Alzheimer en hartziekte.

Hoe verschillende apps deze informatie weergeven verschilt per merk, maar een veelvoorkomende functionaliteit bestaat uit grafieken die je laten zien hoe je metingen en gewicht na verloop van tijd veranderd zijn. Sommige apps kunnen je metingen ook doorspelen naar andere gezondheid apps als je dat wilt, zodat je alle gezondheidsinformatie waar je in geïnteresseerd bent kan zien op een plek.

»» bekijk hier onze personenweegschalen TOP 10 + koopgids  »

 

Wat je moet weten over een slimme weegschaal

Prijzen

Slimme weegschalen zijn over het algemeen duurder dan weegschalen die deze functionaliteit niet hebben. De modellen die we uitgetest hebben kosten tussen de €50 tot €175. De niet smart personenweegschalen die we uitgetest hebben kosten tussen de €20 tot €150, maar alle afgezien van een kosten minder dan €60.

Beste Slimme Weegschaal kopen

Tijdens onze personenweegschaal testen zijn we er achter gekomen dat er niet een directe link is tussen prijs en kwaliteit, dus het is het zeker waard om een kijkje te nemen naar onze reviews en aanbevelingen, zodat je er zeker van bent dat je niet meer dan nodig betaalt.

 

Een slimme weegschaal gebruiken

Overweeg waar je je slimme weegschaal voor en hoe je hem wilt gebruiken. Sommige smart weegschalen kunnen alleen maar ingesteld worden via de app en andere zullen alleen bepaalde metingen via de app laten zien en niet op het scherm van de weegschaal zelf.

Als het geen probleem voor je is om altijd je smartphone of tablet bij de hand te houden als je een meting doet, dan zou dit niet een groot probleem moeten zijn. Maar als je de vrijheid voor jou (of andere leden van je huishouden) wilt om je slimme weegschaal zonder het openen van een app te gebruiken, dan moet je een model uitkiezen die je die mogelijkheid geeft. In onze personenweegschaal reviews kan je terugvinden welke modellen de app het meeste en het minste nodig hebben voor je metingen.

 

Compatibiliteit

Zoals bij alle smart apparaten het geval is, zijn niet alle slimme weegschalen compatibel met alle besturingssystemen. Sommige werken bijvoorbeeld met Apple iOS, maar niet met Android, dus je moet zeker een kijkje nemen naar de vereisten voordat je een slimme weegschaal kopen gaat.

Overweeg ook welke (als je dat doet) andere smart gezondheid gadgets je gebruikt (zoals een activiteiten tracker) of apps die je al gebruikt om je gezondheid te volgen en of je het fijn zou vinden als je de mogelijkheid hebt om je slimme weegschaal met deze te verbinden.Goedkoopste Slimme Weegschaal kopen

Zo is de app voor de Fitbit Aria Wi-Fi weegschaal dezelfde app die werkt met Fitbit activiteiten trackers, wat betekent dat als je beide gadgets had, je van beide de informatie in een app zou kunnen volgen. De Fitbit app kan daarnaast data synchroniseren met een hoop andere gezondheid apps, zoals MyFitnessPal, WeightWatchers en MapMyRun, maar hij is niet compatibel met sommige andere, zoals de Apple Health app.

»» bekijk hier onze personenweegschalen TOP 10 + koopgids  »

 

Slimme weegschaal reviews

We hebben zeven van de nieuwste slimme weegschalen getest. Hieronder zullen we kort weergeven wat ze bieden en via de links heb je toegang tot onze volledige reviews.

 

Beurer BF 700 Bluetooth Diagnostic Scale

Deze weegschaal biedt een hoop verschillende metingen, waaronder gewicht, lichaamsvet, lichaamsvochtgehalte, spiermassa, botmassa, BMI en BMR. Je verbindt deze weegschaal met een app op je smartphone of tablet via Bluetooth, waar alle metingen opgeslagen kunnen worden, zodat je een makkelijk overzicht op een plek hebt.

Lees onze volledige Beurer BF 700 Bluetooth Diagnostic Scale review.

