Dit weet je nog niet over elektrische dekens

Of je al een elektrisch deken hebt of er over nadenkt om een te kopen, in dit artikel zullen we feiten met je delen die je mogelijk nog niet wist over elektrische dekens. Van of je een elektrisch deken met een traagschuim matras kan gebruiken tot of je je hond eentje kan laten gebruiken, we zullen je vragen beantwoorden.

LEES OOK: Elektrische deken kopen tips + TOP 10

 

Hoe werken elektrische dekens?

Elektrische dekens hebben dunne elektrische draden. Wanneer je de stekker van het deken in een stopcontact doet, worden deze elektrische draden warm.

 

Hoe warm worden elektrische dekens?

Alle elektrische dekens die we in onze handen hebben gehad, hebben tenminste twee verschillende temperatuurinstellingen en sommige hebben er zelfs wel negen. De minimumtemperatuur is vaak rond de 25°C (de laagste is 18°C), terwijl het gemiddelde maximum rond de 48°C is (de hoogste is 56°C).

 

Zijn elektrische dekens duur in gebruik?

Nee. Wanneer we het meest energiezuinige model die we in onze handen gehad hebben, elke dag twee uur gebruiken gedurende een half jaar, zou dit ons maar €5 kosten. Elektrische dekens zijn over het algemeen niet erg duur in gebruik. De minst energiezuinige kost zo’n €10 voor dezelfde tijd.

 

Is een kruik niet veel makkelijker?

Je kan ze niet echt met elkaar vergelijken. Een kruik biedt gelokaliseerde warmte, terwijl een elektrisch deken je hele lichaam op zou moeten warmen. Als je een kruik hebt, doe hem dan onder de dekens aan de bovenkant van het bed om je nachtkleding op te warmen terwijl je je tanden gaat poetsen. Wanneer je vervolgens in je warme bed stapt, kan je de kruik naar het voeteneind verplaatsen om je voeten warm te houden.

Een kruik zal na verloop van tijd afkoelen, maar een elektrisch deken zou warm moeten blijven totdat je hem uit moet schakelen.

 

Kan ik elektrische dekens met een traagschuim matras gebruiken?

Alhoewel er geen bekende veiligheidsproblemen zijn met betrekking tot het gebruik van een warmtedeken en een traagschuim matras, raden fabrikanten het af. Dit komt, omdat het deken zal fungeren als een barrière tussen je lichaam en het traagschuim, waardoor voorkomen wordt dat het traagschuim zich aan je lichaam aanpast en veel minder comfortabel wordt. Na verloop van tijd kan de warmte van het deken mogelijk ook het traagschuim beschadigen.

Sommige fabrikanten zeggen dat het geen probleem is om de twee samen te gebruiken. Er moet echter altijd een laken of bedekking tussen het schuim en het deken zitten en je moet deze niet de hele nacht aan laten staan (we raden sowieso af om een warmtedeken de hele nacht aan te laten staan).

Beste Elektrische Dekens

 

Kan ik elektrische dekens voor mijn hond gebruiken?

Het is belangrijk om honden warm te houden in de winter, maar je zou je elektrische deken niet aan je hond moeten geven.

Hondenexperts raden af om dit te doen. Alhoewel veel huisdiereigenaren een elektrisch deken zien als de ideale manier om hun hond warm te houden, kan het voorkomen dat een hond zijn lichaamstemperatuur kan reguleren, vooral als een hond in een krat of omheind bed slaapt.

Koop in plaats daarvan een winterdeken voor je hond en laat zijn of haar vacht groeien.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo