Werfradio kopen tips + TOP 5

De technologie van elektrische gereedschappen wordt elk jaar beter en dit geldt ook voor de werfradio’s. De tijd dat we op radio’s moeten vertrouwen die meer ruis dan geluid creëren is voorbij en we kunnen genieten van digitale audio kwaliteit uit een radio die perfect past bij de gereedschappen die we in onze gereedschapskist hebben. Maar zoals bij alle elektrische gereedschappen is er enorm veel keuze wanneer je een werfradio kopen wilt.

Onze TOP 5

RangWerfradio
1PerfectPro Handsfree
2PerfectPro Soloworker DAB+
3DeWalt DCR017
4PerfectPro USBBOX 2
5Bosch PowerBox360 Deluxe

Werfradio kopen? Waar moet je op letten?

Dat is waar deze compacte koopgids van pas komt. Als je bijvoorbeeld een kleine, compacte radio wilt waarmee je naar de The Archers kan luisteren, maar je ook de mogelijkheid geeft je iPod te verbinden en volledig draadloos is, dan is de Makita BMR103 of de DeWalt DCR016XR mogelijk iets waar je naar op zoek bent. Maar misschien wil je juist een werfradio kopen die bij wijze van spreke een stadium kan vullen met geluid, terwijl hij tegelijkertijd alle stoten in je bestelbusje kan verdragen en 240v gereedschappen kan opladen. Als dat het geval is, dan is de Bosch GML20 mogelijk een goede keuze.

Bekijk de TOP 10 bestverkochte werfradio’s volgens:

Welke andere factoren zijn belangrijk?

  • Moet de werfradio je accu’s opladen?
  • Zo ja, welke capaciteit moet hij dan ondersteunen? Kan je er bijvoorbeeld oudere NiMH accu’s mee opladen?
  • Kan ik mijn mobiele telefoon opladen tijdens het luisteren naar de radio?
  • Kan ik muziek vanaf mijn iPod of mp3-speler afspelen?
  • Kan ik zelfs mp3 bestanden op een USB-stick afspelen?
  • Is er een veilig vakje waar ik mijn iPod of mp3-speler op kan bergen tijdens het afspelen van muziek?

In welk accuplatform heb je al in geïnvesteerd?

  • Als je voornamelijk gereedschappen van DeWalt koopt en al verscheidene accu’s van deze fabrikant hebt, is het dan handig om een Bosch werfradio te kopen?
  • Let goed op of je de radio met het netstroom kan verbinden. Zo niet, dan houdt dat ook in dat je je accu’s niet op kan laden en al in het bezit moet zijn van een accu die compatibel is om gebruik te maken van de radio. De BMR050 en MR051 worden bijvoorbeeld niet met een accu geleverd en kan je ook niet met het netstroom verbinden.

Waar moet de radio tegen bestand zijn?

  • Heeft de radio robuuste stootbalken of een behuizing van rubber of plastic?
  • Hoe goed is hij bestand tegen stof en water?

Als je de bovenstaande punten van deze koopgids goed overweegt zal je zeker weten een werfradio kopen kunnen die aan je wensen en behoeften voldoet. Veel succes met je zoektocht!

Bekijk de TOP 10 bestverkochte werfradio’s volgens:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Reviewgigant
Logo