 

Beurer BF 800 Bluetooth Diagnostic Scale

Dit is nog een weegschaal van Beurer die je via Bluetooth met je smartphone of tablet kan verbinden. Alle metingen worden automatisch geüpload naar de app zolang je verbonden bent met de weegschaal om je progressie te volgen.

Hij geeft metingen voor vetpercentage, lichaamsvochtgehalte, BMI, spiermassa en botmassa. Daarnaast kan deze weegschaal maximaal acht verschillende gebruikers herkennen voor snelle lichaamsmetingen.

Lees hier onze volledige Beurer BF 800 Bluetooth Diagnostic Scale review.

 

Fitbit Aria Wi-Fi Scale

Een slimme weegschaal van Fitbit die je verbind met een online account of een app op je smartphone of tablet via Wi-Fi. Alle lichaamsmetingen worden automatisch gedaan wanneer je met de app verbonden bent en informatie wordt opgeslagen, wat bedoeld is om je progressie makkelijker bij te houden.

Naast het meten van je gewicht en vetpercentage, geeft deze weegschaal ook metingen voor je BMI en je vetvrije massa, wat een meting van spieren, organen, botten en water is. Hij geeft gewichtsmetingen tot 100 gram nauwkeurig.

Lees onze volledige Fitbit Aria Wi-Fi Scale review.

 

Runtastic Libra

Je moet de weegschaal verbinden met een app op je smartphone of tablet via Bluetooth om hem de eerste keer in te stellen. Zodra dit gedaan is, worden alle metingen automatisch naar de app gestuurd zolang deze verbonden is met de weegschaal.

Deze personenweegschaal geeft je een goede hoeveelheid metingen, zoals lichaamsvochtgehalte, BMI, spiermassa, vetpercentage en botmassa, dus hij is ontwikkelt voor iemand die uitgebreide informatie wil over de hele samenstelling van zijn/haar lichaam.

Lees onze volledige Runtastic Libra review.

 

Tanita RD-901 Body Composition Monitor

Deze weegschaal belooft om je gewicht weer te geven tot op 50 gram nauwkeurig. Je kan maximaal vier gebruikersprofielen creëren, met informatie zoals lengte en geslacht, zodat je snel en makkelijk je lichaamsmeting uit kan laten voeren. De weegschaal is ook zo ontwikkelt dat hij automatisch gebruikers herkent wanneer je er op gaat staan, zodat je niet elke keer handmatig je profiel hoeft te selecteren.

Je kan deze weegschaal verbinden via Bluetooth met een app op je smartphone of app, welke automatisch je metingen opslaat, om je progressie te laten zien.

Lees onze volledige Tanita RD-901 Body Composition Monitor review.

 

Terraillon Web Coach Easy View

Je kan deze weegschaal verbinden met de Wellness Coach app (momenteel beschikbaar als een iOS en Android app) via Bluetooth. Als je wilt schakelen tussen imperiale en metrische gewichtsmetingen, dan moet je dit via de app doen, aangezien dit niet mogelijk is op de weegschaal zelf.

Deze personenweegschaal heeft zeven batterijen nodig om te werken, maar hij geeft naast je gewicht een hoop informatie over je lichaam weer, zoals vetpercentage, lichaamsvochtgehalte, BMI, spiermassa en botmassa. Je kan maximaal acht gebruikersprofielen opslaan en deze weegschaal is ontworpen om automatisch iedere gebruiker te herkennen voor een snelle lichaamsmeting.

Lees onze volledige Terraillon Web Coach Easy View review.

 

Withings WS-50 Smart Body Analyzer

Deze weegschaal kan automatisch maximaal acht verschillende gebruikers herkennen voor een snelle lichaamsmeting. En naast het meten van je vetpercentage, geeft deze weegschaal ook een meting van je BMI en zelfs je hartslag.

Om deze weegschaal voor de eerste keer in te stellen moet je hem verbinden met een app op je smartphone via Bluetooth of Wi-Fi. Alle lichaamsmetingen worden automatisch berekent en opgeslagen wanneer de weegschaal verbonden is met de app, zodat je je progressie kan monitoren.

Lees onze volledige Withings WS-50 Smart Body Analyzer review.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo